Şimdi Ara

Dev Microsoft Windows kesintisi: Dünya çapında “mavi ekran” hatası! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
5.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forum donanım da harcama kendini. Yürü ekmek al evine.

• quote:

Orijinalden alıntı: innorvous

Forum donanım da harcama kendini. Yürü ekmek al evine.

Windowsunu ancak bu saatte açtırabilen mavi ekran mağdurları koşa koşa yorum yapmaya geliyor. Ben bıktım bu çocuklara cevap vermekten. İşletim sistemi ne desen haf layf diyecek adamlar gelip burada yorum yapıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekmek almaya üşenen anadolu insanı saniyesinde bloklamış. Bugün hiç bilgisayar açmadım, sincap.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Crowdstrike uygulamayı dot net ile değil c++ ile geliştiriyor. Programcının yaptığı hata da illegal bir memory adresinden(0x9c) okuma yapan bir kod yazması. Bunu test etmemesi. Şirketin hatası da bu tip hataları çok basit şekilde tespit edecek kontrol sistemlerini kullanmaması. Microsoft'un hatası ise böyle saçma bir işletim sistemi mimarisi tasarlaması. Linux ile ilgili fazla bir bilgin olduğunu sanmıyorum onun için yorum yapmıyorum. Biraz okuma yapmalısın.
    Dev Microsoft Windows kesintisi: Dünya çapında “mavi ekran” hatası!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayz -- 20 Temmuz 2024; 2:36:14 >

• sayz kullanıcısına yanıt
    Sürücü diyorum, kernel-mode sürücü .net ile yazılmaz zaten... önce yazdıklarımı oku, anlamıyorsan sus ve git öğren önce. Birşey bildiğin yok, gelmiş millete hede hödö edip duruyorsun.
    "Masaüstü linux" diye özellikle belirtiyorum, server linux başka, sen hala linux, linux diye okuyorsun onu. Benim 1000-3000 arası değişen linux counter kayıtlarım var, yani dünyada Linux kurmuş ilk 2000 kişiden biriyim, internet yoktu, Red Hat yoktu, BitNet üzerinden Slackware kurunca otomatik rakam alırdık, bunu da kimse bilmez, sen bebek beziyle dolaşırken ben Linux kullanıyordum.

Dünya çapında kurumsal masaüstü Linux kullanımı %5'i bile görmedi hiç. Microsoft'un nasıl bir işle uğraştığını anlamanız mümkün değil, anlarmış gibi de yapmayın. Bu linux alemi adam gibi bir X-Windows yazamadılar. önce XFree86 diye kimsenin anlamadığı ve lisansı özgür olmayan bir çöple yıllarca uğraştırdılar, sonra X diye yeniden yazdılar ama ortada ne bir protokol dokümanı var ne spesifikasyon ve Windows'un yanına yaklaşamıyor compositing vs olarak, sonra Wayland dediler Kernel-Mode-Setting dediler, hala uğraşıyorlar... Microsoft'un 1990'larda yaptığını daha yapabilmiş değiller. Google bile çöpe attı sıfırdan Window sistemi yazdı Android için. Öte yanda bir KDE var, bir Gnome var, al birini vur ötekine, afacan oğlanların şımarıklık gösterisinden öteye geçemediler. Bana masaüstü linux falan demesin hiç kimse. Ama kendim şu anda Google Cloud üzerinde bir Debian Bookworm server çalıştırıyorun, o başka.

.Net, bir browser gibi sandbox ortamı sunmadığından güvenliği işletim sistemi düzeyinde sağlamak gerekiyor, halbuki bir işletim sistmenin kendisi güvenli olmalı, böyle Crowdstrike gibi kernel mode işler yapanlara meydan verilmemeli, Microsoft'un hatası budur. Android'in başarısı da buradan geliyor: tüm uygulamalar kendi sandbox'ında çalışıyor, root gibi bir kullanıcı yok, bir app diğerinin hiçbir verisine erişemiyor. Browser da benzer bir sandbox, javascript ile diske yazamazsın, process başlatıp durduramazsın, server gibi bir port açıp dinleyemezsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben yazdıklarını okudum ama senin kendi yazdığın şeyden haberin yok. Önce sen kendi yazdıklarını oku. Sonra da konunun ne olduğunu git araştır. Yazıyoruz öğren diye ama hâlâ kulak tıklıyorsun. Bebek beziymiş falan. Google'dan üç tane Linux dağıtımı ismi öğrenmiş, gelmiş Linux anlatıyor paşam.

Sen hiç ortada bile yokken ben de Ken Thompson'la beraber c'yi yazıyordum. Sallamak bedava ne de olsa ben de sallayayım. Konuları bilmek güya yaşa göreyse o zaman herkes kimliğini atsın küçükler konuşmasın nasıl fikir? Kafaya bak.

Hiçbir şeyden haberin yok, anlattığın şeylerin konuyla uzaktan yakından alakası da yok zaten.

Gnome un amacı oldukça sade değiştirilemez aşırı basit stabil bir sistem kurmak zaten. Yani nasıl şımarıklık olabilir ki yapabildiği 5 6 şey var onu da çok az Ram yiyerek yapıyor zaten. Bu sadelik bir tercihtir.

