Şimdi Ara

Detroit: Become Human [ANA KONU] - TÜRKÇE - 25 Mayıs 2018 (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.858
Cevap
35
Favori
98.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam fanboy demelerine alıştık ama geçen yeni bir iftirada bulundular bana. Playstation Türkiye çalışanı dediler bana. Cidden anlamak zor bu kitleyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CollatZ2508 -- 6 Mayıs 2018; 0:49:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepimizin oyun zevki var bu forumda hepimizin noktalarından birisi oyun oynamak. Boşu boşuna birbirimize laf yapıp dalışıyoruz. PC kullananlar gelip bize sarmasa bizde onlara sarmıcaz zaten. Ben onların hiç bir PC başlığına gittiğimi bile dahi görmedim. Çok nadir takip ederim PC başlıklarını ve yorum dahi yazmam ilgim yok çünkü. Ama onların yaptığı tam bir fanboyluk amaçlarını yıllardır çözemedim neyin kafasındalar anlamadım. Konsola hurda diyorlar oyunlar çıkınca koşa koşa alıyorlar işin garibi.

Burada oyun fiyatlarına sabahtan akşama kadar laf yapanlar bu çıkıcak oyunları koşa koşa takaslayıp, kardeşlik bir şekilde alacaklar ben inanmıyorum almayacaklarına 1 sene bekleyeceklerini.

Sen tepki yapsan da yapmasan da senin ülkene değer verilmiyor bunu artık anlamalıyız. Ama bir türlü anlatamıyoruz hemen fanboy ilan ediyoruz. Para birimimiz çöp olmuş. Adamlar bu yıl 3 tane oyuna Türkçe getirdi ve hala devam ediyor, arada olabilir vardır bir sebebi bende üzüldüm ama tepki yapıp almamak nedir anlamadım. Oyundan neden mahrum kalayım? Oyun fiyatları yine kur sebebi ile. Konsol oyunları lüks tüketim vergisinde bunu çıkarmadıkları için konsol her zaman Türkiye şartlarında pahalı olucaktır.

@Hazark;

Aynen yakında farklı şeyler söyler bunlar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 6 Mayıs 2018; 1:2:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Persona_Non_Grata

Akıl tutulması yaşıyor insanlar anlamıyorum, hadi Türkçe olmamasına itirazı anlarımda ,fiyat artıyor diyenler ya kurdan haberleri yok ya da bazı tipler var (forumda hükümeti eleştirdin mi hemen yorumu sildiriyorlar )bunların tüm suçu bilerek Sony e atıp çakallık yapmasıdır. Bizde memnun degiliz fiyatlardan, kim fazla para ödemek ister ama dediğin gibi sadece oyunlar mı pahalandı? Eskiden en üst seviye telefonları 2000 tl ye alırken, şimdi5000- 6000 tl den başlıyor hepsi.

Pc fanboyları ayrı komedi zaten, oyunlar pahalı ps4 te derler ama 1 ekran kartına 2-3 konsol parası bayılırlar ama baba parası yiyenler biz oluruz yersen ;)

Alıntıları Göster
    Burada akıl tutulması yaşayan sizsiniz. Petrole, telefona karşı dijital bir ürünü karşılaştırmak dünyanın en komik olayı.

Üretilen her bir telefonun maliyeti atıyorum firmaya 100 birime mal oluyor. E bunun kuruydu,taşımasıydı, vergisiydi, aracıların karıydı vs. derken ödediğimiz fiyatlar normal. Bu adamların bu telefonu 80 birime satması ya firmanın ya taşıcının yada aracıların zarar etmesi demek, e kimse burda karından vazgeçecek değil normal olarak.

Dijital ürünlerde ise iş değişiyor. En kaba tabirle adamlar zaten "sürümden kazanıyor". Bu adamların sadece oyun geliştirme sürecinde belli bir sabit maliyetleri var ama birim maliyetleri nerdeyse sıfıra yakın. Kutulu oyunları bir kenara bırakarak söylersek yani adamların sattıkları her dijital kopya başına birim maliyeti = 0. E böyle bir durumda senin "netflix" "spotify" "steam" gibi şirketlerin izlediği yolu izleyip fiyatlarda yerelelleştirmeler yapması kimseye bişey kaybettirmez. Bu kadar şirket gerizekalı ama birtek sony akıllı demi oyüzden kuru direk çeviriyorlar ? Ben burada direk Aralın rolü olduğunu düşünüyorum gerek ps storedaki indirimler gerek uzun zamandır kur ayarlaması yapılmaması en çok kutulu oyunları etkiledi devreye girdiler ve sonuç ortada.

