Şimdi Ara

Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
8.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olayı hala anlamadınız amd 1. nesil intel 6. ve 7. nesil cpularda Meltdown & Spectre güvenlik açığı vardı.Bundan dolayı microsoft bu güvenlik açıkları olan cpulara destek vermek istemiyor, zannımca adam diyorki donanım açığı olan bir sistemde benim işletim sistemim olmasın, aslında bi yerde haklı gibi.

• 9. nesil Intel var. Kuracağım açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hala win7 kullanıyorum 11 neymiş ki Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla 

• İ7-6700 işlemcili laptopumda şu an w11 kurulu ssd ve ramlarle falan hız problemi yok ama benim işlemci desteklenen işlemcilerde yok w11 çıkınca bizim betalar çöpmü olacak şimdi bu arada w11 in bazı özelikleri çalışmıyor işlemci kaynaklıda olabilir tut sürükle bırak özeliği yok mesela rardan dosyayı alıp masaüstüne sürükle bırak diyorum olmuyor

• Linux'a geçin uğraşmayın şu saçmalıkla

• Ryzen 1600af nasıl desteklemez 2600 ile aynı yapıda

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

Olayı hala anlamadınız amd 1. nesil intel 6. ve 7. nesil cpularda Meltdown & Spectre güvenlik açığı vardı.Bundan dolayı microsoft bu güvenlik açıkları olan cpulara destek vermek istemiyor, zannımca adam diyorki donanım açığı olan bir sistemde benim işletim sistemim olmasın, aslında bi yerde haklı gibi.

öyle mi?

AMD Güvenlik Açığı, Neredeyse Tüm İşlemcileri Etkiliyor - Technopat

o zaman AMD işlemcilere w11 yüklenmemesi lazım sadece inteli olanlar almalı?

o açıklar kapandı. burada da haberleri yapıldı. bunlarla alakası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

Olayı hala anlamadınız amd 1. nesil intel 6. ve 7. nesil cpularda Meltdown & Spectre güvenlik açığı vardı.Bundan dolayı microsoft bu güvenlik açıkları olan cpulara destek vermek istemiyor, zannımca adam diyorki donanım açığı olan bir sistemde benim işletim sistemim olmasın, aslında bi yerde haklı gibi.

heee, 8. ve 9. nesilde bu açıklar yok yani öyle mi. kesin emin miyiz buna? hani bu "her şeyi ben biliyorum, en çok bana soracaksınız" tiradlarının sonu genelde pek iyi bitmiyor da. kalkıp şimdi ben ya da bir başkası iki üç güvenilir (yerli olmayan) mecradan konuyla ilgili haber, makale vs paylaşırız üzülürsün. sil bence o gönderini sen paşam. ^_^

• TPM güzel bir özellik. Boşuna ağlayıp zırlayıp Microsoft'a sallamayın. Adamlar mis gibi işletim sistemi yapıyor. Windows 7-10-11 efsanedir nokta

• zaten kuruyorduk. i3 330m işlemcili çağ dışı bir laptopa kurdum 6gb ram ile beraber çatır çatır çalışıyor. Üstelik autocad 3d de basit işleri bile yapıyor adam.

• quote:

Orijinalden alıntı: UnicornKnight

heee, 8. ve 9. nesilde bu açıklar yok yani öyle mi. kesin emin miyiz buna? hani bu "her şeyi ben biliyorum, en çok bana soracaksınız" tiradlarının sonu genelde pek iyi bitmiyor da. kalkıp şimdi ben ya da bir başkası iki üç güvenilir (yerli olmayan) mecradan konuyla ilgili haber, makale vs paylaşırız üzülürsün. sil bence o gönderini sen paşam. ^_^

Alıntıları Göster
    Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla

• Eski makinalarda da Win 10 ile devam edilir, çok da dert olmasa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: bişey

Yavaş yavaş uygulama desteği windows 10dan çekilince seve seve geçersiniz 11e :)

kusura bakmada hangi uygulamanın desteğini kesecekler :D Windows 7 kullanıyorum iş yerindeki yedek bilgisayarda her şey tıkırında. Diğerinde W8.1 var evdeki bilgisayarlarda w10 var bir fark yok. Boş yorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vain

Eski makinalarda da Win 10 ile devam edilir, çok da dert olmasa gerek.

O basit bilgisayarla yapılan işin gerektirdiği yazılım Windows 10 uyumlu olursa, ki %90 olur, bu bir seçenek. Çok eski sistemlerde zerre sorun olmayacaktır. Çünkü bu sistemlerin kullanım amacı belli. Yıllarca daha kullandıkları yazılımlar Windows 10 uyumlu olmaya devam edecektir.

Ancak "nispeten eski" bir amiral gemisine yüklerken bu tarz saçmalıklarla karşılaşmak hoş olmaz. Hoş, bu durumda da lisansa para vermezsin. Artılar eksiler yani...

