Şimdi Ara

Dershanesiz derece yapmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu sene ikinci mezunluğum olacak. 97 bindeyim. Sizce dershaneye gitmek şart mı? OBP 94. Kendimce yaptığım hatalar ve kafaya taktığım şeyler yüzünden başaramadım, çok da iyi çalışamadım. Bu sene hedefim ilk on bin ama bu şartlar altında nasıl başarırım bilmiyorum. Uyuduğum saat belli değil, uyandığım saat da belli değil. Bu düzensizlikte annem yapamayacağımı söylüyor. İlla dershaneye gitmemi istiyor. Ben dershaneleri pek sevmiyorum. Derslerden bir müddet sonra kopuyorum ama evdeki salaş çalışmam da içimi kemiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Dershanede konuyu dinlesem bile ben evde illa tekrardan kendim çalışma isteği duyuyorum Youtube'dan. Zaten aralıktan sonra kardeşim olacak. Evde bebekle zor mu olur? Bugün fen bilimlerini aramıştım kayıtlar doldu dedi. Babamın tayin durumu olduğu için de hiçbir yere yazılamadım henüz. Belki açıkta bile kalabilirim :D
    Moralim sıfırlandı resmen. :/ Derece isteyenler nasıl hedefe kilitlenebiliyor, helal olsun.

• Eğer kendi programını yapabiliyorsan ve sosyalleşeceğin 4-5 arkadaşın varsa haftada 1-2 görüşeceğin dershane tamamen zaman kaybı ben de mezun senemde evde çalıştım hedefime ulaştım 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crown1337 kullanıcısına yanıt
    Hocam en yakın iki arkadaşım bulunduğum şehirde tıp okuyor zaten o açıdan zorluk çekmem gibi ama sürekli evde çalışmak sizi bunaltmadı mı? Yapamadıklarınızı nasıl halletiniz acaba?

• Bunalttı tabi 2-3 gün ara verdim dizi film izledim.Çözemediğim soruları dhden katıldığım 3 soru çözüm grubum vardı orda uğraşıyoduk herkesin sorusuna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crown1337 -- 20 Ağustos 2019; 12:55:49 >
    Hocam uyku saatleriniz belli miydi? 3, 4 gündür çalışıyorum ama hâlâ adapte olamadım masa başında durmaya. Stres olmaya başladım :D Bu arada tebrikler hddefinize ulaştığınız için çok mutlu oldum.

• Öncelikle kendini keşfet hangi saatlerde verimlisin,nasıl anlıyorsun okuyarak mı dinleyerek mi görsel mi bunları halledikten sonra verim alıcaksın çok geç kalmadığın sürece kaçta uyuduğunun önemi yok dershane olmadığından günde 15-16 saat süren var muazzam bir zaman kendine güven başarılar

• Ayni durumdayim ben de 84k yaptim biraz duzensiz bi insanim.Ben gitmeyecegim dershaneye zaman kaybi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hemen hemen aynı durumdayım. Bizimkiler zorluyor ama ben gitmemekte kararlıyım. Kendim çalışarak daha iyi anlıyorum dershaneye gideceğim eve gelip yine kendim çalışacağım ben. Neden dershanede vakit kaybedeyim ki

• 2016da dershaneye gitmeden 12.sınıfken 3.6k

senin şartlarında gitmen daha mantıklı geldi bana.
    Haklisiniz hocam, sag olun tekrardan. Kendimi kesfetmeye calisacagim.

• AndreCastro35 kullanıcısına yanıt
    Ben duzensiz calisirsam icime sinmiyor. Evde kendi duzenimi de istesem de kuramiyorum ya. Bilmiyorum kafam cok karisik :(

• sütursatır S kullanıcısına yanıt
    Burası da doğru. Kafam çok karışık. Bu düzensizliğimi yenmem lazım sadece. Belirli bir saatte uyanıp çalışmaya başlayamıyorum bu da benim hoşuma gitmiyor. Yoksa dershane hiç sevmem.

• whatif kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tebrikler hocam. Benim lise bomboş geçti zaten fen lisesi mezunu olmama rağmen çalışmadım. Evdeki huzursuzluklar da birleşince iyice saldım. Kafama takma gibi paranoyak huyum var. Onu yenemediğim süre de başaramayacağım. Biraz evden uzaklaşayım diye yapıyorum. Hep evdeydim bugüne kadar.

