Şimdi Ara

DESİRE X DETAYLI İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç haftadır almayı beklediğim telefon desire x'in detaylı incelemesini elimde geldiğince yapmaya çalışacağım.
    Motorola atrix’i ekran kalitesinin kötü oluşu ve kamera kalitesi hakkındaki kötü yorumlar nedeniyle oldukça ucuz olmasına rağmen tercih etmedim.
    samsung galaxy s advance'i ise sıkıcı samsung tasarımı yüzünden tercih etmedim. Onun haricinde bence bu cihaza en iyi ve tek alternatif.
    xperia serisi cihazlardan xperia sola, 512mb ram ve kötü pil performansı, xperia go kötü ekran çözünürlüğü ve xperia p de pil performansı yüzünden kaybeden telefonlar arasında. 5saat konuşma süresi demişler. Bu rakam bir de ideali, daha az şebeke sinyalinin olduğu yerlerde bu rakam daha da az olacak demektir ki; bu durum gün ortasında şarjın bitmesi anlamına geliyor. Bu arada tüm kullandığım sony cihazların en beğendiğim yanı pil performanslarıydı. Ya bu performansı akıllı telefonlarına yansıtamadılar ya da rakamsal değerlerden ziyade kullanıcı deneyimlerine bakmak gerek; çünkü sayısal değerler bazen pek bir anlam ifade etmiyor…
    Gelelim en son tercihim olan desire x e:
    Teknik Özellikler:
    BOYUTLAR : 118.5 x 62,3 x 9,3 mm (4,67 x 2,45 x 0,37 inç)
    AĞIRLIK: Pil ile 114 gram
    EKRAN: 480 x 800 çözünürlüklü 4 inç dokunmatik ekran
    CPU: 1Ghz Çift Çekirdek Cihazda Qualcomm un ağustos(2012) ayında duyurduğu ve yeni giriş seviyesi olarak adlandırdığı MSM8225Q işlemci mevcut.
    Bu işlemciye entegre olan adreno 203 gpu var.
    Cortex a5 mimarisini kullandıkları işlemci de en önemli özellik düşük güç tüketimi ki telefonun uzun bekleme ve konuşma sürelerinin buna bağlı olduğunu düşünüyorum..
    Ayrıca adreno 203 gpu yeni çıkan bir gpu olduğu için; performansı hakkındaki yorumlar adreno 205 ile arasındaki performans farkı yorumları henüz havada kalan yorumlardır.
    Bu işlemciyi kullanan telefonlar arttıkça ekran kartı hakkındaki yorumlar ve kıyaslamalar da biraz daha yerine oturacaktır.
    Bir diğer konu ise bu işlemcinin 720p video çekimini desteklemesi ki cihazda negatif bir yön olarak sayabileceğimiz 480p video çekiminin yazılım desteği ile düzeltilebileceğidir.
    PLATFORM : Android 4.0.4 ve sense 4.1 arayüzü yüklü olarak geliyor.
    SİM VE BELLEK : Normal sim kartı yuvası kullanan cihazda 4gb dahili bellek varki bunun kullanabilğimiz kısmı 2.2gb kadar.dahili depolama birimi(1.11gb) ve telefon belleği (1.09gb) olarak iki farklı alan var.
    RAM : 768mb
    SENSÖRLER : G-sensör
    Yakınlık sensörü
    Ortam ışık sensörü
    BAĞLANTI: 3,5 mm stereo ses jakı
    Bluetooth, aptX™ destekli (Bluetooth® 4.0)
    Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g/n
    Medyayı telefondan kablosuz olarak uyumlu TV'ye veya bilgisayara aktarmak için DLNA
    KAMERA : Otomatik odaklamalı 5 megapiksel fotoğraf makinesi, LED flaş ve BSI sensörü (düşük ışıkta daha iyi çekim için)
    F2.0 diyafram açıklığı ve 28mm lensler
    WVGA video kaydı
    Özel HTC ImageChip™
    VideoPic: Aynı anda hem video hem de fotoğraf çekin
    Kesintisiz fotoğraf çekimi: Tek dokunuşla kesintisiz çekim (saniyede 2,5 çekim yapılır)
    Akıllı Flaş: Nesneye olan uzaklığa dayalı olarak otomatik ayarlanan beş flaş seviyesi
    PİL : Çıkarılabilir ve yeniden şarj edilebilir Li-ion pil
    Kapasite:1650 mAh
    Konuşma süresi:
    WCDMA için 600 dakikaya kadar
    GSM için 1200 dakikaya kadar
    Bekleme süresi
    WCDMA için 833 saate kadar
    GSM için 750 saate kadar

Son olarak beats audio ile zenginleştirilmiş sesi özellik listesine ekleyebiliriz.

