Şimdi Ara

Desktop'um sürekli reset atıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemcim intel e4500
    Kasa asus ve kasada orjinal 350 w power mevcut
    Ekran kartım hd 4350
    ramlar kingston 1+1 g
    b

Desktop reset atıyor. Bazen pc ilk açıldıktan yarım saat sonra arka arkaya atıyor. İşlem yapmıyorum durduk yere masaüstünde falan reset atıyor. Bazen işlem yapıyorum yada film izliyorum 3-4 saat reset atmıyor. Yeni formatlanmış bir makine olmasına karşın 3-4 kez mavi ekran gördüm ama biraz farklıydı. Mavi ekran donuk kalmıyor. Altında Bir yüzde sayıyor. %5-%50 gibi %100 olunca reset atıyor. Bazende o ekran çıkmadan atıyor.

Tüm fanlarım çalışıyor(ekran kartı işlemci kasa power)

Biosta her hangi bir uyarı vermiyor voltaj yada sıcaklık normal gösteriyor 38 -42 arası

Ekran kartı sıcaklığıda aynı şekilde 40 civarı gösteriyor. Everst ile Yarım saatlik windows sıcaklıkları bunlar.

Ramleri sırasıyla birini taktım sonra diğerini taktım farklı slotları denedim sorun düzelmedi. Hdd ile dvd rom sata kablolarını değiştirdim düzelmedi. Power değiştirdim düzelmedi.

Bulunduğum bölgede elektrik kesilmez voltajında düştüğünü uzun zamandır görmedim. Ne olur ne olmaz uzatma kablomu değiştirdim yine düzelmedi. Xp kullanıyodum tüm hdd biçimlendirdim format attım W7 kurdum yine düzelmedi. Hd tune ile hdd kontrol ettim prbşm yok.

Çift ramin arızalı olma ihtimali varmı aynı anda ?
    Sorun anakarttan olabilirmi?
    Başka bir öneriniz varmı?

Şimdiden teşekürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagan989 -- 19 Eylül 2011; 2:17:14 >

• dediğin ihtimallerden olabilir. imkanın varsa başka parçalar ile dene
  • Sorun ram'de dir. İşletim sistemi ram'e başarılı bir şekilde yüklenmediği için reset atabilir. Ayrıca kasa'dan uyarı sesi geliyor mu. Bip diye.
  • Ramleri farklı skotlere takıp denemeye çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Sorun ram'de dir. İşletim sistemi ram'e başarılı bir şekilde yüklenmediği için reset atabilir. Ayrıca kasa'dan uyarı sesi geliyor mu. Bip diye.

Katılıyorum
  • psu da olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhanb

psu da olabilir...

PSU'dan olması imkansız psu nun görevi kasaya elektirik vermektir. PSU'da sorun olursa ye kendi yanar ya kasa ile birlikte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    İphone Sürekli Reset Atıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gkhanb

psu da olabilir...

PSU'dan olması imkansız psu nun görevi kasaya elektirik vermektir. PSU'da sorun olursa ye kendi yanar ya kasa ile birlikte

birader ben daha önce bu şikayetlerle 2 tane psu değiştirdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martin_eden -- 19 Eylül 2011; 13:58:19 >
  • quote:

Sorun ram'de dir. İşletim sistemi ram'e başarılı bir şekilde yüklenmediği için reset atabilir. Ayrıca kasa'dan uyarı sesi geliyor mu. Bip diye.

Kasadan uyarı sesi gelmiyor o sesi çok iyi biliyorum bir önceki desktopumda başıma gelmişti. Ram değiştirince problem düzelmışti. Fakat iki ayrı ıram de aynı anda mı gittimi ki çünkü teker teker tüm slotları tek tek denedim. Bazen bir gün boyunca problm çıkmazken bazen günde 35 sefer res atıyor deli olcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagan989

quote:

Kasadan uyarı sesi gelmiyor o sesi çok iyi biliyorum bir önceki desktopumda başıma gelmişti. Ram değiştirince problem düzelmışti. Fakat iki ayrı ıram de aynı anda mı gittimi ki çünkü teker teker tüm slotları tek tek denedim. Bazen bir gün boyunca problm çıkmazken bazen günde 35 sefer res atıyor deli olcam.

o zaman ram'leri değiştir.
  • psu'yu kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lâzârus

Ramleri farklı skotlere takıp denemeye çalış

Denedim olmadı iki ayrı rami de teker teker denedim tüm slotlarda düzelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: jüpiter

psu'yu kontrol edin.

Ettim farklı bir bilgisayarın 350watlık powerını taktım sorun devam ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.