Şimdi Ara

Detayları Verilen Kullanım İçin TV Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde Aile tarafından Ulusal Kanallardaki Dizileri İzlemek İçin :) (%90 Bu Amaçla Kullanılacak)
    Ara sıra da Benim Tarafımdan USB den Müzik ve Full HD Film ve Dizi İzlemek İçin (%10 Bu Amaçla Kullanılacak)

Uydu Alıcısı ile Kullanılacak 32 ve 37 inch Full HD 100 HZ LED Ya da LCD Tv Tavsiyelerinizi Rica Ediyorum.

Konuyla ilgili bir kaç detay vereyim. TV Camın karşısında olacağı için Parlak Ekranlarda Yansıma Yapar. Bu Sebeple Mat Ekran Tercihimdir. Ayrıca USB den film oynatmada Alt yazı sıkıntısı yaşamazsam iyi olur.

Son olarak dediğim gibi Uydu Alıcısı kullanılacagından Bu yayınlarda İyi olan bir TV daha tercih sebebidir. (Bu özellik nedir bilmiyorum ama belirteyim dedim.)

Bilgisayarımı Buradan üstadların yönlendirmesiyle aldım ve cok memnunum. İmza da Var. O Sebeple TV İçin Tavsiyeleriniz Oldukca Önemli.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

Bütçe de Sıkıntı Yok.

• Bütçede sıkıntı yoksa şayet bu özelliklerin arasına 3d özelliğini de katarak; Samsung'un D7000 serisini, LG'nin LW570s veya 650s serilerinden birini seçebilirsiniz. Samsung artısı dizaynı ve dts ses codec'in lisansına sahip olması; LG'nin artısı gözlük maliyeti(7 gözlük hediyeli) ve neredeyse yarı fiyatına olması... Sd yayında görüntü kalitesi samsung'un biraz daha iyidir ama çok dikkatli olmadikca farkedemezsin o yüzden estetik çok önemli degilse tavsiyem fiyat/performans olarak "LG" olur.
  • Öncelikle Zaman Ayırıp Tavsiyede bulunan arkadasa tesekkür ederim.

İşin açıkcası oldukca gittim geldim. Bimeks'inden İstanbul Bilişime Tüm TV Reyonundaki Arkadaslarla tartıstım özellıkleri ögrendim tavsiye aldım.

Yaklaşık 1 Haftalık Arastırma serüvenimde Başımdan Geçenleri Anlatayım.

Benim istediğim TV Uydu Alıcısına Bağlanarak %90 evin bayanları tarafından Dizi izlenecek bir TV idi.

Bunun dısında benim teknolojik olarak istediğim özellikler vardı. Bunlarda Aşağıdaki gibiydi.

Full HD, 100 Hz. USB den MKV oynatabilme ve alt yazı desteği, ayrıca TVnin konumu Camın karsısında olacağı için Parlama Yapmayan Ekran. işe başlardken 32 inch yeter diyordum ama sonra fikrim değişti.

Full HD 100 HZ den yola cıkarak basladım arastırmaya, Bana 3D ve Smart TV gibi özellikler gerekmediğinde bunların oldugu teknolojileri eledim. bunlara bosuna para ödemek istemiyordum.

İsteklerimden en önemlisi ise TV nin Konumu Camın Karsısı Olacagından Parlama olayıydı. Bu Sebeple Cogunlugu Parlak Ekran Olan Samsung LED TV lerden uzak durdum. Genelde TVleri karsılastırırken Ekranlarını Kapattırıp Kapalı Halindeki Parlama ve yansımalara baktım. Samsung hakkaten parıl parlıyordu. Evet Calısırken Canlı Canlı Renkler Oluyordu ama Benim Kullanım Amacıma Ters Kaldı O Sebeple Samsung u Eledim.

LG ve Philips ile Arastırmaya Devam ettim. Philips Ses Kalitesi açısından Ağır Basıyordu ama Benim için önemli olan diğer Husus USB Movie ve Alt Yazı Desteği Fakat Philips'in 5606 Modelinde Darty de USB den Divx ve alt yazı denememiz olumsuz sonuclanınca ondanda vazgectim. Elde Kaldı LG.

En son dün Aksam İstanbul bilişimin Airport Magazasına Gittim ve Derdimi anlattım Ve Bana Direkt LG 4500 Serisini gösterdi. Mat Ekrandı Full HD idi. 100 HZ idi. Renkleri Cok parlamıyor Doğaldı. USB denemesini geçti. Menusu Turkce Ve Kolaydı. Ama ben orda almadım ve Bahcelievler GOLD Magazasına Gittim.

