Aslında insanoğlu herşeye sahip ama bunları tabiri caizse modern ifadesi nedir bilmem ama çoban misali güdülecek hatta bunu kendi düşünecek halde bir düşünceler doktrinler olmalıdır. Ortada teknik şeylerden öte organize edecek bir üstakıl yok. Varsa da ve plan buysa da komploculara malzeme çıkar ... Yani düşük seviyede her türden güncel kodlama yazabilmek filan değildir . Bunları yönetecek bu işlerin dışından da bakabilecek bir denetim düzeni şart. |
Dev Microsoft Windows kesintisi: Dünya çapında “mavi ekran” hatası! (5. sayfa)
-
-
Microsoft un hatası değil bu belli ama dolaylı da hatalı. Microsoft bundan sonraki işletim sistemi veya yeni çıkacak 25H2 lerde admin/ root hakları olmadan da kısmi yöneticilik filan diyelim kurulumlar olmalı ... Umarım Microsoft ta birbiriyle yönetimsel etkileşimi olmayan yepyeni bir işletim sistemi çıkarırlar. Bunun gerçekleşmesi de bence basit bir güncelleme ile de zor çünkü neredeyse sil baştan Windowd 12 gibi olmalı ...
Gelecek aslında Cloud sistemlerin önce kurumsallara gelmiş olsa da esasında hepimize son kullanıcıları da hedeflemektedir. Şimdiden var gerçi ücretli donanımları da özelleştirilebiliyor ...
Birbirine domino taşlarının yıkılması etkisi gibi olacak şeylerde her şey önceden düşünülmelidir.
Meselenin bir yüzü de Trump a yapılan saldırı başarısız olması sonrasında denk gelmesi . Tesadüf ve alakasızdır denilebilir mi ? Bir kesim her yere sızıyor . Derinlere sızılırsa vkti geldiğinde bir yapma hikayle örüntüsü ile pekala saldırı yoktur teknik sorunlardır denilebilir mi ? . Bu bambaşka bir konu dallanır da . ..
Netice olarak bir saldırıdan farkı etkisi yoktur...
Android te kendisine göre açıkları var ...
Linux in Kernel koduna ekleme yapma raddesine kadar gelen biri vardı tesadüfen biri fark etti. Birileri yıllardır kendisini emek veren üreten olarak paylaşımları katkıları olmuş. Bu kişi veya kişilerin yıllardır sinsice Linux Kernel seviyesinde erişim sağlayacaklardı sonra bu Kernel le kurulmuş Pardus filan hepsi YERLİ Milli Rus u Kuzey Korelisi Almanı filan güvende zannedeceklerdi ama önemli anlarda saldırı olmadan teknik arızalarla bir şeylere felaketlere vesile olacaktı ...
Bu bağlamda açık kaynak kodlardan arka kapı şuan bile çıkabilir. Burada amaç yerleşir yerleşmez marifetmiş gibi kendisini ben buradayım şunları bunları yaptım yaparım meselesi değil. Bu tür şeyler plan dahilinde başka emeller için de kullanılır ...
Yani şuan her şey tıkırında Linux açık kaynak kodlu sorun yok diye algı da oluşabilir. Tetikte olmak gerekir ...
-
AKP CHP tartışması gibi oldu yok o öyle söyledi bu böyle söyledi. Kimin ne söylediğini kim takıyor? Hala cahilsin sana anlatacak zamanım yok. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok kısaca bunu söyleyip gidiyorum.
Directx de asla Linux da olmaz hahaha bu neyin kafası ya? Microsoft yaptığı şeyi verir mi hiç? Ayrıca vulkan daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 21 Temmuz 2024; 1:9:55 > -
Bu yüzden kurduğum tüm sistemler tam bağımsız olur. Güncelleme mi? Manuel, otomatiğe bağlarlarsa herşeyi, adını sanını bilmediğimiz bir firma hatta bi geliştirici canı sıkılınca herşeyi mahveder.
Örnek: https://www.donanimhaber.com/acik-kaynak-gelistiricisi-kendisine-ait-kutuphaneleri-bozdu--143708
Gayet basit, Açığa neden olacak tüm servisler devre dışı bırakılır sadece sistem için gerekli portlara izin verilir oldu bitti.
