Şimdi Ara

Depresyon'a girmişim doktor öyle dedi.(Sonuç geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
12.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün doktora vitamin almak için gitmiştim çabuk yoruluyorum son senem falan dedim bana bazı sorular sordu hepsi de bana uyuyordu evet dedim ve depresyona girdiğimi bir psikiyatr'a gitmemi söyledi bu sabah bile içim öyle daraldı ki resmen belirtisini hissettim yani uzun süredir de bu var. Sorduğu soruları hatırladığım kadarıyla yazayım.Öncelikle yorgunluk için vücutta eksiklik varsa takviye yapılır fakat insan turp gibi olsa bile ruhsal çöküntü varsa yine yorgunluk olur dedi. Sabah isteksiz kalkıyor musun dedi evet dedim Hayattan eskisi kadar zevk almadığın oluyor mu dedi evet dedim Eskiden zaman ayırdığın hobilerine şimdi zaman ayırabiliyor musun dedi ben gitar çalıyorum eskiden sürekli aktifken şimdi neredeyse hiç çalmıyorum dedim Peki bazen yalnız kaldığında duygusal şeyleri düşünüp ağlayasın geliyor mu dedi bu kesinlikle bana uyuyor evet dedim Bıktım bu hayattan dediğin oluyor mu dedi evet dedim yine. Peki bıktım bu hayattan intihar etsem de kurtulsam dediğin oluyor mu dedi ben o kadar ileriye gitmedi daha dedim Bunları sordu bir de muayene etti. Verdiğin cevaplar senin depresyonda olduğunu gösteriyor dedi psikiyatr'a gitmem gerektiğini söyledi bir de vücutta eksiklik var mı diye bazı tetkikler yaptırmamı söyledi. Eskiden neşeliyken şimdi çoğu şeye gülmez oldum ve kendimi mutsuz hissediyorum nedenini bilmediğim şekilde veya neden her şey olabilir şu diye bir şey söyleyemiyorum bazen durduk yere içim sıkılıyor anlamıyorum ben de bakalım yarın psikiyatr'a gideceğim neler olacak.

Edit:

Beyler kan tahlili sonuçları çıktı bugün gittim her şey normal turp gibisin sadece b12 çok düşük dedi ben de biraz baktım referans aralığı 200-900 dü benim 170 civarıydı zaten 1 yıldır acayip unutkanlık başladı ayrıca birçok şikayete sebep oluyormuş bu b12 o yüzden cipralex diye bir antidepresan verdi bir de b12 vitamini verdi umarım işe yarar bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor -- 13 Eylül 2012; 19:19:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Depresyon: Bilmeniz Gerekenler

Depresyon, yaygın bir ruh sağlığı bozukluğudur ve ciddi duygusal sıkıntı ve günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir. Bir doktor tarafından depresyon teşhisi aldıysan, bu durumla başa çıkmana yardımcı olacak adımlar atmak önemlidir.

Depresyon Belirtileri

Depresyon belirtileri kişiden kişiye değişebilir ancak bazı yaygın belirtiler şunlardır:

• Sürekli üzüntü veya boşluk hissi
    • İlgi veya zevk kaybı
    • Uyku sorunları (uykusuzluk veya aşırı uyku)
    • İştah değişiklikleri (kilo alımı veya kaybı)
    • Konsantrasyon veya karar vermede zorluk
    • Suçluluk veya değersizlik duyguları
    • Ölüm veya intihar düşünceleri

Depresyon Tedavisi

Depresyon tedavisi genellikle ilaç tedavisi, psikoterapi veya her ikisinin bir kombinasyonunu içerir. Doktorun, ihtiyaçlarına en uygun tedavi planını belirlemene yardımcı olacaktır.

• İlaç tedavisi, depresyon belirtilerini yönetmeye yardımcı olabilecek antidepresanların alınmasını içerir.
    • Psikoterapi, düşünce kalıplarını ve davranışları değiştirmeye yardımcı olan konuşma terapisi türüdür.

Tedavi Sırasında Destek

Tedavi sırasında destek almak önemlidir. Aile, arkadaşlar veya bir terapistten destek alabilirsin. İşte faydalı olabilecek bazı ipuçları:

• İhtiyaç duyduğunda yardım istemekten çekinme.
    • Düzenli egzersiz yap.
    • Sağlıklı beslen.
    • Uyku hijyenini iyileştir.
    • Stres yönetimi tekniklerini öğren.

