|
Bildirim
|
Bakıyorum da sistemi övenler 1-10 mesaj sayısı aralığında ki üyeler
![]() |
sanıyorum ocak şubat 2017 de sistem açılmış,
çevremde o kadar çok tanıdıgım bana bu sistemi sordu ki, hepsine ponzidir, piramittir dedim sokmadım hiç birini. bu akşam aklı basında bi arkadasım anlattı beraber girelim dedi. genellikle referansla üye toplayan daha fazla kazanç vaadeden sistemler bi yerde patlıyor. keşke ilk açıldıgı zamanlarda haberım olsaydı o zaman girerdim. çogu kişi böyle sistemler için 1 yıldır ödeme yapıyor sağlam, işte 2 yıldır ödeme yapıyormuş sağlam diye över ama bana göre bu sistemlere ne kadar geç başlanırsa o kadar risk taşıdıgını düşünürüm. çünkü illa patlayacak. bunu sende biliyorsun bende biliyorum. ömrünü ne zaman tamamlayacak asıl soru bu. ben girdikten sonra yatırdıgımı amorti ettikten sonra daha ne kadar devam edecek. veya amorti edebilecek mi? bunun benzeri binbir türlü sistem çıktı ve kapandı, kimi 6 ay dayanbildi, kimi 2 yıl dayandı. şimdi sisteme baktıgımda gerçekten çalışıyor adamlar. bize bilgisayarı verdiklerinde bilgisayarı kullanıyorlar, işlemler yapıyorlar. bu güzel amma, kendilerinin belirli bir iş yükü var, şu anda bu iş yükünü karşılıyorlar veya karşılamıyorlar bilmiyorum, ama elinde iş olmayan biri işçi almaya neden devam etsin? veya calıştıkları firmalar ben artık senle çalışmayacam derse işten atmalar nasıl olacak???? laptop gönderiliyor, istesende istemesende. bu kötü. ben kendi pc mi kullanmak istiyorum sadece program ücreti vermek istiyorum diyebilmeliyim. laptopu size sistem fiyatına satmış gibi gözüküp hapse girmeden fıyabilirler. sistemin adresi vs var. gidenler olmuş görüşenler olmuş. bunun pek etkisi yok aslında. daha önce benzer sistemlerinde vardı ama sadece iş ponzi oldugu anlasılınca hapse girebilecekler. referans ile piramit kuruluyor, daha fazla ek kazanç sağlanıyor. bu kötü. bir sistemde bu olay varsa o sistemin belirli bir ömrü olduğu anlaşılıyor. ve birbini seven değil s***n kazanır mantığı ortaya çıkıyor. diğer yerlde araştırdığım kadarıyla 2-3 ay önce bi devir işlemi gerçekleşmiş şirkette. şirket daha önce kendi adına paraları gönderirken şu an paparayı kullanıyor sanırım [bu papara da ne kadar benzeri sistem varsa aracılık sağlıyor bddk onayı verdikten sonra şunu ayda 1 kontrol edeyim neler yapıyor demiyor sanırım, güzel ülkemin buglarından birisi] turkcelle felan anlasması var bilgisi dolanıyor ortalıkta, bunu bahane ederek sokmaya calısanlar olabilir cevrenızde. turkcelle anlasması olan firma detay telekom. ki olsa bile bu ponzi olmadıklarını belırtmez. detay telekomun web sıtesı vs farklı ve kapalı su an. arkadas zaten bunlar şirket degıl mı? şirket. bankadan faizle para çekilse kendi kendini 5-6 ayda ödeyip kara geçebilecek bir sistemden bahsediyoruz. alsın o zaman kendisi şirketi adına krediyi. insanın başında durması gerekiyor mu? gerekmiyor. kursun kendi sistemini. farklı şehirler farklı bölgeler mi gerekiyor. farklı şehirlerde kursun sistemini. çok mu zor? alsın 10.000 tane bilgisayar, kursun programını. her 100 bilgisayarın başında açıp kapatsın diye 1 er adam koysun. ne diye milletle ugrasıyor bu adamlar. ne diye bize adam getirin size fazladan kazanç sağlayalım diye yırtınıyor. İNSAN GÜCÜ GEREKTİRMEYEN, KENDİ KENDİNİ 4-5 AYDA AMORTİ EDEN BİR SİSTEMDEN BAHSEDİYORUZ. NEDEN ŞİRKET OLARAK KENDİLERİ YAPMIYOR BU İŞİ.... ![]() |
Detay Maxinet veya diğer piramit sisteme girenler genelde hep aynı şeyleri söylerler.
