< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla (4. sayfa)
-
-
Geçmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
i7-7700 düşük geliyor nasıl bir işletim sistemi bu
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Soner_o7
İlk nesil Ryzen işlemciler o kadar iyi geldi ki o fiyata zamanında öyle bir sistem kurabildiğim için şanslıydım.(1500x) Sonra Zen+ ve Zen2 işlemciler geldi anakartım(b350) destekliyor ama yükseltmedim. Bugün R5 1600'ü olan kişi neden yükseltme ihtiyacı duysun? Günümüzde satışta olan en iyi 10 fiyat performans işlemcisinden 5i ilk nesil Ryzen işlemcisi.
https://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html
Donanım sattırmak için her yolu deniyorlar. Resizable bar, DirectStorage'in PCIe 3 desteği olacağı çok sonra duyuruldu, Windows 11 vs. daha da engeller tahrikler gelecektir.Verdiğin bağlantı sadece fiyat performans değerini ölçüyor. Bunun bir anlamı yok, uygun fiyata sistem toplarken en iyisini almak için incelersin. Performans ve teknoloji kriteri değil yani paylaştığın liste. Yükseltmeye ihtiyaç duymasının nedeni yeni nesil teknolojileri ve donanımları destekleyememesi olabilir en basiti, örnek konumuz :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST
Eh biz de lisans almayız aga.
Zaten para vermeyince komaz yani.Kanka zaten sana bana sattığı lisansla para kazanmıyor Microsoft, şirketlere toptan sattığı lisanslarla, verdiği servislerle, sattığı cihazlarla ve teknolojilerle para kazanıyor, yılda 5 milyon key satsa para kazanabilir mi sence pazar lideri Microsoft
-
hep demişimdir gelecek tabletlerde diye, destek vermezse geçersiniz android veya ipados'e bilgisayarı ve windows'u komple çıkartırsınız hayatınızdan sonra sizden çalamadığı verileri satamayacak bill amcanız düşünsün. tabletler bilgisayarı yakalamak üzere, 2 yıl sonra zaten yakalamış olur.
Verdiğim bağlantının anlamı Ryzen işlemci ailesinde pastanın büyük payını ilk nesil Ryzen işlemcilerin oluşturduğunu ve kullanıcıların hallerinden memnun olduklarını anlatmaktı.
"Yükseltmeye ihtiyaç duymasının nedeni yeni nesil teknolojileri ve donanımları destekleyememesi olabilir en basiti, örnek konumuz :)" Eleştirdiğim durum bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0B3097644Verdiğin bağlantı sadece fiyat performans değerini ölçüyor. Bunun bir anlamı yok, uygun fiyata sistem toplarken en iyisini almak için incelersin. Performans ve teknoloji kriteri değil yani paylaştığın liste. Yükseltmeye ihtiyaç duymasının nedeni yeni nesil teknolojileri ve donanımları destekleyememesi olabilir en basiti, örnek konumuz :)
Alıntıları Gösteröyle ama desteklememesinin nedenini açıklamıyorlar?
neden açıklamıyorlar?
meltdown spectre değil? onu yamaladılar (oda yalan değilse yama yaptık falan)
ee geriye performans olsa adam yazar sistem performansı yeterli değil? oda yok
ee zaten küçük bir o.c ile 2600 olan bir işlemci bu bana neden lazım? açıklama lazım.
örnek konumuz değil..
olay günümüz.. para düdüklemek için gizli gizli yapılan anlaşmaların sonucudur bu.
piyasadaki belki dünya çapında %70 in kullandığı işlemciler sen destek vermiyorum diyorsun
geriye kalan küçük bir kitleyi (bunun içinde mac, linüx v.s bunları da elersek)
ee ben çok başarılı bir işletim sistemi yaptım bu sefer..
e bre davar o kadar az işlemciye donanıma destek verdin ki zaten başarısız olursan sende sıkıntı var demektir.
hem adamlar daha sorunsuz bir sistem diye afedersin kıçları tavan yapacak? hem de işlemci firmaları da ceplerini dolduracak
kazan kazan ne güzel. bize de şemsiye var işte. sen kaçıncı dünya ülkesinde yaşıyosun sende ekonomi piyasa nedir sallayan yok hadi onu da geçtim stok yok stok?
adamlar sistemi yaptı hadi bakalım yakında ekran kartları da işletim sistemi seçer. daha sonra böyle telefon gibi her sene yenileriz.
bazı oyunlar sürüm bile seçiyor. yakında onu da yaparlar.