Ha kimsede gidip bizde 60 liraya alalım demiyor ozaman adamlar resmen bedavaya vermiş olur ürünü ama en azından. Belli bir tavan fiyat belirlenmeli mesela standart sürüm için 210 civarı gayet uygun bence. Ama şuanki fiyatlar çok uçuk durumda artık "dolar çok yüksek biz napalım yav xd" deyip işin içinden sıyrılmak kolaycılık.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMute23

Burada akıl tutulması yaşayan sizsiniz. Petrole, telefona karşı dijital bir ürünü karşılaştırmak dünyanın en komik olayı.

Üretilen her bir telefonun maliyeti atıyorum firmaya 100 birime mal oluyor. E bunun kuruydu,taşımasıydı, vergisiydi, aracıların karıydı vs. derken ödediğimiz fiyatlar normal. Bu adamların bu telefonu 80 birime satması ya firmanın ya taşıcının yada aracıların zarar etmesi demek, e kimse burda karından vazgeçecek değil normal olarak.

Dijital ürünlerde ise iş değişiyor. En kaba tabirle adamlar zaten "sürümden kazanıyor". Bu adamların sadece oyun geliştirme sürecinde belli bir sabit maliyetleri var ama birim maliyetleri nerdeyse sıfıra yakın. Kutulu oyunları bir kenara bırakarak söylersek yani adamların sattıkları her dijital kopya başına birim maliyeti = 0. E böyle bir durumda senin "netflix" "spotify" "steam" gibi şirketlerin izlediği yolu izleyip fiyatlarda yerelelleştirmeler yapması kimseye bişey kaybettirmez. Bu kadar şirket gerizekalı ama birtek sony akıllı demi oyüzden kuru direk çeviriyorlar ? Ben burada direk Aralın rolü olduğunu düşünüyorum gerek ps storedaki indirimler gerek uzun zamandır kur ayarlaması yapılmaması en çok kutulu oyunları etkiledi devreye girdiler ve sonuç ortada.

Ha kimsede gidip bizde 60 liraya alalım demiyor ozaman adamlar resmen bedavaya vermiş olur ürünü ama en azından. Belli bir tavan fiyat belirlenmeli mesela standart sürüm için 210 civarı gayet uygun bence. Ama şuanki fiyatlar çok uçuk durumda artık "dolar çok yüksek biz napalım yav xd" deyip işin içinden sıyrılmak kolaycılık.

İlk mesajımı okursan adamların zaten ön sipariş için 40 euro ya oyun sattıklarını görebilirsin. Yerelleştirme yaptı adamlar zaten. God of War u mesela 209 tl ye ön siparişle aldım, bu da 40 euro ediyor. Ha çıktığı gün 60 euro oldu o başka. Mustafa Yiğit inanırsınız inanmazsınız, 1 senedir artış yaptırtmadık zorlaya zorlaya Londrayı diyor, ama artık 1 sene önce 4 tl olan euro artık 5 tl. Seneye 6 tl olsun bu sefer oyun fiyatları 360 tl olacak bunun kaçarı yok. 360 tl yi yerelleştirsen ne kadar yerelleştireceksin? 300 e ön siparişle satar en kötü. Acilen kurun düşmesi lazım ülkede yoksa alım gücü düşeceği için artık ilerde Türkçe oyunlarda hayal olacak çünkü kimse oyun alamayacak. Burada devlet mesela %6 lık vergiyi kaldırmakla başlayabilir işe ama nerede öyle bir hükümet var ki, yakında soluduğumuz havadan da vergi alacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar oyunlar senelerdir ilk çıktığı gün 60 eurodan satışa çıkar, bunu unutmayın. Bu aklınızın bir köşesinde olduğu zaman fiyatlar neden artıyor çok iyi anlayacaksınız. Playstation Türkiye'nin bu durum için yapacağı bir şey yok çünkü adamlar sadece bir ofis resmen. Bu durumu düzeltecek tek bir şey var TL'nin değer kazanması ya da tamamen Türkiye'ye özel bir mağaza ama bu da pek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persona_Non_Grata

quote:

