bu sistemin vistayla bi alakası yok, yazıcınız vistada çalışıyorsa buda çalışır. İçinde elektronik bir parça yok zaten. Mürekkep hazneleri sanırım 80 veya 100Ml lik.
İşte benim sormak istediğim de bu zaten; yazıcımı ilerde vista da kullanamıyacaksam boşuna buna yatırım yapmayayım
epson yazıcıların vista sürücüleri çıktı. Sizin model içinde çıkmış olabilir
bende sipariş verdim r265 için olanından. yalnız ellerinde kalmamış o yüzden pazartesi göndereceklermiş. bide epsonla denicem şansımı
mürekkepler ve ciss bugün elime ulaştı ancak yazıcı henüz ulaşmadığı için test sonuçlarını daha sonra bildircem.
taner bey size kargo firmasıyla anlaşma yapmanızı tavsiye ederim. ufak bir koli için tam 29 ytl ücret aldılar.
arkadaşlar cuma günü sistemi yazıcıma kurdum. şimdiye kadar 1000 den fazla full a4 resim baskısı aldım. bu kadar baskıdan sonra benim maliyet hesabım 4 kuruş civarı oldu sayfa başına. buda oldukça iyi bi değer. sistem daha önce kullandığım sisteme göre çok çok daha başarılı. canon yazıcımda bu sistemi kullanırken sık sık tıkanırdı baskı kafası. şimdiye kadar hiç tıkanmadı. epsonun baskı kafası inkjetler içinde en uzun ömürlüsü zaten. ayrıca mürekkep akması falanda olmadı. dolumuda pratik. kısacası bana şimdiye kadarki performansıyla güven verdi. tavsiye ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: karamsar1İ
arkadaşlar cuma günü sistemi yazıcıma kurdum. şimdiye kadar 1000 den fazla full a4 resim baskısı aldım. bu kadar baskıdan sonra benim maliyet hesabım 4 kuruş civarı oldu sayfa başına. buda oldukça iyi bi değer. sistem daha önce kullandığım sisteme göre çok çok daha başarılı. canon yazıcımda bu sistemi kullanırken sık sık tıkanırdı baskı kafası. şimdiye kadar hiç tıkanmadı. epsonun baskı kafası inkjetler içinde en uzun ömürlüsü zaten. ayrıca mürekkep akması falanda olmadı. dolumuda pratik. kısacası bana şimdiye kadarki performansıyla güven verdi. tavsiye ederim.
+1 Kesinlikle çok iyi. Kutlarım. R360 ile tek farkı sanırım LCD monitörü. CISS sistemi de aynen dediklerinize katılıyorum. Best Photo seçeneği seçmeye gerek yok eğer kullandığınız kağıt çok kaliteli değil ise. Bende artık sadece Text & Image seçeneğinde çıktı alıyorum ki bu üçüncü kalite olmasına rağmen hem çok daha az mürekkep harcıyor hemde yine aynı kalite çıktı alınabiliyor. R360 alsaydım daha iyiydi ama bunda scanner da var.
Acaba deneme çıktılarınızı fotoğraflarını koyabilirmisiniz. Bugüne kadar ne kadar mürekkep harcadınız?
her renkten yaklaşık 200-250 ml civarı olmak üzere toplamda yaklaşık 1,3 litreye yakın mürekkep harcadım. bunun karşılığında 1200 civarı baskı aldım. hepsi renkli full a4. dediğiniz gibi r265 ile r360 arasındaki fark hafıza kartı okuyucusu ve lcd ekran. ki bunlar için fazladan 100 ytl vermeye gerek yok. baskı sistemi tamamen aynı.
Arkadaşlar elimde epson dx4850 yazıcı var ve kartuşu en çabuk biten aletlerden biri.Bu ciss sistemini inceledim ve özellike epsonlarda çok başarılı olduğunu duydum.Ama benim modele uygun olup olmadığını,Türkiyeden nerden nasıl sipariş vereceğimi söylerseniz çok sevinirm şu ana kadar verdiğim yazıcı doldurtma parası 250 ytlyi aştı.Yazıcıyı alalı ise 1yıl olduuuuu.......