-
eskiden sanki bir taahütleri sözleri garantileri tebliğ ettikleri birşey vardı ortada bundan çıkan sonuç sizin bilgisayarınızı bozacağız demektir 2 zıttırıvıt jelibona kanıp geleceksen kendi paşa keyfin bilir hesabı
-
Yeni sistem gereksinim uygulaması güncellendi bende Ryzdn 5 1600 12nm var şimdi destekliyor yazıyot
Windows 11'i ilk kuranlardanım fakat bundan sonra para versen bir daha kurmam windows boş yapma kendini ne sanıyorsun elinde patlayınca anlayacaksın win11 3.dünya ülkelerinin yeni bilgisayar alacak kadar parası yok 1.dünya ülkeleride zaten macbook kullanıyor.
-
yukardaki eleman ne konustugunu bilmiyor.. fazla opioid alms
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 26 Eylül 2021; 15:35:10 > -
bilgisayarın Sistem bileşenleri win 11 işletim sistemini tam olarak karşılamıyorsa bence kullanmanın hiç bir anlamı yok konu kilit dağılın. windows 11 ile microsoft eskimemiş güncel sistem kullanan bir çok kullanıcıya tokat değil resmen tekme attı ama şunuda ii bilmeli bu durum en çok microsoft presitijini vuracak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Windows 10 ilk cıktıgında bile en az daha 3-4 yıl windows 7 64bit ile devam edildi. Bir cok oyun uygulamalar destek vermeye devam etti win 7e. oyunlarda öyle.
Bununda öyle olacagını dusnuyorm. En az 3-4 yıl daha windows 10 kullanılmaya devam eder sonra yüzüne bakılmaz ztn muhtemelen ya 11 cok iyileştirilir yada Vista gibi olup anında W12 yani windows 12 getirirler.
Benim şahsi kanaatim Bu windows 11 deneysel bi süreç. Tıpkı Vista gibi olucak. Asıl stabil performanslı windows 12 için ilk hazırlık diyebiliriz.
-
Windows 10 zaten 2025'e kadar güncelleme almayacak mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0B3097644Kanka zaten sana bana sattığı lisansla para kazanmıyor Microsoft, şirketlere toptan sattığı lisanslarla, verdiği servislerle, sattığı cihazlarla ve teknolojilerle para kazanıyor, yılda 5 milyon key satsa para kazanabilir mi sence pazar lideri Microsoft
Alıntıları GösterKesinlikle doğru. Ben orta ölçekli bir işletme iken 8'li toplu lisansım vardı. Hayatımda yaptığım en malca şey olsa gerek. iki tane de AutoCAD vardı. Biri mechanical hatta. Ne büyük mallık...
Microsoft çok asap bozucu bir firma. Her yıl arıyor. Lisansları ve faturalarını mail atmamı istiyor. Bendeki lisanslar windows 7 ve office 2007 idi. Yıllık yenileme üyeliğini de almadım. Yani, yenisine geçiş yapamıyorum. Bu arada Windows 8, Office 2010 falan çıkmış. Herif benden her yıl fatura cart curt istiyor. Tehdit gibi daha çok. "Windows 7 eskidi, hala bunu kullanmıyorsundur?" diyor it.
Bende en sonunda şafak attı. "Ben de bir şirketim, üstelik sizin müşterinizim. Siz de bir şirketsiniz. Ölçeğiniz durumu hiç değiştirmez. Müşteri benim. Bunu unutmayın. Ben aramda güven ilişkisi olmayan şirketle çalışmam kusura bakmayın. Daha önce size üç kere bu belgeleri yolladım. Herhangi bir bilgisayarımda da yazılım değiştirmedim (gerçekten değiştirmemiştim) Tekrar ediyorum. O yüzden size hiçbir şey yollamayacağım. Güven duymuyorsanız BSA'ya bildirin. Gelip ofisi incelesinler. Ben kendime güveniyorum. Burada lisanssız hiçbir şey yok. Ama kusura bakmayın, biz şirket olarak güven ilişkisine dayalı çalışırız. Güvenmediğimiz firma ile çalışmayız. Bize güvenmiyorsanız, biz size niye güvenelim? Günü geldiğinde başka çözümlere bakarız." dedim ve suratlarına kapadım. O zamandan beri ne BSA geldi, ne beni bir daha aradılar... Mis. Tertemiz.
