Şimdi Ara

Devamlı Mürekkep Besleme Sistemi (DMBS - CISS) İncelemem [EPSON için] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
39.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet yazıcıma bi zarar gelsin istemiyorum. ciss sistemi için sanırım erken daha. kartuşlarım da dediğiniz gibi bitmeye yaklaşınca kendini resetledi. baya bi tedirgindim bu konuda. içim rahatladı.

tek eksi yanı, fotograf çıktılarında kırmızı biraz baskın çıkıyor. sanınırm bunuda ince ayarlarla zaman içinde halledicem. fotograf kağıdı işini de çözdükmü hemen bi dükkan açacam:-P
  • arkadaşlar merhaba gerçektende bu ürün teknoloji harikası bizde bunu farkettik kendi online alışveriş simizde satışa sundukwww.magzaci.com buradan temin edebilirsiniz
    teşekürler
  • merhabalar,
    öncelikle sorun yaşayan benim ancak sorun yanlış kurulum filan değildi.
    arkadaşın biri yanlış kurmuşsun ara yardımcı oliyim dedi. arayıncada kemküm
    mırın kırından sonra net bir cevap veremedi, bizden alsaydınız daha iyi olurdu gibi bişiy söyledi.
    bu yüzden hemen yanlış kurmuş diye etiketi yapıştırmayın lütfen...
    gelen üründe doğru düzgün montaj yapımı anlatılmıyor, netten birsürü araştırıp öyle yaptım montajı.
    neyse; şimdi gelelim mevcut duruma. sistemi aldığım yerden en son görüşmemizde istersem iade
    yapabileceğimi belirtti arkadaş. ama benim isteğim üzerine yeni çipler yolladı arkadaş.
    şuanda sistemde atık mürekkep sorunu olmamakla birlikte çıktı yolladığımda hata mesajı veriyor.
    devam deyince çıktıyı veriyor ancak görsel yazıcı bilgilerinde mürekkep seviyesini düşüyor gösteriyor.
    çipten dolayı mürekkep bitti uyarısı verirmi bilemiyorum.
    sorun çıkarsa dolan karttuş sistemini bende denemeyi düşünüyorum.
    iyi forumlar....

• quote:

Orjinalden alıntı: yakamozkafe

merhabalar,
    öncelikle sorun yaşayan benim ancak sorun yanlış kurulum filan değildi.
    arkadaşın biri yanlış kurmuşsun ara yardımcı oliyim dedi. arayıncada kemküm
    mırın kırından sonra net bir cevap veremedi, bizden alsaydınız daha iyi olurdu gibi bişiy söyledi.
    bu yüzden hemen yanlış kurmuş diye etiketi yapıştırmayın lütfen...
    gelen üründe doğru düzgün montaj yapımı anlatılmıyor, netten birsürü araştırıp öyle yaptım montajı.
    neyse; şimdi gelelim mevcut duruma. sistemi aldığım yerden en son görüşmemizde istersem iade
    yapabileceğimi belirtti arkadaş. ama benim isteğim üzerine yeni çipler yolladı arkadaş.
    şuanda sistemde atık mürekkep sorunu olmamakla birlikte çıktı yolladığımda hata mesajı veriyor.
    devam deyince çıktıyı veriyor ancak görsel yazıcı bilgilerinde mürekkep seviyesini düşüyor gösteriyor.
    çipten dolayı mürekkep bitti uyarısı verirmi bilemiyorum.
    sorun çıkarsa dolan karttuş sistemini bende denemeyi düşünüyorum.
    iyi forumlar....

