< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Derece öğrencileri nereleri yazdı (9. sayfa)
-
-
Siz ne yazmıştınız hocam?quote:
Orijinalden alıntı: ChangeOrBeCrushedBenim fen lisesinden arkadaslarim ve ben derece yapmistik. Ben ve bir arkadasim ilk 100'deydik. Diger cogu da ilk 1000'deydi. Neredeyse hepsi tip yazdilar. Cogunlugu da su an uzmanligini bitirdi veya bitirmek uzereler. Hepsi de devlet hastanelerinde 20 bin lira civarina calisiyorlar. Yurt disi yolculugundan pes etmis vaziyetteler. Bu sayfada yurt disina cikis icin en kolay yol tip diyen velinin kulagina kupe olsun :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz ne yazmıştınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk 20k tıp ile ceng kontenjanlarını hesaplayabilecek kral var mı?
Herkesin tıp yazması normal geliyor bana sonuçta ilk 20kda cengciden çok çok fazla tıpçı olmalı.
Up
Ikinize birden yanit vereyim. Benimki biraz karisik. Once Bilkent EE yazip 2 yil orada okudum, sonra dilekceyle bolum degistirip Bilkent MBG'ye gectim. MBG lisans akabinde Heidelberg'te EMBL'de direkt doktora yaptim. Simdi Silikon Vadisi'nde bir sirkette scientist olarak calisiyorum. Bizim lisanstaki donemin yaklasik 90% i yurt disinda calisiyor. Akademide olanlarin maddi durumu normal sayilir ama benim gibi ABD'de sirket bunyesinde bilim yapanlar ve kariyerinin ilk basamaklarinda olanlar olarak epey yuksek kazaniyoruz (yillik 200 bin dolardan fazla). Lisansta sira arkadasim da mesela burada Silikon Vadisi'de bir sirkette bilim yapiyor. Mesela lisanstaki yurt oda arkadasim da Bilkent CS okuyordu, o da simdi Zurih'te Google'a software engineer olarak calisiyor. Bilkent'teki ortam degisikti, ozellikle MBG'de. Insanlar asiri hirsliydi. Lisansta her yaz insanlar yurt disi staji yapiyordu, epey donanimli kisilerdi. Bilkent'in muhendislik bolumlerinde de zehir gibi insanlar var. Bazen rekabet insani yoruyor ancak en iyiye ulasabilmek icin boyle bir rekabet ortami sart. Temel bilim ve muhendislik bolumlerinde maalesef kimse size hazirdan bir sey vermiyor. O yuzden tembel kisiler bu bolumleri yazarsa uzulurler. Eger icinizde hirs ve motivasyon yoksa, girisimci kisilikte degilseniz, tip yazmaniz daha uygun olur. @Avcı Bekılayv
-
okurken çok özendim ve kıskandım
aaAAAAAA BAŞLASIN ARTIK ÜNİVERSİTE NOLUR
-
Up
Hocam Gazi tr 5101 den 5450-5500 e geriler mi sizce?
Geçenlerde "genetik yazanlar noldu?ceng balonu da böyle patlayacak"diyen arkadaş umarım bunu görür hocam asjansnan
Bana forumdan biri mbg balonu patladı demişti hocam
Bence geriler. Son 2-3 senedir olan düşüşü yaşamaması için sebep yok
Hocam 20k yok elimde ama ilk 2kda 5 kişiden biri hütfde. Ordan hesap edin
Kalan 4 ne yazdı bro
Armut pis, agzima dus. Bu kafada olanlarin temel bilim ve muhendisliklerde basarili olmasi mumkun degil. Bu kisiler bu bolumlere her zaman bok atarlar. Dikkate almayiniz. Ancak kisi kendini iyi tanimali. Eger gercekten yukarida bahsettigim nitelikler yoksa, bu bolumler yazilmamali. Tip cok daha uygun. Tipta butun kariyerinizi ve hayatinizi devlet ciziyor ve hazir veriyor size. Armut pis, agzima dus diyenler, tip harici ne yazarlarsa mutsuz olurlar.
-
Peki dönülmeyecek kadar tıp fakültesinde bi yere gelmis bi ögrenciye abi tavsiyesi olarak ne söylersiniz. Devlette calısmak istemeyen ve iyi kazanmak isteyen birine. Cevrenizde illaki böyle biri vardır
Bizim oradaki fen lisesinde Türkiye 65. İTÜ bilgisayar ceng yazdı. İlk 2 k da 7 kişi vardı bunun 6 tanesi mühendislik yazmış. Biriside tıp yazmış ama kararsız kalmış deniyordu. Çevremde ilk 20 k mühendislik ağırlıkta
OHA. 65. Olup itü ceng yazmasının sebebi burs mu
Bu sene derece öğrencilerinde tıpa ilgi az diyebilir miyiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X