• sen bi çalışmaya başla,zamanla hangi saatte verimli olduğunu anlayacaksın.uykun yavaşça düzene girecek.kendine hobiler edin canın bile sıkılmayacak.ben mesela 8 temmuzdan beri çalışıyorum ,düzeni hala tam oturtamadım ama bazı şeyler yerine oturdu.ağustos sonu her şeyim tamamen düzene girer diye düşünüyorum.ve ben çok düzensiz biriydim,dershaneden nefret ederdim.benim de 2.mezunluğum anlıyorum seni az çok.yani çabalarsan bi yerden sonra düzene gireceksin gerçekten de.
  • Çok sağ olun hocam cidden stres olmaya başlamıştım. Bir an önce oturmazsa hiçbir şey başaramayacakmışım gibi ama haklısınız hobi edinsem iyi olacak. Kitap okuma, günlük spor vs. Yoksa gün içinde çok bunalıyorum. Masa başında maks 40 dk. kalabiliyorum. Sonra ara verip tekrar başına geçiyorum. Sizde de böyle oldu mu? Stres olmadan çalışmam gerekiyor sanırım...

• Hocam ben dershaneye gitmeden 4.8k yaptim derece sayilir mi bilmem ama zaten 10-15bin liralık ülkenin en iyi dershanesine gitmeyecekseniz gitmeyin

• talhaduman5 T kullanıcısına yanıt
    Hocam 10, 15 lira verecek durumda değiliz. 4.8k da derece olmaz mı harika bir derece ama ben evde çok bunalıyorum ya. Siz nasıl bir süreç izlediniz? Bir de ben mezunum ya okul falan olmayacak...

• Ben de mezunum 28k'dan kütüphaneye gidin bence evde çok bunalırsınız.

• ben aşırı stresli,takıntılı biriyim hocam ders konusunda.bir şeyleri hemen oturtmaya çalıştım ama farkına vardım.kendime hep şunu söylüyorum : zamanla olacak bir şey ve ben robot değilim,programı anında yapamam zamanla alışkanlık haline gelir.ben mesela bi hafta kitap okumayı,dizi izlemeyi,sporu hayatımdan çıkarayım bakayım ne oluyor dedim.ve sonuç olarak o bi haftada hiç çalışma isteğim yoktu hocam,ölü gibi geziyordum.şu an yine hayatıma aldım ve dersten bunalınca bunlara yöneliyorum,hem isteğim artıyor hem de kafamı dağıtıyorum.

masa başında kalmada ise aşırı sıkıntı çekiyodum.artık şöyle yapıyorum : şu kadar saat çalışıp kalkacağım gibi bir hedef koymuyorum,1 oturuşta mesela diyorum ki kenarortayın konu kısmına çalışacağım sadece.oturduğumda sadece konu çalışma kısmına odaklanıyorum.bitince mola veriyorum ama çok uzatmamaya çalışıyorum.eğer konuyu çalışırken çok fazla sıkılırsam ve konu uzun bir şeyse kendimi şartlandırıyorum diyorum ki eğer bu konuyu düzgünce çalışıp bitirirsem 1 bölüm dizi izleyebileceğim,eğer çalışmazsam izleyemeyeceğim.böyle ödül-ceza sistemi uyguluyorum.veya yaptığım başka bir şey de sıkılınca 5 dk mola veriyorum,hiçbir şey yapmıyorum sadece uzanıp hedefimi düşünüyorum,sıkılıp boşverip çalışmazsam hedefime ulaşamayacağımı ve istemediğim bir üniversiteye gittiğimi düşünüyorum.bu kalkıp benim derse geri dönmemi sağlıyor.

stres konusuna başta dediğim gibi aşırı stresliyim.gün içerisinde habire aklıma bir şeyler geliyor.aklıma gelince oturuyorum mantıklı olan şeyi düşünüyorum,bu stresin ne kadar gereksiz olduğunun farkına varıyorum.kendimi böyle sakinleştiriyorum.osho abimizin çok güzel bir yazısını okumuştum bi kitapta,abimiz der ki : "bazen gökyüzünde siyah bulutlar olur; gökyüzü bu siyah bulutlar yüzünden değişmez. ve bazen beyaz bulutlar da olur ve gökyüzü bu beyaz bulutlar yüzünden de değişmez. bulutlar gelir ve gider ve gökyüzü aynı kalır. bulutlar gelir ve gider ve gökyüzü baki kalır. sen gökyüzüsün ve düşünceler de bulutlardır. eğer düşüncelerini titizlikle izlersen, eğer onları kaçırmazsan, eğer onlara doğrudan bakarsan ilk şey bunu anlamak olacaktır ve bu çok büyük bir anlayıştır." stresine,kötü düşüncelerine bu açıdan bakarsan rahatlayacağını düşünüyorum hocam.

• Aynen hocam. Oyle yaparim evde kalirsam. 28k cok iyi hocam bu sene hedefinize ulasirsiniz insallah.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.