Şimdi Ara

Deri altı Sivilce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
70.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 yaşındayım bu yaşıma kadar sivilce sorunum yoktu. Fakat 1 senedir ufak tefek alnımda çıkıyordu. Fakat sadece alnımda, yüzüm pamuk gibi. Neyse gel gelelim cildiyeye falan gittim ilaç tedavisiyle geçti. İzleri kalmıştı sadece onuda acnelyse kremle deriyi soyarak hallediyodum. Taaki 2-3 hafta önce çok sıcak bir gündü aşırı terlemiştim. Alnım çok terler. 1 günde 3 tane deri altı sivilce çıktı. Sivilce gibide değil aslında. Deri altında top şeklinde iltihap. Antibiyotik merhem vs kullanıyorum bir türlü geçmiyor. Bir kaç sefer iğne batırmayı denedim ama derinde işe yaramıyor. Var mı önerisi olan ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Deri Altı Sivilceleri Anlama ve Tedavisi

Deri altı sivilceler, cildin derinliklerinde oluşan ve sıklıkla ağrılı olabilen sivilce türleridir. Cildin yüzeyinde görünmediklerinden dolayı tespit edilmeleri zor olabilir.

Nedenleri: Deri altı sivilceleri, tıkanmış gözenekler ve bakteriyel enfeksiyon sonucu oluşur. Ciltteki aşırı sebum üretimi, ölü deri hücrelerinin birikmesine ve gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Bu tıkanıklık, bakterilerin çoğalmasına ve iltihaplanmaya yol açar.

Semptomlar: Deri altı sivilceler, cilt yüzeyinin altında şişkin, kırmızı veya ağrılı yumrular olarak kendini gösterir. Dokunulduğunda hassas veya ağrılı olabilirler.

Tedavi: Deri altı sivilcelerin tedavisi zor olabilir ve genellikle tıbbi müdahale gerektirir.

• İlaçlar: Antimikrobiyal ilaçlar veya retinoidler gibi ilaçlar, bakterileri öldürmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • İğne ile Patlatma: Bazı durumlarda, doktorlar deri altı sivilceleri iğne ile patlatmayı önerebilir. Ancak bu işlem yalnızca bir sağlık uzmanı tarafından yapılmalıdır.
    • Kortizon Enjeksiyonları: Kortizon enjeksiyonları, iltihabı azaltmaya ve sivilcelerin küçülmesine yardımcı olabilir.
    • Lazer Tedavisi: Lazer tedavisi, deri altı sivilceleri hedefleyerek bakterileri öldürebilir ve iltihabı azaltabilir.
    • Cerrahi Müdahale: Şiddetli veya tekrarlayan deri altı sivilceleri için cerrahi müdahale gerekebilir.

Evde Bakım: Deri altı sivilceleri için evde bakım önlemleri şunları içerir:

• Cildi Nazikçe Temizleme: Cilt günde iki kez nazik bir temizleyici ile temizlenmelidir.
    • Akneye Eğilimli Cilt Bakım Ürünleri Kullanma: Akneye eğilimli ciltler için özel olarak formüle edilmiş cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır.
    • Makyajdan Kaçınma: Makyaj gözenekleri tıkayabilir ve sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir.
    • Stresten Kaçınma: Stres, sivilce oluşumunu tetikleyebilir.
    • Bol Su İçme: Bol su içmek cildin nemlenmesine yardımcı olur ve sivilce oluşumunu önler.