Usta hiç uğraşma ya, DMBS/CISS çok sorunlu. Al bir dolankartuş , tepe tepe kullan.
    www.DolanKartus.com

• cescesor ve serink kullanan biri olarak serinklerin daha kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: karamsar1İ

cescesor ve serink kullanan biri olarak serinklerin daha kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim

mürekkepler konusunda fazla bir alternatif yok galiba benim bildiğim bide inkturbojet diye bir marka var türkiyede üretilen onunda kilosu 36 ytl idi ama nekadar güvenilir orası şüpheli sen baskılarında orjinalinden bi fark gördünmü acaba bazı renkler galiba daha fazla öne çıkıyor bende nedense 2 tane fotoğrafta sarı rengin biraz baskın olduğunu farkettim fotoğrafın çözünürlüğü biraz kötü ve eski bir foto idi belki bu etkilemiş olabilir okadar denemeden sonra enrenkli ve canlı resimleri metinve görsel öğelerden düz kağıdına uygun olanı seçince veriyor çok fazla mürekkep atıyor galiba o yüzden

bu konudaki en tecrübeli insanlardan birisisin takib ettiğim kadarıyla bu ciss sisteminden memnun musun yaklaşık 5 aydır kullan mışsın sorunu varmı yazıcıda bir problem yarattımı tıkama falangibi boruların çık ması olabilir bende dolan kartuş kullanıyorum doldurmak zor gelmeye başladı çünkü sağlıklı bir şekilde takip edemiyorsun kartuşun için deki mürekkebi çiplersıfırlanınca kartuştaki mürekkepte bitmiş zannediyorsun ama açıp bakıyorum yok kartuşlar yarı yakınduruyor nezaman biteceğini anlayamıyorsun tek kusuru bence bu

• @erkannhl

5 ay boyunca hiçbir problem yaşamadım. üstelik 8-9 bin civari full a4 renkli baski almama rağmen. başta her renkten 1 litre serink aldim. o zamandan beri ilk defa bu hafta siyah ve sari mürekkep siparisi verdim. siyah tamamen bitti, sariysa 200 ml civari kaldi. diger renklerden hala 400ml civari var. en çok sari ve siyah tükeniyor. bu kadar baski aldiktan sonra kullanilan mürekkebi hesapladiğinda baski maliyeti sayfa basi 30 kuruşa denk geliyor.(kagit hariç) kisacasi şiddetle tavsiye ederim
  • selamlar,

bende dx8450 var, geçen ay cescesor'dan dolan kartuş aldım. bir kaç gün düzgün baskı almakla cebelleştikten sonra bir türlü verim alamadım. ilgili arkadaşla görüşmem sonucunda sağolsun kartuşları iade aldı.

problemim şudur ve hala devam etmektedir!!! (orjinal kartuş seti takıp tekrar tekrar denedim! ! !)

renkli çıktı alırken 4-5 cm aralıklı paralel açık sarı veya beyaza yakın boşluk şeklinde kalın çizgiler çıkıyor.

defalarca kafa temizleme yaptırdım. hatta orjinal set komple yarıya indi diyebilirim ama nafile sanki üzerinden ince rulo geçmiş gibi dalga dalga çıktılar alıyorum.
    dolan kartuşlarıda aynı sorundan dolayı iade etmiştim.
    acaba yazıcı kafasına zarar vermiş olabilirmiyim? çünkü dolan kartuşları ilk aldığımda baya bi uğraşmıştım yazıcıya tanıtmak için. öyle fişi falan çekincede olmuyodu illa tak-çıkart yapmam gerekiyordu. bundan dolayı şüpheliyim.

yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: mcyigit

selamlar,

bende dx8450 var, geçen ay cescesor'dan dolan kartuş aldım. bir kaç gün düzgün baskı almakla cebelleştikten sonra bir türlü verim alamadım. ilgili arkadaşla görüşmem sonucunda sağolsun kartuşları iade aldı.

problemim şudur ve hala devam etmektedir!!! (orjinal kartuş seti takıp tekrar tekrar denedim! ! !)

renkli çıktı alırken 4-5 cm aralıklı paralel açık sarı veya beyaza yakın boşluk şeklinde kalın çizgiler çıkıyor.

