Şimdi Ara

Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
24.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Devlet artık her meslek dalında bir sertifika olması gerekliliğini düşünmüş ve bu iş için MYK görevlendirilmiş.
    MYK (Meslek Yeterlilik Kurumu) her meslek dalıyla ilgili sertifikasyon süreci başlatıyor. Her meslekte seviye seviye belli konu başlıkları belirlenmiş ve seviyeye göre zorlukları olan sınavlar bunlar. Sınavı kazandığınız takdirde ulusal yeterliliği olan bir belgeniz oluyor. Artık her devlet kurumunda personel alımlarında hatta özel sektörde geçerliliği olacak sertifikalar bunlar.
    Sakarya Üniversitesi (SAUSEM), akredite olmuş bir kuruluş olduğu için MYK'dan bazı bölümleri almış. Sınav ve belgelendirme yetkisine sahip.

Daha sınav süreçleri yeni başlıyor. Takip etmek isteyen arkadaşlar göz gezdirsin : http://www.sauper.sakarya.edu.tr

İlk Sınav Fatih Projesi İhalesi Şartnamesinde de geçen Bilgi İşlem Elemanı Seviye-4 Sınavı. Sınava katılmak isteyenler başvurabilir. Fatih Projesinde görev almak istiyorsanız bu sertifikadan almak zorundasınız. Sınavda iki türden girilebiliyor. Biri açık kaynak kodlu işletim sistemleri, biri de Microsoft tarafı. Fatih Projesinde işe yarayan "Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemleri" olacağı için Açık kaynak kodlu girmeniz gerekmekte. Sınav ücreti 400 TL yazıyor. Bu sertifikayı aldığınızda sadece Fatih Projesi kapsamında Değil, gerekli olduğu yerde tüm devlet kurumları alımlarında işe yarayabilmekte.
    Sınavda çıkabilecek konu başlıkları ilgili bölümde yazıyor. Açık kaynak kodlu olarak girerseniz Pardus işletim sistemini bir bilgisayara kurmayı ve internete bağlayabilecek kadar bilgi edinmenizi tavsiye ederim.

• 440 TL sadce sertfika ve her öğrenim seviyesinden insan gireceğini düşünürsek. (şart yok) ve de alıncak eleman sayısıda belli değil.Onca masrafa değmeyeceğin i düşünüyorum... Gircek insan sayısıda min 100.000 olur derim..
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kF -- 20 Ağustos 2014; 20:37:30 >
  • spyeko S kullanıcısına yanıt
    Öyle düşünmeyin. Sonuçta sadece bu belgelendirme yok. Seviye 5-6-7 olduğu gibi ağ teknolojileri elemanı, donanım elemanı vb. bölümler var ve seviyeleri var. Kalkıp bilgisayar mühendisi seviye 4 ten girmeyecek.
    Ayrıca sınavlar ilk kez yapılıyor. daha sonra devamlı olarak yapılacak. ilk girip belge almak iyidir her zaman.şu an çok fazla önemini kavrayamadı insanlar bu sertifikaların.
  • kF kullanıcısına yanıt
    Şu an için hiçbir eğitim yok bununla ilgili fakat ilerde bu gibi eğitimler olacaktır. Seviye 4 olacağı için biraz konuları çalışarak Bilgisayardan anlayan biri geçebilir kanaatindeyim.
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    editt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kF -- 20 Ağustos 2014; 20:38:26 >
  • arkadaşlar bu sınava girip myk belgesi alabilmemiz için belirtilen her sınava girmek zorunda mıyız???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kadrakca kullanıcısına yanıt
    Evet. Her meslek dalı için ayrı ayrı sınavlar var.
  • yani ben şimdi tek bir kura girmek istesem hangi sınavlara tabi tutulacağım bu tabloya göre??? elektrik elektronik mühendisliğinde okuyorum windows ile aram iyi sayılır hangisi benim için mantıklıdır???
  • kF kullanıcısına yanıt
    6 ay hafta içi her gün sabahtan akşama kadar toplam :1130 saat.. Gerçekten 6 ay ne öğrettiklerini merak ettim. Bu kursu bitirebilmek büyük başarı olsa gerek..
    http://www.myk.gov.tr/index.php/tr/component/yeterlilik_sor/tr/ulusal-yeterlilikler

tüm meslek gruplarına bu linkten ulaşabilirsin.Şu an sadece bilgi işlem elemanı seviye 4 açıldı bildiğim kadarıyla. O da fatih projesi şartnamesinde olduğu için. Benim tavsiyemi soracak olursan mühendislik okuyan biri için seviye 4 çok yetersiz. Biraz daha beklemeni ve seviye 5 ya da 6 dan girmeni tavsiye ederim.

ben şöyle bir yakıştırmada bulunuyorum kendi yorumum:
    seviye 4 = lise dengi
    seviye 5 = önlisans
    seviye6 = lisans
    seviye 7 = yüksek lisans

Tabi öğrenim durumum önemli değil, FATİH projesinde çalışabilirm diyen herkes öğrenim durumu gözetmeksizin bu seviyeden girebilir. Tekrar hatırlatmamda fayda var: Faith projesi kapsamında çalışmak için kayıt işlemlerinde Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemleri' ni seçmeniz gerekmekte..