Donanım İncelemesi :[/size]
    Boyutları ve ağırlığı itibariyle hiç rahatsız edici olmayan, tek elle kullanımın en iyi olduğu 4 inç boyutundaki ekrana sahip bir cihaz. Cihazı elinize aldığınızda şaşırtıcı bir hafifliği var. One x ve one s telefonları eline alanlar bu durumu hemen anlayacaklardır.
    Siyah, beyaz ve lacivert renk seçenekleri olan telefonun şimdilik yalnızca siyah beyaz renkleri satılıyor sanıyorum.
    Beyaz renkli olan telefonun ön kısmında ekranı çevreleyen metalik şerit ve metalik şeride ek olarak devam eden beyaz gövde oldukça şık duruyor.
    Arka kısımda ise kameranın etrafını saran metalik kısım ve mavi halkanın görünümünü pek hoş bulmadım. Daha düz ve sade olmasını tercih ederdim.
    Arka kısımda htc ve beats audio logosu mevcut, beats audio logosunun hemen yanında cihazın hoparlörü var.
    Sağ kısımda ses açma kapama düğmeleri ve sol kısımda micro usb girişi mevcut.
    Htc'nin bu telefonda değiştirildiği söylen kilit tuşunun ortada bulunması bence oldukça hoş olmuş..kilit tuşunun sağ kısımda veya üst sağ kısımda yer aldığı bazı telefonlardaki gibi ekran kilidini kapatabilmek için zorlanmanıza gerek kalmıyor. Gayet kolay ve kullanışlı.

Arka kapağı kaldırdığımızda(arka kapağı çıkarmak için htc nin sitesindeki yardım bölümünde resimli gösterime bakmanızı tavsiye ederim zira kapağın hiç açılmadığını düşünmüştüm.oldukça sıkı ve bütün yapmışlar.)sol kısımda sim girişi sağ kısımda 32gb a kadar yükseltilebilir micro sd girişi ve ve pil görünüyor.Henüz deneme fırsatım olmadı; ancak 25gb lık dropbox depolama alanı ek olarak sunuluyormuş.
    Ekrana gelirsek; 4 inç büyüklüğünde süper lcd olarak adlandırılan ekran var. Süper amoled ekran kadar kaliteli olmasada ona yakın bir kalite var ve ekranda rahatsız edici hiçbir durum yok. Ayrıca ekran parlaklığı amoled ekranlardan çok daha fazla ki güneş altında görememe gibi durum kesinlikle olmuyor. 480x800 çözünürlük sunan ekran bu seviyede bir telefon için son derece iyi. Parlaklık sensörü iyi çalışıyor bu sayede her ortamda en uygun şekilde ekranı görebiliyorsunuz.
    Çok önemli bulmasam da hep incelenen bir detay olduğu için baktım ekranın görüş açısı oldukça iyi sanırım ekranı görememek için 180 derecelik bir açıyla bakmam gerekiyor:D. renklerde en ufak bir değişim olmadan her açıda görülebiliyor.
    htc nin sitesinde çizilmeye karşı dayanıklı cam yazmıyor. bazı kaynaklar ekranın çizilmeye dayanıklı olduğunu yazmışlar ancak tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum ve bunu denemek için ekranımı çizmeye niyetim yok:D
    Altta standart üç adet android tuşu ve üst kısımda telefon şarj olurken veya bildirim olduğunda yanan küçük bir led var.
    3,5mm lik giriş cihazın üst tarafında bulunuyor.
    Konuşurken dış ortamın gürültüsünü bastırmaya yarayan 2 mikrofonlu teknoloji bu cihazda kullanılmamış.
    5mp lik kamera benim gibi kamerayı pek aramayanlar için fazlasıyla yeterli.
    ışıksız ortamlarda flaş son derece iyi. onun haricinde kamera bir telefonda olması gerektiği kadar yeterli diye düşünüyorum.
    cihazdan şarj aleti bilgisayar bağlantı kablosu ki bu kabloyu adaptöre bağlayarak şarj edebiliyorsunuz ve kulaklık çıkıyor.
    kulaklık beats kulaklığı olmadığı gibi kalitesi de oldukça düşük, iyi bir ses deneyimi yaşamak istiyorsanız kaliteli bir kulaklık almanız şart.

