Şimdi Ara

Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
24.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Birkaç sorum olacaktı sana çıktıyı sınama sayfasımı istiyor yoksa wordden bir belgeyimi yazdıracağız ?
    MySQL yedeği kodlarlamı aldırıyorlar yoksa sistem ayarlarındaki yedek kısmından mı ?
    birde wrilese vereceğimiz ip yi kendileri mi veriyor ?
    teşekkr ederim
  • Cyprustion C kullanıcısına yanıt
    etkileşimli tahtada windows kurulu. masaüstündeki belgeden çıktı alıyorsunuz... mysql de ise klasör içindeki bi dosyayı istiyor senden. sadece o dosyayı alıyorsun. Hoca yönlendirmiyor kodla alacan diye tercih senin bu durumda. IP lerin hepsi veriliyor sana.. burada IP verirken dikkat edeceğin wireless zaten aktif geliyor...
  • yedek phpmyadminden mi aldınız yedek alan birisi nasıl yaptığını anlatabilir mi? uygulamada windows kurma da var mı? sata kablosu takma derken onu anlamadım pc mi yoksa akıllı tahta da mı?
  • bu sınav maratonundan ne anladık biraz açıklayayım benim kişisel fikirlerimdir öncelikle bunu belirtmeliyim
    1-.Vesteldeki amcalar zorlamayla oraya katılmışlar gibi ve birçoğunun linux,ubuntu,pardus dan falan bile haberi yok uygulama sınavına ellerinde resimli cevaplarının olduğu kitapçıklarla gelmeleri tam bir rezalet ama oradaki hocalardan aldığım bilgilere göre çokta başarılı olmadıkları söyleniyor ne kadar doğrudur bilemem tabiî ki
    2- açık kaynak kodundan girme meselesi bence tam bi hurafe çünkü benim girdiğim sınavdaki yeni ihaleye çıkan akıllı tahtalarda windows 8 yüklü idi yeni tahtalar 8 olarak takılacakmış tabi açık kaynak kodlu sistemde olacak ama görünüşte windowsa devam şimdilik.
    3-Destek elemanı ihalesi daha yapılmadı bu ne demek bu ihale kesinlikle vestelin diye birşey yok demek alma şansı yüksek evet ama alsa bile 357 000 tahtadan bahsediliyor ve 1000 tahta için 1 eleman yeterli görülmüş ki bence çok zor zaten servisci amcalarda bu olaya sıcak bakmıyo yani kısaca bu olay için vestelin kendi elemanları yeterli olmayacak gibi görünüyor.Peki vestel neden bu kadar bu ihaleyi istiyo elindeki elemenlarla devletin kendilerine bağımlı kalmasını istiyolar gibi tabii devlette bunu istemiyo çünkü vahim sonuçlar olabilir bu arada inşallah biz devreye girecez ama yerimizi tam olarak netleştiremiyorum şu anda aslında kimse netleştiremiyor ama sınavdaki değerli hocalarımdan anladığım kadarıyla bu belge sadece bu iş için değil Avrupa birliği uyum süreci içinde geçerliliği olan bir belge (yani en kötü cv nize koyarsınız demek )
    4-Teorik sınavda sorular tam bir karmaşa gibi geldi bana bazı soruların birkaç cevabı var gibiydi çok bilgisayar kullanan insanlar için yanıltıcı sorular mevcuttu bazıları saçma bile denilebilirdi.Bana öyle gelmiş olabilir tartışılabilir .
    5-Gelelim uygulama sınavına bunları yazıcam tek tek çünkü vestel haksızlık yapıyor .Madem bu şekilde yapacaktınız vestel bilişim destek elemanı sınavı yapsaydınız o kadar insanı ucu açık bir mevzu için yollara dökmeseydiniz.Adam elinde kitapçıkla geziyor ayıp be
    Hoca gurubunuza gerekli açıklamaları yapıyor heyecan yapmayın iyi bir bilgisayar kullanıcısı çok kolay halledecektir telaşlanmayın
    Bu arada ben Windows tabalı katıldım
    Gelelim sorulara
    a->Bilgisayar sorunu tespit bildiğimiz sata kablosunu bilgisayara montaj edioruz anakarttan harddiske
    bağlantı yapıyoruz bilgisayarı çalıştırıyoruz eski haline getiriyoruz
    b-Ağ sonlandırılması işlemi bildiğimiz standart ağ kablosu çakıyoruz (ama bu işlem sorunludur çünkü 300m lik kabloda bu işlem stabil değildir neyse kafanız karışmasın)
    c-burda sanırım ip verme işlemiydi gerekli olan ip numaraları hemen solunuzda yazıyor ordaki verilen numaraları ağ bağdaştırıcıların içindeki gerekli yerlere yazıp test ediyorsunuz
    d-yazıcı tanıtma kısmı ağdaki bir yazıcıyı bilgisayara tanıtıyosunuz yazıcı ekle kısmından ağ yazıcısı bölümünü seçip gerekli işlemleri yapıp masaüstünde olan driverı gösteriyoruz burada önemli olan kısım yazıcının fax tarayıcı falan gibi özellikleri var siz yazıcısını tanıtıyosunuz
    e-işletim sistemi kurma öncelikle cd den değil flashdiskten kurulum yapıyosunuz bunun için boot ayarları yapıyosunuz f2 den biosa giriş yapılıyor.flash disk hariç diskleri siliyorsunuz.yine solunuzda yazan bilgilere göre kurulum işlemlerini tamamlıyosunuz 10 dakikada nasıl olacak bu iş demeyin bilgisyarda ssd takılı zmanınız yetiyo
    f-Bu kısım yedek alma sanırım mysql veri tabanından sizden istenen veritabanını flashdiske veya masaüstüne yedek alıyosunuz bu konuyu fazla açmak istemiyorum bu veritabanı işi bence sınavın ayırt edici en önemli uygulaması bilenler ve hak edenler yapsın
    g-son uygulama akıllı tahtadaki bir belgeyi yazıcıdan çıkarma işlemi tahtada takılı olan usb yi çıkarıp yazıcıyı takıyosunuz belgenin çıktısını alıyosunuz bu kadar

