Şimdi Ara

Devamlı Mürekkep Besleme Sistemi (DMBS - CISS) İncelemem [EPSON için] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
39.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • artık yeni eski butun epson kartuslar kolayca doluyor
    gecen gun bir siteye rastladim, eski (7pin) ve yeni(9pin) tip kartuslarin hepsinin dolan tipleri var. ben de 0711,712 713 714 serisi kartuslar vardi.(9 pinli) bir takim 4 tane siparis verdim (40 milyon falandi) ertesi gun elime gecti. doldurmasi da cok kolay kullanmasi da. resetleyici gerektirmiyor. yaziciyi acip kapadiginizda butun kartuslar dolu gozukuyor.
    eskiden cok ugrastim 611, 481 serisi kartuslar icin. kac tane parcaladim icine baktim nette okumadigim yer kalmadi herbiri farkli. 611 le 612 bile farkli yapida. bu yuzden 2 tane 3650 yazici bozdum hurda halinde duruyor evde.
    bu yontem super. 1dk dan az suruyro doldurmasi. resetleyici gerektirmemesi de ayri bir guzellik. zaten resetleyici fiyatina neredeyse tam takim. muadil kartuslarla ayni fiyata geliyro ki cogu muadil de dolmuyor, dolsa bile resetleyici gerekiyro ikidebir.
    CISS ler de problem yasadim ben murekkep kacirdilar, bzim ufakligin ayagi takildi hortumlarina hepsi yere dokuldu ugras dur.
    bu yeni model dolan kartuslar guzel valla herkese tavsiye ediyorum forumlarda rastladigimda.

HP 363 ve Canon falan icin de var isteyen olursa. adresi www.dolankartus.com
    ben komisyon almiyorum haberiniz olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tongun -- 2 Aralık 2007; 17:15:48 >

• sorunum hala devam ediyor. bir sürü montaj şekli denedim. hatta yazıcının içini bile açtım ama nafile.
    enson açmaya kıyamadığım orjinal karttuşları açıp denedim ve hiçbir sorun kalmadı. yazıcıyı açtıkdan 20
    dakika sonra bile çıktı yollayınca atık mürekkep vermedi. yazıcımda sorun olmadığı için sevindim ama
    cıss sisteminde bir hata var.
    çünkü yazıcı cıss sistemi monteli iken açıldıktan 5 dakika sonra bile çıktı yollasam atık mürekkep çıkarıyor,
    sanki yazıcı yeni açılıyormuş gibi. çıktıları arka arkaya alırsan sorun yok.

yardımlarınızı bekliyorum özelikle servet bey cevaplarınızı bekliyorum iyi çalışmalar...
  • Mrb arkadaşlar, Epson için CISS sistemini Ankara'da alabileceğim bir yer var mı?
  • Taner bey merhaba

Firmanızdan aldığım dx5050 model için cıss sistemini kuramadım. Her şeyden önce makina kartuşları tanımıyor. Ayrıca kartuş konulan kısım kapaklı olduğu için kesmem gerektiğini söylemiştiniz. Bana kartuşlarla ilgili çip gönderip varsa cihazın kurulu halindeki bir resimini yollarsanız sevinirim
  • Ben de almıştım bu CISS den 4 tane, 3 tanesi problemli çıktı.

Ya hava yapar yazmaz, ya hortumdaki mürekkepleri geri kaçar, her seferinde 2-3 kere kafa temizleme yapmak zorunda kalırsınız mürekkepleri yer bitirir. Toz alırken biraz yukarı kaldırırsınız bütün mürekkep yazıcının içine dökülür. Uğraş dur işin yoksa temizleyecem diye.

Ben de bu dolankartuşlardan almayı düşünüyorum son çare. (www.dolankartus.com) Mantıklı geldi çalışma sistemi.

Kullandıktan sonra görüşlerimi paylaşirim sizinle.

quote:

Orjinalden alıntı: bervol

Taner bey merhaba

Firmanızdan aldığım dx5050 model için cıss sistemini kuramadım. Her şeyden önce makina kartuşları tanımıyor. Ayrıca kartuş konulan kısım kapaklı olduğu için kesmem gerektiğini söylemiştiniz. Bana kartuşlarla ilgili çip gönderip varsa cihazın kurulu halindeki bir resimini yollarsanız sevinirim

