Şimdi Ara

Tembelleri (Araba kullananları) devlet çok sever, bisikletlilerden nefret eder! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
4.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DelikanliCekirge

Bi ara tren de tren diye tutturuyordun, tekirdağ faciasından sonra sessiz sedasız bıraktın konuyu. Şimdi de bisiklete taktı kafayı. Canını sevmeyen bisiklete binsin, trene binsin güzel kardeşim. Burada 200 tane liste de paylaşsan, avrupanın hangi ülkesinde olursan ol bisiklet senin hayati tehlikeni yarı yarıya arttırır.

Birleşik Krallık Theory Test'te bile 50 soruda 7 tane cycling overtaking ile alakalı soru var. Medeniyetin beşiği denen yerde bile henüz çözemediler bisiklete saygı işini. Low Traffic alan harici ben bisiklete binene zor rastlıyorum.

Türkiye'de yaşıyorsan eğer ve 80 milyona etki edebilecek bir konumda değilsen bırak bu konuları açmayı artık. Zaten en ufak seni eleştiren olursa dehşetli bir şekilde saldırıyorsun karşı tarafa.

Arabada yapacağın bir minör hata maddiyatla düzeltilebilir fakat bisiklette yapacağın tek minör hatada yere düşersin. Boynun mu kırılır, derin mi kalkar, bir yere mi çarparsın belli değil. Hiçbir trafik olmasa bile yağmurdan, yan rüzgarlardan, hem zemin geçitlerden, kasislerden yine en fazla sen etkileniyorsun.

Tren mevzusuna gelecek olursak adam akıllı tren ağı olan Avrupa'da zaten sayılı ülke var. Türkiye'de asla tren kullanmayın mecbur olmadıkça. Otobüsler bile daha sık kontrol ediliyor mecburi olarak.
    Ben hala Tren diyorum…

Hatta İngiltere bile Türkiye için Tren yatırımı yapıyor, bizim Türkler hala araba, asfalt, yakıt vs perişan oluyor…

Tren konuları devam etti, Tekirdağ bir defa oldu ancak her gün onlarca otobüs kazası, yüzlerce araç kazası oluyor, telef oluyor medyaya bile yansımıyor, o kadar normalleşti yani…

197.261 kişi geçen sene ölmüş ya da yaralanmış araba kazasında!

%44’ü arabayı kullananlar…

321 Bin araç karışmış bu kazalara…

Peki Tren kazaları? Ortalama 1 kişi ölüyor yıllara vurunca..

Gözünüz niye görmüyor bunları? Hadi görüyor niye düşünemiyorsunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Araba gayet de lazım bir şey, arabadan asla vazgeçmem. Gelip burada küreselci uşaklığı yapma. Aklınca hiçbir şeye sahip olmama edebiyatını aklayacaksın, mülkiyetsizlik savunacaksın. Hayır kardeşim, ev de alacağız, araba da alacağız. Elimdeki araba 4 senede 7 kat değerlendi. Sizin gibilere kalsaydı almamalıydım.

Bisikleti hobi olsun diye yine sürerim, ama araba alacağım, alın, aldırın.

Yatırımı arabaya değil arsaya yapsaydın daha fazla kazanırdın, hem eskime olasılığı yok…

Benim öyle bir savunmam yok yani, arsalar evler aldım, alırım ama araba çok mantıksız.

• Bisiklet fakirlerin araba alamadıkları için kendi avutma bahanesidir theo, yıllardır bu konuları açıyorsun ben çalışıp tofaş tan mercedes e yükseldim sen hala bisiklet sürüyorsun :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 25 Temmuz 2023; 8:27:33 >
  • bende 2 çocuk var, onları yaz okuluna 10 km öteye üniversiteye götürüyorum.

devamında da işe geçiyorum. +10 km daha.

bisiklet ile bunu nasıl başarabilirim, biri beni aydınlatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 25 Temmuz 2023; 9:42:45 >
  • Zonguldak'ta sevilen basketbolcu kızımızı memleketi Diyarbakır'da bisiklet kullanırken trafik kazasında kaybettik. Ben iki tekerli ulaşım araçlarına güvenemiyorum.

Tembelleri (Araba kullananları)  devlet çok sever, bisikletlilerden nefret eder!
    Tembelleri (Araba kullananları)  devlet çok sever, bisikletlilerden nefret eder!zonguldak pusula son dakika haberleri
    Zonguldak spor camiası yasta: Mihrace Buğdaycı hayatını kaybetti
    https://www.pusulagazetesi.com.tr/zonguldak-spor-camiasi-yasta-mihrace-bugdayci-hayatini-kaybetti
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Zonguldak'ta sevilen basketbolcu kızımızı memleketi Diyarbakır'da bisiklet kullanırken trafik kazasında kaybettik. Ben iki tekerli ulaşım araçlarına güvenemiyorum.

zonguldak pusula son dakika haberleri
    Zonguldak spor camiası yasta: Mihrace Buğdaycı hayatını kaybetti
    https://www.pusulagazetesi.com.tr/zonguldak-spor-camiasi-yasta-mihrace-bugdayci-hayatini-kaybetti
    Her 75 saniyede 1 otomobil kazası meydana geliyor Türkiye’de. Sizin arabaya asla binmemeniz gerekiyor.