(önemli not :göl kenarında yemekte bizde deli kazık yedik ya heveslenip sizde yemeyin )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizmom -- 19 Ağustos 2014; 15:29:05 >

• mustafa42pol M kullanıcısına yanıt
    Okumak iyidir,

quote:

Orijinalden alıntı: ilkay008

Merhaba;

Evet Windows tabanlı olan sınava girdim, MySQL de backup almanın bir kaç yolu var ancak C:\ Program Files\ MySQL in kurulu olduğu dizin\data\sirket_datasi\ şeklinde programın kurulu olduğu klasörün içindeki sirket_datası klasörünü copy-paste ile USB içine almanız yeterli olacaktır.

Farklı yöntemlerde var ancak kafanızı karıştırmak istemem.
  • Sonuçlar bir hafta yada on gün içinde açıklanacakmis telafi sinavlari 5-6 Eylül'de..umarim birdaha gelmeyiz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah hiç kimse gelmez ama ben sanırım gelecem performans sınavlarım tam bir fiyasko bildiğimi bile yapamadım sabah 7 de otobüsten in 8,30 da sınava gir sonuç uykusuzluk yorgunluk heycan ve bilinmezlik ayrıcada selam verdğinde selamını almayan suratsız bir hoca hem insanlardan büyük bir vurgun yapsınlar hemde adaylara güleryüz göstermekten yoksun olsunlar tam bir rant kapısı olmuş saüsem hiçbirönşart yok demesinden anlaşılması gerekirdi aslında ama biz anlayamadık neyse sanırım 5-6 eylülde telafisi varmış arkadaşımızın biri öyle yazmış bu saatten sonra telafisini düşünmek lazım özelde olsa hem maddi hem manevi kaybımız var o yüzden bu belgeyi inşallah herkes alır
  • Selam arkadaşlar, yolculuklardan dolayı sınav izlenimimi yeni yazıyorum. Benim test fena değildi( ucu açık 4-5 soruyu saymazsak) Uygulama sınavı 7de 6 başarı (kablo çakmada yeşil ışığı yakamadım sadece :) Neyse zaten vestel tayfasının kılavuzu tesadüfen elime geçmese daha kötü olabilirdi uygulama sınavım. Umarım tüm böümlerden başarılı olupta tek bölüme takıldık diye sorun çıkartmazlar. Yoksa bir daha o yol çekilir mi ve buna değer mi bilmem. Sınava giren 1361 kişiymiş sanırım umarım yüksek bir oran sertifikayı alır. Hayırlısı diyelim hayırlısı olsun.
  • ARKADAŞLAR MERHABA BİRAZ UZUNCA BİR YAZI OLUCAK ANCAK UYGULAMA SINAVA DAİR SİZE EN NET AÇIKLAMAYI YAPICAM BİLDİĞİM KADARI İLE