Kde ise tamamen farklı milyonlarca özelleştirme seçeneği olan ister Windows A ister Apple A ister gnome A benzrtebileceğin sınırsız bir sistem kde. Ve binlerce widget desteği var ki bu vidgetlar benim çok işime yarıyor.

Ben ikisini aynı işletim sisteminde kullanıyorum. İkisi de Windows arayüzünden iyi bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

Bronz çağı çöküşü var; klasik antikitenin çöküşü var; veba çöküşü var. Tarih hep birçok etkene dayalı çeşitli çöküşlerle dolu. Üstüne modern medeniyet bence de böyle zincirleme hadiselerle krizler ve çöküşler yaşayıp gerileyecek. İnsanoğlu temelini kendisi atsa ve öngörebilse dahi krizlere hazır biçimde yaşamıyor çünkü. Ancak yumurta kapıya dayanınca - o da artık ne kadar çalışırsa - bir çözüm üretmeye çalışıyor. Bir kısmının gelişimini zaten öngöremiyor bile.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klavye Bulunamadı... Lüften bir tuşa basın. :))

• salaRus kullanıcısına yanıt

Linux olmasa muhtemelen Windows çok daha pahalı olurdu ve böyle korsan kullanmaya da müsaade etmezlerdi. Rekabet iyidir.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Yazılım hakkında çok cahilsin kaynak kodlarının Türk olmasına gerek yok. Düşün matematiği Türkler geliştirmedi o zaman kullanmamalıyız diye bir şey olabilir mi? Senin kafa da bu işte. Lütfen biraz bilgilen.

• kuzgun_ kullanıcısına yanıt

Gentoo kullanıyorlardı ki saçmaydı. Debian veya Ubuntu eğitim kurumlarında kullanılacak en yegane Linux dağıtımlarıdır. Gidip okula archlinux veya gentoo kurmazsın yani. Anlatırım niye ama başkaları da açıklamış zaten.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Bunu bana değil. Yerli YAZILIM diye propaganda yapanlara ve onların hitap ettiği kesimlere belirtin Dev Microsoft Windows kesintisi: Dünya çapında “mavi ekran” hatası!  .

Dökül dökül... İyi oluyor.

Meseleyi matematiğe atlaman komik. Mesele gizlilik/ güvenlik meselesi matematiğin kimin bulmasıyla veya kullanılmasıyla kesinlikle alakası yoktur Dev Microsoft Windows kesintisi: Dünya çapında “mavi ekran” hatası! .

Yerli deniliyor. Ama Linux dağıtımları özgür ücretsiz ( açık kaynak kodlu ) filan olmasaydı sen görürdün YERLİ İŞLETİM SİSTEMİNİ Dev Microsoft Windows kesintisi: Dünya çapında “mavi ekran” hatası! :) ....

Dramatik ibretlik farkı anladın mı ?

Bunu anlaman için umarım birşeylere sahipsindir.

Yeme beni . Benim ne kadar bilip bilmediğimle hakikatleri kıyaslayamazsın ...

• @SB16

Linux bilgilerinizi güncelleyiniz :

NVidia Reflex Linux dağıtımlılarında yoktur ...

DirectX desteği maalesef yoktur :)

VKD3D tan Proton a dönüştürücü filan gerekli performans düşüklüğüyle...

DLSS 3 desteği yoktur Linux dağıtımlılarınca

Geforce Experience yazılımı da yoktur nedense ...

Herşeyden öncesi Linux kurulumu kurulum safhası dahil sonrasında grafik arayüzlü kolay kurulumu da pek yok komut satırı filan bunlar zor ... Windows ta da var ama driver yüklenmesi grafik arayüzünde de mis aşina olduğumuz şekilde ...

Bir driver çıkartılıyor ama Linus un zorlamalarıyla ve yıllar geçmiş halen gönülden eş zamanlı her şeyi tam uyumlu Linux dağıtımlılarınca göremiyoruz ...

Farklı paket dağıtımı Pardus taki gibi bir marifette değildir. Fragmantasyon bölünmüşlük parçalılık marifet değildir ... Linux dağıtımlarında herkes kendi kafasına göre birbirinden kopyalıyor türetiyor...

Farklı dağıtımlılarda farklı donanım performansları var :

Örneğin : 4060 ekran kartlı da 80 watt a kadar kullanıyor ötesi yok! Aynı donanım sistemliyi başka bir Linux dağıtımında 140Watt alınıyorsa ... Bu fragmantasyon fena berbat birşey ...

Windows altında oyun odaklı Game sürücüler vardır bir de içerik odaklı renk derinliği profesyonel CAD / Tıbbi uygulamalar / veya İçerik üretimi fotoğraf veya videolar için ayrı bir Studio sürücü serisi yıllardır var ...

Linux dağıtımlılarında bunlar yoktur!

Linux tabanlı birçok dağıtımlıları özellikle basit sade ve eski donanımlarda idealdir.. Evet Linux sade düşük kaynak tüketimi yadsınamaz! Bu yüzden de Windows ta hafifletilmiş özelleştirilmişleri vardır ve işe de yarıyor da ...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.