Yıllar sonra da 30 liralık lisanslardan alarak ofisimdeki Windows 10 sistemi kurdum. Şu anda da bu şekilde iki sistem var. Bir sistemim de eskiden kalma toplu lisans Windows 7. 🤣
Sokayım toplu lisansına yani. Hayatımda yediğim en büyük kazıktı. Ben büyük şirket olsam, koç falan değilsem, tek merkezde olan bir şirketsem toplu lisans olayına gene girmem, zira elbet bir it'cim vardır. Yıkarım ona bu işi. "Al lisansları ucuza tek tek. Sapla bilgisayarlara tek tek. Takibini de sen yap." Microsoft da avucunu yalasın.
100 bilgisayarlı bir merkez kolaylıkla yönetilir. 5000 beyaz yaka, 20 ayrı yerde falan dedin mi saçmalıyor iş. Onun dışında toplu lisanslamadan koşarak kaçmak lazım.
------
Korsan kullanımı şirkette biraz sakat. Mimarlık şirketi gibi yerlerde özellikle çok sakat. O yazılımlar çok pahalı çünkü. BSA en çok mimarları basar. Ama hepsine çözüm var. Bizim mimar arkadaşa bir sistem kurmuşum, BSA bassa herşey orjinal. BSA gidiyor, herşey çakma. Adam kazanıyor yılda 160 kağıt. Yılda 60 kağıt yazılıma verecekmiş. Şirkete ortak sanki it. Biz de gittik AutoCAD aldık üç bilgisayar için. Çünkü AutoCAD ucuz. Üç dandik bilgisayar koyduk. İçlerinde orjinal yazılımlı AutoCAD... Başka bir yerde de üç baba bilgisayar var. Gizli. Sahte kolon içinde. Bir nodemcu ile hepsine giden elektrik tek tuşla kesilebiliyor. Dandik bilgisayarlar ile diğer bilgisayarlarda remote desktop açıyoruz. Ekran kartının FPS'sini düzgün alabilmek için bazı ince ayarlar var. Bir de 70-80fps limit var. O da çizime rahat rahat yeter. BSA bastı diyelim. Üç bilgisayar, üçünde de orjinal yazılım var. Serverlar nerede? Yok. Hangi server? Kablo yok, bir şey yok. Nerede abi server? Ağa bağlan, iplere bak istersen. 3 güvenlik kamerası, 3 PC, 1 printer, 1 raspberry pi göreceksin. Raspberry pi da salondaki magic mirror... Eee? Nerede abi? Yok. Biz AutoCAD takılıyoruz... Başka da bir şey yok.
------
Şükür böyle bir işim yok ha. Bende çoğu çoğu sketchup falan olur. O da evde kurulu olur. Ofisten bağlanıp işimi görürüm. Evleri basamıyorlar neticede. Yetki alanlarının dışı. Mahkeme emri kolay çıkmıyor.
------
mimar arkadaşım çok mu memnun sahte yazılım kullanmaktan? Adamın gelir belli, yazılımın fiyat belli. Yazılımlara bölgesel fiyatlama çek. O yazılımlar yıllık toplam 20-25 bin lira olsun. Allah belamı versin küfrederek de olsa alır abi adam.
Bazı yazılım firmaları Türkiye gibi ülkelerde çok ciddi bir potansiyel kâr kaybediyor bence. Ama beni zerre ilgilendirmiyor. İşime gelmiyorsa korsan it is.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Huseyin-ZSTKesinlikle doğru. Ben orta ölçekli bir işletme iken 8'li toplu lisansım vardı. Hayatımda yaptığım en malca şey olsa gerek. iki tane de AutoCAD vardı. Biri mechanical hatta. Ne büyük mallık...
