Şimdi Ara

Devlet-i Osmaniye'nin Gözleri Kör Edilen Askerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadasimdan aldigim powerpoint seklinde hazirlanmis olan bu belgeyi sizler ile paylasmak istedim.Tarihimizden bir parca feyizlenmemize yardimci olmasi dilegi ile...

Bu Unutulur Mu ?

( Ama Maalesef Unuttuk )

Birinci Dünya Savaşında İngilizlere 150 bin askerimiz esir düştü.
    Bu askerlerden bir kısmı da Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare Kampına esir edildi.

Kampın tam adı,
    Seydibeşir Kuveysna Osmanlı Useray-i Harbiye Kampı idi.
    Bu kampta 1918'de Filistin Cephesinde esir düşen 16. Tümen'in 48. Alayı'na bağlı Osmanlı askerleri tutuluyordu.

12 Haziran'a kadar 2 yıl boyunca her türlü işkence, eziyet ve ağır hakarete maruz kaldılar.
    Bu insanlık dışı muamelenin nedeni ise

Ermeniler idi...

Kamptaki Türkçe bilen Ermeni tercümanların yalan, yanlış çevirileri ve kışkırtmaları nedeniyle,
    kampların İngiliz komutanları azılı Türk düşmanı kesilmişlerdi.Savaş bitmişti.Ancak kamptaki ağır
    koşullar nedeniyle ölenler dışındaki askerleri teslim etmek, İngilizlerin işine gelmiyordu.
    Çünkü, olası yeni bir savaşta bu askerlerin yeniden karşılarına çıkabilecekleri, Ermeniler
    tarafından İngilizlerin beyinlerine işlenmişti.

Çözüm toplu katliamdı.
    Askerlerimiz mikrop kırma bahanesiyle süngü zoruyla dezenfekte havuzlarına sokuldu.
    Ancak suya normalin çok üstünde krizol maddesi katılmıştı.
    Mehmetçik, daha ayağını soktuğunda aşırı krizol maddesi nedeniyle haşlanıyorlardı.
    Ancak İngiliz askerleri dıpçik darbeleri ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyolardı.

Mehmetçikler, bele kadar gelen suya başlarını sokmak istemedi.
    Ancak bu kez İngilizler havaya ateş etmeye başladı.
    Askerlerimiz ölmemek için çömelerek başlarını suya soktular.
    Ancak başını sudan kaldıran artık göremiyordu.
    Çünkü gözler yanmıştı.

Dışarı çıkanların halini gören sıradaki askerlerimizin de direnişleri fayda etmedi ve

15 bin askerimiz kör oldu.

Bu vahşet 25 Mayıs 1921 tarihinde TBMM de görüşüldü.
    Milletvekilleri Faik ve Şeref beyler bir önerge vererek,
    Mısır da esirlerin krizol banyosuna sokularak 15 bin vatan evladının kör edildiğini,
    Bunun faili olan İngiliz tabip garnizon komutanı ve askerlerinin cezalandırılması için,
    TBMM'nin teşebbüse geçmesini istediler.

Tabii yeni kurulan devletin bin türlü problemi vardi.

Bu hesap sorma işi de unutuldu gitti.

Ama onlar UNUTMUYORLAR ...

Kendi ihanetlerini bile soykırım ambalajına sarıp, dünya kamuoyuna öyle sunuyorlar.
    En üzücü olanıda malum birilerinin, bu karalama kampanyalarına çanak tutması...

Devlet-i Osmaniye'nin Gözleri Kör Edilen Askerleri

• Kaynak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: M

Kaynak?

Kaynak ; Bir tanidigimdan aldigim ppt'dir.Arzu eden arkadaslarimiz asagidaki linkten sunumun kendisini indirebilirler.

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuJue -- 19 Aralık 2007; 12:48:25 >
  • Yok ben o açıdan sormamıştım. Verdiğiniz .pps'yi indirmedim ancak, .pps içinde yazanların yani konunun ilk mesajında yazanların doğruluğunu kanıtlayacak bir kaynağınız var mı? Bildiğiniz gibi tarih bilimi belgeler olmadan bir hiçtir.
  • Hocam bu pps'i ilk okudugumda benim de bu olaydan haberim yoktu.Ama daha sonra biraz arastirma sonucu, Karamanli yedek subay Ahmet Altinay adli askerin gunluklerinde bulunmus olan bu yazilarin Ahmet Duru'nun '' Katran Kazaninda Sterilize " adli kitabindan alinti oldugunu anladim.Kitabi okuma sansim olmadi.Biraz daha bilgi bulursam buraya kisa zamanda yazicam
  • ingiliz fransız yunan ermeni bunların hepsini toplayıp...
  • 22 yada 23 Aralık ta TRT2 de bu katliam ile ilgili 1,5 saat bir belgesel yayınlandı keşke izleme imkanınız olsaydı.

Anlatılanlar tamamen gerçektir.15.000 askerimiz ilaçlı havuzlara zorla sokularak kör edilmişlerdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Annenizi ya da babanızı seçebilme şansınız var mıydı?
    O zaman genelleme yaparak ölüm dağıtacağınıza iki düşünerek bir konuşun lütfen...

Yanlışı yanlış ile düzeltemezsiniz.
  • meğerse ingilizler ne kadar da masummuş. zavallı ingilizler, ermenilerin oyununa gelmişler...
  • Daha önce okumuştum. Aynı ürpertiyi tekrar yaşadım. Bu olayları kimse söylemiyorda sarıkamışta ölen ermeniler için Türkiye'yi suçluyorlar. Dünyanın çivisi hakkaten çıkmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Annenizi ya da babanızı seçebilme şansınız var mıydı?
    O zaman genelleme yaparak ölüm dağıtacağınıza iki düşünerek bir konuşun lütfen...

Yanlışı yanlış ile düzeltemezsiniz.

Peki ne yapacağız hocam açıklarmısınız lütfen...!Hep zaten bize kurşun sıkanlara çiçek vermekle başımıza neler gelmedi ki...tabi ki düşmanlığı ve savaşı tasvip etmiyoruz ama siz de bu kadar hümanist olmayın lütfen...!zamanında bu adamlar bunu yaptı ve bunlar düşmandır bugün imkanları olsa yine yapacaklardır bundan emin ol hocam...Geçmiş ne içindir,elbette ki bugün ve gelecek içindir.Bizim devlet politikamız bile gerçeklerden ve akılcılıktan uzak aşırı hümanist ve barışçıl bir politika izlemesi tabi böyle yaptıkça da.....vs vs

• Ülkemizin tarihini başkaları yazınca böyle olaylar unutuluyor tabii . Aynı sebepten halkımızın çektiği çileleri anlatamadığımız gibi , atalarımızın yapmadıkları şeylerden sorumlu tutulmaya da çalışıyoruz .

Yazık , ayıp ...
  • Bu çok eski bir masal. Bizim askerlerimiz böyle bir duruma düşmedi, kesin kanıt ta yok. Hayal bunlar, olamaz böyle birşey...
  • quote:

Orjinalden alıntı: neon knight

Bu çok eski bir masal. Bizim askerlerimiz böyle bir duruma düşmedi, kesin kanıt ta yok. Hayal bunlar, olamaz böyle birşey...

evet hocalı katliamı da zaten medyanın rant elde etmek için uydurduğu yalandı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.