Orijinalden alıntı: TheMute23

İlk mesajımı okursan adamların zaten ön sipariş için 40 euro ya oyun sattıklarını görebilirsin. Yerelleştirme yaptı adamlar zaten. God of War u mesela 209 tl ye ön siparişle aldım, bu da 40 euro ediyor. Ha çıktığı gün 60 euro oldu o başka. Mustafa Yiğit inanırsınız inanmazsınız, 1 senedir artış yaptırtmadık zorlaya zorlaya Londrayı diyor, ama artık 1 sene önce 4 tl olan euro artık 5 tl. Seneye 6 tl olsun bu sefer oyun fiyatları 360 tl olacak bunun kaçarı yok. 360 tl yi yerelleştirsen ne kadar yerelleştireceksin? 300 e ön siparişle satar en kötü. Acilen kurun düşmesi lazım ülkede yoksa alım gücü düşeceği için artık ilerde Türkçe oyunlarda hayal olacak çünkü kimse oyun alamayacak. Burada devlet mesela %6 lık vergiyi kaldırmakla başlayabilir işe ama nerede öyle bir hükümet var ki, yakında soluduğumuz havadan da vergi alacak.

Alıntıları Göster
    Peki bu ön sipariş için 40 euroya oyun satma muhabbetini Spiderman'de neden uygulamıyorlar ? Hemde aynı dönemde çıkacak olan Tomb Raider 209 liradan satılırken Spiderman niye 300 lira ?

Sony TR exc. olmayan bir oyunu 209a satabilirken bir sony oyunun niye 300'e satıyor ? Bu kadar kör olmaya gerek yok oyundan oyuna farklı fiyat çekiyorlar apaçık ve bunun bence en büyük nedeni oyunları kutulu satan malum firma.

• Hocam 2 hafta önce Steam'de frostpunk çıktı. Avrupa'da 30 euro,Amerika'da 30 dolardı. Türkiye kaç ₺ biliyor musunuz? 50 ₺. Kaldı ki bu adamlar Indie yapımcı. Büyük bütçeli bir oyun bile değil. Mustafa Yiğit ne yapıyor,bu arkadaşlar Türkiye'nin Sony temsilcisi değil bence. Daha çok distribütörler. Ilgileniyorlarmış gibi durmuyor. Zaten PSN Store'da UK'ye bağlıymış.

Koskoca Sony, Türkiye'nin durumunu görmüyor mu? Oyunlar 500₺ olduğunda gerçekten satılacağını sanıyorlar mı? 300₺ Spiderman kaç satacak? PS plus nasıl alınacak? Ps5 çıktığında 3000₺ mi olacak?

Ben Euro ile kazanmıyorum. Burada Türk Lirası geçerli. Eğer Türkiye'de bulunup daha da büyütmek istiyorlarsa buraya uygun fiyatlandırma yapmak zorundadırlar. Zira giriyorsun dolar euro duruyor mu yerinde? Oyun oynamak hakkımız değil mi? Benim dışarı çıkınca konuşacağım arkadaşım , WhatsApp üzerinden birbirimize boş boş emoji atacak sevgilim yok. Benim hayatımda mutlu olduğun şeyler sadece Hayali kurgular. Oyunlar bunlardan birisi. İnsanların mutlu olmaya hakkı yok mu? Zaten çocukluğumda gerçek olarak inandığımız yalanlar üzerine dayalı bir hayata yetiştirildik. Hep aldatıldık. Son damgayı da Sony vursun. Öldürün gitsin beni. Keşke aptal olarak kalsaydım da hala yalanlara inanan birisi olsaydım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Hocam 2 hafta önce Steam'de frostpunk çıktı. Avrupa'da 30 euro,Amerika'da 30 dolardı. Türkiye kaç ₺ biliyor musunuz? 50 ₺. Kaldı ki bu adamlar Indie yapımcı. Büyük bütçeli bir oyun bile değil. Mustafa Yiğit ne yapıyor,bu arkadaşlar Türkiye'nin Sony temsilcisi değil bence. Daha çok distribütörler. Ilgileniyorlarmış gibi durmuyor. Zaten PSN Store'da UK'ye bağlıymış.

