Şimdi Ara

Dershanede sadece denemelere girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bazı şeyler var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben şuan 11.sınıfım, 12 de diyebiliriz artık. yks'ye 2022 de gireceğim. 11.sınıfta da şehrimde bulunan en iyi dedikleri bir dershaneye gittim ama memnun kalamadım, yaklaşık 7-8 ay dershaneye gittim ve 3 ay önce kurumdan ayrıldım. Şuan youtube üzerinden konularımı, soru çözümlerimi vs hallediyorum. Youtube'u sadece ders için kullanıyorum, bunun yanı sıra telegramda soru paylaşan gruplar var onların sorularını çözmeye çalışıyorum. Son olarak da dh de tyt ayt bölümünde sınavla alakalı işime yarayan bir şey varsa okuyup hayata geçirmeye çalışıyorum.

Sizlere sorum şu: Ben 11.sınıfta gittiğim dershaneyi, benim psikolojimi bozdukları için bırakmıştım, psikolojimi hem çok fazla kaos olması, kaostan kastım da aşırı derece rakip olayı vardı o bozmuştu hem de belli öğrenciler dışında benim gibi kişilerin dışlanması ve yeterli ilgiyi görmemem, soru çözümünde istediğim cevapları alamamam dershaneyi bırakmamda çok büyük etken oldu. Hocalar da dersleri zaten güzel anlatmazlardı. Dershanemde yapılan denemeleri çok severdim, bana tek katkısı deneme çeşitliliği olmuştu. Bu yıl da dershaneye gitmeyeceğim için bir dershaneye sadece denemeleri için girmek istiyorum ama eski dershanemin sınavları süper olmasına rağmen psikolojimi çok kötü etkiler, yine beni dersten soğutur mu bilemediğim için başka kurumda mı denemelere girsem diyorum? ama benim dershanem kadar güzel yayınlar çıkarıyorlar mı ya da rakipler cidden dişli olur mu bilmiyorum. Sizce denemelere gireceğim kurum o kadar da önemli mi? Zaten dişli rakiplerden kaçan biri değilim, eski dershaneme gitmesem şehrimde bulunan en iyi dedikleri başka dershaneye gitmeyi düşünüyorum ama eski dershanem kadar iyi olurlar mı hem deneme hem de rakip konusunda emin olamıyorum ve arkadaşım bana stres konusunda her şeye hazır ol diyor. Eski dershanem beni çok stres ediyor, spesifik bir cevabım yok neden stres ettiğine dair. Eski dershaneme gidersem denemeler için, psikolojimi kötü etkiler mi diye düşünüyorum ama arkadaşım bu psikoloji konusu için her şeye hazırlıklı olmam gerektiğini, ösym'nin ağlak insan sevmediğini söylüyor. söyledikleri:

''maalesef bu sene herkes anladı ki, ösym ağlak insan istemiyor sınavda. bence rekabet olan bir yere git.

sen de sınava hazırlanırken olabildiğince rezil pişman ol ki sınav anı ne gelirse gelsin hazır olasın. eğer zaten psikolojini sınav sonuçları üzerine inşa edersen emin ol hep 1. olsan bile patlama imkanın çok yüksek. o motivasyonu bir yerde arama kendin üret.''

Arkadaşlar, ben ağlak biri değilim bunu belirteyim ama gerçekten kişiliğim çok farklı rakipler sanırsam beni ders konusunda hırslandırmıyor, öğrenmeyi seviyorum ve kendi kendime bir şeyleri idrak etmem gerektiğini düşünüyorum. Bana bunu yazan arkadaş şunu da dedi :

''kişilik meselesi rekabetin seni ileri atabilir. yani eğer senin yapın öyleyse 2 kişi olsa gene rekabet edecek bir konu bulursun. kendini ileri atacaksa stres yapmanda fayda var. sınavda hayatının en çok stresini yapacaksın zaten

eğer stres olmasa kaybeden olmaz bu sınavda. sınava hazırlanırken bulunduğun şartlar seni zorlarsa o anı yönetmen kolaylaşabilir sen de sınava hazırlanırken olabildiğince rezil pişman ol ki sınav anı ne gelirse gelsin hazır olasın.''

Ben hayvan gibi derslerime çalışırsam stres faktörüm o kadar azalır diye düşünüyorum. Elbette çok çalıştığım için ' acaba başaramayacak mıyım' korkusu olabilir ama en azından çok emek verdim sağlık olsun seviyesine erişebileceğimi ve bunun da stresimi azaltacağını düşünüyorum. Sınavı çok mu hafife alıyorum, yoksa sınav cidden her şey mi kavrayamıyorum? Elbette sınav çok şey ama mezunluk ya da üni kazanıp tekrar sınava hazırlanmak niye bu kadar abartılıyor(bence) anlamıyorum. ileride 30+ yıl bu işi yapacaksak birkaç yıl daha vermek niye dünyanın sonu gibi anlatılıyor anlamıyorum?

Arkadaşlar mesela ben lgs de(liseye giriş sınavı- ilk bizim yılımızda oldu, teogdan sonra) o sınavda çok stres yapmıştım ama şuan bakıyorum, değmez diyorum. Üni sınavı elbetteki farklı ama sonuç alarak ikiside hayatımızı şekillendiren sınavlar. Umarım kendimi açıklayabilmişimdir, ben mi yanlış düşünüyorum sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pansehie22 -- 13 Temmuz 2021; 18:48:49 >

• Çok uzun ama bazı şeylerde haklısın hepsini okumadım
  • :D hocam neyde haklı olduğumu belirtebilir misiniz?

• Bence de dershane yerine YouTube'dan gitmelisin sadece denemelere gir şanslısın ki iyi denemelermiş başarılar dilerim yolun açık olsun.
  • metehanoze M kullanıcısına yanıt

Hocam siz nereyi kazandınız

• Ben bu sene mezundum, sınava girdim fakat kontrol etmedim sonuçları beklemekteyim.Ben de dershaneye gitmeyip sadece denemelere girdim.

hocam denemelere girdiğiniz kuruma çok dikkat ettiniz mi? rakiplerdir, deneme yayınları vs. çok etkiliyor mu çalışmamızı sizce?

sağ olun hocam :)

Fen lisesi mi hocam

• pansehie22 kullanıcısına yanıt
    ilimdeki geçen seneki en iyi dershaneye gittim 55 tıp çıkmıştı sanırım öyle bir sey bu sene de sadece oraya denemelere gittim.

çalışmamı pek etkilemedigini düşünüyorum hiç 1. olamadım hırs yapmadim pek en iyi 2. olmuştum.

boş beleş denemeleri dikkate almadım sonuclarini soru görmeye çalıştım diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehanoze -- 13 Temmuz 2021; 23:52:53 >
  • evet fl mezunum fakat çokta iyi bir fen lisesi değildi.

kkfl mi hocam

• kkfl iyi hocam cmflye göre cmfldeydim ben

Anladım hocam teşekkür ederim

• rica ederim hocam
  • hocam okumayabilirdiniz, zaten okuyamamışsınız da. kimseye zorla okuyun da bana tavsiye verin demiyorum. İnsanlara kendimi spesifik olarak açıklamak istedim, istemezseniz okumazsınız. Önerinizi dikkate alacağım, tavsiye için de sağ olun.

• sağ olun hocam, bende öyle düşünüyorum

• sadece 1 yıl denemelere girmek için kurumlar ne kadar istiyor ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.