• dolan kartusun yetkilis ile görüstüm şuanda ellerinde 5050 modeli için ürün yokmuş 10 gün içinde gelecek diyor. Daha önce gelenler deneme amaçlı gelmiş ama anlattığına göre sorunsuz bir sistemmiş. Fiyatı hakkında bilgi vermiyor. kolay gelsin
  • Fiyat hakkında bilgi vermemek ne iştir arkadaş ?
    nasıl ticaret yapıyor bu insanlar?
    ürünü teşhir edip fiyat bilgisi vermemek ne terbiyesizlik ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ryilmazz

Fiyat hakkında bilgi vermemek ne iştir arkadaş ?

bilip bilmeden insanları terbiyesizlikle suçlama bu sistem daha yeni siteleri de yeni açıldı merak edip uğrasaydın kaçpara olduğunu öğrenirdin sadece karalamayla olmaz bu işler buyur siteye bakhttp://www.dolankartus.com/kartus.htm bütün kartuşların fiyatları hepsi aynı 11 ytl adamlar o kadar iyi niyetli ki dün bende sipariş vermiştim 2 saat içinde mail geldi stoklarında kalmamış yılbaşından önce geleceğini beklemem halinde 4x50 mlgrlık mürekkepleri hediye edeceklerini söyledi bence böyle bi zihniyetten terbiyesizlik beknemez

• quote:

Orjinalden alıntı: ryilmazz

Fiyat hakkında bilgi vermemek ne iştir arkadaş ?

Amacın karalamaksa, at atabildiğin kadar.
    Ama kafanı çalıştırıp düşünürsen, adamların ellerinde olmayan bir mala fiyat vermeyerek, aslında haksız rekabete karşı olduklarını da anlayabilirsin.
    Mal 5 lira ama yok dese ne olacaktı? CISS almayı düşünen okadar adamı boşu boşuna bekletmiş olacaklardı.

Neyse amacım polemik değil bilgilerimi paylaşmak.

Ben de sorduğumda (Aralık başı) çok giden birkaç model haricinde diğerlerinin stoklarında olduğunu fiyatının 11 lira olduğunu fakat siteyi yapan arkadaşın geciktirmesi yüzünden mallarını tanıtamadıklarını söylemişlerdi. Ertesi hafta mail gönderdiler mal gelmiş diye. Ben de RX685 için aldım T801 802 803 804 805 806 (Benim yazıcı 6 renk de). Parayı ödediğimin 2. günü kartuşlar geldi. Hem de hiç söylemedikleri halde 6 renk 50ser ml mürekkep göndermişler. (300 ml ediyor neredeyse yarım kilo) Hem de öyle dandik mürekkep değil, şimdiye kadar gördüğüm en kaliteli mürekkeplerden. Öyle bozuk şarap gibi kokmayanlarından :) Mürekkepleri de kendileri ithal ediyorlarmış, kalitesine de güvendikleri için deneme maksatlı göndermişler dediklerine göre.
    6 tane aynı orjinal Epson kartuşu fakat içi boş ve üzerinde tıpası var. Çipleri falan da aynen Epson gibi. Tek farkı var :) Bunlar bitince, "bittim ben buraya kadarmış" demiyor. azalıyor azalıyor, bitmeye iki çizgi kala bir bakıyorsun FULLL olmuşlar. Şaka gibi :)))
    Neyse, hemen doldurdum hepsini 5 dk sürmedi. zaten çok basit eldiven meldiven kullanmaya da gerek yok. Hemen dayadım bir tane Epson parlak fotoğraf kağıdı, elimde orjinal Epson kartuşlarla önceden bastığım bir fotoğraf vardı zaten. Test yapıyoruz ya, aynı fotoğrafı onların Dolan Kartuşlarıyla, onların mürekkebiyle bastım. Yanyana koydum, en ufak bir fark göremedim. Hatta iskambil kağıdı gibi karıştırıp abime sordum hangisi iyi diye. O da birini seçip, bu iyi diyemedi. İkisi de aynı nebileyim ben dedi. Kısacası benim kartuş problemim bitti. Bundan sonra mürekkep alacağım sadece. Bu mürekkepler de çok iyi. Yeni sitelerinde fotoğraf kağıtları da vardı, dün sordum, hala numunelerin testlerini yapıyorlarmış en uygun sonuç veren kağıdı bulduklarında getireceklerini söylediler. Fiyat sordum , daha karar vermedikleri için fiyatı belli değil ama piyasadaki markalı kağıtlarla yarışabilecek kalitede olacagını ve fiyatının da onların en çok yarısı olacağını söylediler. Bu elimdeki mürekkepler bitene kadar getirirlerse, bu sefer hem mürekkep hem kağıt siparişi vereceğim. Sonunda bu kartuş belasından kurtulduk, hepimize hayırlı olsun. Unutmadan neden bahsettiğimi anlamayanlar için link : www.dolankartus.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmarisso -- 1 Ocak 2008; 4:20:58 >