defalarca kafa temizleme yaptırdım. hatta orjinal set komple yarıya indi diyebilirim ama nafile sanki üzerinden ince rulo geçmiş gibi dalga dalga çıktılar alıyorum.
    dolan kartuşlarıda aynı sorundan dolayı iade etmiştim.
    acaba yazıcı kafasına zarar vermiş olabilirmiyim? çünkü dolan kartuşları ilk aldığımda baya bi uğraşmıştım yazıcıya tanıtmak için. öyle fişi falan çekincede olmuyodu illa tak-çıkart yapmam gerekiyordu. bundan dolayı şüpheliyim.

yardımlarınızı bekliyorum.

sorunun bu residekine mi benziyor
    http://www.imageturk.com/goster.php?res=6890a15069043dee16281.jpg
    eğer bu na benzer bi sorunun varsa boşuna telaşlanmışsın bende de bir kaç hafta yazıcıyı kullanmayınca böyle oluyor ve inat etsende düzelmiyor bunu gidermek için kağıt seçimi kalitesini yükselteceksin ben mesela metinve görsel öğelerden epson mate kağıdını seçin ce sorun kendiliğinden düzeliyor
    ve tekrar düz kağıtlara dönünce sorun tamamen düzeliyor işin sırrı kağıt seçimini değiştirmekte

benimde canımı sıkan şuydu metin ve görsel öğelerden düz kağıtı seçince çok ince çizgiler çıkarıyordu şu resimdeki gibi
    http://www.imageturk.com/goster.php?res=3cb67e99d0d37d5d29e52.jpg%22%3E%3Cimg%20src=%22http://www.imageturk.com/img/3cb67e99d0d37d5d29e52.jpg

ve bu sorunu da tesadüfen çözdüm oda şöyle fotoğrafı cartreadera atıp yazıcının endüşük kağıt tipini seçince çizgiler kayboluyor

ben özellikle endüşük kağıt tipini seçiyorum boyayı çok yiyor ama çok canlı ve net resim veriyor özellikle fotoğraf kağıdında
    inşallah sorunun çözülür

• Epson yazıcıdan bıktım usandım bende.. Zırt pırt mürekkep bitiyor işin kötü tarafı bir tanesi bile bitse çıktı alınmıyor.İlla biteni yerine koyacaksınız.17 ytl sadece siyah mürekkep(orjinal 0711)
    Tez-araştırma vs derken sürekli siyah bitiyor.

CISS sistemi sağlıksız geldi bana(borular ve aparatlar) ,teknik araştırmasını yaptıktan sonra almaktan vazgeçtim(sağlıklı kullananlarda vardır tabi) e-bayda çinliler muhtelif örneklerini satıyor.Aşağı yukarı buradaki fiyatlarla..Yani Taner arkadaşla aynı...

Eğer autoreset ve refillable özelliği varsa bu dolan kartuşlar ideal olabilir.Sadece biten siyahı doldurup işimize devam edebiliriz.

Bu sistemi satan arkadaşlar(dolankartus com) istanbul'damı,nerede ? Adresi var mı ? Ayrıca bir diğer çekince epson ciss ve muadil sistemler için akıllı chip li kartuşlar geliştirdi ve yeni nesil yazıcılar çoğu muadil dahil olmak üzere bu tarz aparat sistemleri tanımıyor.

İkinci sormak istediğim de şu: Ben orjinal kartuşlarla ilk aldığımda daha hiç kullanmamışken sadece tek bir renkli photo çıktı aldım(epson premium kağıda 300 dpi) ve seviyeler 3/4 , 2/4 , 2/4 , 3/4 'e indi :)

Bu şekilde doldurulan kartuşlarla tekrar dolduruncaya kadar kaç çıktı alıyorsunuz? Maliyet ciss den pahalı mı ?

Bu şekilde 4 lü set 44 ytl+40 ytl mürekkep(4x50=200mg) =84 ortalama 90 ytl..
    4 kez kullanılabildiği yazılmış..

