Şimdi Ara

Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
24.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

face adresi: Ferdi Bursa

ya da mailden: ferdi_21@hotmail.com

yardımlaşalım
  • Uygulamada karşınıza çıkacak adımlar. Windows tarafında windows işletim sistemlerinden biri, açık kaynak kodda ubuntu ya da pardus işletim sistemi olacaktır.
    A3P1: Ağ kablosuna RJ45 pense ile soket takarak test cihazı ile doğrulama
    Ağ kablosuna soket takma işlemi
    A3P2: Kurulu bir işletim sistemine bir çevre birimi takılarak tanıtılması ve kontrol etmesi
    Ağdaki bir yazıcıyı ekleme olabilir, direk bilgisayara takılı yazıcının tanıtılması olabilir.
    A4P1: USB veya CD ile bir işletim sistemi kurulumu uygulaması
    İşletim sistemi kurulumu
    A4P2: Ağ ve internet bağlantısı kurulumu. Bir bilgisayar üzerinde kablolu veya kablosuz internet bağlantısı yapma
    Bilgisayara statik ya da dinamik IP atama işlemi olabilir.
    A5P1: işletim sistemini, e-posta yazılımını veya veri tabanındaki bir veriyi USB belleğe kopyalama
    Bir veri tabanının usb sürücüye yedeklenmesi.SQL database olabilir.
    A5P2: Etkileşimli tahta üzerinde harici bir bileşeni değiştirme
    Akıllı tahtaya usb ile yazıcı ekleme olabilir.
    A5P3: Bilgisayar donanımı üzerinde basit bir sorunu giderme
    Masa üstü bilgisayarda zor olmayan bir arızayı giderme (donanımsal)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 14 Ağustos 2014; 17:36:23 >

• Arkadaslar sinav nasildi ? Sasirtmaca coktu bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorular basit ama tesyed in dediği gibi baya şaşırtma vardı
    bilgi işlem destek elemanı uygulama sınavına girden arkadaşlar varsa ne tür uygulama yapıldığı ile alakalı bilgi paylaşımında bulunabilirler mi acaba sınavın sadece özel sektör için yapıldığını bilseydim kılımı kıpırdatmazdım 400 lira sınav parası 180 lira yol 140 lira konaklama taksi vs parası bu paraya diğer borç kapatırdım üstüne borca girdik
  • salyangoz123 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Aslında sorunun cevabını ahmetkep daha önceden vermiş aşağıdaki uygulamalar aynen geçerli gerekli düzetmeleri aşağıda yapıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Uygulamada karşınıza çıkacak adımlar. Windows tarafında windows işletim sistemlerinden biri, açık kaynak kodda ubuntu ya da pardus işletim sistemi olacaktır.

A3P1: Ağ kablosuna RJ45 pense ile soket takarak test cihazı ile doğrulama
    Ağ kablosuna soket takma işlemi ==> Aynen verilen CAT5 kabloya RJ45 konnektör takılması isteniyor.

A3P2: Kurulu bir işletim sistemine bir çevre birimi takılarak tanıtılması ve kontrol etmesi
    Ağdaki bir yazıcıyı ekleme olabilir, direk bilgisayara takılı yazıcının tanıtılması olabilir.

A4P1: USB veya CD ile bir işletim sistemi kurulumu uygulaması
    İşletim sistemi kurulumu ==> girdiğiniz bölüme göre Win7 veya Linux olarak değişiyor.

A4P2: Ağ ve internet bağlantısı kurulumu. Bir bilgisayar üzerinde kablolu veya kablosuz internet bağlantısı yapma
    Bilgisayara statik ya da dinamik IP atama işlemi olabilir. ==> Verilen Ip lerin statik olarak verilmesi isteniyor.

A5P1: işletim sistemini, e-posta yazılımını veya veri tabanındaki bir veriyi USB belleğe kopyalama
    Bir veri tabanının usb sürücüye yedeklenmesi.SQL database olabilir. ==> MySQL den database yedeğinin USB ye alınması isteniyor.

A5P2: Etkileşimli tahta üzerinde harici bir bileşeni değiştirme
    Akıllı tahtaya usb ile yazıcı ekleme olabilir. ==> Bu ilşem biraz tuhaf geldi bana, harici bileşen USB bellek bunu çıkarıp USB yazıcı bağlatıp bir adette çıktı alıyorsunuz.

A5P3: Bilgisayar donanımı üzerinde basit bir sorunu giderme
    Masa üstü bilgisayarda zor olmayan bir arızayı giderme (donanımsal) ==> SATA kablosu çıkarılmış bir PC yi çalışır hale getiriyorsunuz.

• MySQL den database yedeğinin USB ye alınması isteniyor. bu işlemi linux te nasıl yapıyoruz bilen varmı?. linuxe çok yabancıyım
  • Veri Yedekleme icin arama kutusuna terminal yazip ilk dosyaya basıyoruz.cikan ekranda sudo nautilus yazip entera basacaz alta gececez orda sifre bolumune bize verilen sifreyi girecez ve entera basacaz.daha sonra masaüstünde sol kisimda yer alan dosyalar bolumunune tiklayacaz.var dosyasina tikla sonra lib dosyasina tikla msyql dosyasini kopyala diyip bize verilen usb ye yapistiracaz.

