Merhaba, Hobi olarak internetten bulduğum devreleri yapmaya başladım. Konuyla alakam yok, ilk kez lehim yapıyorum. Kimyasallar ile aram olmadığı için delikli pcb tercih ettim. Elimde bir sürü parça tel mevcut. Acaba bu şekilde tel kullanımı sıkıntı yaratır mı? Ohm metre kullanıyorum. 12 volt, maks 150ma lık bir devre. Teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Devrede tel kullanımı
-
-
Amper düşük kısa devre olmadığı sürece sıkıntı olmaz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Lehim telim pek kaliteli değil doğrudur, 40w ve altı ile çalışıyorum muhtemelen onun etkisi de vardır, haklısınız.
Birazda benim beceriksizliğim. Şimdi baştan başladım, emaye tel ile deniyorum, yatırmak yerine üstünden geçirdiğim için daha az lehim işi oluyor, devrenin kapladığı alan da küçüldü.
Bakalım çalışacak mı, teşekkürler.
İyi kalite lehim teli (mesela ince tip kurtel) kullanınız, havyada da -eğer alabiliyorsanız- sonar'ın tabanca havyasını kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 10 Nisan 2024; 21:37:41 > -
Havya seramik rezistans değil de eski tip tel rezistanslı ise 40w altı ile düzgün iş çıkarmaması normaldir. Sıcaklığı ayarlanabilen seramik rezistanslı bir havya alırsanız farkı görürsünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Nisan 2024; 8:58:56 >
Başlamadan önce biraz okuma yaptım, devrelerde 2n3819, lm1117 falan var, 40 watt altı çalışın diyorlardı, bende korkarak yapıyorum malum. Teşekkürler
Biraz daha acemiliğim azalsın, daha kaliteli tele geçiş yapacağım, teşekkürler
Sıcaklığı ayarlanabilir olduktan sonra yüksek watt'ın bir zararı yoktur.
Ama düşük güçlü havya ile lehim erisin diye havyayı elemanın bacağında uzun süre tutarsan elemanı bozarsın. Yeterli sıcaklığı veren iyi bir havyada havya ucunu dokundurur dokundurmaz lehim eriyecektir. Bu da verdiğin sıcaklık elemanın içine ulaşmadan işini bitirmeni sağlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Nisan 2024; 12:24:4 >
Kalitesiz telle acemilikte uzun kalabilirsin.... Kaliteli bir telin nasıl da iş gördüğünü görünce, "bu elektronikçiler de kendini bişi sanıyor, işi tel yapıyor" diyebilirsin..
-
Bayramdan sonra alacağım, deneyeceğim
Soldex mi iyi? Alıp deneyeceğim, teşekkür ederim
Markadan evvel oran. SN/Pb kalay kurşun oranı, genelde 60/40 kulanılır kalite adına. Kurtel yaygındır, feray, soldex belki daha iyi başka ürünler de vardır.
-
Teşekkürler, uygun olanı alacağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X