• Ben de HP 5180 sahibiyim.www.dolankartus.com sitesinden kolay doldurulabilir kartuşlardan alıyorum. Önce mesaj atmıştım kartuşlarla birlikte mürekkep de alacaktım. Ama şu an ellerindeki mürekkeplerin EPSON larla sorunsuz çalıştığını ancak HP de belge yazdırmak için uygun fakat fotoğraf baskıları için uygun olmadığını söylediler. Ticaret ahlakı olmayan insanlar olsalar mürekkepler konusunda fark etmez der geçerlerdi. HP için mürekkep testleri yapıyorlarmış.

Boş kartuş fiyatları ebay da satılanlardan ucuz diyebilirim. Tabi kargoyu hesaba katmadık. Kargoyu da hesaba katarsakwww.dolankartus.com dan almak daha mantıklı hemde 2 günde kartuşlar elimizde olur.

Bence kafanıza takılan sorular olursa mail atın çok kısa sürede cevap veriyorlar. Zaten sitelerini yenilemişler bir çok sorunu cevabını orada bulabilirsiniz.

• bende bie epson kullanıcısı olarak bu kartuş sorunundan yakınmaktayım
    uzun araştırmalrım sonucu çok güzel bi doldurulabilen kartuş buldum alan arkadaşlar memnum
    bende almayı düşünüyorumwww.dolankartus.com adresinde satılıyor
  • http://satis.cescesor.com/product_info.php?cPath=44_45&products_id=184 buradan bende dolan kartuşları aldım harika gerçektende yazıcıyı hiç kapatmıyorum boya yemesindiye boya seviyesi 4/1 altına düştümü kartuşlar kendini dolu gösteriyor çok güzel bi olay kargosuyla bankamasraflarıyla 48 milyona yakın tuttuhttp://www.zetabilgisayar.com danda boyalarını aldım 46 ytl de o tuttu şişliye yakın oturduğum için kargoyla bankayla uğraşmak istemedim boyaların orjinalinden hiç farkı yok galiba ben bi fark göremedim çünkü orjinal kartuşa bastığım fotoyu tekrar bastım birebiir aynı bide ben şunu fark ettim benim orjinal kartuşların içinde hala mürekkep var çünkü dolankartuşları doldurduktan kartuşlar tam iki kere kendiliğinden reset aldı ve dolan kartuşlar şeffaf
    olduğu için boyanın çeyreği hala duruyordu yani orjinalleri biz boş zannedip boşuna atıyoruz onların içinde hala baya bi mürekkep var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 6 Ocak 2008; 1:10:07 >

• peki dostum, zeta bilgisayardan ne kadarlık mürekkeplerden kaç kutusuna 46 ytl verdin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayme

peki dostum, zeta bilgisayardan ne kadarlık mürekkeplerden kaç kutusuna 46 ytl verdin?

200 ml 4 tane aldım boyaların markası ser-ink dye bazlı pigmentl değil çok güzel çıktı veriyor özellikle fotoğraf kağıdında çok güzel resim çıkartıyor
    kartuşlarda enson çiplerden üretim tarihi 10 2007 yazıyor onlarda iyi çıktı yazıcı tanıdı bir problem yok yazıcımın markası epson dx 6050

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 8 Ocak 2008; 1:08:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkannhl

quote:

peki dostum, zeta bilgisayardan ne kadarlık mürekkeplerden kaç kutusuna 46 ytl verdin?

200 ml 4 tane aldım boyaların markası ser-ink dye bazlı pigmentl değil çok güzel çıktı veriyor özellikle fotoğraf kağıdında çok güzel resim çıkartıyor
    kartuşlarda enson çiplerden üretim tarihi 10 2007 yazıyor onlarda iyi çıktı yazıcı tanıdı bir problem yok yazıcımın markası epson dx 6050

slm. bende de aynı model yazıcı var. tüm takımı cescesor dan alacağım. boya seçimini neye göre belirledin acaba? birde fotoğraf kağıdını nereden temin ediyorsunuz?