GOLD da satıcı arkadasa anlattım ve Bana LG ve PHilips ten bakacaz size dedi. ama USB den alt yazı sebebi ile LG dedi. Samsung olmaz mı Aynı Özelliklerde Samsung Alsam Dedim. Aynı Özelliklerde Samsung Var Ama Parlak Ekran Dedi. Sansa İkisi yanyana olunca HD yayın actı ve karsılastırdık. Samsung cok canlı renkler ve detaylar ile Öne cıkıyordu ama LG renkleri Biraz Daha Pastel ve Doğal Geldi. LG 42LV4500 Modeli Vardı.

İstanbul Bilişimdeki Arkadasda Bana bu modeli önermişti ama Benim Salonum için 42 cok ama cok büyük geldi. Birazda internetten yorumları okurum fiyat arastırması yaparım diye.

Kısacası Kafamda Netlesen Model 4500 Seri LG oldu ama dediğim gibi 42 büyük 32 kücüktü 37 inch olsun bari dedim bakınıyordum. Bir Baktım DARTY de LG 37LV4500 1799 TL den 1299 TL ye düşmüş. İntenette aramam sonucu en ucuz 1699 Bulmustum. Hem karar kıldıgım TV hemde Sansıma İndirime Girince DARTY'ye Öğle yemeğimde gittim.

TV'ye yakından Baktım İnceledim.

100 HZ Full HD Mat Ekran İnce ve Şık Tasarım Ekranda Koruma Paneli Varmış(Ekrana Tık Tık Vurdu. Samsunga da Vurdu. Samsungda Görüntü Böyle Kesik Kesik Oldu ama LG de Olmadı.) Türkce Menü Filan. İçime Sindi TV.

Sonuc Olarak Mevcut İndirimi de Yakalayınca 1299 TL Tek Cekim ile LG 37LV4500 LED TV Aldım.

Teşekkür Ederim. Umarım Bir Kaç İnsana Yardımcı Olur Yazdıklarım.

Saygılar.

• Bana bir kaç arkadaş mail atıp, televizyon hakkında sorular sormuş.

Arkadaşlar 6-7 aydır kullanıyorum. Ve sizlerle tecrübelerimi paylasayım.
    Öncelikle elektrik faturam 10 TL civarında Düştü. LED TV lerin az elektrik yakmasını bizzat faturamda gördüm.

yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi bu televizyon evdeki dizi ahalisinin televizyon izlemesi için alındı ve 3D ve Smart TV gibi özelliklerden bilinçli olarak yoksun bir televizyon

Ben evde digital uydu alıcı kullanıyorum ve yayınların görüntü kalitelerinde hiç bir sıkıntı yok. HDMI kablo kullanmıyor olmama rağmen görüntü kalitesinde hiç bir sıkıntı yok.

USB den film izleme konusunda noırmal DVDrip Dvix formattaki düşük kalite çekimler bile oldukca güzel görünüyor.

Fakat eklemek istediğim tek şey yabancı filmlerin türkçe altyazılarında türkçe karakterler bozuk geliyor. aslında bunun üzerine ben televizyonun ayarlarını hiç kurcalamadım cunku o televizyonda zaten sadece Türk filmleri izleniyor ve altyazıya ihtiyaç yok.

ama işte bu altyazı sorunsalı önemli olan insanların bunun cözülebilir bir durum olup olmadıgını arastırıp alsınlar.

Müzik çalma ve fotografların görüntülenmesinde hiç bir sorun yok. oldukca iyi calısıyor.

görüntü kalitesi ve renklerde hiç sorun yok. ben gayet memnunum.

iyiki mat ekran tv almışım. bir kere arkadasımın parlak ekran samsungunu takıp bizim salonda denedim de parlama cok oldu.

İşin aslı kullanınca anladımda TV alırken amacınıza uygun TV yi arayın. Ben o yöntemle gidip üzerine bir de indirim yakalayınca iyi bir yol izlediğimi anladım.

Mesela 3D dlna smart tv IP tv filan gibi özellikler benim için oldukca gereksizdi ve kullanmayacagım bir teknolojiye bosuna para vericektim.

Umarım bir kaç kişiye TV alırken yol gösterir bu yazım.

Saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.