• Merhaba arkadaşlar,

Gördüğümüz kadarıyla mürekkeplerden dolumlardan sıkılmış olan arkadaşlarımız oldukça var
    ve yine Cıss sistemi hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarımızda oldukça fazla.
    Türkiye de Cıss sistemini profosyonelce yapan Csteknolojiye güvenebilirsiniz.
    Oldukça güvenli, rahat ve bir o kadarda kolay kurulabilir sistemdir.
    Epson, Hp, Canon yazıcı modellerinin hemen hemen hepsine uyumlu Cıss sistemi mevcuttur.
    Ürünlerin fiyatlarını hemal-hemdesat.com adresinden temin edebilir ve kredikartıyla taksitli alışverişde yapabilirsiniz.

Uyumluluk listesini ve aklınıza gelebilicek diğer soruların cevabını csteknoloji.com.tr den bulabileceğiniz gibi sistemin montaj videosunuda aynı sitede izleyebilirsiniz.

Ayrıca aklınıza gelebilecek farklı soru, öneri ve görüşleriniz için info@csteknoloji.com.tr ye mail atabilirsiniz.

• acaba bu serink dediğiniz mürekkep nereden temin edilebilir. link verebilir misiniz. ben internetten arattığımda böyle bir markaya rastlamıyorum da.

quote:

@erkannhl

5 ay boyunca hiçbir problem yaşamadım. üstelik 8-9 bin civari full a4 renkli baski almama rağmen. başta her renkten 1 litre serink aldim. o zamandan beri ilk defa bu hafta siyah ve sari mürekkep siparisi verdim. siyah tamamen bitti, sariysa 200 ml civari kaldi. diger renklerden hala 400ml civari var. en çok sari ve siyah tükeniyor. bu kadar baski aldiktan sonra kullanilan mürekkebi hesapladiğinda baski maliyeti sayfa basi 30 kuruşa denk geliyor.(kagit hariç) kisacasi şiddetle tavsiye ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: melrock

acaba bu serink dediğiniz mürekkep nereden temin edilebilir. link verebilir misiniz. ben internetten arattığımda böyle bir markaya rastlamıyorum da.

quote:

@erkannhl

benwww.zetabilgisayar.com dan almıştım sitede adres bilgileride var bence kargoyla uğraşma git kendin al

• Epson Stylus Photo 830U ya uyumlu olanı var mı? Ya da dolan kartuş olarak var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurizmir

Epson Stylus Photo 830U ya uyumlu olanı var mı? Ya da dolan kartuş olarak var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

bu program epsonun servis programı bununla kartuşunu resetleyebilirsin ayriyetten zamanla çıktı aldıkça yazıcının mürekkep süngeri doldu uyarısı verecek onu da bu programla reset leyebilirsin senin yazıcının modeli tanıyor bu program bir dene istersen

http://www.ssclg.com/download/sscserve.exe
  • Teşekküler. Dediğin program bende yüklü zaten. Malesef benim bilgisayarda bir işe yaramıyor. Muadil kartuş kullandığımdan olabilir mi? Onar da resetleniyor mu?
  • Söylediklerinize katılmıyorum.Benim yazıcım R285 ve bundan önceki yazıcımda 3850 idi. Fuarda Zeta Bilgisayar ile tanıştım kendileri sadece epson yazıcılar için mürekkep getriyorlar ve ben bu mürekkeplerden çok memnunum.Ayrıca ellerinde bundan 5-10 sene önce ki epson yazıcılar için bile uygun devamlı mürekkep besleme sistemi mevcuttur.Lütfen diğer firmalar tanımadan firmalar hakkında konuşmayınız.Bahsetmiş olduğunuz firma 40 senedir mürekkep işiyle uğraşan bir firma ve satmış olduğu ürünün arkasında duran bir firmadır.Size yaşadığım bir olayı anlatayım, dmbs'yi düşürdüm, tankında çatlama meydana geldi ve Zeta Bilgisyardaki ilgili arkadaşlar hiç bir ücret almadan tankı değiştirdiler.
  • Merhaba arkadaslar
    Uzun zamandir forma bakmadim arkamdan bir cok şeyler yazilmis cizilmis. Bazi firmalar arkamdn konusmus falan filan.. Öncelikle Özgür hanima hem buraya cevap yazdığı hemde telefonla bana bilgi verdigi icin tessekur ederim.