Deri altı sivilcelerle mücadele ediyorsan, uygun tedavi seçeneklerini belirlemek için bir dermatoloğa danışmak önemlidir. Kendi kendine tedavi, enfeksiyonun yayılmasına veya yara izine neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

20 yaşındayım bu yaşıma kadar sivilce sorunum yoktu. Fakat 1 senedir ufak tefek alnımda çıkıyordu. Fakat sadece alnımda, yüzüm pamuk gibi. Neyse gel gelelim cildiyeye falan gittim ilaç tedavisiyle geçti. İzleri kalmıştı sadece onuda acnelyse kremle deriyi soyarak hallediyodum. Taaki 2-3 hafta önce çok sıcak bir gündü aşırı terlemiştim. Alnım çok terler. 1 günde 3 tane deri altı sivilce çıktı. Sivilce gibide değil aslında. Deri altında top şeklinde iltihap. Antibiyotik merhem vs kullanıyorum bir türlü geçmiyor. Bir kaç sefer iğne batırmayı denedim ama derinde işe yaramıyor. Var mı önerisi olan ?

Eğer doktor tavsiyesi olan ilaçları kullanmadıysanız (antibiyotik dediğiniz için diyorum) önce doktor tavsiyesi ilaçları kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Sivilceye dışarıdan herhangi bir şekilde müdahale etmemeniz en iyisi olacaktır.

Eğer hiçbir şekilde geçmiyorsa zamana bırakmanızı öneriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Genç Düşünür

quote:

20 yaşındayım bu yaşıma kadar sivilce sorunum yoktu. Fakat 1 senedir ufak tefek alnımda çıkıyordu. Fakat sadece alnımda, yüzüm pamuk gibi. Neyse gel gelelim cildiyeye falan gittim ilaç tedavisiyle geçti. İzleri kalmıştı sadece onuda acnelyse kremle deriyi soyarak hallediyodum. Taaki 2-3 hafta önce çok sıcak bir gündü aşırı terlemiştim. Alnım çok terler. 1 günde 3 tane deri altı sivilce çıktı. Sivilce gibide değil aslında. Deri altında top şeklinde iltihap. Antibiyotik merhem vs kullanıyorum bir türlü geçmiyor. Bir kaç sefer iğne batırmayı denedim ama derinde işe yaramıyor. Var mı önerisi olan ?

Eğer doktor tavsiyesi olan ilaçları kullanmadıysanız (antibiyotik dediğiniz için diyorum) önce doktor tavsiyesi ilaçları kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Kullandım hocam geçmedi. Top gibi şişti kıpkırmızı. Görünüşü boşverdim ama dokununca acıyor ve içerde iltihabın olması rahatsızlık veriyor. Daha önce de olmuştu o dışarıya daha yakındı iğneyle delip halletmiştim ama bu derin biraz.

• quote:

quote:

quote:

Kullandım hocam geçmedi. Top gibi şişti kıpkırmızı. Görünüşü boşverdim ama dokununca acıyor ve içerde iltihabın olması rahatsızlık veriyor. Daha önce de olmuştu o dışarıya daha yakındı iğneyle delip halletmiştim ama bu derin biraz.

Mutlaka geçecektir ama önemli olan iz çıkmadan geçmesi.

Size yanlış bilgi vermek istemiyorum; çünkü yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Size yanlış bilgi vermek istemiyorum; çünkü yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum.

Hocam 2 gün önce deldim. Baş parmağımın yarısı kadar iltihap aktı, en son kan geldi iltihap bitti. Sıkmayı bıraktım o zaman baya da rahatladı fakat hala içerisinde bişey var hafif şişik. Muhtemelen kan var, üzeri hafif kızarık çünkü. 3 kere deldim bişey çıkmadı. Tekrar deneyeceğim bakalım nolacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 2 gün önce deldim. Baş parmağımın yarısı kadar iltihap aktı, en son kan geldi iltihap bitti. Sıkmayı bıraktım o zaman baya da rahatladı fakat hala içerisinde bişey var hafif şişik. Muhtemelen kan var, üzeri hafif kızarık çünkü. 3 kere deldim bişey çıkmadı. Tekrar deneyeceğim bakalım nolacak.

Evet, şuanda en iyisi zamana bırakmak.

