Şimdi Ara

DEVREM ÇALIŞMIYOR YARDIM (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben hobi olarak devreler yapmaya çalışıyorum.Çoğu da başarısız oluyor tabii. yine başarısız bir devre ürettim ancak bu sefer yardım alarak çalışır hale getirmek istiyorum.Aşağıda yapmak istediğim devrenin şeması ve benim yaptığım' şey' var. bu bir bass tiz kontrol devresi internetten buldum. Sadece bass kısmını koydum breadboard a.

EDİT:
    Fritzing den kendi devremi açıklayarak çizdim. ordan daha okunaklı oldu sanırım
    EDİT:
    Bread board yatay olarak da ikiye bölünüyormuş onu umursamadan hareket etmişim
    Ama yine de çalışmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agrios -- 30 Haziran 2015; 0:05:43 >

• up
  • Devrenin girişini ve çıkışını ne şekilde bağladınız?
  • Yanlış yapmışsın hem de temel kurallara uymamışsın.
  • 1)Potun orta bacağınını kondansatörlere bağlamamışsınız.
    2)ses çıkışındaki direnç kısa devre olmuş.
    Ben bunları görebildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Potun sağ bacağındaki direnç boşta duruyor.

Bord kullanmayı tam olarak öğrenmek gerek. Devreyi sonrasında adım adım kurun

• quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Devrenin girişini ve çıkışını ne şekilde bağladınız?

Nasıl yani çok acemiyim bilgim yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çakmak tavsiyesi lütfen "SS"li
    12 yıl önce açıldı
    ingilizce hocam nasıl (SS'li)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

Yanlış yapmışsın hem de temel kurallara uymamışsın.

Temel kural derken ne anlatmak istediğinizi anlamadım birde doğrusunu anlatırsanız çok memnun olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

1)Potun orta bacağınını kondansatörlere bağlamamışsınız.
    2)ses çıkışındaki direnç kısa devre olmuş.
    Ben bunları görebildim.

Getçekten saçmalamışım birde potansiyo nun solundaki direncin ucunu nereye bağlıcam orda bilmediğim bie simge var

• quote:

Orijinalden alıntı: cakin

Potun sağ bacağındaki direnç boşta duruyor.

Bord kullanmayı tam olarak öğrenmek gerek. Devreyi sonrasında adım adım kurun

Ordan ses girişi olmayacak mı hocam benim sorunum sol bacaktaki direnç aslında kaldı ortada

• Aslında Cakin arkadaş yapman gereken şeyi söylemiş.

Boarda kurduğun devreyi şemaya göre tekrar döşe, potun iki yanında duran dirençlerin diğer uçlarını kond.lara bağlaman gerek yani baştan şemaya bağlı kalarak ve boardu temel alarak devreyi kurman gerekiyor. Mesela potun orta ucunu hiç bağlamamşsın, bunun gibi bağlantı hataları var.

Bu gibi sorunları aşman kolay, birkaç denemeden sonra böyle hatalar azalır. İleride böyle hataları gözden kaçırdığın için yaparsın.

EK: Boardun üst kısmını artı (+) alt kısmını da eksi (GND) olarak düşün, kırmızı çizgi artı olsun, mavi çizgi de eksi olsun. Böyle kolay olur.

İyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 29 Haziran 2015; 22:44:45 >
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle düzenledim en uçtaki kapasitörün ucu ses çıkışı olacak sanırım değil mi

• 1nF ile 10K'nın birleştiği yere sesin canlı ucunu bağlaman gerekiyor. Devrede yine bir takım yanlışlar görünüyor dirençler kondlara yine değmemiş.

Çıplak kablo kullanman kısa devrelere neden olur. kabloları tamamen sıyırmadan yani sadece boarda girecek kadar sıyırarak kullan.

Board üzerinde çizim yapılan bir program vardı, adını bilsem çizer siteye koyardım.
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    Fritzing diye bir program var yaklaşık 40 mb lık. Zahmet oluyor ama uğraşamam derseniz canınız sağolsun
  • Buyur Kardes

http://m.youtube.com/watch?v=o9G3KwfTT74

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Takip ediyordum berat yeşiltaşı nasık gözümden kaçmış anlamadım. Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.