Şimdi Ara

Devre yapmayı öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 0 dan bu işe girişiyorum ve bu devre yapımlarında nereden başlamalıyım bilmiyorum bununla ilgili pek türkçe kaynakta yok.
    Sizin bildiğiniz kaynak var mı neler yapmalıyım ileride elektrik elektronik mühendisi olucam inşallah şimdiden başlamak istiyorum yazın bu şekilde değerlendirmek istiyorum

Kurs tavsiyelerini de açığım yeterki nerden başlamam konusunda yol gösterirseniz sevinirim

İyi forumlar

• basit elektronik bilgisi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

basit elektronik bilgisi...

Bu bilgiye nasıl ulaşabilirim önerebileceğiniz kaynak veya eğitim seti var mı ? Teşekkürler
  • Yapman gereken en ama en temel sey ingilizce ogrenmek. Turkce kaynak yok cunku, olanlar da gayet kalitesiz ve dandik.

ingilizce ogren ve tum elektrik - elektronik dunyasi onune serilsin. Hem zaten adam gibi ogrenirsen ileride hazirligi da atlayip 1 sene kazanirsin.
  • Haklisiniz ingilizce onemli hep kaynaklar ingilizce u

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de elektroniğe yeni başladım. Arkadaşlarım uzun süredir ilgileniyormuş baya ilerlemişler. Ben de başlamaya karar verdim. İlk önce internetten çok basit devreler bulduk. Piyano gibi ses çıkaran dokuz butondan bir hoparlörden oluşan bir devre, ledli bir devre şu an hatırlamıyorum. Devre şemaları, eleman listeleri. Ondan sonra internette direnç gibi malzemeler satan siteler var reklam olmasın diye yazmıyorum, ordan 30 liralık bi sipariş verdim. Ne aldım? Beş-altı liraya bi multimetre aldım. "Breadboard" denen bişey var onu aldım. Lehim yapmadan devre kurabiliyorsunuz. Devrede kullanılan ince tel ( zil teli deniyor) aldım. Bir sürü direnç, kondansatör, buton, led, hoparör, entegre, pense, maket bıçağı falan aldım. Ondan sonra daha hiçbişey bilmeden ( lise fizikten bildiğim elektronik bilgileri hariç) devre şemasına bakarak devreleri kurdum. İlk başta çalışmadı tabi ki doğal olarak. Arkadaşlarımın yardımıyla hepsini çalıştırdım. Ondan sonra akım, gerilim ölçmeyi öğrendim, entegreleri falan araştırdım. PIC dedikleri şeyin ne olduğunu anladım. Böyle böyle kendi kendime biraz ilerledim. Transistörlere merak saldım ama çook geniş konu acayip hesaplamaları var. Sonra yazın devam etmek üzere şu anlık elektroniği bıraktım. Çünkü baya vakit ayırmanız gereken bişey.

• İnşallah bu şekilde devam edersin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnşallah. Aklımda bi proje var. Bir iki butondan oluşan bir devre yapıcam. USB ile bilgisayara bağlayıp sürücü yazıcam. Butonlara basıldığında bilgisayarda benim belirlediğim bir işi yapıcak. Böyle basit bişey düşünüyorum.
  • basit olduğuna emin misin? :D pic ile yaparsan usb başlangıç için zor gelir haberin olsun
    sakın direkt pice başlama pasif elemanları mantık kapılarını öğren.baskı devre bas.lehim yap kısacası tecrube kazan sonra pice geç bunu tavsiye ederim
  • yani bilmiyorum şu an sadece kafamda tasarladım :) belki de basit değildir. bi pic programlama kitabı geçti bi kere elime öyle baktım biraz program hafızası girdi çıktı portlar falan baya zevkli göründü. assembly falan :) belki de C'ye yatkın olduğum içindir. yazın uğraşmayı düşünüyorum. nasip artık biraz araştırma yapıp bi yerden başlarım. belki dediğin gibi usb'den değil paralel porttan başlarım. usb gerçekten biraz karışık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frkkn26