• tekrar tekrar iltihap boşalttığın yerin dolma ihtimali var. sen boşalttım sanırsın 2 hafta sonra bile yenileyebilir. iz kalmadan beklemek en iyisi. iğne batırdım cümlesini okudum yapmayalım öyle şeyler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koltuk altımda ki şişlikler?
    16 yıl önce açıldı
    ERKEKLERDE SAÇ RENGİ AÇMA
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fecidağınık

tekrar tekrar iltihap boşalttığın yerin dolma ihtimali var. sen boşalttım sanırsın 2 hafta sonra bile yenileyebilir. iz kalmadan beklemek en iyisi. iğne batırdım cümlesini okudum yapmayalım öyle şeyler

Hocam çok rahatsız ediyor ya. Hafif sulu kan vardı geçen onuda çıkarttım şimdi baya indi bıraktım kendi haline. Geçsede kurtulsam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fecidağınık

tekrar tekrar iltihap boşalttığın yerin dolma ihtimali var. sen boşalttım sanırsın 2 hafta sonra bile yenileyebilir. iz kalmadan beklemek en iyisi. iğne batırdım cümlesini okudum yapmayalım öyle şeyler

Hocam çok rahatsız ediyor ya. Hafif sulu kan vardı geçen onuda çıkarttım şimdi baya indi bıraktım kendi haline. Geçsede kurtulsam.

hafif sulu kan son noktadır artık
    herkes bangır bangır oynamayın diyo ama ağrı yaptığı için boşaltmak gerekio iltihabı
    geçmiş olsun
  • alında çıkan sivilceden korkmayacaksın vucuttta ilk alın terler ve burda hücre yenilenmesi çok daha çabuk gerçekleşir o sivilceleride kafana takma bence
    eğer sadece alnında sivilce varsa bence ilaç kullanma bol bol terle ve yüzünü yıka göreceksinki sivilcelerin daha çabuk iyleşecek.ha unutmadan yıkarken sakın sabun gibi şeyler kullanma sadece yüzüne su vur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşruhuum -- 18 Temmuz 2012; 20:00:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desertrose25

benimde yanağımda bi tane var bi döngüdür gidiyor boşalttıkça iltihabı tekrar toplanıp şişiyor anlamadım gitti.

1 taneyse birşey olmaz. Bende sıkıntı kalmadı valla. Zitromax dan sonra herşey düzeldi. İçerisinde sadece 3 tane hap olan bir antibiyotik, daha doğrusu antibiyotiklerin babası. 5-6 kutu kullandım bir daha çıkmadı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

benimde yanağımda bi tane var bi döngüdür gidiyor boşalttıkça iltihabı tekrar toplanıp şişiyor anlamadım gitti.

1 taneyse birşey olmaz. Bende sıkıntı kalmadı valla. Zitromax dan sonra herşey düzeldi. İçerisinde sadece 3 tane hap olan bir antibiyotik, daha doğrusu antibiyotiklerin babası. 5-6 kutu kullandım bir daha çıkmadı.

hocam roacuttane kullandım 6 ay yüzümün bazı yerlerinde kistli sivilce yani deri altında iltihap birikip şişiyordu bunun için yüzümün bazı yerlerinde bi kaç tane oldu fakat bi tanesi deminde bahsettiğim yanağımın az üstünde roaccatunede geçirmedi 4 5 aydır böyle sürekli şiş yolunu buldu o boşaltıyorum tekrar iltihaplanıp şişiyor en son doktora gittim roaccatuneyi kesti ve dedi antibiyotik vericez dedi bide iğne falandan bahsetti tam anlayamadım acaba iğneyle anitibiyotiğimi enjekte edecek oraya yoksa hap olarak mı vericek bunu söyleyemedim kalabalıktı doktorun odası ondan merak ettiğim sizdede aynı durum mu oluştu ayrıca tavsiyeleriniz varsa yazarmısınız İllalah dedirtti artık bu şişkinlik