SINAV SAÜSEM BİNASI KARŞISINDAKİ KIRMIZI RENKLİ KAFETERYA BİNASININ 3. KATINDA YAPILIYOR. EĞER SINAVININ GEÇ SAATLERDE İSE SABAH 8 DE ORADA HAZIR OLMANIZI VE SİZDEN DAHA ÖNCE SINAVA GİREN ARKADAŞLARINIZLA PRATIKTE PAYLASIMDA BULUNMANIZI TAVSİYE EDERİM . GELELİM SINAVLA ALAKALI PAYLAŞIMLARA

EN BAŞINDA ŞUNU SÖYLİYİM HİÇ HEYECAN YAPILACAK ZORLANICAK Bİ Şİ YOK SINAV ÇOK BASİT. SINAV SALONUNA GELDİĞİNİZDE SİZİ TOPLAM 7 MASA GEZİCEKSİNİZ. HER MASADA BİR UYGULAMA YAPICAKSINIZ VE HER UYGULAMA İÇİN VERILEN SÜRE 10 DAKİKA VE EMİN OLUN ISLETIM SISTEMI KURULUMU HARIC DIGERLERINI 1. YADA 2. DAKIKADA BITIRICEK VE 10 DAKIKANIN DOLMASINI BEKLEYECEKSINIZ ZİRA UYGULAMAYI BITIRSENIZ BILE 10 DAKIKA SURENIN DOLMASINI VE ZIL CALMASINI BEKLIYOR VE ZIL CALDIGINDA HEMEN YANINIZDAKI MASAYA GECIYORSUNUZ.

HOCALARIN HIC BIRININ YUZU GULMUYOR SIZ ALDIRIS ETMEYIN İŞİNİZE BAKIN YORULMUS GARIPLER SANIRIM.

ACIK KAYNAK KOD WINDOWS

1. MASA RJ 45 KABLO BAĞLANTISI RJ 45 KABLO BAĞLANTISI

2. MASA MEVCUT WİRELESS AĞA STATIK İP DNS VE AG MASKESI VERME MEVCUT WİRELESS AĞA STATIK İP DNS VE AG MASKESI VERME

3. MASA PHPMYADMIN PROGRAMINI KULLANARAK SQL SERVERDAN YEDEK ALMA PHPMYADMIN PROGRAMINI KULLANARAK SQL SERVERDAN YEDEK ALMA

4.MASA AKILLI TAHTADA BI FLASH TAKILI ONU SOK YERINE YAZICI KABLOSUNU TAK YAZICININ FISINI TAK ON OFF DUGMESINDEN AC VE AKILLI TAHTADA YER ALAN WORD DOSYASININ CIKTISINI AL ( ACIK KAYNAKLIDA GIRSEN BU ISLEMI AKILLI TAHTADA YUKLU OLAN WINDOES ISLETIM SISTEMINDEN YAPIYOSUN)

5. MASA UBUNTU KURULUMU WINDOWS KURULUMU

6. MASA SATA KABLOSU SOKUK OLAN KASANIN KABLOSUNU YERINE TAKMA KI 10 SANIYE SURUYO BU İŞLEM :)

7 MASA YAZICI EKLEME YAZICI EKLEME

SORUSU OLAN VARSA YARDIMCI OLABILIRIM BILDIGIM KADARI ILE

• BI HOCA ILE YAPTIGIMIZ GORUSMEDE 6-7 EYLUL TARIHLERINDE YENİ BİR GRUP ICIN SOYGUN PARDON SINAV YAPILACAGINI VE ILK GRUPTA KALAN KISILERIN KALDIGI DERSLERDEN O KISILER ILE BIRLIKTE YENIDEN SINAVA GIRECEGINI BELIRTTI..