Şimdi benim arkadaş iddialı bir iç mimar. 7'inci nesil i7k işlemcili, 64gb ramli, 1080ti ekran kartlı sistemi var. Sistemin amacı tasarım. Bu sistemin işlem gücü, ekran kartının bu amaç için kullanıldığındaki gücü, rami, çok büyük projelerde de işi yapmaya rahat rahat yetiyor. Şimdi bu adam çok kısa süre içinde Windows11'e mahkum kalacak ben diyeyim. Tasarım programları ve driver talepleri gereği yüzde doksan Windows11'e bir yıl sonra geçmek zorunda kalacaktır.

Şimdi bu adam sadece update almak için yeni sistem toplamaz, çok saçma. Update alamayacaksa lisansa niye para versin? Buluruz korsanı, çakar geçeriz. Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla Windows11 lisansları ucuzladığında zaten sistemini de yenileme zamanı gelir. O zaman hem sistemi yeniler, hem lisansı beleşe alırız. Geçenlerde kendime Windows 10 lisansı aldım 27 liraydı.

Yani, işletim sistemi üreticilerinin de ayağının yere basması lazım. Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla Feragatname sorun değil. Update alamamak sorun.

"Sisteminizde donanımsal güvenlik açığı var ve bu yüzden kötü niyetli kişiler bilgisayarınızı havaya uçurabilir kabul mü?" "Kabül". Sanki bana ben NSA'im de, hacklenme riskim var. 25 yıldır PC sahibiyim. Bir kere hacklenmedim.

Hacklenmeye değecek biri olsam belki 20 kere hacklenirdim. Ama öyle biri olsam önlemini de alırım. Dolayısıyla, işletim sistemi üreticisine düşen uyarıp geçmek. "Update alamazsın". O zaman ben de lisansını almam. Basit yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: claswan

kusura bakmada hangi uygulamanın desteğini kesecekler :D Windows 7 kullanıyorum iş yerindeki yedek bilgisayarda her şey tıkırında. Diğerinde W8.1 var evdeki bilgisayarlarda w10 var bir fark yok. Boş yorum.

Alıntıları Göster

Güncel çizim programlarının bir kısmı Windows 7 ile olmaz mesela. Ama çoğu programda sorun olmaz. Ekstrem durumlar harici, dediğiniz durum işler. Çizim programları da sorun olmaz da, eklentileri var. Onlar sorun olur. "Şu driverın altında driver ile çalışmam" diyor adi. Windows 7 kapsam dışı kalıyor.

Windows 7 çok iyi bir işletim sistemi. Windows 8 serisi borum bok bir işletim sistemi. Ama SSD'niz varsa Windows 10 ikisinden de daha iyi bir işletim sistemi. Ben olsam tanesi 27 liraya lisansı alır, Windows 10'a geçerdim. Windows 7'de kalmazdım. Ama SSD şart. HDD'ye işletim sistemi kurulacaksa Windows 7 iyi.

Benim ofiste Windows 7 kurulu bir sistem var. Windows 7 kalmasının tek sebebi, emekli olan sekreterimizin sistemi olması. Kabaca 80gb mail var outlook'ta. Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla  yedeğini aldım. Ama nasıl üşeniyorum format at, Windows 10 kur. Eski outlook'tan yenisine pst dosyası geçir falan...

Tamamen, kullanılmadığı ve üşendiğim için Windows 7 kaldı o sistem.

Ben diyeyim, çok yakında cura gibi basit programlar bile driverlardan ötürü Windows 7'de sorun olur. Ama word, excel ve internette gezen bir PC ölene kadar windows 7 ile çalışır aga. Bu doğru yani.

• Windows 7'den sonra çıkan tüm sürümler bildiğin w7 service pack gibi bir şey 11'in nesi sizi heyecanlandırıyor. Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla 

• quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Windows 7'den sonra çıkan tüm sürümler bildiğin w7 service pack gibi bir şey 11'in nesi sizi heyecanlandırıyor.  

iphone 13 gibi tasarımda ufak bir yer değişikliği ile ısıtıp ısıtıp sürüyorlar :D

• claswan kullanıcısına yanıt

Aynen öyle devrim falan yok ortada Windows kendi bacağına sıkmaya devam ediyor..

• 11 ile fazlasıyla linuxlaşmış bir OS var. Insider olarak kurdum ve direkt belli etti kendini.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lisanslı i5300u işlemcili tpm 1.2 hp bir dizüstüm var. 11 ilk dev betadan beri insader sürümlerini günlük kullanıyordum. win10 a göre explorer performansında ciddi sorunlar gördüm hiç bir güncelleme ilede düzelmedi.

bu feragat olayından sonra 10 a geri döndüm ve dünya varmış dedim. idle sıcaklık değerleri bile 5-6 derece düştü. işlemciyi aşırı zorluyor win11 kendi kendine ne yapıyor hiç bir şey çalışmıyorken diyorum ama çekirdek değişmiş güncellenmiş ve şuan berbat bir halde olabilir çok dengesiz.

görsel artıları dışında performans da ciddi eksileri var

sürücüler adam gibi çalışsa linux kullanacağım ama her farklı versiyonları denememde gol yedim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.