• açık kaynak kodlu sistemler için hangi sınavlara başvurmalıyız peki birde bu sınavların herhangi birinde başarılı olursak sertifikayı alıp kendımız mı iş arayacağız yoksa bizi kpss olmaksızın atayacaklar mı??
    ikiside aynı sınav. başvurma bölümünde 2 seçenek var. açık kaynak kodlu ve kapalı kaynak kodlu.birini tercih ediyorsunuz..
    Fatih projesinde çalışma olayı devletle alakası yok. ihaleyi alan firmanın yetkili servislerinde iş bulabilirsiniz. ayrıca bundan sonraki kpss sınavlarında bu tür belgeler istenecek. yani hem özel hem de devlet kadrolarında işe yarayabilecek bir belge.
  • Sınavın nasıl olacağı hakkında bilgi var. Ancak akıllı tahta donanımı ile ilgili pek bilgimiz yok. Ağ kablosu sonlandırma olayı ne normal ethernet kablosundan farklı bir kablo da olabilir mi?

http://www.youtube.com/watch?v=gqa2KotpjVo&feature=share&list=PL2PC-1SUqKVnDeyUEbUNzZIpWvGoP1dkZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane61 -- 12 Haziran 2014; 9:04:51 >
  • up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kF -- 20 Ağustos 2014; 20:40:13 >
  • efsane61 E kullanıcısına yanıt
    ağ kablosu bildiğimiz cat5 kablosu RJ45 soketle çakma işlemi olacak. fiber kablo işi ağ teknolojileri elemanına devredilmiş. mantık bu yani. rahat olun. ben bu konuları çok araştırdım.
  • kardeş şimdi orda baktım da derslerın karsılarında ücretlendırme var 400 lıradan harıc bunlara da mı para verecegız
     Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor
  • kurose K kullanıcısına yanıt
    Hayır. Sınavda veremediğiniz yerlerden ikincisinde ücret alınmıyor. üçüncüde alınıyor bu o fiyatlar.
    Ayrıca bu sınavı başka kuruluşlar yaparsa ve siz ikincisinde diğer kuruluşta girmek isterseniz fiyatlar yine bunlar oluyor.
    sınav ücreti : 400 tl belgeyi kazanırsanız 40 tl belge ücreti alınıyor. sınavın ilk günü 16 ağustos 5 bölümden 105 test usulü soru.17 ağustosta 7 istasyonda uygulama sınavları oluyor.

Testte 5 bölüm, uygulamada 7 bölüm toplamda 12 bölümün hepsinden en az 70 puan almanız gerekmekte. birkaç bölümden kaldınız mesela, kasım ayı gibi ücretsiz telafi sınavları oluyor.
    Ayrıca ilk sınav tarihinden sonra 1 sene içerisinde tüm sınavları vermeniz gerekmekte. aksi takdirde en baştan başlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 18 Haziran 2014; 0:40:40 >
  • Ben de ilgileniyorum. Fakat sınavın 1 hafta sürebilecek olması kafamı meşgul ediyor.

http://www.sauper.sakarya.edu.tr/BilgiIslemSeviye4.aspx

"16 AĞUSTOS 2014 CUMARTESİ GÜNÜ" teorik sınav, "17/23 AĞUSTOS 2014" uygulama...

Kalacak ucuz yer bile bulsak 1 hafta yemesi-içmesi epey külfetli.

Birde akıllı tahta ile hiçbir tecrübem yok.

@ahmetkep

sen bu 16 Haziran'da ki sınava girdin mi?
  • ozgurtr O kullanıcısına yanıt
    16 hazirandaki sınavdan haberim yok. Bugün 17 haziran , tam anlamadım. sınav tarihleri konusunda şöyle söyleyim uygulama sınavı 22 sine kadar biter bence. 7 istasyonda 10' ar dakikadan 70 dk da bitiriyor bir kişi. Sabah 09:00 da başlasa her 10 dk da bir 1. istasyona biri geçse saatte 6 kişi demektir. Sabahtan akşama kadar 7 saat sürse uygulama sınavları 48 kişi demek oluyor. Bu 7 istasyon gibi 5 tane olduğunu duydum 48x5= 240 kişi ortalama 1 gün sürecek. Sınava kaç kişi girer bilmiyorum. Ben 1000 kişi girer diye tahmin ediyorum. Uygulama sınavlarının uzunluğu biraz insanı düşündüyüor, haklısınız. Akıllı tahtaların kullanımı kolay ben kullandım. Bilgisayar bölümü minik bir kasanın içinde tahtanın sol tarafına raylı şekilde giriyor. İçinde anakart ram ve hdd var. Büyük bir ihtimal o kasanın içindeki rami değiştirme uygulaması olacak. Ramde laptoplardaki ramlerden.
    kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.