Şimdi Ara

Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
24.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir kere donanım elemanı seviye 4 oldu. ondan bu yana bazı meslek dalları için olmuş sanırım. boyacılık falan. tam bilmiyorum.şu an bu ilk sınav. arkası önümüzdeki yıllarda olur. diğer meslek sınavlarını araştırmadım.
  • A1/T1 VE A3/T1 testleri dışındaki 3 test girilen branşa göre olacakmış herhalde. peki açık kaynak kodlu sistemlerden sınava giren arkadaşlar çalışmak için yazılı kaynak bulabildiniz mi.. ubuntu ile pardus sistemleri yazılı kaynaklarda fark eder mi. testin içeriği çok geniş ama çalışılacak kaynak elde yok maalesef...
  • ben konuları tek tek araştırıyorum. biraz zahmetli oluyor ama oluyor.
  • ahmetkep hocam tek tek nasıl araştırıyorsun, işin içinden zor çıkılır öyle. Açık kaynak koda yabnacı olanlar için test sınavı zor olacak herhalde, açık kaynak kodlu sistemlerle ilgili sağlam bi kaynak olsa bari...
  • cintrak C kullanıcısına yanıt
    pardus ağırlıklı sorulacak. internette pardus nasıl yükleneceği yazıyor. ubuntu da olabilir. iki işletim sisteminin iso dosyalarını indirip kurmanızda fayda var
  • sınava girsem kazanabileceğimi düşünüyorum pardus ubuntu falan okulda baya öğrendik

2 yıllık bilgisayar programcılığ mezunuyum bu sene mezun oldum 1 aydır işsizim o yüzden 400 tl m yok

soygun bildiğin 400 tl çok değil mi

konudan anladığım kadari ile ihaleyi alan firmada çalışabiliriz o da özel kuruluş olacak

meb olsa bulur buluştururdum bir türlü

• 3. Kurulan Altyapının Yönetimi İçin Okulda Sistem Odasından Sorumlu Teknik Personel görevlendirilecek mi ?

Kurulan altyapının genel itibari ile merkezden yönetimi planlandığı, merkezden verilemeyecek hizmetler içinse SLA kapsamında lokalde teknik destek verileceği için altyapının yönetimi için okulda sistem odasından sorumlu bir teknik personel görevlendirilmesi düşünülmemektedir.
    http://www.fatihprojesi.com/?pnum=13&pt=S%C4%B1k+Sorulan+Sorular
    burdan anlaşılacağı üzere vestel alıcak elemanları yukardaki arkadaşında verdiği özellikleri arıyor gibi duruyor açık olmayıp milletin emeğini çalmaya çalışan üniversite ve destekcilerini kınıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

açık kaynak kodlu işaretlerseniz fatih projesi kapsamında çalışamazsınız. Elinizde olur belge. Gerektiği yerde kullanırsınız. Açık kaynak kodunu değiştirebilmek için düzeltme butonu varmış sanırım.

Pardus ve ubuntu kurulumu yapabilmeniz gerekmekte. Ayrıca sistemi açarak biraz kurcalamanızda fayda var.

Sizleri yanlış yönlendirmek istemem. Kendinize güvenmeniz gerekir.

" açık kaynak kodlu işaretlerseniz fatih projesi kapsamında çalışamazsınız." demişsiniz işaretlemezseniz demek istediniz sanırım
  • alienbold kullanıcısına yanıt
    düzelttim teşekkür ederim
  • WeKinG kullanıcısına yanıt
    Buraya açık seçik yazılmış neresi için istidham edileceği zaten.
    Fatih projesi istidhamı ihaleyi alan firma için. fakat bu demek değildir ki bu belge işe yaramayacak diye. Belge belgedir. Birgün işinize yarar diye yazdım. kimseyi kınamanıza gerek yok.
    En başından beri söylediğim gibi MYK belgelendirme sürecini başlatıyor. Avrupa standartlarında ulusal yeterliliği olan bir belge için 400 tl normal bir fiyat bence.. demedi demeyin seneye bu belge parası 600 falan olur. Buraya yazyorum.
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    iyi güzel söylüyorsunuz da ehliyet + src + 2 yıllık deneyim istiyor vestel çalışıcak elemanda nasıl kandırma olmuyor ozaman adam sertifikayı aldı srcyi aldı diyelim En az 2 yıl Yetkili Servis tecrübe istiyor bunu nerden sağlıyacaksın? sausem belgeyi veriyor doğru ama çoğu insan src belgesi ve 2 yıl deneyimli olma şartını bilmiyor.ve bu şartlar sonradan eklendi ve başvuru yapan kişilerin çoğu bu olayı sonradan öğrendi ben bunu kınıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeKinG -- 22 Temmuz 2014; 3:30:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeKinG

iyi güzel söylüyorsunuz da ehliyet + src + 2 yıllık deneyim istiyor vestel çalışıcak elemanda nasıl kandırma olmuyor ozaman adam sertifikayı aldı srcyi aldı diyelim En az 2 yıl Yetkili Servis tecrübe istiyor bunu nerden sağlıyacaksın? sausem belgeyi veriyor doğru ama çoğu insan src belgesi ve 2 yıl deneyimli olma şartını bilmiyor.ve bu şartlar sonradan eklendi ve başvuru yapan kişilerin çoğu bu olayı sonradan öğrendi ben bunu kınıyorum

bendee sonradan ögrendim)): ve artık bu sınavı başarabileceğime umudum kalmadı başvuruyu değiştirme şansımız var mı biliyormusunuz? sakaryaya ulaşamıyorumda.
  • ahmet hocam. basvuruda acık kaynak işletim sistemi olarak güncelledim.madem fatih projesi kapsamında açık kaynak kodlu işletim sistemlerini esas alacak neden windows işletim sisteminide basvuru kısmına alıyorlar anlamıs değilim.
  • arkadaşlar bu sınavla ilgili facebooktan bi grup kurup linkini burda paylaşıp ordan yazışmamız ve örgütlenmemiz daha doğru olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesyed

ahmet hocam. basvuruda acık kaynak işletim sistemi olarak güncelledim.madem fatih projesi kapsamında açık kaynak kodlu işletim sistemlerini esas alacak neden windows işletim sisteminide basvuru kısmına alıyorlar anlamıs değilim.

çünkü sadece fatih projesi için değil bu.
  • Mesleki yeterlilim kurumunu aradim bana linux isletim sistemi uzerinden soru soracagini soylediler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesyed T kullanıcısına yanıt
    linux pardus ubuntu hepsinde mantık aynı
    pardus ve ubuntu linux'ten türetilmiş işletim sistemi zaten.
    fatih projesindeki akıllı tahtalarda pardus kurulacak. O yüzden Pardus ağırlıklı olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 23 Temmuz 2014; 11:26:29 >
  • Hocam bi tane facebook grubumu kursak .ne dersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende takip ediyorum, bugün online başvuru yapıyorum. bir facebook grubu iyi olur. ahmetkep hocam sen kur, biz katılalım :)
  • arkadaşlar bende bu gün başvurucam ama kararsız kaldım linux konusunda yapabilirim uzun süre linux kullanmışlığım var , ancak kararsız kaldığım nokta bu belge ile ihaleyi alan firmalarda çalışabileceğiz sanırsam ve devlette sözleşmeli vs herhangi bir kadro imkanı yok sanırsam. vestel'in şartları da 2 yıl tecrübe istiyor kararsız kaldım :/ birde sadece linux üzerinden girebiliyoruz değil mi arkadaşarl.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.