- Ben paramı çıkardım sistemde sıkıntı yok: Tamam sen paranı çıkardın ama kuzenini, berberini, bakkalını, iş arkadaşını, komşunu, sana güvenen sevenlerini kandırarak onları sisteme ekleyip onlardan sana gelen primlerle çıkardın. Utanmadan bir de paramı çıkardım diyerek sisteme laf ettirmiyorlar. - Bu tip saadet zinciri sistemlerine gerçekten cahillik ile girip bilgisayar açık kalsın para kazanayım diye girenlere lafım yok cahil sonuçta bilgisayarın gerçekten bir iş yaptığını sanıyor, araştırmıyor kendini sisteme ekleyene güveniyor. - Ama bu işin ponzi olduğunu saadet zinciri olduğunu bilip bilgisayarın açık kalma olayının tamamen düzmece olduğunu bilerek eşini, dostunu, akrabalarını kısacası bütün yakın çevresini bu işe sokup onların primlerinden kar edip patlayınca da ben kara bile geçtim diyecek kadar yüzsüz insanların yaptığının hırsızlıktan farkı yoktur. Güvenlerini 5 paralık ettiklerinin farkında değiller. - Devletin saadet zincirinde üst kademede olup sistemin esas çarklarını oluşturanları da cezalandırması gerekmektedir. |
İşin etiği zaten en başta kural dışı.
Sahte tık üreten bir yazılım çalıştırıp para kazanacaksınız, var mı böyle bir olay? Sahte tıklama yaptığınız ve google aramalarında yükselttiğiniz siteden de para alıyorlar ilk girişte sizden de oh ne güzel. Siz 5 $ ın hesabını yaparken elemanlar bavulu çoktan doldurmuş oluyor. Google bu kadar keriz mi botların yaptığı tıklamayı anlayamıyor mu? Eninde sonunda patlar bu iş. |
Bunun NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK sayıldığın biliyorsunuz değil mi?
Şayet birisi para yatırıda kaybederse 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası var |
Forum yöneticilerinden ricam, sisteme üye çekmeye çalışan bu yeni forum üyelerinin bağlantı bilgilerini savcılıkla paylaşmanız.
|
Peki insanların bu kadar uyarıya rağmen müşkül duruma düşmesi uygun bir hareket mi?
|
Biz uyarılarımızı yaparken yapmayın etmeyin şu şu şu nedenlerden dolayı bu olay Ponzidir. Bu adamlar dolandırıcıdır derken
sana ne bizim paramızdan; bu işte çok para var . Biz kazanırız biz kaybederiz seni ilgilendirmez diyorlardı. Yakın arkadaşlarım dahi bana bunu diyordu. Buna rağmen millet girdi ve sonuç ortada. Düşünün araba almaya gidiyorsunuz bir arkadaşınızla beraber gidiyorsunuz değil mi? Arabanın bir tarafında sıkıntı problem varsa ben görmessem o görsün diye Beni üzen ben uyarırken ,yapmayın derken detaycıların çok bilmesi. O yüzden bende şimdi film izler gibi onların bu halini izliyorum. Tasvip edip etmemeniz kendi yorumunuz saygı duyarım Ama ben size 5. kat pencereden atlayın dersem atlamazsınız ama böyle bir şeye körü körüne gidersiniz kusura bakmayın bende patlamış mısır ve kola ile izlerim sizi.. |
Senin de içeride olman gerek çünkü dolandırıcılık şebekesinin bir üyesi gibi savunuyorsun.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bytaskin -- 7 Nisan 2018; 13:25:49 > |
|
|
|
|