Validol Damla Kullananların Yorumları

Validol damla, anjina ve diğer kalp rahatsızlıkları için kullanılan bir ilaçtır. Bazı kişiler depresyon semptomlarını hafifletmek için Validol damla kullandıklarını bildirmiştir ancak bu kullanım onaylanmamıştır ve potansiyel riskler taşır. Depresyon tedavisi için her zaman bir doktora danışmalısın.

Depresyon ciddi bir durumdur ancak tedavi ile yönetilebilir. Doktorunun önerdiği tedavi planına uymak ve tedavi sırasında destek almak, iyileşme yolunda ilerlemene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Takip .. Yarını bekliyorum

Edit : 2 gün geçti devamını getirsene ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thinks -- 12 Eylül 2012; 18:23:12 >
  • Geçmiş olsun.

Depresyon modern çağın en yaygın hastalığı olacak bence. Bunu öngörmek zor olmasa gerek.
  • Müslümansan namaz kıl dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun psikiyatristler ilaç yazar ben önermem , kafanızı uyuşturmayı bırakın ve bir psikologa gidin !

• edit:video patatesle çekilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pathetic Dragon -- 10 Eylül 2012; 21:11:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: writeitright

geçmiş olsun psikiyatristler ilaç yazar ben önermem , kafanızı uyuşturmayı bırakın ve bir psikologa gidin !

Psikolog'da demiş olabilir tam bilmiyorum genç dinamik biri var burda gidersen sana çok yardımcı olur dedi ben zaten sınav stresi için gitmeyi düşünüyordum artık komple bakıma gireriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 26 Ekim 2020; 22:21:8 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi bölüm doktoruna gittin aga?
  • aynı ben o son dediğin intihar etmeyi düşünüyormusun lafı bana %60 uyuyo yarı dusunuyorum yarı hayır dıyorum, soruların hepside evet
  • Psikiyatriste gidiyorsan profösör ilaç yazarsa bana mesaj at bilgi verebilirim çoğunu kardeşim kullanmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaRQuE

Ben de bi aralar bu sorunları yaşamıştım ama şimdi daha iyiyim. Biraz yorgunluk oluyor ama her geçen gün biraz daha düzeldiğimi hissediyorum.

Ben her sabah kalkarken küfür ediyorum hiç dinlenmemiş olarak kalkıyorum 10 saat uyusam da yine yorgun yine yorgun hiçbir işi yapmak istemiyorum bakalım ne olacak.

quote:

Orijinalden alıntı: hackrock66

hangi bölüm doktoruna gittin aga?

Ben vitamin ve yorgunluk için dahiliye'ye gittim fakat doktor daha çok psikolog gibi konuştu

• Soruları okurken karşımda doktor varmış gibi hissettim.Hepsine de evet dedim
  • İntihar hariç hepsine evet dedim. Ne yapmamız gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnruzn

Soruları okurken karşımda doktor varmış gibi hissettim.Hepsine de evet dedim

Çoğu kişide var fakat benimki farklı ya bunları belirtirken bile ağlayasım geliyor doktor orda soruyor benim resmen ağlayasım geldi Arkadaşlar bi psikolog'a görünün derim zararı olmaz ben derdimi arkadaşıma,aileme beni tanıyan kişilere anlatamam hep içime atarım artık psikolog'a anlatacağız her şeyi

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

quote:

Orijinalden alıntı: cnruzn

Soruları okurken karşımda doktor varmış gibi hissettim.Hepsine de evet dedim

Çoğu kişide var fakat benimki farklı ya bunları belirtirken bile ağlayasım geliyor doktor orda soruyor benim resmen ağlayasım geldi Arkadaşlar bi psikolog'a görünün derim zararı olmaz ben derdimi arkadaşıma,aileme beni tanıyan kişilere anlatamam hep içime atarım artık psikolog'a anlatacağız her şeyi

Evden çıkarsam gidebilirim belki de 3 aydan beri kitap alacağım diyorum hala almadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charlie Chaplin -- 10 Eylül 2012; 21:32:55 >

• Ygs ye felan mı gireceksin bu sene?
  • O zaman sen Göksel dinlemeyi çok seviyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf_555

Ygs ye felan mı gireceksin bu sene?

Evet son senem ve program o kadar yoğunki şimdi bile sabah 8 akşam 7-8 civarı en erken eve dönebiliyorum okul açılınca ne olacak bilmiyorum.
  • Ben de depresyondayım herhalde...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.