Zeta Bilgisayar Serimak Serigrafinin yan kuruluşudur. Şişlide kendimize ait 5 katlı bir binamız ayrıca istanbulda ve izmirde çeşitli yerlerde depo ve satış noktaları olan bir firmayız. 40 senedir murekkep uzerinde çeşitli arge çalışmalarımız mevcuttur. Firmamızda labaratuvar ve bu labarayuvarda çalışan 3 kımya muhendisi bulunmaktadır. Devamlı murekkep besleme sistemini 4 sene önce incelemeye başladık ve son 2.5 senedir bu urunu pazarlamaktayız.. Yani bunu satmadan once 1.5 sene argesini yaptık. Elimizde dunyadaki satılan tum ciss (Dmbs) sistemi mevcuttur. Biz bunlardan en uygun olanını sectik ve turkiyeye getirdik. Elimizde 3 - 5 adet değil 3000-5000 ler gibi bir stok sayısı ile piyasaya çıktık. Ve bana burada bir kişi çıkıpda ben bu arakdaşdan urun aldım ve şöyle şöyle problemler yaşadım diyemez. Mutlaka problemler olmuştur ama bana yansıyan tum problemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdim.
    Sayın arkadaslar size müjdeli bir haberim var . Sublime murekkebi ile olan arge çalışmamız sonuçlanmıştır. Yaklaşık 2 senedir suren çalışmlarımız olumlu neticeler vermiştir. almış olduğumuz renkler inanılmaz kalitededir. Hepinizi onumuzdeki tekstil fuarına bekliyorum. İdda ediyorumki turkiyedeki en iyi epson ve sublime murekkebine ben getiriyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Cstek

Merhaba arkadaşlar,

Gördüğümüz kadarıyla mürekkeplerden dolumlardan sıkılmış olan arkadaşlarımız oldukça var
    ve yine Cıss sistemi hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarımızda oldukça fazla.
    Türkiye de Cıss sistemini profosyonelce yapan Csteknolojiye güvenebilirsiniz.
    Oldukça güvenli, rahat ve bir o kadarda kolay kurulabilir sistemdir.
    Epson, Hp, Canon yazıcı modellerinin hemen hemen hepsine uyumlu Cıss sistemi mevcuttur.
    Ürünlerin fiyatlarını hemal-hemdesat.com adresinden temin edebilir ve kredikartıyla taksitli alışverişde yapabilirsiniz.

Uyumluluk listesini ve aklınıza gelebilicek diğer soruların cevabını csteknoloji.com.tr den bulabileceğiniz gibi sistemin montaj videosunuda aynı sitede izleyebilirsiniz.

Ayrıca aklınıza gelebilecek farklı soru, öneri ve görüşleriniz için info@csteknoloji.com.tr ye mail atabilirsiniz.

• 13 gram mürekkebe 11 lira mı vermek yoksa 200 mlt mürekkebe 11 liramı vermek daha mantıklı bunu size bırakıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: özgürr_14

13 gram mürekkebe 11 lira mı vermek yoksa 200 mlt mürekkebe 11 liramı vermek daha mantıklı bunu size bırakıyorum..

200 ml gr boya 11 ytl cıvarı idi 2.5 ay önce şimdi dolar bazında olduğu için biraz yüksel miş olabilir 200 gr boya ile kartuşun bir tanaesi 13 gr alıyor yani her renk için ayrı ayrı boya alacaksın bende kartuş saysı 4 tane yani 4X200=800 gr boya ile 800/13= 61 kere kartuş doldurula biliniyor ama sende zaten ciss sistemi varmış boyaların bittimi sen sadece tanklara doldurman yeterli gerisini ciss sistemi hallediyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.