Linuxtada bazı şeyler böyle bu arada, linux güzellemeye gerek yok, çözüm kurulum methodu ile alakalı, güncelleme bağımlı her sistemde beklenen riskler bunlar. Şahsen böyle bir riskin olabileceği sistemi kurmaya mecbursam bağlımlılığı olmayan yedek bir sistemde oluştururum ki sorun yaşadığımda hemen geçireyim.. Ancak dünya genelinde böyle tedbirler uygulanmadığı anlaşılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 21 Temmuz 2024; 1:53:54 >
-
Psikolojide yansıtma diye bir olgu var.
İddia ötesi artık kendimce kesin derim ki senin hayatında etrafında baya senin için direkt veya dolaylı cahilsin/ bilmiyorsun deniliyor ve sen de buna içerliyorsundur :) ...
Bilmemek ayıp değil ...
Cehalet iyi birşeydir ama farkındaysa kişi inat etmezse kişi ...
Mesajlarını da sürekli düzenlemen de teknik imla değil kelimelerinde anlam ve duygularındaki absürtlüğü hayatı vs neyse kendin de sonradan fark edebiliyorsun GİBİ ! ...
Şu iyi bu iyi deme ! Kişi veya kurumlar bir program kullanıyorsa bunun tam verimli sorunsuz desteklenmesi gerekir ...
Vulkan iyidir diyelim ( benim yorumum cahilin yorumunu geç ... ) ama senden istenen sana bağlı olmayan şeylerde Vulkan grafik API si kullanmıyorsa VARSIN EN İYİSİ OLSUN ?
Bu şuna benzer : Donanımı güçlü ama yazılımsal hakkını veremiyorsa ben ne yapayım ...
Motorun güçlü daha da hızlı gitmek istiyorsun ama otoban yok veya berbat ....
DirectX ile alaklı cümlemde sonu şu var " :) " anlayan anlar manasında ... Sen çok bilmiş ... Şimdi anladın mı ? Ergen misin nesin ?
Birkaç kelam ettim kaymağından güncel şeylerden . Zoruna gitmiş önceki o yazımda . Şuan ki de gider yüksek ihtimalle .
Sen çok bilmiş bu kafayla sonun baştan belli ...
-
Bu konu mavi ekran sorunundan çok Linux Windows kavgasına dönüşmüş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben Linux bilgilerimi sürekli güncelliyorum zaten, benim önerim sizin de Linux bilgilerinizi güncellemeniz. Yazdıklarınıza bakılırsa siz kendinizi pek güncellemiyorsunuz. Bahsettiğiniz konuları tek tek yorumlayayım ve yanıldığınız konuları belirteyim. Sorduğunuz sorular çoğunlukla oyun ile ilgili olduğu için elimden geldiğince yanıtlamaya çalışsam da YouTube'daki Yusuf İpek kanalındaki canlı yayınlarda bu sorularınızı sorarsanız daha detaylı ve daha doğru bilgiler alabilirsiniz. Oyun dışındaki yazdıklarınız ise tamane yanlış veya çok çok eski, büyük olasılıkla kulaktan dolma edindiğiniz bilgiler.
"Herşeyden öncesi Linux kurulumu kurulum safhası dahil sonrasında grafik arayüzlü kolay kurulumu da pek yok komut satırı filan bunlar zor ... Windows ta da var ama driver yüklenmesi grafik arayüzünde de mis aşina olduğumuz şekilde ..."
Artık birçok Linux dağıtımı grafik arayüzlü kolay kurulum ekranlarıyla geliyor. KDE Neon ve Ubuntu gibi Linux dağıtımlarını denemenizi öneririm. Terminal (konsol yada komut satırı da diyebiliriz) kullanmadan da birçok şeyi yapabiliyorsunuz. Terminal kullanmanın birçok kolaylığı vardır ve Windows'ta da terminal çok eski yıllardan beri kullanılıyor. Terminal kullanmak istemezseniz Linux'ta da herşeyi grafik arayüz üzerinden yapabilirsiniz.
"NVidia Reflex Linux dağıtımlılarında yoktur ..."
Linux dağıtımlarında Nvidia Reflex Beta aşamasında görünüyor, daha detaylı araştırabilirim ama ihtiyaç duymadığım için çok detaylı bakmadım. Bir süre sonra bu teknolojiler de yaygınlaştıkça Linux'ta yüklü olarak da gelecektir.
