Şimdi Ara

Derece öğrencileri nereleri yazdı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
3
Favori
12.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burs olabilir. Sonuçta İTÜ iyi burs veriyor. Hele ilk 100 bürosuna bakarsınız anlarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.1k - itü yapay zeka ve veri mühendisliği

• quarterbat Q kullanıcısına yanıt

Altına ne yazdın

• Niçeağladığındaa N kullanıcısına yanıt

odtü eee

• Çok gerginsin

• Niçeağladığındaa N kullanıcısına yanıt

Kendin icin soruyorsum sanirim. Soylediklerim yanlis anlasilmasin, tip okuduktan sonra da cok guzel bir kariyer sahibi olabilirsin. Yurt disina acilmak istiyorsan, tip lisansi bitirdikten sonra 2 sene zorunlu hizmetini bitirip diplomayi almak olmali onceligin. Sonra eger hekimlik yapacaksan ve bir bransta uzman hekim olmak istiyorsan, yapman gereken sey, gitmek istedigin ulkenin denklik kosullarini saglayip direkt o ulkede uzmanliga baslamak olacaktir. Turkiye'de yaptigin uzmanligi yurt disinda tanimiyorlar, o yuzden amacin yurt disiysa denkligi alip uzmanligi orada yap ki bosuna vakit kaybetme.

Diger secenek ise bilim dunyasina atilman olacaktir. Bunun icin de once tip lisansi bitirip, 2 yil zorunlu hizmetini yapip diplomayi alacaksin. Sonra yurt disinda saygin bir kurumda doktora (PhD) yapip gercek doktor olacaksin. Basarili bir doktora ve saygin dergilerde yayimlayacagin makaleler sonrasinda, bilim dunyasi kapilarini sana acacaktir. Akademide veya saygin sirketlerde bilim yapmaya devam edebilirsin.

Turkiye'de tip yazanlarin cogu garanti meslek ve devlet hazir is veriyor diye seciyorlar. O yuzden yurt disina gidip basarili bir kariyer yapabilenlerinin orani cok az. Bolumun kendisinden ziyade, okuyanlarda vizyon sikintisi var. Yoksa tip lisans (MD) + PhD almak cok guzel bir olay ama bir de 2 yil zorunlu hizmeti ekleyince, bilim yapmak isteyen bir insan icin temel bilim lisansi + PhD yapmaya gore fazladan 4 senen harcanmis oluyor. Negatif yonu bu.

Benim tipci arkadaslarim, Turkiye'de doktora (PhD) yapanlara maas vermiyorlar diye doktora yapmayi elediklerini kendi agizlariyla soylediler. Yurt disinda doktora yaparken normal maasli calisan sayiliyorsun ama o asamada yurt disinda doktora yapmayi goze alamamislar (zaten hic deneyimleri olmadiklari icin kabul almalari da zor olurdu). Etraflarindaki herkes TUS furyasina karisip, hemen Turkiye'de 15-20 bin lira gibi komik bir maas alayim kafasinda olduklari icin herkes gibi Turkiye'de uzmanlik yolunu tutmuslar. E simdi Turkiye'deki uzmanlik yurt disinda denk olmuyor diye biliyorum, akademide de zaten doktora duzeyinde bir egitim olmadigi icin uzmanlik akademide de doktorluk derecesi olarak taninmiyor, yani bilim dunyasina da atilamiyorlar. Yas gelmis 30'a, bu saatten sonra yuvarlanip gidiyorlar. Bunlarin hepsi zamaninda risk alamamaktan ve vizyonsuzluktan kaynaklaniyor. Yurt disi icin bile en cok Almanya'yi tercih ediyorlar cunku denklik almasi daha kolay, ama maaslar Almanya'da dusuk. Adamlar her seyin kolayina kacma pesinde, ama bu kafayla olmuyor iste. Borsada da riskli islemler her zaman daha cok kazandirir, ama kaybetme (≡basarili olamama) riski vardir, hayatin kurali bu :))