• ilkay008 merhaba windows tabanlı olarak mı sınava girdin sql den yedek alma işlemi nasıl oluyor internetten o kadar baktım indirip kurdum ama bir türlü öğrenemedim arkadaşlar yardmcı olursanız sevinirim sınav 16.00 da
  • Ben acik kaynak kodlu olarak girdim.bendenn size tavsiye sinavinizdan 3 saat ince gidin ve cikan arkadaslara nasil ciktigi ile ilgili bilgi alin faydasini gorurusunuz

• salyangoz123 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Evet Windows tabanlı olan sınava girdim, MySQL de backup almanın bir kaç yolu var ancak C:\ Program Files\ MySQL in kurulu olduğu dizin\data\sirket_datasi\ şeklinde programın kurulu olduğu klasörün içindeki sirket_datası klasörünü copy-paste ile USB içine almanız yeterli olacaktır.

Farklı yöntemlerde var ancak kafanızı karıştırmak istemem.
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar onceden yazılan yazıları okuma fırsatım olmadı ama eminim devlet almıyordur diye bir çok arkadş yazmıştır tekrar ilkay008 ve tesyed teşekkürler
  • windows tabanlı olarak girenler facebookta grup var mı varsa linkini atar mısınız?
  • Vestel çalışanlarına kaynakların dağıtıldığı denemelerin yapıldığı bir sınavdan geçebilirsek işe alınmasak da başarılı olmuşuzdur. sınav için yuzlerce kilometre öteden 1000 liradan fazla harcama yap sınav yerine gel... vestel çalışanlarının ellerinde kaynakları görünce dellendim.. belki aranızdan beni gören olmuştur :D emek hırsızlıiğı başka bir şeyy değil

sistemin kölesi olmaya devam

Önemli bir sorum şudur arkadaşlar linux işletim sistemi olacağı söylenmekte linux sistemi taşıyan hangi sistem üzerinde işlem yaptırılıyor Örneğin ; Ubuntu Pardus ?
     Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor

• zaten sivil de değillerdi gösteriş gb gelmişti en başta yaka kartları bilmem neler... önemli olan katılmaktı diyemeyeceğimiz kadar masraflı bir sınavdı ama bilenler için deneme sınavları şunlar bunlar moral bozamaz. zaten bu belge baştan sona bir saçmalık yetişmiş eleman var zaten ayrıca vestelde çalışan bir kişi neden yeniden vestel e girmek için uğraşıyo onu da anlamış değilim.
  • keske windowstan girseymisim. Uygulama sinavinin birinden kaldim. Hocalara sordugumda Alımlarda windows yada acik kaynagin bi oneminin olmayacagini hatta suan icin windowsla devam edeceklerini soyledi.

• 800 1000 arası bir personel alımı olacagından bahsediliyor bunlardan 600 e yakını vestel personeliydi zaten konuştugum kişilerden deneme sınavlarında cıkan sorulardan geldiğini öğrendim. MEB diyorki eğer senin mesleki yeterlilik kurumu tarafından sınavı yapılan bu sınavdan belgeli personelin yoksa seni okullara taktıgın akıllı tahtalar için görevlendirmeyeceğim ve para kazanamayacaksın. X vestel bayiside dışardan sertifikalı elaman işe almaktansa ya kendim girerim sınava yada personelimin bir tanesini işten çıkartma korkusuyla sınava gönderiririm hatta tüm masraflarıda (400 TL dahil) sen çekersin elemanlarda işten çıkarılma korkusuyla o kadar yolu s.s. geliyorlar bizim salonda 57 yasında bir tane bayii sahibi amca vardı..

elde var : sakaryayı gördük sapanca gölünün kıyısında güzel bir kazıklı yemek yedik beni mutlu eden en önemli nokta şudur. yarın sınavdan sonra istanbula geçip BEŞİKTAŞ arsenal macına gideceğim :D

Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor

• fatih1009 kullanıcısına yanıt
    hocam hemen söylediler mi sonucları ? genel olarak ne zaman acıklarnır ??

hangisinden kaldın tam olarak neler geldi ?
  • Sinava girecek arkadaşlar ubuntu sistem. Ağ yazicisi tanitma soruyorlar. Zaten sinavdan önce herkes kafeteryada ogreniyormus uygulamalı olarak birbirinden hocalarda farkinda. Ben sinava ucu ucuna yetistim bu firsati kacirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cintrak -- 19 Ağustos 2014; 1:38:45 >
  • cintrak C kullanıcısına yanıt
    keşke sınavca giren arkadaşlar daha detaylı bilgi verseler zaten gereksiz belge için bir sürü masraf yaptık tekrar girmek zorunda kalmasak sınava
  • Etkileşimli tahtanin üzerinde flash disk var onu cikartip yazicinin usbsini takiyorsunuz zaten driveri yüklü. Bi test sayfasi yazdiriyorsunuz.bu kadar. MySQL yedeği aliyorsun. Wireless a statik ip veriyorsunuz. Çat 5 e RJ 45 cakiyorsunuz. Ağ yazicisi ekliyorsun canon yazici. Sürücüsü masaüstünde var oradan. Bi de harddiskin SATA tablosunu takiyorsunuz. Burada tek önemli olan heyecan yapmamak. Zil sesi caldi mi sure bitiyor. Yetiştiremeyeceğim korkusu insana hata yaptiriyor...Hocalar size yol gösteriyor. Başarılar girecek olan tüm arkadaşlara.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.