Günlük 1.147 kaza oluyor Türkiye’de araç için.

Her gün 7 kişi olay yerinde kaza anında trafikte arabalar yüzünden ölüyor. Kaza sonrası bu sayı 20’ye çıkıyor.

Yani günde 20 kişi arabalar yüzünden ölüyor…

https://tr.euronews.com/2020/02/09/trafik-kazalari-turkiye-ortalama-her-gun-2-dakikada-1-kisi-yaralaniyor-gunde-7-olum-grafik#:~:text=Her%2075%20saniyede%201%20kaza,(75%20saniye)%20kaza%20ya%C5%9Fand%C4%B1.

Ortalamaya vurursanız bisikletli ölümler ise Türkiye genelinde günde 1 bile değil…

2022’de ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına 321 bin 485 taşıt karıştı. Yüzde 48,5’i otomobil, yüzde 22,2’si motosiklet, yüzde 14,2’si kamyonet, yüzde 2,7’si bisiklet, yüzde 2,5’i minibüs, yüzde 2,3’ü çekici, yüzde 2,1’i kamyon, yüzde 1,9’u otobüs, yüzde 0,8’i traktör ve yüzde 2,8’i diğer taşıtlardan oluştu.

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem/2022de-trafik-kazalarinda-olen-kisi-sayisi-aciklandi-7694620/

• Bence herkes cimeri mesaj yağmuruna tutmalı.

Özellikle istanbulda artık her yere bisiklet yolu yapılması lazım.

Hem bedavadan ulaşım hem sağlıklı hem de sıfır emisyon.

En azından hafta içi ev iş arası bisikletle gidip gelmek güzel olurdu.

• Şu bisiklettaparlara bi mercedes audi ver bak bakalım nasıl kırıyor o bisikleti Tembelleri (Araba kullananları)  devlet çok sever, bisikletlilerden nefret eder! 

Şaka bir yana kim napıyorsa yapsın beni ilgilendirmez ama bisikletlerinizle arabanın gittiği yollara çıkmayın lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Şu bisiklettaparlara bi mercedes audi ver bak bakalım nasıl kırıyor o bisikleti  

Şaka bir yana kim napıyorsa yapsın beni ilgilendirmez ama bisikletlerinizle arabanın gittiği yollara çıkmayın lütfen

Bisiklet de araba gibi bir karayolu taşıtıdır.

Bisiklet de trafikte araçla aynı haklara sahiptir ve en sağ şerit her zaman bisiklete özeldir bisiklet yolu yoksa.

Bisikleti taciz etmek, sıkıştırmak tıpkı başka araçları sıkıştırmak gibi suçtur.

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için;
    Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder. Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez. Madde 66 a.) bendi Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.

Bisikletlilere dönüşlerde ve geçişlerde öncelik verilmek zorundadır araçlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Bence herkes cimeri mesaj yağmuruna tutmalı.

Özellikle istanbulda artık her yere bisiklet yolu yapılması lazım.

Hem bedavadan ulaşım hem sağlıklı hem de sıfır emisyon.

En azından hafta içi ev iş arası bisikletle gidip gelmek güzel olurdu.

Kesinlikle öyle,

Halktan talep gelmezse devletin umurunda olmaz zira bu durum işine geliyor, büyük vergi getirisi arabalar devlet için.

• Theologist kullanıcısına yanıt

Hıhı evet yaşadığımız şehirlerde de yollar hep bu şekilde dümdüz,hiç rampa veya yokuş yok işyeri ile ev arasında, kar da bu şekilde az yağıyor. Tüm yollar açık, hiç sel olmuyor, tüm altgeçitler yağmur yağdığında çok güvenli zaten.

Kışın kar yağdığında istanbulda ankarada bu şekilde 10-15km işe gidip gelmeyi deneyin bakalım 10 kişi videosunu çekip buraya atarsın. Yazın bile araç sürücüleri bisikletlilere dikkat etmiyorken, kışın, yağışlı havada intahar etmek isteyen, bisikletle ana caddelerde işe gidip gelmeyi deneyebilir.