• quote:

Orjinalden alıntı: kadet

quote:

quote:

slm. bende de aynı model yazıcı var. tüm takımı cescesor dan alacağım. boya seçimini neye göre belirledin acaba? birde fotoğraf kağıdını nereden temin ediyorsunuz?

boya seçimimi cescesordanda yapabilirdim biraz aceleye geldi sadece kartuşları almak zorunda kaldım kişiselnedenlerden dolayı boyayı sonradan aldım şişliye yakın olduğum için bankayla kargoya para ödemek istemedim boya seçimi bu yönde kullandım ama gayat memnunum boyadanda kartuştanda
    fotoğraf kağıdını bizim burdaki bilgisayarcıdan aldım deneme amaçlı a4 tanesi 50 ykr markasız ama çok güzel fotoğrafı yansıtıyor kağıdın tek kusuru su ya çok dayanıksız ben en iyi sonucu epson easy photo printt programında kağıt seçimini en iyi kalite fotoğraf epson mate kağıdını seçtim çok canlı renk verdi bidaki sefere hp advenced kağıdını deneyecem o kağıt çok güzel bi kağıt olduğunu okudum bu forumda sudan hiç etkilenmiyormuş boyaları en başta gene internet üzerinden pigment bazlı alacaktım ama yazıcı kafasını tıkadığını öğrendim vazgeçtim iyikide vazgeçmişim
    bu arada kartuşları doldurur ken ki deneyimimi anlatayım sana kartuşları şırınga ile doldurur ken (iğneyi çıkart) bütün tıkaçları çıkart öyle doldur bitanesini bile unutsan doldurdum zannediyorsun ve şırıngayı çıkarınca boya taşıyor başıma geldi kartuşu doldurduktan sonra boya gider yolunu bulsun diye kartuşun en altındaki yazıcıya bağlanan ağzına şırıngayı iyice sok (iğnesiz) ve şırıngaya az mürekkep çek bikereye mağsus bunu yap bi sonraki doldurmalarında kartuşları çıkarmaya gerek yok yazıcının içindende şırıngayla basa biliyorsun hava deliğini hiç kapatma öteki deliği kapasanda olur muhakkak eldiven giy boya çok zor çıkıyor elinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 8 Ocak 2008; 18:53:56 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kadet

quote:

quote:

boya seçimimi cescesordanda yapabilirdim biraz aceleye geldi sadece kartuşları almak zorunda kaldım kişiselnedenlerden dolayı boyayı sonradan aldım şişliye yakın olduğum için bankayla kargoya para ödemek istemedim boya seçimi bu yönde kullandım ama gayat memnunum boyadanda kartuştanda
    fotoğraf kağıdını bizim burdaki bilgisayarcıdan aldım deneme amaçlı a4 tanesi 50 ykr markasız ama çok güzel fotoğrafı yansıtıyor kağıdın tek kusuru su ya çok dayanıksız ben en iyi sonucu epson easy photo printt programında kağıt seçimini en iyi kalite fotoğraf epson mate kağıdını seçtim çok canlı renk verdi bidaki sefere hp advenced kağıdını deneyecem o kağıt çok güzel bi kağıt olduğunu okudum bu forumda sudan hiç etkilenmiyormuş boyaları en başta gene internet üzerinden pigment bazlı alacaktım ama yazıcı kafasını tıkadığını öğrendim vazgeçtim iyikide vazgeçmişim
    bu arada kartuşları doldurur ken ki deneyimimi anlatayım sana kartuşları şırınga ile doldurur ken (iğneyi çıkart) bütün tıkaçları çıkart öyle doldur bitanesini bile unutsan doldurdum zannediyorsun ve şırıngayı çıkarınca boya taşıyor başıma geldi kartuşu doldurduktan sonra boya gider yolunu bulsun diye kartuşun en altındaki yazıcıya bağlanan ağzına şırıngayı iyice sok (iğnesiz) ve şırıngaya az mürekkep çek bikereye mağsus bunu yap bi sonraki doldurmalarında kartuşları çıkarmaya gerek yok yazıcının içindende şırıngayla basa biliyorsun hava deliğini hiç kapatma öteki deliği kapasanda olur muhakkak eldiven giy boya çok zor çıkıyor elinden

tesekkürler verdigin bilgiler için. elime geçer geçmez uygulayacagim.
    akinti mürekkep olayi yaparmi acaba bu sistemle?

• tesekkürler verdigin bilgiler için. elime geçer geçmez uygulayacagim.
    akinti mürekkep olayi yaparmi acaba bu sistemle?