Koskoca Sony, Türkiye'nin durumunu görmüyor mu? Oyunlar 500₺ olduğunda gerçekten satılacağını sanıyorlar mı? 300₺ Spiderman kaç satacak? PS plus nasıl alınacak? Ps5 çıktığında 3000₺ mi olacak?

Ben Euro ile kazanmıyorum. Burada Türk Lirası geçerli. Eğer Türkiye'de bulunup daha da büyütmek istiyorlarsa buraya uygun fiyatlandırma yapmak zorundadırlar. Zira giriyorsun dolar euro duruyor mu yerinde? Oyun oynamak hakkımız değil mi? Benim dışarı çıkınca konuşacağım arkadaşım , WhatsApp üzerinden birbirimize boş boş emoji atacak sevgilim yok. Benim hayatımda mutlu olduğun şeyler sadece Hayali kurgular. Oyunlar bunlardan birisi. İnsanların mutlu olmaya hakkı yok mu? Zaten çocukluğumda gerçek olarak inandığımız yalanlar üzerine dayalı bir hayata yetiştirildik. Hep aldatıldık. Son damgayı da Sony vursun. Öldürün gitsin beni. Keşke aptal olarak kalsaydım da hala yalanlara inanan birisi olsaydım.
    Hocam sigaraya başladım, o nasıl paragraf öyle ya

• Sıkma canini dostum, forum, orada burada yaptıkları maniplasyon bile etki etmez. Bu ülkede herkes cebine bakar. 300tl hiçbir aklı basında insanın bir oyuna verecegi fiyat degil. Bakar Londra'daki abileri satışlar istenildigi gibi degil ya kaparlar tr uydusunu ya da belirli fiyat avantajları istemeye istemeye uygularlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiyarDilimPırasa -- 6 Mayıs 2018; 14:18:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DiyarDilimPırasa kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle dostum. Buradaki bazı arkadaşlar, negatif veya biraz sorgulayıcı yorum yaptığımızda bizleri kör cahil sanıyor herhalde ki direkt kur olgusuna vurgu yapıyorlar. Türkiye'de çalışan bir beyaz yaka maaşıyla karşılaştırıldığında, hiç de yabana atılamayacak seviyede bir gelirim var. Yani gidip oyuna 300TL'yi vermem benim belimi kırmaz; fakat buna rağmen durumun vehametini sorgulamadan hareket etmem kusura bakmayın ama keriz avına düşmek olur.

GoW'de de aynı husus oldu. Sorduk, "Neden Standart Sürüm yok?", "Neden Singapur gibi gelişmişliğiyle herkesi tokatlayabilecek bir ülkede Standart Sürüm var ve neden bu sürümle Türkiye arasında 25USD fark mevcut?" veya "Neden diğer ülkelerin Digital Deluxe sürümlerinden 15USD fazla ödeyebiliyoruz?" diye, ama dikkate alan olmadı. Lokal veya dinamik fiyatlandırma var da ondan. İlgili Sony ofisinin kendi pazarı mevcut da ondan.

Sonra burada sanki bizler düşman, kendileri de Sony paydaşıymış gibi yorumlar yapar; hepimizin ortak gayesi olan oyun oynamanın maliyetinin nasıl insani çerçevelere çekilebileceğini es geçerler. Keriz çok olduktan sonra Mustafa Bey ve Sony ofisi parmağını kıpırdatmaz tabi. Hangi aklı başında insan yüksek fiyatlı ürüne bile talep varken gidip onun fiyatını düşürür? Ben bir fiyatlandırma analisti olarak yapmam. Elastisite kesin normal çıkıyordur bu gibi arkadaşlar ve baba parasıyla alım yapan çocuk arkadaşlarımız yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 6 Mayıs 2018; 15:7:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

Aynen öyle dostum. Buradaki bazı arkadaşlar, negatif veya biraz sorgulayıcı yorum yaptığımızda bizleri kör cahil sanıyor herhalde ki direkt kur olgusuna vurgu yapıyorlar. Türkiye'de çalışan bir beyaz yaka maaşıyla karşılaştırıldığında, hiç de yabana atılamayacak seviyede bir gelirim var. Yani gidip oyuna 300TL'yi vermem benim belimi kırmaz; fakat buna rağmen durumun vehametini sorgulamadan hareket etmem kusura bakmayın ama keriz avına düşmek olur.