BIRDE ORDAKI HOCAYA SORDUM DEDIM "" ALLAH ASKINA HOCAM SEN BILGISAYARINI ELEKTRIK SUPURGESINE MI TUTUYON YOKSA VANTIRATORE MI " DIYE GULUYO ITIRAZINIZ OLAN SORULAR VARSA SAUSEME DILEKCE YAZIN DIYO.

ADAM 20 SAAT YOL GELMİŞ BI DAHAKI OTOBUSU KACIRMIYIM DIYE UGSASIYO 50 TANE HOCANIN BI ARAYA GELIP SACMALADIGI SORULARI DUZELTMEK ICIN BIZ DILEKCE VERICEZ OH NE GUZEL DUNYA VALLA
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekaynar83 -- 20 Ağustos 2014; 21:46:50 >
  • Arkadaşlar teorik sınavda bariz hatalı sorular vardı itiraz etmemiz gerekiyor fakat soru kitapcığı elimizde bulunmadığı için neye göre nasıl itiraz edecez? bu konuda bilgisi olan var mı yada hatalı soruları hatırlayan var mı?
  • emrekaynar83 kullanıcısına yanıt
    sen ne yaptın hocam o soruyu.aslında kompresör oradaki doğru cevap ama şıklarda en yakın vantilatör vardı ? bende vantilatör yaptm.

çok saçma sorular vardı gerçekten
    yazıcı bir kurumda kullanıcıların en kolay kullanabilecekleri ulaşabilecekleri bir noktaya koyulması gerekiyor değil mi ?
  • Cyprustion C kullanıcısına yanıt
    Ben elektrik süpürgesi yaptım. Yazıcı sorusunuda şirkette en kolay ulaşabilcekleri alana koyulur yaptım sanırım. Böyle sınav sorusu mu olur. Bide ulusal yeterlilik kapsamına alacaklar bizi böyle bir sınavla.
  • kaya_alaattin kullanıcısına yanıt
    elektrik süpürgesi tozu içeriye doğru çekerken kabloları ve parçaları içeriye çekebilme ihtimalini düşündüm ben aynı zamanda kompresöre en yakın havayı dışarıya veren o duruyordu herneyse her cevapta saçmaydı zaten hakkımızda hayırlısı olsn gerçektn
  • dogru cevap çamaşır suyu olacaktı ama şıklara koymayı unutmuşlar :)
  • Merhaba arkadaslar.
    Sinavdan ciktiktan sonra bu sorulari hangi kafa ie hazirladiklarini vede benim gibi dusunenler olup olmadigini merak etmistim.sizleri bulmak bu yönde iyi oldu. Sinav sorularina ne cevap verdigimizdenden once bu sorulari hazilayani bulup onu akilli tahtanin icinde uygulama tapip bol bol tiklamak isterdim. Bu kadar insanin emekleri ile oynanmaz... sinava acik kaynak girdim ihalede pardus dan bahsediliyordu. Sinavda akilli tahta yi w8 uygulamalri ubantu lldugunu gordum. Yazikk hersey tamamen sacmalik....
  • Merhaba arkadaslar.
    Sinavdan ciktiktan sonra bu sorulari hangi kafa ie hazirladiklarini vede benim gibi dusunenler olup olmadigini merak etmistim.sizleri bulmak bu yönde iyi oldu. Sinav sorularina ne cevap verdigimizdenden once bu sorulari hazilayani bulup onu akilli tahtanin icinde uygulama tapip bol bol tiklamak isterdim. Bu kadar insanin emekleri ile oynanmaz... sinava acik kaynak girdim ihalede pardus dan bahsediliyordu. Sinavda akilli tahta yi w8 uygulamalri ubantu lldugunu gordum. Yazikk hersey tamamen sacmalik....

• hocam dun aksam paylasımda bulunmustuk aslında ubuntudan sorucaklarını soylemıstık ama neyse nasıp artık teleafıyee
  • Bundan sonra hakkimizda hayirlisi olsun.hepimiz birsekilde emegimizin aliriz insallah.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.