Bende bitanesi bitip aynı yerden tekrar çıkmıyordu farklı farklı yerlerde çıkıyordu İğne dediğide damardandır nodül akneye antibiyotik enjekte edilmez. Git doktora zitromax ı söyle yazsın, çok etkili bu konularda. 3 gün 24 saat aralıklar kullanıyolar, bitince 1 hafta ara verip tekrar devam ediyosun duruma göre. Ben 6 kutu kullanmıştım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam roacuttane kullandım 6 ay yüzümün bazı yerlerinde kistli sivilce yani deri altında iltihap birikip şişiyordu bunun için yüzümün bazı yerlerinde bi kaç tane oldu fakat bi tanesi deminde bahsettiğim yanağımın az üstünde roaccatunede geçirmedi 4 5 aydır böyle sürekli şiş yolunu buldu o boşaltıyorum tekrar iltihaplanıp şişiyor en son doktora gittim roaccatuneyi kesti ve dedi antibiyotik vericez dedi bide iğne falandan bahsetti tam anlayamadım acaba iğneyle anitibiyotiğimi enjekte edecek oraya yoksa hap olarak mı vericek bunu söyleyemedim kalabalıktı doktorun odası ondan merak ettiğim sizdede aynı durum mu oluştu ayrıca tavsiyeleriniz varsa yazarmısınız İllalah dedirtti artık bu şişkinlik

Bende bitanesi bitip aynı yerden tekrar çıkmıyordu farklı farklı yerlerde çıkıyordu İğne dediğide damardandır nodül akneye antibiyotik enjekte edilmez. Git doktora zitromax ı söyle yazsın, çok etkili bu konularda. 3 gün 24 saat aralıklar kullanıyolar, bitince 1 hafta ara verip tekrar devam ediyosun duruma göre. Ben 6 kutu kullanmıştım.

zitromaxı yazar büyük ihtimalle ama merak ettiğim kesin geçirir mi ki o 5 aydır aynı yerde çıkan kistli sivilceyi ayrıca yan etkileri filan var mı aman aman roadan çektiğimizi bununlada çekmeyelim siz kullandınız ne gibi değişmeler oldu bende büyük ihtimalle iz kalır zaten mosmor olmuş orası bunlar geçer mi

Ne yan etkisi olacak antibiyotik zaten. Kullanırken bol su iç yeter. İz illaki kalır ama acnelyse kullanırsın geçer kısa zamanda.

• hocam deri altı sivilceye çözüm buldunuz mu 3 gün önce bitane küçük sivilce tarzı bşe vardı deri aldtında. Patlatmak istedim patlamadı. Büyüdü öküz kadar oldu tipim kaydı resmen sağ yanağım balon gibi oldu. Şişlik inmiyor ne önerirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adildeveci

hocam deri altı sivilceye çözüm buldunuz mu 3 gün önce bitane küçük sivilce tarzı bşe vardı deri aldtında. Patlatmak istedim patlamadı. Büyüdü öküz kadar oldu tipim kaydı resmen sağ yanağım balon gibi oldu. Şişlik inmiyor ne önerirsiniz.

Sivilce çıktığında büyümeden bactroban krem sürersen günde 3-5 kez büyümeden söndürür. İstersen şimdide sürebilirsin ama geçer 1 haftaya çok takma.
  • Yaklaşık 8 aydır yanağımın altında sivilce var 17 yaşındayım 2 kere boşalttım en son 2 ay önce yaptım çok koyu bir iz var şuan o şişkinlikte duruyor ne yapabilirim

• Sağ yanakta 1 tane vardı hiç ellemedim, şuan küçük bi şişlik var. Hiç ellemicem acaba hep orada duracak mı yoksa kendi kendine kuruyup bitecek mi??
    Bugün de solda çıktı bir tane, dokununca acıyor, deri üstünde sivilce yok sadece biraz kızarıklık var ama altında olduğunu hissdiyorsun. Bir bezi sıcak su ile yıkayıp bu bölgeye sürmeyi planlıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.