çekincelerini çok iyi anlıyorum bende de vardı bu endişeler akıntı yapacağına inan mıyorum çünkü hava basıncının kartuşun içindeki mürekkepi tazzikli bi şekilde ittirip yazıcının içine dağılacağına inan mıyorum galiba senin endişen bu forumdaki bir arkadaşın ciss sistemini yanlış kurduğu için başına gelenleri görmüşsün endişen ondan sanırsam ama için rahat olsun ben 5 kez doldurdum kartuşu hiç bir sorun çıkmadı bide deneyimlerini buraya yazarsan herkes faydalana bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 8 Ocak 2008; 23:31:42 >
  • quote:

çekincelerini çok iyi anlıyorum bende de vardı bu endişeler akıntı yapacağına inan mıyorum çünkü hava basıncının kartuşun içindeki mürekkepi tazzikli bi şekilde ittirip yazıcının içine dağılacağına inan mıyorum galiba senin endişen bu forumdaki bir arkadaşın ciss sistemini yanlış kurduğu için başına gelenleri görmüşsün endişen ondan sanırsam ama için rahat olsun ben 5 kez doldurdum kartuşu hiç bir sorun çıkmadı bide deneyimlerini buraya yazarsan herkes faydalana bilir

evet sonunda eve geldim ve tatlı bir telaşla doluma başladım. cescesor dan sıcak bir karşılamayla elden temin ettiğim kartuş ve boyaların dolumu bitti. hemen düğün fotoğraflarımdan ve kendi makinamla çektiğim (canon a610) 2 fotografı photosopta 300 dpi (pixel/inch) birleştirdim ve ilk çıkışımı aldım. tabi bundan önce tavsiyeleriniz üzerine vatan bilgisayara gidip hp glossy photo paper aldım. 25+25 fiyatı 23 ytl ye geldi (a4). ukala satıcı yazıcı markamı sordu ve epson kağıt önerdi ısrarla ve basmaz bu hp kağıtlara dese de ben daha baskın çıktım ve hp de ısrar ettim. Sonuç: Mükemmel. orjinal kartuşlarla bir deneme yapamadım. çünki aldığım resetleyici işimi görmedi. mavi kartuşum bitmişti. ama bu sonuç beni kesinlikle tatmin etti.

not: eldivensiz doluma HAYIR!! :) eldiven takmama rağmen ilk acemilik sürecinde eller battı. evliyseniz halılara dikkat:) parkeden çıkıyor ama halıdan çok zor:)

öncelikle sana (erkannhl) teşekkür ederim. daha sonra cescesor yetkilisine ve bu topiği açan ve destek olanlara. sanırım tanklı sisteme geçiş yapacam:)

• evet sonunda eve geldim ve tatlı bir telaşla doluma başladım. cescesor dan sıcak bir karşılamayla elden temin ettiğim kartuş ve boyaların dolumu bitti. hemen düğün fotoğraflarımdan ve kendi makinamla çektiğim (canon a610) 2 fotografı photosopta 300 dpi (pixel/inch) birleştirdim ve ilk çıkışımı aldım. tabi bundan önce tavsiyeleriniz üzerine vatan bilgisayara gidip hp glossy photo paper aldım. 25+25 fiyatı 23 ytl ye geldi (a4). ukala satıcı yazıcı markamı sordu ve epson kağıt önerdi ısrarla ve basmaz bu hp kağıtlara dese de ben daha baskın çıktım ve hp de ısrar ettim. Sonuç: Mükemmel. orjinal kartuşlarla bir deneme yapamadım. çünki aldığım resetleyici işimi görmedi. mavi kartuşum bitmişti. ama bu sonuç beni kesinlikle tatmin etti.

not: eldivensiz doluma HAYIR!! :) eldiven takmama rağmen ilk acemilik sürecinde eller battı. evliyseniz halılara dikkat:) parkeden çıkıyor ama halıdan çok zor:)

öncelikle sana (erkannhl) teşekkür ederim. daha sonra cescesor yetkilisine ve bu topiği açan ve destek olanlara. sanırım tanklı sisteme geçiş yapacam:)

valla helal olsun sen baya açık göz çıktın boyalarla kartuşları elden almakla doldurmak zahmetinden kurtulmak için galiba ciss sistemine geçeceksin anladığım kadarıyla hayırlı olsun diyeyim keşke en başta geçseydin ciss sistemine daha ucuza mal olabilirdi sana,bence sen genede iyi düşün seni yazıcıda rahat çalışırmı çünkü yazıcı kafası dar alanlara hızlı bişekilde gidiyor hortumları nasıl bağlanacak çok merak ediyorum aldığın zaman paylaşırsın çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 10 Ocak 2008; 14:43:15 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.