"DirectX desteği maalesef yoktur :)"
DirectX Microsoft'un bir ürünü ve kapalı kaynak kodlu özel mülkiyet bir teknoloji. Vulkan isimli standardı araştırmanızı öneririm. Yanlış bilmiyorsam, Linux'ta Wine teknolojisini kullanan yazılımlar (Proton gibi) DirectX desteğini Vulkan standardını kullanarak sağlıyorlar.
"VKD3D tan Proton a dönüştürücü filan gerekli performans düşüklüğüyle..."
Aksine, birçok oyunda performans artışı sağlandığını söylüyor herkes. YouTube'da incelemeleri izleyebilirsiniz.
"Farklı paket dağıtımı Pardus taki gibi bir marifette değildir. Fragmantasyon bölünmüşlük parçalılık marifet değildir ... Linux dağıtımlarında herkes kendi kafasına göre birbirinden kopyalıyor türetiyor.."
Her dağıtımın kendi paket yöneticisi kendi dağıtımının avantajlarını tam anlamıyla kullanmak için özelleştirilmiş paket yönetim sistemini ve kendi repository'lerini kullanır. Bu bir marifettir aslında, çünkü her dağıtımda Flatpak gibi Linux dağıtımınızdan bağımsız bir paket yöneticisi kullanma özgürlüğünüz de var ve bu yazılımları KDE'deki Discover isimli yazılım üzerinden tek tıklamayla yükleyebiliyorsunuz. Flatpak sistemini araştırmanızı öneririm. Bununla ilgili gene Yusuf İpek YouTube kanalını izleyebilirsiniz.
Geriye kalan yazdığınız teknolojiler Nvida'nın Linux desteğiyle ilgili şeyler. Nvidia kaynak kodlarını açtığı için bahsettiğiniz teknolojilerden Linux'ta olmayanlar da bir süre sonra Linux üzerinde görülecektir.
-
Aslında sorun mavi ekran değil. Sonuçta her işletim sistemi kilitlenebilir, Linux'ta da eskiden "Kernel Panic" hataları vardı, macOS'te de hem Kernel Panic hem de mavi ekran benzeri hatalar var. Linux'ta da artık mavi ekran var, Windows'takine çok benziyor. Her işletim sisteminde bu tür kilitlenme durumunda kullanıcıya bilgi veren ekranlar olur. Yani sorun mavi ekran değil aslında, sorun Windows'un diğer işletim sistemleri kadar stabil olmaması. Bu bugün olan birşey değil, onyıllar öncesinde de bu böyleydi ve hiçbir zaman değişmedi. Windows XP öncesinde bireysel kullanıcılar DOS üzerinde çalışan Windows kullanıyorlardı (Windows Millenium, Windows 98 ve öncesi). Windows XP ile birlikte tüm Windows'lar Windows NT tabanlı oldu, bu da çok büyük bir stabilite artışı getirdi ama gene de Linux kadar stabil olmadı.
Aslında Linux'u Linux yapan arkasındaki mimariler değil, çünkü Windows'taki WDM (Windows Driver Model) standardı ve sonrası, aygıt yöneticisi sistemi gibi şeyler diğer işletim sistemlerinde olmayan şeyler. macOS'te de Windows benzeri bir driver mantığı var ama Windows'taki biraz daha görsel ve kullanıcı dostu geliyor. Linux'ta ise halen driverlar kernel ile bütünleşik geliyor ve az bir esneklikle sonradan bazı modüller yüklenebilse de özünde monolithic kernel, yani Windows ve macOS gibi hibrit yada microkernel mimarisinde değil. Bu yönden Windows ve macOS aslında çok daha iyi ama Linux'u Linux yapan şey açık kaynak kodlu olması, ticari kaygılarla geliştirilmemesi, özgür yazılım olması, isteyen herkesin katkı sağlayabilmesi. Bu da Linux'u çok stabil bir işletim sistemi yapıyor.
-
Matematik örneğine ve anlattıklarının özüne tamamen katılsam da anlatım tarzın hoş olmamış. "Yazılım konusunda çok cahilsin", "Senin kafa da bu işte" gibi ifadeler yakışmamış. Onun dışında, senin yazdıklarının aynısını önceden ben de yazacaktım ama yazmaya üşenmiştim.