Microsoft çok asap bozucu bir firma. Her yıl arıyor. Lisansları ve faturalarını mail atmamı istiyor. Bendeki lisanslar windows 7 ve office 2007 idi. Yıllık yenileme üyeliğini de almadım. Yani, yenisine geçiş yapamıyorum. Bu arada Windows 8, Office 2010 falan çıkmış. Herif benden her yıl fatura cart curt istiyor. Tehdit gibi daha çok. "Windows 7 eskidi, hala bunu kullanmıyorsundur?" diyor it.
Bende en sonunda şafak attı. "Ben de bir şirketim, üstelik sizin müşterinizim. Siz de bir şirketsiniz. Ölçeğiniz durumu hiç değiştirmez. Müşteri benim. Bunu unutmayın. Ben aramda güven ilişkisi olmayan şirketle çalışmam kusura bakmayın. Daha önce size üç kere bu belgeleri yolladım. Herhangi bir bilgisayarımda da yazılım değiştirmedim (gerçekten değiştirmemiştim) Tekrar ediyorum. O yüzden size hiçbir şey yollamayacağım. Güven duymuyorsanız BSA'ya bildirin. Gelip ofisi incelesinler. Ben kendime güveniyorum. Burada lisanssız hiçbir şey yok. Ama kusura bakmayın, biz şirket olarak güven ilişkisine dayalı çalışırız. Güvenmediğimiz firma ile çalışmayız. Bize güvenmiyorsanız, biz size niye güvenelim? Günü geldiğinde başka çözümlere bakarız." dedim ve suratlarına kapadım. O zamandan beri ne BSA geldi, ne beni bir daha aradılar... Mis. Tertemiz.
Yıllar sonra da 30 liralık lisanslardan alarak ofisimdeki Windows 10 sistemi kurdum. Şu anda da bu şekilde iki sistem var. Bir sistemim de eskiden kalma toplu lisans Windows 7. 🤣
Sokayım toplu lisansına yani. Hayatımda yediğim en büyük kazıktı. Ben büyük şirket olsam, koç falan değilsem, tek merkezde olan bir şirketsem toplu lisans olayına gene girmem, zira elbet bir it'cim vardır. Yıkarım ona bu işi. "Al lisansları ucuza tek tek. Sapla bilgisayarlara tek tek. Takibini de sen yap." Microsoft da avucunu yalasın.
100 bilgisayarlı bir merkez kolaylıkla yönetilir. 5000 beyaz yaka, 20 ayrı yerde falan dedin mi saçmalıyor iş. Onun dışında toplu lisanslamadan koşarak kaçmak lazım.
------
Korsan kullanımı şirkette biraz sakat. Mimarlık şirketi gibi yerlerde özellikle çok sakat. O yazılımlar çok pahalı çünkü. BSA en çok mimarları basar. Ama hepsine çözüm var. Bizim mimar arkadaşa bir sistem kurmuşum, BSA bassa herşey orjinal. BSA gidiyor, herşey çakma. Adam kazanıyor yılda 160 kağıt. Yılda 60 kağıt yazılıma verecekmiş. Şirkete ortak sanki it. Biz de gittik AutoCAD aldık üç bilgisayar için. Çünkü AutoCAD ucuz. Üç dandik bilgisayar koyduk. İçlerinde orjinal yazılımlı AutoCAD... Başka bir yerde de üç baba bilgisayar var. Gizli. Sahte kolon içinde. Bir nodemcu ile hepsine giden elektrik tek tuşla kesilebiliyor. Dandik bilgisayarlar ile diğer bilgisayarlarda remote desktop açıyoruz. Ekran kartının FPS'sini düzgün alabilmek için bazı ince ayarlar var. Bir de 70-80fps limit var. O da çizime rahat rahat yeter. BSA bastı diyelim. Üç bilgisayar, üçünde de orjinal yazılım var. Serverlar nerede? Yok. Hangi server? Kablo yok, bir şey yok. Nerede abi server? Ağa bağlan, iplere bak istersen. 3 güvenlik kamerası, 3 PC, 1 printer, 1 raspberry pi göreceksin. Raspberry pi da salondaki magic mirror... Eee? Nerede abi? Yok. Biz AutoCAD takılıyoruz... Başka da bir şey yok.
------
Şükür böyle bir işim yok ha. Bende çoğu çoğu sketchup falan olur. O da evde kurulu olur. Ofisten bağlanıp işimi görürüm. Evleri basamıyorlar neticede. Yetki alanlarının dışı. Mahkeme emri kolay çıkmıyor.
