Şimdi Ara

Derece öğrencileri nereleri yazdı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
3
Favori
12.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

Cok zor bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Staj icin dunyanin hicbir yerinde herhangi bir dil sinavi belgesi istenmiyor. Doktora icinse ABD'de genel olarak isteniyor. Avrupa'da ise gittigin yere gore degisiyor. EMBL'de doktora icin de istemiyorlardi mesela. Ama kabul alma surecinde zaten dil yetenegin kotuyse kabul alma sansin dusuk olur. EMBL'de her sene yilda iki kere doktora programi basvuru aciyorlar. Benim girdigim basvuruda 2000 civari kisi basvurmustu. Online bir basvuru. Cesitli bilimsel sorular (ornegin bir makale var ve onunla ilgili yorum sorulari) ve ozgecmisinle ve gelecek planlarinla ilgili sorulardan olusan bir basvuruydu ve essay seklinde yanitlar yazarak dolduruyordun. On elemeyi gecen sadece 100 kisi olmustu. Bunlari tum yol/konklama masraflarini karsilayarak 5 gunluk birebir mulakata aldilar. Dil bilmiyorsan zaten bu asamayi gecmen mumkun degil. Mulakatin ilk gunu tamamen bilgini olcen sorular sorulan bir odada cesitli hocalarla beraber test ediliyordun. Bu asamayi gecemeyen direkt evine yollaniyordu. Bu asamayi da gecenler, sonraki gunler butun hocalarla tek tek mulakata girip kendini satmaya calisiyor ve bir hocayla eslesmeye calisiyordu. Nihayetinde sadece 47 kisi kabul amistik.

@Niçeağladığındaa

Tesekkurler. Derece yapanlari bilime yonlendirebilmek icin tek tek bana sorulan sorulara yanit vermeye calisiyorum. Oyle bir amacim var, bunu inkar edemem. Ama dogrulari soyluyorum yine de, ornegin riskli bir yol oldugunu soyluyorum. Iyi kurumlarda doktoraya kabul almak, TUS kazanmaktan cok daha zor. TUS'a giren her 2 kisiden 1'i uzmanlik yapmaya hak kazaniyor. Sadece bunla da kalmiyor. Doktora sonrasi, akademide ucuz is gucu olarak uzun sure postdoc olarak kalma riski de var. Gelismis ulkelerde fakulte pozisyonlarini alabilmek gunumuzde iyice zorlasti. Endustride iyi sirketlerde bilim yaparsan sikinti yok ama herkes is bulamiyor boyle yerlerde de. ABD'de akademideki postdoc maasi yillik $60K iken, sirketlerde postdoc seviyesi icin $200-250K maas alabiliyorsun. Istanbul'dan Kaliforniya'ya relocation etmen icin akademi sana saka gibi 2 bin dolar verirken, sirketler sirf tasinman icin sana 20 bin dolar harcayabiliyor. Yani bilim dunyasinda ya fakultede hoca olacaksin ya da sirkette bilim yapacaksin. Bu ikisini yapamazsan halin yaman. Bu riskleri de soyluyorum ki milleti kandirmis olmayayim. Basaramayacak olanlar veya kendine guvenmeyenler icin hekimlik + uzmanlik yolu garanti yol, bir riski yok. Ben tum secenekleri anlatmak istedim yine de.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızı okudukça ufkum açıldı hocam, teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.443 bilkent ceng yarı burslu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tornado_123 T kullanıcısına yanıt

Altına ne yazdın dostum

• 43k lık olağanüstü bir derece ile ytü yazdım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öğrenen kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Buradakiler maas konusuyla daha iyi gaza geldigi icin, benim sirkette hocamin aldigi maasi da soyleyeyim. Yillik 1 milyon dolar aliyor. Haydi dereceli arkadaslarim, bilim dunyasi sizi bekliyor. Yuzde 0.1'iniz bile basarsa yeter :))

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Bu arada, ben de 5.8k sıralama ile boun matematik yazdım. Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Yani bu kadar geniş tutmayayim çerçeveyi, önceki mesajda yurt dışında staj yapmaktan vs. bahsetmiştiniz. Onlarla ilgili özellikle.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öğrenen kullanıcısına yanıt

Matematikci olarak bircok sektorde faaliyet gosterebilirsin, ancak lisans sonrasi direkt PhD yapmani oneririm eger ust duzey pozisyonlarda calismak istiyorsan. Onceki staj tavsiyelerim senin icin de gecerli ama nerede staj yapacagin konusunda fikir istiyorsan, onu senin arastirip bulman daha dogru olur. Sizin alandan cikanlarin ozgecmislerini incele derim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.