GoW'de de aynı husus oldu. Sorduk, "Neden Standart Sürüm yok?", "Neden Singapur gibi gelişmişliğiyle herkesi tokatlayabilecek bir ülkede Standart Sürüm var ve neden bu sürümle Türkiye arasında 25USD fark mevcut?" veya "Neden diğer ülkelerin Digital Deluxe sürümlerinden 15USD fazla ödeyebiliyoruz?" diye, ama dikkate alan olmadı. Lokal veya dinamik fiyatlandırma var da ondan. İlgili Sony ofisinin kendi pazarı mevcut da ondan.

Sonra burada sanki bizler düşman, kendileri de Sony paydaşıymış gibi yorumlar yapar; hepimizin ortak gayesi olan oyun oynamanın maliyetinin nasıl insani çerçevelere çekilebileceğini es geçerler. Keriz çok olduktan sonra Mustafa Bey ve Sony ofisi parmağını kıpırdatmaz tabi. Hangi aklı başında insan yüksek fiyatlı ürüne bile talep varken gidip onun fiyatını düşürür? Ben bir fiyatlandırma analisti olarak yapmam. Elastisite kesin normal çıkıyordur bu gibi arkadaşlar ve baba parasıyla alım yapan çocuk arkadaşlarımız yüzünden.
    Zaten samimi olmadıklarının ve bu işin sadece kur ile alakalı olmadıgının açık delili sizin ve bizim sordugumuz o soruların cevapsız olması. Bu meselede enayi yerine konulmak istemeyen arkadaşlar konsol ussu kanalı da dahil bütün eleştiri ve açıklama olan yerlere göz gezdirsin, önerim. Görecekler ki God Of War normal sürümün kapalı olmasının, mali yılın sadece belirli oyunlara niye isabet ettiginin izahı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Detroit: Become Human - NEW GAMEPLAY MAY [NO SPOILERS]

• videoyu atan adam başlığa no spoiler yazmış ama bu bölümü gösterdiginden spoilera giriyor bence :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thejoker58906

videoyu atan adam başlığa no spoiler yazmış ama bu bölümü gösterdiginden spoilera giriyor bence :)
    Bende sizin gibi düşünüyorum ki bizlerin görmediği sahneler mevcut. :)
    Oyunun Gold olduğunu ve dağıtıma başlandığını biliyoruz galiba ellerine ulaşanlar torpil ile diyelim hemen Gameplay'leri yüklemeye başlamışlar.

İnceleme yapacak sitelere de dağıtımlar başlar ilerleyen zamanlarda. :)
  • Buda ciddi derecede spoiler tehlikesi demek !! Gow konusunu karıştıran ruh hastası bunada el atabilir dikkat etmek lazım.

• Gow’daki gibi Spoiler yağmuruna hazır olmak lazım. Oyunda QTE olacak mı acaba? Hiç gameplay işlemediğin için bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Saga

Buda ciddi derecede spoiler tehlikesi demek !! Gow konusunu karıştıran ruh hastası bunada el atabilir dikkat etmek lazım.
    Aynen God of War konusuna dadanmışlardı Spoiler tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilir.
    Farklı bir başlıkta Spoiler konusu dönebilir ama Ana Başlıkta Spoiler içeriğine karşıyım her zaman.
  • Hocam önlem değilki spoiler konusu açmak, dengesiz çok gene buraya gelip istediklerini yapacaklar maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Saga

Hocam önlem değilki spoiler konusu açmak, dengesiz çok gene buraya gelip istediklerini yapacaklar maalesef.
    Yine mi konudan uzaklaşmak gerekecek oynayana kadar. :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: A r c h A n g e L.

Yine mi konudan uzaklaşmak gerekecek oynayana kadar. :/

Alıntıları Göster
    aynen, hatta ps bölümüne bile girmemeli. Şeref engellinin biri oyunun sonlarını yazar başlığa, sonra alacağımız zevkin de içine eder...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.