Yazılım İncelemesi:

Android 4.0.4 ve sense 4.1 arayüzü yüklü olarak geliyor. Daha önce hiç android ve sense arayüzlü bir telefon kullanmadığımdan ne gibi farklılıklar ve yenilkler vardır bilmiyorum.
    Halkalı kilit ekranı, kilit ekranından bazı uygulamalara ulaşmak ve htc nin simgesi haline gelen saati oldukça güzel görünüyor ve göz dolduruyor.
    Dipnot olarak yukarıdan aşağıya çektiğimiz bildirim ekranında ayarlar sekmesi var..bazı samsunglarda gördüğüm wifi parlaklık vs değiştirme gibi bir kısım koymamışlar. Onu da ekrana koyduğumuz widgetlerle hallediyoruz.
    Uygulama menüsüne girdiğimizde indirmeler-tümü-sık sık olmak üzere üç sekme var , bu durum kullanım rahatlığı ve uygulamalara kolay ulaşımı sağlıyor.
    Cihazda yüklü olarak :7digital(paralı müzik lamaya yarıyor sanırım),facebook,chrome,dropbox,fener,flash player ,araba,Google+ friendsteam(tüm sosyal ağları tek yerden yönetiyormuş),soundhound(müziği dinletiyorsun netten adını buluyor.)wifi hotspot ve tunein radio(online radyo) geliyor.
    ayrıca radyosu da var.(bu arada sene oldu 2012 hala radyoyu dinlemek için kulaklığı takın anten görevi görsün diyor.:D)
    sanal klavyesinde tuşlar oldukça büyük yazarken sıkıntı çekmiyorsunuz.

Performans ve Batarya
    1650mah lık bataryanın sunduğu süreler kağıt üzerinde oldukça iyi..
    telefon henüz yeni olduğundan tam kullanım süreleri veremiyorum ancak; %90 dolu gelen bataryayı yoğun kullanımla ki ekranı neredeyse hiç kapatmadım, sürekli birş eyler yükledim, wifi uzun süre açıktı, hoparlörden- kulaklıktan müzik dinledim.1 saati aşkın telefon görüşmesi yaptım ve 11 saat kadar gitti.. bu durum hele ki ilk şarjının böle olması gerçekten pil performansı anlamında iyi şeyler vadettiğinin göstergesi bence.

İçinde yüklü olarak gelen internet tarayıcısı oldukça iyi. İ5 li bilgisayarımla aynı sürede sayfaları açıyor:D milliyet, hürriyet gibi yoğun içerikli gazete sayfalarını denedim.

konuşurken gelen ses ve sesin karşıya gitmesi konusunda gerçekten iyi. ahizeyi yayvan bir şekilde ses her bölgeden gelecek şekilde yapmışlar bu da sesin her durumda iyi duyulmasını sağlıyor.
    Cihazda ön kamera bulunmuyor.

Multimedya İncelemesi
    Telefon internetten açtığım 720p videoları hiç takılmadan oynattı. Denemedim ancak htc sitesinde oynattığı dosya türleri arasında mkv yok.
    video çekerken en güzel yan istediğiniz anın fotoğrafını çekebiliyor olmanız.
    sürekli gördüğüm kameranın hızlı açılması muhabbeti de oldukça iyi 1 sn de kamera açılmış oluyor ve çekerken hiç beklemeden kaydedebiliyor.
    müzik uygulaması da yeterli görünüyor.ekolayzır ayarlanmıyor yalnızca beats audio aktif ve pasif hale getirebiliyorsunuz..beats audio aktifken daha çevresel bir ses ve daha güçlü basslar alıyorsunuz.

Sonuç Olarak:
    cihaz bu fiyat seviyesinde bence uygun bir telefon ve telefonda bir akllı telefonda olması gereken herşey var..yok bu oyunu açmıyor yok şu testte bilmem kaç puan almış gibi durumlar daha pro kullanıcılar için sanırım ki onlar için de s3 gibi one x gibi cihazlar yapmışlar zaten.
    dizüstü bilgisayarımda da canavar gibi ekran kartı var ama en çok zorladığım şey 720p videolardır herhalde.
    880 liraya satan yerler var biraz beklendiği zaman 850 liraya düşeceği kanaatindeyim.teleservice garantisinin nette bir sürü olumsuz yorumuna rastladım oyüzden özellikle başka garanti aradım…hoş bizim memlekette pek düzgün çalışan garanti sağlayıcısı yok ama yinede okadar kötü yorumun üzerine teleservice garantili almadım..

ilk android cihazım ve ilk incelemem olduğundan hatalarım olabilir. Daha sonraları cihazın resmini ve cihazla çekilen resimleri becerebilirsem eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakhan -- 21 Ekim 2012; 16:44:15 >