Ben de elektroniğe yeni başladım. Arkadaşlarım uzun süredir ilgileniyormuş baya ilerlemişler. Ben de başlamaya karar verdim. İlk önce internetten çok basit devreler bulduk. Piyano gibi ses çıkaran dokuz butondan bir hoparlörden oluşan bir devre, ledli bir devre şu an hatırlamıyorum. Devre şemaları, eleman listeleri. Ondan sonra internette direnç gibi malzemeler satan siteler var reklam olmasın diye yazmıyorum, ordan 30 liralık bi sipariş verdim. Ne aldım? Beş-altı liraya bi multimetre aldım. "Breadboard" denen bişey var onu aldım. Lehim yapmadan devre kurabiliyorsunuz. Devrede kullanılan ince tel ( zil teli deniyor) aldım. Bir sürü direnç, kondansatör, buton, led, hoparör, entegre, pense, maket bıçağı falan aldım. Ondan sonra daha hiçbişey bilmeden ( lise fizikten bildiğim elektronik bilgileri hariç) devre şemasına bakarak devreleri kurdum. İlk başta çalışmadı tabi ki doğal olarak. Arkadaşlarımın yardımıyla hepsini çalıştırdım. Ondan sonra akım, gerilim ölçmeyi öğrendim, entegreleri falan araştırdım. PIC dedikleri şeyin ne olduğunu anladım. Böyle böyle kendi kendime biraz ilerledim. Transistörlere merak saldım ama çook geniş konu acayip hesaplamaları var. Sonra yazın devam etmek üzere şu anlık elektroniği bıraktım. Çünkü baya vakit ayırmanız gereken bişey.

süpersin bu dediğin malzemeleri alıp bende bu yazın başlayacağım ufaktan hevesimi artırdın teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

0 dan bu işe girişiyorum ve bu devre yapımlarında nereden başlamalıyım bilmiyorum bununla ilgili pek türkçe kaynakta yok.
    Sizin bildiğiniz kaynak var mı neler yapmalıyım ileride elektrik elektronik mühendisi olucam inşallah şimdiden başlamak istiyorum yazın bu şekilde değerlendirmek istiyorum

Kurs tavsiyelerini de açığım yeterki nerden başlamam konusunda yol gösterirseniz sevinirim

İyi forumlar

http://lmgtfy.com/?q=elektroni%C4%9Fe+ba%C5%9Flama

• Elektroteknik başlıklı dökümanlar üzerinde çalışarak teorik hakimiyet sağlayabilirsiniz Başlangıç için pratik denemeler simülatörde yapılabilir hatta daha kolay ısınmanızı sağlar zira board kullanımını öğrenmek, dikkatsizlikten kaynaklanan hatalar gibi şeyler başlangıçta biraz zor gelip heves kaçırabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

quote:

Orijinalden alıntı: frkkn26

Ben de elektroniğe yeni başladım. Arkadaşlarım uzun süredir ilgileniyormuş baya ilerlemişler. Ben de başlamaya karar verdim. İlk önce internetten çok basit devreler bulduk. Piyano gibi ses çıkaran dokuz butondan bir hoparlörden oluşan bir devre, ledli bir devre şu an hatırlamıyorum. Devre şemaları, eleman listeleri. Ondan sonra internette direnç gibi malzemeler satan siteler var reklam olmasın diye yazmıyorum, ordan 30 liralık bi sipariş verdim. Ne aldım? Beş-altı liraya bi multimetre aldım. "Breadboard" denen bişey var onu aldım. Lehim yapmadan devre kurabiliyorsunuz. Devrede kullanılan ince tel ( zil teli deniyor) aldım. Bir sürü direnç, kondansatör, buton, led, hoparör, entegre, pense, maket bıçağı falan aldım. Ondan sonra daha hiçbişey bilmeden ( lise fizikten bildiğim elektronik bilgileri hariç) devre şemasına bakarak devreleri kurdum. İlk başta çalışmadı tabi ki doğal olarak. Arkadaşlarımın yardımıyla hepsini çalıştırdım. Ondan sonra akım, gerilim ölçmeyi öğrendim, entegreleri falan araştırdım. PIC dedikleri şeyin ne olduğunu anladım. Böyle böyle kendi kendime biraz ilerledim. Transistörlere merak saldım ama çook geniş konu acayip hesaplamaları var. Sonra yazın devam etmek üzere şu anlık elektroniği bıraktım. Çünkü baya vakit ayırmanız gereken bişey.

süpersin bu dediğin malzemeleri alıp bende bu yazın başlayacağım ufaktan hevesimi artırdın teşekkürler

faydalı olduysa ne güzel :) lazım olursa elektronik siteleri malzeme siteleri adreslerini gönderebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: coder61

Elektroteknik başlıklı dökümanlar üzerinde çalışarak teorik hakimiyet sağlayabilirsiniz Başlangıç için pratik denemeler simülatörde yapılabilir hatta daha kolay ısınmanızı sağlar zira board kullanımını öğrenmek, dikkatsizlikten kaynaklanan hatalar gibi şeyler başlangıçta biraz zor gelip heves kaçırabilir.

haklısınız. devreyi yapmaktan çok hatalarla uğraşıyorum. akım gelmiyor gerilim gelmiyor kısa devre oluyor entegreler yanıyor anlayamıyorum gerçekten çok uzun sürüyor istekli olmayan biri hemen bırakıverir. teşekkürler tavsiyeleriniz için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.