DX 4050 ye de uygulanabilir mi? Bugün yazıcı alacağım.Bir sorayım dedim
quote:
Orjinalden alıntı: ugurizmir
DX 4050 ye de uygulanabilir mi? Bugün yazıcı alacağım.Bir sorayım dedim
Evet uygulanabiliryor. Farkındaysan aynı kartuşları kullanıyorlar. Ayrıca önce CISS sistemini al daha sonra yazıcıyı al. Orjinal kartuşlarını hiç açma. gittigidiyorda satarsın. Orjinal kartuş seti 70 YTL.
R265 yada R360 da iyi aslında ama çok fonksiyonlu değiller.
Tamam arkadaşım öyle yapayım ama bu sistemi kimden ve nasıl alacaz. Maliyeti nedir? Forumda biraz arama yaptım ama fiyat konusunda aydınlanmadım :D Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer
Arkadaşlar elimde epson dx4850 yazıcı var ve kartuşu en çabuk biten aletlerden biri.Bu ciss sistemini inceledim ve özellike epsonlarda çok başarılı olduğunu duydum.Ama benim modele uygun olup olmadığını,Türkiyeden nerden nasıl sipariş vereceğimi söylerseniz çok sevinirm şu ana kadar verdiğim yazıcı doldurtma parası 250 ytlyi aştı.Yazıcıyı alalı ise 1yıl olduuuuu.......
bende r265 ve ciss sıstemı kurmayı dusunuorum sen bı arkadasa kartusları hıc acma demıssın acmadan cıss sıstemını nasıl kullanıcaz cıss ı kullanırken kartus haznesıne cıss sıstemının parcalarını mı koyuyosun ???
bıde cıss sıstemının murekkebı bıtınce murekkep olarak ne alıcaz acaba marka model vs varmı murekkebın?
yardımcı olursan sevınırım
quote:
Orjinalden alıntı: muratremix
Epson yazıcılar kullandıkları özel kartuşlar nedeniyle dolum yapması en zor, en sinir bozucu yazıcı grubudur. Bu nedenle piyasada muadil kartuşları türemiş olmasına rağmen bu kartuşlar ekonomik baskı sağlamaktan çok uzaklar. Bu CISS (Continuos Ink Supply System) ürününü temmuz 2007 pcworld dergisinde görünce hemen sipariş ettim, fiyatı 44.5 euro + KDV. Epsonun hemen hemen her modeli ile uyumlu, ancak sipariş verirken ona göre istemeniz gerekiyor çünkü hepsinin montajı farklı.
Gerçi dolumu çok kolay olan ve baskı kalitesinden memnun olduğum canon pixma 4200 varken yeni bir masrafa girmek gereksizdi, ancak epsonun kendi programına has Vivid fotoğraf basma özelliğini unutabilmiş değildim. Epson photoprint te olan bu özellik ile dijital kamera ile çektiğiniz fotoğraflarınızın renkleri inanılmaz derecede canlı ve parlak hale geliyor, denemenizi tavsiye ederim. Bu bahaneyle gidip vatanbilgisayardan epson r265 model yazıcı aldım, zeta bilgisayardan da r265 uyumlu DMBS sipariş ettim, yanında da 6 renk mürekkep sipariş ettim, ertesi gün elime ulaştı.
Öncelikle orjinal kartuşlarla bir kaç baskı aldım, sonuç muazzamdı. Daha sonra DMBS yi monte etmek için kolları sıvadım. Yanında gelen 10ml lik enjektör ile tüm renklerden 10ar ml dolum yaptım (aceleden dolayı). Ancak bu mürekkep yeterli gelmedi ve başarısız oldum. Daha sonra her renge 30ar ml daha mürekkep ekledim. Siz siz olun herbirine min. 40 ml mürekkep koymadan montajı tamamlamayın. Kartuşların bağlı olduğu hortum nedeniyle kartuş yuvasının kapağını sökmek zorunda kaldım, bunuda aşağıda ki fotoğrafta görebilirsiniz. Sökerken bir tornavida iş gördü.