• Güzel inceleme olmuş teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: beterbozar

Güzel inceleme olmuş teşekkürler
    inceleme için teşekkürler,bazı isteklerde bulunabilirmiyim;avea hariç hangi operatöru kullanıyorsanız çekimin az oldugu bir yerde başka bir modelle sinyal çekim gücünü karşılaştırabilirmisin,şimdilerde güncel olan bir modelle aynı müzigi zil sesi olarak atandıgında verdigi ses bakımından yukseklik seviyesi ne durumda ve son olarak titreşim seviyesi kıyasladıgın modelle ne seviyelerde? bende almayı düşündügüm için bu soruları soruyorum keza 4 inçten buyuk ekranın taşıması ve elde tutmasının zor olacagından bu modeli veya sony nin modellerine bakıyorum.verecegin cevaplara istinaden kararımı verecegim.şarj olayını zaten sormuyorum kagıt uzerinde ustunken kullanım esnasındada ustun olacagını tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 225turbo

inceleme için teşekkürler,bazı isteklerde bulunabilirmiyim;avea hariç hangi operatöru kullanıyorsanız çekimin az oldugu bir yerde başka bir modelle sinyal çekim gücünü karşılaştırabilirmisin,şimdilerde güncel olan bir modelle aynı müzigi zil sesi olarak atandıgında verdigi ses bakımından yukseklik seviyesi ne durumda ve son olarak titreşim seviyesi kıyasladıgın modelle ne seviyelerde? bende almayı düşündügüm için bu soruları soruyorum keza 4 inçten buyuk ekranın taşıması ve elde tutmasının zor olacagından bu modeli veya sony nin modellerine bakıyorum.verecegin cevaplara istinaden kararımı verecegim.şarj olayını zaten sormuyorum kagıt uzerinde ustunken kullanım esnasındada ustun olacagını tahmin ediyorum.

Alıntıları Göster
    Telefonun herşeyi güzel, gpu'a gelene kadar. Adreno 203 kullanılması bu telefonu f/p sınıfından çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 21 Ekim 2012; 18:29:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CBE59604

Telefonun herşeyi güzel, gpu'a gelene kadar. Adreno 203 kullanılması bu telefonu f/p sınıfından çıkartıyor.

Alıntıları Göster
    İnceleme için teşekkürler benim gibi almayı düşünen arkadaşlar için güzel bilgiler vermişsin. Yalnız konuyu android telefonlar bölümüne açsaydın daha iyi olurdu sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeremy81

İnceleme için teşekkürler benim gibi almayı düşünen arkadaşlar için güzel bilgiler vermişsin. Yalnız konuyu android telefonlar bölümüne açsaydın daha iyi olurdu sanki

Alıntıları Göster
    İnceleme için teşekkürler, rica etsem navigasyonla ilgili de bilgi verir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebrehe84

Alıntıları Göster
    inceleme için teşekkürler...

arka taraf one x gibi olsaydı daha hoş olurdu begenmemekte haklısın cihazı vodafon da bende kurcaladım hafif ve narin geldi banada ama begendim dogrusu atrix de kullanmıştım atrix den daha çekici göründügü bir gerçek ama onun kadar marifetli değil tabi...dış ses seviyesini başka cihazlarla kıyaslayabilrisen memnun oluruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

Arkadaşa katılıyorum biraz daha katarak xe tercih edilebilir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozieekus

quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

Arkadaşa katılıyorum biraz daha katarak xe tercih edilebilir diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Evet lütfen telefonu alan arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi versinler. Bende 2 aydır bu telefonu bekliyorum. Açıkcası batarya süresi benim ilgimi çeken taraf oldu. Telefonu kullanan arkadaşlar 1) Batarya kullanım süresi 2) konuşma ses kalitesi 3) telefon zil sesi seviyesi hakkında bilgi verirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamalyoziee

Evet lütfen telefonu alan arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi versinler. Bende 2 aydır bu telefonu bekliyorum. Açıkcası batarya süresi benim ilgimi çeken taraf oldu. Telefonu kullanan arkadaşlar 1) Batarya kullanım süresi 2) konuşma ses kalitesi 3) telefon zil sesi seviyesi hakkında bilgi verirse sevinirim.