-
Şuursuzlar, koca koca firmalar halen windows altyapısında uygulama geliştiriyor. Uzun zamandır çoğu .net uygulaması linux da çok daha verimli çalışıyor.
Bu arada sorunun büyük bölümü officen365 denen gereksiz garabet yüzünddn de oluşmuş olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Okumadım bro bu ne destan yazmışsın yav sizin 78 liler de destan yazmaya amma meraklı
-
Anca kendini kandırırsın ...
-
Konunun uzmanı sensen buralarda harcanmışsın. Hiç bir şey bilmeyenler Microsoft ta takılıyor o halde
Hakaret edersen daha güzellerini söylerim hemde suratına karşı 🤝
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öznel ifadelerle olmuyor. Youtube gibi veya benchler filan kıyaslamalı paylaşın ....
Kuru kuru yazmak ile olmaz.
-
BloombergHTbloomberghtDerneklerden “yerli yazılımı tercih edin” çağrısı yükseldihttps://www.bloomberght.com/derneklerden-yerli-yazilimi-tercih-edin-cagrisi-yukseldi-2356908
Donanım sürücü uyumsuzluğu vee desteğin Linux ta vasat oluşundan bihaber amaçları bodoslama dayatmayla aklı sıra kendi nemalandırılmalarını korumak ve geliştirmek istiyorlar! Hemen de eğitimleri vermekteyiz diyor!
Peki Linux eğitimi mi verilecek ? Bunların her bir dağıtımı ayrı uğraşı bilgi gerektiriyor ...
Linux açık kaynak kodlu olma özelliğini kapasa YERLİ FOYASI AÇIĞA ÇIKACAK ...
Gören de ULAKNET e sızıldı sanıyor ?
Türkiye'yi buna çevirecekler aklısıra :
Türkiye elle tutulur hangi kurumları ne kadar etkilenmiş raporu var mıdır ?
Bu bile yok ...
-
Bu cevabından sonra verecek cevap bulamıyorum. "Sen her zaman haklısın" diyeyim o zaman.
-
"Linux açık kaynak kodlu olma özelliğini kapasa YERLİ FOYASI AÇIĞA ÇIKACAK ..." demişsin ama gerçekten her yazdığında bilip bilmeden yazıyorsun. Gerçekten bilmeden yazıyorsun herşeyi, yani bilmediğinin de farkında değilsin.
"Git" gibi versiyonlama sistemlerinde fork, changeset gibi kavramlar var ve herkesin yaptığı commitment bellidir. Ortaya çıkacak bir foya yok ki, açık kaynak kod dünyasında herşey zaten şeffaftır, kimin ne commit yaptığı bellidir.
Vereceğin cevaba şimdiden peşinen cevap da yazayım, "her zamanki gibi sen haklısın dostum, evyallah".
-
Gnome hafif, az kaynak tüketen bir desktop falan değildir, deli gibi memory leak yapar. Az kaynak tükenten Xfce'dir. Daha Internet yokken Linux kullanmış kişiyim diyorum, hala bana bıdı vıdı yapıyorsunz... neyse size laf anlatılmaz.
Bu arada ABD'de kurumsal Linux/Unix kullananlar (Nasa, JPL, US Navy, vs) böyle Gnome/KDE desktop falan kullanmaz, onlar hala Window Manager kullanıyor, çünkü desktop diye oraya çıkanları hepsi çöp. Linux/Unix desktop diye birşey yok, hiçbir zaman olmadı, olsaydı Microsoft 90'larda Unix alemini dümdüz edemezdi.
Zaten Microsoft da aynen burada yazdıklarımı söylemiş: özel şirkete kernel'e erişim izni vermek hataydı (ama AB bizi zorladı) diyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dolambaçlı gevelemenin yazışını yapmışsın ...
Dramatik akıl durması veya farkındalık yaratan bir olgudan bahsettim : Açık Kaynak Kodlu hiçbirşey olmazsa sen görürsün o yerli yazılımları :) ...
Hepsi de araklıyor aklı sıra Pardus isimlendirmesi kendi paket sistemi var diye sanki bir marifetmiş gibi de ...
Mesele sen ben değil olgular ...
Açık Kaynak Kod olmazsa ne olur bir düşün ?
Gerisi demagojidir. Yaptığın da budur.
-
Hiç "git" yada benzeri bir sistem kullandın mı? Hiç açık kaynak kodlu bir projede çalıştın mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X