Mürekkep tankından mürekkebin yazıcı kafasına kadar gitmesi için yazıcı tarafından çekilmesi lazım, bunuda yazıcı kafası temizleme ile (printer özelliklerinde bakım menüsü altında var) yapıyoruz. Mürekkebin ta kartuşun içine kadar çekilmesi lazım, bu nedenle 6-7 belki daha fazla kafa temizleme işlemi gerçekleştirdim. Ancak renklerden 3 tanesi sorun çıkartınca fotoğrafta görüldüğü üzere mürekkep tankını daha uzağa koydum, hortum kıvrılmasın diye. Yazlıkta olduğum için ve yer sorunu yaşadığımdan dolayı yazıcı ve tankı böyle idareten yerleştirdim, neyseki iş görüyor.
Tankı yeniden yerleştirip bir kaç kafa temizleme daha yaptıktan sonra nihayet baskı almaya başladım. Aldığım sonuç epsonun orjinal mürekkebinden biraz farklıydı elbet. Epsonun kullandığı mürekkep çok daha güzel sonuç veriyor diyebilirim. Ancak 15-20 fotoğraf bastıktan sonra (vivid modunda, parlaklık +1 olarak) çok memnun kaldım. Renkler çok canlı ve parlak, kontrast ise çok iyi düzeyde. DVD baskısıda gerçekleştirdim, canon a oranla daha yavaş basmasına rağmen iş görüyor.
Maliyet hesabı yapmak gerekirse: 6x 200ml mürekkep + DMBS = 166 YTL + 17 Ytl kargo ücreti (kazıkçı aras...) Epson r265 yazıcı = 178 ytl 50+50 toplam 100 tane 13x18 kağıt promo = 23 ytl olması lazım, ikisi 201 ytl tutmuştu :) Ayrıca yazıcının içinden 10 tane kadar 13x18 kağıt çıkıyor.
Eğer montajdan azıcık anlıyorsanız, bol bol fotoğraf basabilmek istiyorsanız bu ürün tam size göre. Fotoğraf başına mürekkep maliyeti 1 kuruşu geçmez emin olun, neredeyse kağıt parasına baskı :)
epson yazıcılarda çip varmıs bu cıss sıstemını engellemıor mu çipler
???
dx4050 lerde de kullanılıo mu cıss??
bu alet mürekkepsiz 60 ytl ye satılıyodu.... 200mlx4 mürekkep bu kadar fiyata etki etmemeli... fiyat uçmuş şimdi... bu fiyata almak hiç cazip gözükmüyo... saygılar
Ben hala ikna olamadım. Benim elimde böyle bir şey olacak burda satmadığım insan kalmazdı.. İkna edilmem lazım...
quote:
Orjinalden alıntı: enico
quote:
Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer
bende r265 ve ciss sıstemı kurmayı dusunuorum sen bı arkadasa kartusları hıc acma demıssın acmadan cıss sıstemını nasıl kullanıcaz cıss ı kullanırken kartus haznesıne cıss sıstemının parcalarını mı koyuyosun ???
bıde cıss sıstemının murekkebı bıtınce murekkep olarak ne alıcaz acaba marka model vs varmı murekkebın?
yardımcı olursan sevınırım
Yazıcıyı aldığında yazıcıyla beraber 4 adet orjinal kartuş çıkacak kolinin içinden. Bu kartuşlar demo falan değil inanmıyorum demo diyenlere. Bu orjinal kartuşlar ciss taktığında kullanılmıyorlarlar. CISS sisteminin kendi kartuşları var. Mürekkep te satılıyor zaten.
Ben kendi CISS sistemimi yurtdışından çok ucuza getirttim. Öyle 60 YTL falan da değil. Mürekkebini Türkiye den alacaksın. Satılıyor.
Temmuz ve sonrası üretim epson yazıcılarına CISS olmuyor. Yazıcınızın ne zaman üretilmiş olduğunu anlatan bir topic açtım daha önce.
Bize de getirt senden alalım
dostlar cıss mürekkeplerini nereden alabilirim. yoksa cıss ı aldığımız yere mecburmuyuz?