Nüfus yoğunluğunun, araç trafiğinin burdakinin 10'da 1i olan, işyeri ev arası max 4-5km olan, düzlük, araç sürücülerinin kurallara uyduğu, bisikletlilere saygı gösterdiği avrupada babam da heryere bisikletle gider sfdsfds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 26 Temmuz 2023; 1:0:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

Hıhı evet yaşadığımız şehirlerde de yollar hep bu şekilde dümdüz,hiç rampa veya yokuş yok işyeri ile ev arasında, kar da bu şekilde az yağıyor. Tüm yollar açık, hiç sel olmuyor, tüm altgeçitler yağmur yağdığında çok güvenli zaten.

Kışın kar yağdığında istanbulda ankarada bu şekilde 10-15km işe gidip gelmeyi deneyin bakalım 10 kişi videosunu çekip buraya atarsın. Yazın bile araç sürücüleri bisikletlilere dikkat etmiyorken, kışın, yağışlı havada intahar etmek isteyen, bisikletle ana caddelerde işe gidip gelmeyi deneyebilir.

Nüfus yoğunluğunun, araç trafiğinin burdakinin 10'da 1i olan, işyeri ev arası max 4-5km olan, düzlük, araç sürücülerinin kurallara uyduğu, bisikletlilere saygı gösterdiği avrupada babam da heryere bisikletle gider sfdsfds

Yapan yapabiliyorken yapmayanlara bahane çok..

Yazın sıcak

Kışın soğuk

Gündüz trafik

Gece tehlikeli

Yok çok yokuş

Yok teker patlarsa

Yok kaza olursa

Tembelleri (Araba kullananları)  devlet çok sever, bisikletlilerden nefret eder!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 26 Temmuz 2023; 1:1:48 >

• Ankarada bisiklet kullananı pek göremiyorum. Konya ve adana da epey bisiklet kullanıcısı bulunmakta, yaşlılar bile kullanıyor. Bir nevi yokuş bölge durumunu ciddi manada etkiliyor.

Hehe saçmasapan fotolar atıp goygoya devam et, ülkedeki tüm çalışanlar haksız sen haklısın. Hayal kurmaya devam doğru yoldasın

• Araç sahipleri yazmışlar da yazmışlar.

Mayıstan beridir arabayı toplasanız 10 defa kullanmadım. Her yere bisikletimle gidiyorum (günde 10+ km, bazen 30 km falan)

Kaskla başıma güneş geçmiyor. Enseme de bir örtü. -2 derece havada kısa bir Bulgaristan turu yaptım, üşümeden gittim döndüm. Yağmurlu havada yağmurlukla sürdüm. Karlı havada eldivenlerim mevcut. İşe de bisikletle gidip geleceğim de mesafe uzak ve duş imkanımız yok.

Bisiklet için sıralanan bahanelerin tamamı tembellikten gelir. Kilometrede 3 lira yakan araçlarınızla devam siz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 26 Temmuz 2023; 8:55:5 >
  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Goy goy dediğini Avrupalılar yapıyor...

Araba fabrikasına sana kakaklamak için bisikletle gidiyorlar...

Sen de İthal araba ile, ithal yakıtla, ithal asfalt dökülmüş yollarla ay sonu faturaları ödemek için işe gidip gelmeye devam edersin...

Sonra da onların 30 kat düşüğünde hayat standartınla övünür durursun rahatım diye...

Yanlış görmediysem klavye olarak MX Keys var. Memnun musun ne zamandır kullanıyorsun? Almayı düşünüyorum da sıkıntısı var mı acaba

• Faux Pas kullanıcısına yanıt
    Arkadaki led ışıkları tamamen kapatırsanız pili hakkını veriyor, aylarca kullanabilirsiniz.

Onun dışında akışı gayet iyi, taşınabilir olmayacaktır, sabit yerler için mantıklı zira oldukça ağır özellikle Apple Magic klavye ile karşılaştırınca.

Aynı anda 3 cihaza bağlanması gayet iyi ama Apple ekosisteminde evrensel denetim özelliği geldiği için eskisi gibi ihtiyaç olunmayan bir durum.

Bluetooth teknolojisinden kaynaklı oldukça gecikmeli diğer cihazlara geçişlerde 3 saniye kadar, bunu da Unyfing usb alıcısı ile çözebilirsiniz, diğer cihazlara da takınca gecikmesiz geçiş yapabilirsiniz.

Geri dönüşleri gayet tatminkar ama bu kadar yüksek fiyatı hak etmiyor tabi.

Uzun ömürlülük olarak tercih edebilirsiniz, iki yıl olmak üzere sanırım, sorun çıkartmadı hiç.

Dilerseniz sizin için daha yakın çektim, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Tüm ekranlarda iş var normalde, boş cihaz yok, gizlilik için masaüstü görüntüsünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 28 Temmuz 2023; 13:44:36 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.