------
mimar arkadaşım çok mu memnun sahte yazılım kullanmaktan? Adamın gelir belli, yazılımın fiyat belli. Yazılımlara bölgesel fiyatlama çek. O yazılımlar yıllık toplam 20-25 bin lira olsun. Allah belamı versin küfrederek de olsa alır abi adam.
Bazı yazılım firmaları Türkiye gibi ülkelerde çok ciddi bir potansiyel kâr kaybediyor bence. Ama beni zerre ilgilendirmiyor. İşime gelmiyorsa korsan it is.
Alıntıları GösterOrijinal yazılım güzel de bu düzeyde eziyet çektirdiklerini bilmiyordum, üstelik toplu bir şekilde lisansı da satın alıyorsunuz.. Firmalar büyüdükçe çakallıkları da artıyor demek ki, siz yine de dikkatli olun, bunlar 3. parti esnaf teknik servislerine kadar indirdiler denetim işini, kazara biri usb bellek ile iso dosyası verse 30-40 bin lira ceza kesiyorlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hellmongeröyle ama desteklememesinin nedenini açıklamıyorlar?
neden açıklamıyorlar?
meltdown spectre değil? onu yamaladılar (oda yalan değilse yama yaptık falan)
ee geriye performans olsa adam yazar sistem performansı yeterli değil? oda yok
ee zaten küçük bir o.c ile 2600 olan bir işlemci bu bana neden lazım? açıklama lazım.
örnek konumuz değil..
olay günümüz.. para düdüklemek için gizli gizli yapılan anlaşmaların sonucudur bu.
piyasadaki belki dünya çapında %70 in kullandığı işlemciler sen destek vermiyorum diyorsun
geriye kalan küçük bir kitleyi (bunun içinde mac, linüx v.s bunları da elersek)
ee ben çok başarılı bir işletim sistemi yaptım bu sefer..
e bre davar o kadar az işlemciye donanıma destek verdin ki zaten başarısız olursan sende sıkıntı var demektir.
hem adamlar daha sorunsuz bir sistem diye afedersin kıçları tavan yapacak? hem de işlemci firmaları da ceplerini dolduracak
kazan kazan ne güzel. bize de şemsiye var işte. sen kaçıncı dünya ülkesinde yaşıyosun sende ekonomi piyasa nedir sallayan yok hadi onu da geçtim stok yok stok?
adamlar sistemi yaptı hadi bakalım yakında ekran kartları da işletim sistemi seçer. daha sonra böyle telefon gibi her sene yenileriz.
bazı oyunlar sürüm bile seçiyor. yakında onu da yaparlar.
Alıntıları GösterBu işler böyle kanka, üretici firma belirliyor kriterleri, adam destek vermiyorum derse bitti gitti. Bak kimse itiraz edemiyor. Kurmak istiyorsan buyur bu şekilde kur ama garantini ve servis desteğini iptal ederim diyor. Zaten Ryzen 3000 serisi bile TPM desteklemesine rağmen RTX 3000 serisine yetersiz geliyor. Günceli isteyenler için yeni donanımlar şart zaten ama 2-3 sene önce sistem dizmiş ve fazlasına ihtiyacı olmayan insanlar için desteği kestim kullanamazsınız demesi de biraz aç gözlü bir tavır. Neyse yeni sürüm çıksın da o zaman detaylıca tartışırız bu konuyu..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Soner_o7Verdiğim bağlantının anlamı Ryzen işlemci ailesinde pastanın büyük payını ilk nesil Ryzen işlemcilerin oluşturduğunu ve kullanıcıların hallerinden memnun olduklarını anlatmaktı.
"Yükseltmeye ihtiyaç duymasının nedeni yeni nesil teknolojileri ve donanımları destekleyememesi olabilir en basiti, örnek konumuz :)" Eleştirdiğim durum bu.
O konuda haklısın fazlasına ihtiyacı olmayan kullanıcılar neden para harcamak zorunda bırakılıyor ki, bu bir saçmalık ama yeni nesil donanımları zaten besleyemiyor elinizdeki cihazlar, Microsoft bu geçişi zorunlu kılıyor ne yazık ki..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X