Şimdi Ara

Devir yapıldığında cayma bedeli çıkar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde babam ve ben Avea kullanıyoruz. Annem ve kardeşim Turkcell kullanıyor.

Turkcell hatlardan biri için devir işlemi yapacağız.

Bu durumda abonelik sonlanacak ve taahhüt bozulup cayma bedeli yansıyacak.

Doğru mudur?

Peki devir ile birlikte yeni abonelik olduğunda, yeni hat alımı ve numara taşıma kampanyaları da bizim için geçerli olacak mıdır?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hat Devrinde Cayma Bedeli ve Taahhüt

Bir hat devri gerçekleştirmeyi planlıyorsanız, taahhüt bozulması durumunda cayma bedeli ödeyip ödemeyeceğiniz merak konusu olabilir. İşte bu konudaki önemli hususlar:

Taahhüt Bozulur mu?

Hat devri işlemi, mevcut sözleşmenizin feshedilmesi ve yeni bir sözleşme oluşturulması anlamına gelir. Bu durumda, eski taahhütlü hat sözleşmeniz bozulmuş olur.

Cayma Bedeli Çıkar mı?

Taahhütlü bir hat devredilirse, sözleşmenin feshedilmesi nedeniyle cayma bedeli çıkabilir. Cayma bedeli, taahhüdün kalan süresine ve ödenmeyen aylık ücretlere bağlıdır.

Taahhüt Bitmeden Hat Devretme

Taahhüdün henüz bitmemiş olması durumunda hat devri yapmak mümkündür. Ancak bu durumda, kalan taahhüt süresi için cayma bedeli ödemeniz gerekir.

Taahhütlü Hat Devri Süreci

Taahhütlü bir hat devretmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Operatörünüze başvurun ve hat devri talebinde bulunun.
    • Cayma bedelini hesaplatın.
    • Yeni hat sahibinin kimlik bilgilerini ve taahhüt bilgilerini paylaşın.
    • Hat devri işlemi tamamlandıktan sonra eski sözleşmeniz feshedilecek ve yeni sözleşme devreye girecektir.

Sonuç

Hat devri işleminde taahhüt bozulduğundan, sözleşmenin feshedilmesi nedeniyle cayma bedeli çıkması muhtemeldir. Taahhüdün kalan süresine ve ödenmeyen aylık ücretlere bağlı olarak cayma bedeli miktarı değişebilir. Taahhüdün bitmeden hat devri yapmak da mümkündür, ancak bu durumda kalan taahhüt süresi için cayma bedeli ödemeniz gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Turkcell MH - İki görüşme iki farklı cevap

-Efendim abonelik, devir ile sonlanmaz. Aynı tarife devir sonrası devam eder. Cayma bedeli çıkmaz. Zaten sizin sözleşmeniz yok.

-Efendim abonelik sonlanır. Cayma bedeli çıkar. Devir alan kişi yeni hat/numara taşıma kampanyalarından yararlanır.

• 2. m.h. yetkilisi cevabı doğru bence. aynı sorunu vodfnda yasamıştım cayma bedeli çıkar demişti. bir de faturalı hat ise yeni tesis ruhsat parası ödersin ilk yıl her ay 5.17 tl
  • Üçüncü MH yetkilisi devir sonrası numara taşıma kampanyalarından yararlanamazsınız, dedi. İşin içinden çıkamadım. Form doldurdum. Dönüş yaparlar muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakonic

2. m.h. yetkilisi cevabı doğru bence. aynı sorunu vodfnda yasamıştım cayma bedeli çıkar demişti. bir de faturalı hat ise yeni tesis ruhsat parası ödersin ilk yıl her ay 5.17 tl

Devir ücreti ne kadar üstad?
  • heathrow was here kullanıcısına yanıt
    90 gün sonra numara taşıma yapabilirsin

• man utd kullanıcısına yanıt
    Hocam biliyorum o mevzuyu. Daha önce başıma geldi. Bir kurumsal temsilcinin bilgisizliği nedeniyle mağdur olmuştuk. Devirden sonra 3 ay geçmeden numara taşıma olmaz.

Benim dediğim farklı.

Yeni hat aldığınızda ya da numara taşıdığınızda farklı fiyat çekiyorlar. Daha hesaplı oluyor. O fiyattan yararlanabilir miyiz, diye merak ettim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkcell Platinium öncelik sıralamasında turbo internet ile aynı öncelikte mi? 1500 dakika 1000 sms 4 GB internet tarifesi?

• heathrow was here kullanıcısına yanıt
    Selam,

Devir işleminde kampanyan iptal olur ve cayma bedeli yansır. Aynı yeni bir hat almış gibi olursun ve yeni hatlaırın yararlanabileceği tüm kampanyalardan yararlanabilirsin. Kontratlı bir kampanya ise de yeni hatlar kaç gün sonra ( sanırım 90 gün ) yararlana biliyorsa yine aynı şey geçerli olur. Devir işleminden sonra numara taşıma ile ilgili kendi forum sayfalarında şu şekilde bir bilgi var:https://forum.turkcell.com.tr/t5/faturali-hat/hatti-devir-aldiktan-sonra-numara-hemen-tasinabilir-mi/m-p/37712#M899

• Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.

Bu arada Turkcell Platinum denemeye karar verdim. Memnun kalmazsam dönerim eski operatörüme. 3-4 günlük bir işlem numara taşıma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.