Sınava gore degisir, 20-22 tarzi bi sinavda yetmez 21 tarzi bi sinavda yetebilir. 20-21 tm netlerim neredeyse ayniydi (0.25 fark var) ama 21 siralamam 20 siralamamin 20de biri < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Derece öğrencileri nereleri yazdı (12. sayfa)
-
-
Doktoraya (PhD) kabul alabilirsin almasina ama doktoraya diplomasiz baslayamazsin. Biz de doktoraya kabul alirken lisans son sinifta okuyorduk, yani diploma yokken kabul aldik. Stajlarinla ve referanslarinla ve hatta makalelere katkilarinla yeterli gorulursen, doktoraya kabul alirsin. Ancak doktoraya basladigin zaman senden diplomanin aslini istiyorlar. Yani diploma olmadan nasil doktoraya baslayacaksin ki? Aziz Sancar da mesela tip lisansi bitirdikten sonra, 2 yil zorunlu hizmetini yapip oyle gitti PhD yapmaya, sonra da hekimlikle bir alakasi olmadi. Denklik alma durumu da yok boyle bir durumda. Ama tip lisans diplomasi gerekiyor diye biliyorum. Kesin bir yanit icin, YOK'e dilekce yazarak bilgi alma hakkini kullanabilirsin.
Hekimlik yapmak icin yurt disina cikarken denklik almak icin de diploma gerekiyordur diye dusunuyorum. Onceden kabul alabilirsin ama goreve basladiginda diplomanin aslini isterler diye dusunuyorum. Yine de kesin yanit icin YOK'e dilekce yazarak bilgi alma hakkini kullanabilirsin. Bu mevzularda maalesef kesin bir dille konusabilecek biri degilim, hic arastirmadim.
Bu ikisinden bagimsiz olarak, staj/research assistant deneyimleri icin yurt disina cikarken takdir edersin ki diploma gerekmiyor. Tip lisans bittikten sonra da bu amaclarla deneyim kazanmak icin diplomasiz cikabilirsin.
-
tıp istemeyen için çok mantıklı hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam İngilizce konusunda neler tavsiye edersiniz? Ben özellikle listeningde zorlanıyorum.Mesela bir haber açıp izlerken hep anlamadığım yerler oluyor mutlaka.Biraz hızlı konuşulsa veya kelimeler birbirine girse anlamıyorum.IELTS gibi sınavlarda bu durum pek sıkıntı olmuyor ama günlük hayatta mesela biriyle konuşurken anlayamamak çok absürt olur.Listening için neler yapabilirim.Ayrıca speaking için kendi başımıza neler yapabiliriz,yurt dışına gitme şansım bugünlerde pek yok ekonomik sebeplerden dolayı.Siz neler yaptınız?
Son olarak merak ettiğim için sormak istiyorum.Okulu kaç GPA ile bitirdiniz,not ortalamasının doktoraya kabul almak dışında mesela şu anki işinize girerken faydası oldu mu? İşe alımda hangi kriterlere dikkat ediliyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2B8F9968F -- 10 Ağustos 2022; 23:40:27 > -
Fen lisesinde Ingilizceyi iyi ogretmislerdi, o yuzden sikinti yasamadim. Bilkent'te hazirlik okumadan direkt atlamistim zaten. Ayrica lisans sonunda Toefl 120 uzerinden 112 almistim.
Yurt disina akademik/endustri hangi amacla calismak icin cikiyorsan artik, o esnada dinleme ve konusma kabiliyetlerin gelisir. Ingilizce egitim veren bir kurumda egitim alsan ekstra vakit harcamana gerek kalmaz aslinda ama Turkce egitim aliyorsan, kendi basina bir caresine bakacaksin. Ben ekstra caba sarf etmedigim icin bu konuda tavsiye veremiyorum.
Okulu 4.00 uzerinden 3.50 ile bitirip, tam sinirda high honor olarak bitirdim ancak bunun bana bir faydasi oldugunu dusunmuyorum, kimse sormadi cunku. Ilk once ABD'ye giderek doktora yapanlarda etkisi daha buyuk olabilir ama bana bir etkisi olmadi. Su anki ABD'deki isime girerken ise kesinlikle hicbir katkisi olmadi. Doktoradan sonra kimse sizin lisans egitiminizle ilgilenmiyor, kimsenin umurunda degil. Sadece lisans cikisli olarak bir ise girerken belki olabilir, ama benim gibi biri icin lisans egitiminin hicbir onemi yok.
-
Burdaki hevesli gençlere üşenmeden uzun uzun cevap vermeniz çok güzel huzur ve başarı hayatınızdan eksik olmasın saolun
Hocam bir de şeyi soracaktım bu yurt dışında staj için toefl filan istiyorlarmı kurumlar ya da herhangi bir ingilizce seviye belgesi?
110-75 ham 2547
Ne yazdın
Rabbim.şafi.ismiyle.okumayı.nasip.etsin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
itü endüstri
-
Hacettepe türkçe kaç olur hocam
Helal olsun ülkeyi senin gibiler kurtaracak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1900 küsür veya 2kya yakın. Kaçtan yazdın
Şiddet olaylarından öğrencilerin tıpa yönelimi azaldıysa 2400 e kadar bile gidebilir hatta
2.3
İnşallah gelir. Altına neler yazdın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X