Alıntıları Göster
    inceleme için teşekküler güzel olmuş. ben de oyun performansını merak ettim, en azından temple run vs. denerseniz çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DexTR

inceleme için teşekküler güzel olmuş. ben de oyun performansını merak ettim, en azından temple run vs. denerseniz çok sevinirim

Alıntıları Göster
    konu güncel değil. konuyu açan arkadaşın ne burayla ne sorularla alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 225turbo

şu an dediklerinizi yapabilmekiçin elimdeyalnızca w810 3120c ve vodafone markalı huawei cihazlardan var
    bayram donüşü ray ve s advance ile kıyaslamaları yapablirim

• quote:

daha özelleşmiş şekilde sorarsanız daha iyi olur.tam olarak ne gibi bilgi istiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamalyoziee

1)cihaz 2. şarjında 36 saat açık kaldı.ekran parlaklığı otomatikteydi.sonra en kısığa getirince farkettim gündüzlerien parlak şekliyle kullanıyor olabilir.
    telefonun içindeki kullanım sürelerini ölçen program; 4 saat ekrann açık kaldığını 1 saat 17 dk dakika konuşma yapıldığını 1 saat 47 dk müzik dinlendiğini söylüyor. 55 dk kadar wifi kullandım wifi açıkken arkaplan senkronizasyonlar da açıktı.2 saat 15 dk kadar da oyun oynadım(bad piggies-temple run) şarj %4 e düştü.
    pilinin daha sonraları biraz dahaaçılacağını da düşünürsek bence süreler tatmin edici

2)konuşma ses kalitesi kesinlikle son derece iyi.hem gelen ses hem de giden ses tartışmaya mahal bırakmaksızın net ve anlaşılır.

3)zil sesi seviyesinde ise içinde kayıtlı zil seslerinden seçtiğinizde baya kısık oluyor**** lerden bir zil sesi atayınca daha iyi oluyor fakat bangır bangır bağırmıyor.güçlü bir ses beklentisi içindeyseniz hüsrana uğrayabilirsiniz ortalama bir ses var.daha çok kulaklık ses çıkışına çalışmışlar.

• quote:

temple run ı hiç takılmadan ısınmadan zorlanmadan oynatoyor; ancak bildiğim kadarıyla bu oyun zaten herhangi bir telefonun oynatabileceği kadar basit bir oyundu
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasakhan

quote:

temple run ı hiç takılmadan ısınmadan zorlanmadan oynatoyor; ancak bildiğim kadarıyla bu oyun zaten herhangi bir telefonun oynatabileceği kadar basit bir oyundu

en azından dememin sebebi oydu zaten :) peki dead trigger'da denediniz mi telefonu veya başka yüksek performans isteyen bir oyunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexTR -- 23 Ekim 2012; 20:08:21 >
  • quote:

quote:

daha özelleşmiş şekilde sorarsanız daha iyi olur.tam olarak ne gibi bilgi istiyorsunuz?

Pratikte kullanımı rahat mı? 3g ile mesela hemen haritayı açıp yeri buluyor mu?
    Birde sitenin birinde bu alette pusula olmadığı yazıyordu, mesela A dan B ye yol tarifi aldırsanız, hareket halindeyken size sağa/sola dön gibi uyarı veriyor mu navigasyonu?
    Zahmet olacak size de, şimdiden teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

Pratikte kullanımı rahat mı? 3g ile mesela hemen haritayı açıp yeri buluyor mu?
    Birde sitenin birinde bu alette pusula olmadığı yazıyordu, mesela A dan B ye yol tarifi aldırsanız, hareket halindeyken size sağa/sola dön gibi uyarı veriyor mu navigasyonu?
    Zahmet olacak size de, şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    diğer bi forumda telefonun sar değerinin 1,5 olduğunu okudum. eğer gerçekten öyleyse aşırı yüksek. zaten ne hikmetse sar değerini bir türlü bulamamıştım. vazgeçtim almaktan

• quote:

diğer bi forumda telefonun sar değerinin 1,5 olduğunu okudum. eğer gerçekten öyleyse aşırı yüksek. zaten ne hikmetse sar değerini bir türlü bulamamıştım. vazgeçtim almaktan

cihazın sar değeri 1.11
  • ben de 1000 tl nin altında 800tl ortalama fiyata sahip telefonlarda yoğunlaştım ve elemelerimde desire x ve LG optimus p970 black kaldı. ha bir de optimus p920 3d var onu henüz detaylı araştırmadım (elenenler: galaxy i9070s --- ace2 --- sony sola --- atrix --- galaxy w --- one v primo --- p705 L7 --- rhyme --- bunlar bu fiyat aralığında yakın özelliklere sahip kimisi performans, kimisi kamera ses , kimisi malzeme, kimisi ekran vs ile ön plana çıkıyor. bunlardan hepsinin ortalamasını tutturan telefonlar saydığım 2 model şimdi asıl soru: acaba hangisi? )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.