Ozet: Sen akranlarindan ayrilmak istiyorsan (bu arada ben 31 yasindayim, o kadar da abi sayilmam :D), simdiden yaz aylarinda yurt disi stajlari yapip ve referanslar toplayabilirsin. Zorunlu hizmetinden sonra yurt disinda saygin bi kurumda PhD yapabilir ya da denklik alip uzmanlik yapmaya baslayabilirsin. Birinde bilim adami, digerinde hekim olursun, iki yolda da basarili olabilirsin. Hangi yolu secersen sec, en iyisi olmaya calis. Para beraberinde geliyor zaten. Paraya oncelikli olarak odaklanirsan basarili olma olasiligin duser.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Hocam şu an bilgisayar mühendisliği okuyup 2.sınıfta olan bir kardeşine abd den doktora kabulu alması için ne önerirsin hocalarla beraber araştırma yapmalımıyız vs veya kabul alma şansımızı yükseltmek için neler yapmalıyız

• Avcı Bekılayv kullanıcısına yanıt

Donem boyunca eger yapabiliyorsan hocalarinin yaninda bir projede yer alabilirsin tabii ki. Ama yaz tatillerinde mutlaka yurt disinda staj yap. Singapur'da A*STAR isimli arastirma kurumu var, Biopolis (biyolojik bilimler) ve Fusionopolis (fizik/muhendislik bolumleri) olmak uzere iki kampusu var. Ilk stajimi orada yapmistim. Benim zamanimda stajyerlere aylik 1500 dolar maas veriyorlardi ve yetiyordu. Ulkeye girerken vizeye ihtiyacin yok. Giris serbest oldugu icin calisma izni de orada kolayca cikiyor, konsolosluga falan gitmene gerek yok. Ikinci stajimi da Heidelberg'te EMBL'de yapmistim. Burasi da kendi guesthouse'larinda ucretsiz bir daire, aylik 400 euro nakit ve ayrica erasmus staj maasi olarak da yine 400 euro (yani aylik toplam 800 euro ve ucretsiz daire) vermisti. Yine gayet yeterli bir miktar stajyer icin. Doktora yapmak istedigim kurum bu oldugu icin, son stajimi burada yapmak istedim. Nitekim doktora kabulune kadar varan surecte bu stajlardan aldigim referanslar zincirleme bir sekilde isime yaradi (domino etkisi). Bilkent'ten ise tek bir referans bile almadim. Bilkent'in bana en buyuk faydasi, ogrencilerin gozu donmus gibi hirsli olmalarini gormem ve onlarin gittigi yoldan gitmem oldu. Sana da bu stratejiyi tavsiye ederim. Ama anlattigim gibi, ben cebimden bes kurus harcamadim. Ailen zenginse sikinti yok ama degillerse, seni finanse edebilecek kurumlarda yap stajlarini. Cebinde harcama.

Bu arada R programlama dili ogrenirsen, ayrica molekuler biyoloji ve genetikte yan dal yaparsan veya en azindan molecular biology of the cell, molecular biology of the gene gibi temel dersleri alirsan, bioinformatikci de olabilirsin. Bilim dunyasi artik interdisipliner bir duzlemde ilerliyor. Bioinformatikcilere de her zaman ihtiyac var, surekli beraber calisiyoruz. Kimyageri, fizikcisi, muhendisi, matematikcisi, herkes icin aslinda uymaz diye dusunulen alanlarda is firsatlari var. Senin icin bioinformatik de bir opsiyon olabilir, aklinda bulunsun.

• Up. Derece yapan arkadaşlarınız nereyi yazdı sıralamaları neee

• Squewewe S kullanıcısına yanıt
    En zeki ve çalışkan kizlar Ege tıp tercih eder

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

ege tıpın kızları da bir harika

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Hocam umarım size gelir ve bu hayatı yaşarsınız.

Dostum %80'i çok güzel fakültenin

siz neredesini

Kirikla mezun hocam

• darısı size

Tıp gelsin yeter hocam fark etmez ne olduğu

Teşekkür ederim kirikla zor ama denicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 9 Ağustos 2022; 22:0:8 >
  • iki sonuç belgesiyle ispatlayabilirim mf 4k = ea 400

temelsiz sallamayın isterseniz. üstteki cevaplayan arkadaş da haklı bu arada. madem o kadar kolay girip ilk 100 yapsaydınız? burs alırdınız devletten. ea ilk 400 öğrencis bildirdi. amacım kavga etmek değil

• 3 ay kala edb tarih çalışmaya başladım tyt mat 39 net ayt mat 40 net 401.yim. yani ÖYLESİNE 3-5 edebiyatla ilk 100 gelmez. genel kültürlü bir sayısalcıysa ilk 1000 ya da 500 yapabilir ama ilk 100 için hayvan gibi sos1 kasmak lazım. bu kadar bilgisiz yorum yapmayın.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.