Şimdi Ara

DEÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİNDEYİM SORULARINIZI ALABİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SORULARINIZI ALABLİRİM ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA

• Endüstri mühendisliği iyidir. Maşşallah her sektördeler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • justGlocia J kullanıcısına yanıt
    tek eksiği uzmanlaştığı bir alan yok işletmeye benzer tarafları var
  • Abi geçen sene staja gittim yazılım firmasına. Neyse iş analisti var bi tane endüstri mühendisi, zaten genelde bu bölüm mezunlarını tercih ediyorlarmış, yanımdaki yazılımcısı endüstri mühendisliğinden mezun. Cidden bu kadar çalışma alanı geniş mi? Genelde fabrika gibi üretimin olduğu yerlerde çalışıyorlar sanıyordum. Ama iş analistliği cidden güzel bir meslek. Staj yaptığım yerdeki kadın gibi İş analisti olmak isterdim odadan odaya elinde kahveyle yazılımcılara notbookundan emir vermek :D maaşıda iyidir onun tipinden belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.sınıfta genelde seçmeli dersler veriyorlar belli bir alt dala yönelsinler diye. Bu alt dalanları açıklayabilir misin? Şirketlere finansal planlama gibi hem yönetim hem finans tarzı bi alan yönelmek istiyorum, bu tarz neler yapablirim?
  • Merhaba oncelikle, deunun tum mühendislikleri tutacak gibi gorunuyor bir aksilik olmazsa (bilgisayar muamma) sizce is potansiyeli en yuksek olan mühendislik bolumune endüstri denilebilir mi? Turkiyede sartlar nasil? Simdiden teşekkür ederim.

• BttomleS B kullanıcısına yanıt
    Çalışma alanı gerçekten çok geniş.Fakat uzmanlaşacağınız alanı iyi seçmeniz gerekiyor.Finans alanında çalışmaya başladıktan sonra başka bir şirkete geçmek istediğinizde farklı bir uzmanlık alanına yönelmek zor olabiliyor.Demek istediğim şu hangi alanda yeteneğiniz varsa ona yönelmelisiniz.Fabrikada çalışanlar olduğu gibi artık bankalarda,özel hastanelerde çalışılmaya başlandı.İzmirde endüstri mühendisliği tek deü de var o yüzden ege çevresindeki şirketler bu okuldan seçiyorlar.Maaş konusuna gelince yine size bağlı.Bazı küçük şirketler EM mühendisi çalıştırmayabiliyor.Büyük şirkette çalışmak önemli zaten ingilizceniz varsa EM de bu çok büyük bir artı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Corvoattano581 kullanıcısına yanıt
    EM ülkede diğer mühendisliklere nazaran daha az kişi mezun oluyor.Fakat bazı şirketler artık mühendis ararken herhangi bir pozisyona bilg,makine,ee,işletme,endüstri, gibi mühendis farkı gözetmeyebiliyor.Yazılımda piyasada çok iyiler var.Ama bilgisayarda sadece yazılımdan oluşmuyor.Ve deü bilg. oradaki en yüksek puanlı mühendislik.Endüstri sosyal bir mühendislik.Bilgisayarda masa başında duracaksın.ENDÜSTRİ şirket adamıdır.İlk başlarda bende bilgisayar istiyordum.Gerçekten hedefin bilgisayarsa orada kendini geliştirebileceğini düşünüyorsan oraya git.İstemediğin bir yerde olmak motivasyonunu düşürecektir.TÜrkiyedeki sorunu ise şu;Tüm mühendislerin meslek odaları var fakat EMnin öyle bir durumu yok.EM topluluğu diye tüm üniversitelerde bir kuruluş var.Bu kuruluşla çeşitli etkinlikler yapılıyor.
  • Albizvv A kullanıcısına yanıt
    Modern Finans Teknikleri,İşletme Ekonomisi,Hesap Çizelgeleri ile Yönetim Bilimi Modellemesi,Stratejik Yönetim gibi şeçmeli dersler var.Yinede seçmeli dersler yeterli değil bu yüzden finans alanında yüksek lisans yapmanı öneririm.Ayrıca çeşitli seminerlere katılman iyi olur.Kendini o pozisyona adaman gerekir.Seçmeli dersler beklediğiniz gibi çok yeterli olmayabiliyor.Amaç toplam krediyi tamamlamak.Ama somut bir şeyler yapmak istiyorsan 1.sınıfta ekonomi dersinde hocayla aranın çok iyi olmalı.Ve ilgili olduğunu görmeli,sadece derste değil ders dışındada hocayla irtibat halinde olmalısın.YÜKSEK LİSANSTA seni seçer.
  • SHELBYCOMPANY S kullanıcısına yanıt
    Maalesef gideceğim üniversitede ilk yıl ekonomi dersi yok ve yüksek lisans bana biraz zaman israfı gibi geliyor. Kitaplarla ve seminerlerle bu açığı kapatabilir miyim?
  • Albizvv A kullanıcısına yanıt
    DİĞER ZOR DERSLERİN VARKEN EK OLARAK BAŞKA BİR DERSE ÇAILŞMAK ZOR GELEBİLİR.AMA YAPABİLİRSEN GERÇEKTEN GÜZEL OLUR.İŞETME GİBİ BÖLÜMLE VEYA EKONOMİ BÖLÜMÜ(GİDECEĞİN ÜNİVERSİTEDE) ÇAP YAPABİLİRSİN.
  • Kaçıncı sınıfsınız?

• Angry Man kullanıcısına yanıt
    2
    Hocam bende omü endüstri okuyorum, bu yıl ikinci sınıfa geçtim. Meslek anlamında nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?

Ben yazılım alanında kendimi geliştirmek istiyorum.Bize gelen bir yazılımcı işimiize yarayacak yazılım dilleri söylemişti.Bölüm biraz soyut kaldığı için somut bir şeylerin elim olması gerektiğini düşünmekteyim.
    Bilişim sektöründe İş analist olmak yönünde ilerleyebilirsin. Arkadaşın dediği gibi en çok endüstri mühendisliğinden mezun olanlar tercih ediliyor. Hem maaş olarak iyi , geleceğin mesleğide deniliyor. Çalışma ortamı olarakta elit bir meslek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justGlocia -- 26 Haziran 2019; 15:9:40 >
    Rica etsem önemli programlama dillerini yazar mısınız? Bize excelde makro önemli denmişti, çoğu iş oradan halledilebiliyor.

• justGlocia J kullanıcısına yanıt
    Hocam iş analisti nasıl bir meslek, açar mısınız? İş etüdü gibi mi acaba? Bizim bölüm çoğunlukla fabrikaların üretim birimlerinde görev alıyorlar. Tabii bir çok farklı iş imkanı var bu da onlardan biri sadece.

Dediğinizi araştıracağım.

• yönetim bilişim sistemleri bölümü hakkında düşüncelerin ne ?
  • Pr. Albus Dumbledore kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bir üniversite olmadığı sürece hiç bulaşma.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.