Şimdi Ara

Sony yardım SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 yıl önce arkadaştan 5 bira karşılığında almıştım boş vaktim var çalıştırıp değerlendirmek istiyorum.

Eksikleri ;

Radyo ayrıca amfi görevi görüyor 2 çıkışlı fakat 1 çıkışı çalışmıyor entegreden kaynaklı sanırım DC 40 V akım alıyorum çıkıştan onu değiştirebilirim.

Hoparlörlerin körükleri yırtılmış ve bir tanesi yanık geldi. Kabinin serisi SS-E5 fakat hiç bir yerde bulamadım sadece hoparlör baktım 21 cm Sony marka onu da bulamadım başka marka bir hoparlör taksam olur mu ? Yada sony 21 cm hoparlör bulabilir miyim ?

Birde bu cihazı kullanan yada bilen var mı masraf yapacağım değer mi sizce arkadaşlar ? Öğrenciyim boşuna para harcamak istemem açıkçası amacım temiz ses ile müzik dinlemek bass tiz ses orantılı olsun istiyorum..

Sony yardım SS'li Sony yardım SS'li Sony yardım SS'li Sony yardım SS'li Sony yardım SS'li

• Yok mu arkadaşlar yardımcı olabilecek birisi ?
  • nejj kullanıcısına yanıt
    Temiz ve dolgun birses alirsiniz.. Cikisi ortalama 50w 8ohm bir hoparlor olur.
    Tabi hoparlorden once cihazin ses girisini tamir etmeniz gerekir. Cikis tr si yanmismutlaka. Bunu onarin sonra hoparlore gecin. Tek hoparlorden iyibir ses aliyorsaniz. Digeri ile 2kati daha fazla ses verecektir. Tape girisinden pc veya uydualicisi gibi cihazlara giris yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 4 Temmuz 2014; 4:16:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buldum hoparlör üstünden çıkanların 5 w fazlası Fransa malı aynı türde tıpatıp aynısı biraz bakım yapacağım sonrası inşallah güzel olur ilgilendiğin için teşekkür ederim dostum :)
  • nejj kullanıcısına yanıt
    Yalnis anlamayinda
    önce bozuk olan ses cikisini tamiredin..
    Peki bozuk olan hoparlorun neyi var ?
    8ohm degilde kisa devre gosteriyorsa. Ya hoparlor bozulup cikisi yakmistir. Yada cikis bozulup hoparloru yakmistir. Buyuk ihtimal transistorler gidiktir. Sigorta niye atmazki
    Ses ciksin yeter derseniz. Hoparlorun birini tamirettirin digerini yenisini takin yada bobin sardirip kullanin. Hesabiniza nasil uygun gelirse.. 8ohm 60w civarinda ayni capta 1-2cm oynayabilir. Yeni hoparlor daha iyi olur. Cikis entegresinin ismi nedir ? Kabinleri biraz modifiye edip birercift orjinal otohoparlorude takabilirsiniz.. Nasil uygun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 5 Temmuz 2014; 17:02:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Yalnis anlamayinda
    önce bozuk olan ses cikisini tamiredin..
    Peki bozuk olan hoparlorun neyi var ?
    8ohm degilde kisa devre gosteriyorsa. Ya hoparlor bozulup cikisi yakmistir. Yada cikis bozulup hoparloru yakmistir. Buyuk ihtimal transistorler gidiktir. Sigorta niye atmazki
    Ses ciksin yeter derseniz. Hoparlorun birini tamirettirin digerini yenisini takin yada bobin sardirip kullanin. Hesabiniza nasil uygun gelirse.. 8ohm 60w civarinda ayni capta 1-2cm oynayabilir. Yeni hoparlor daha iyi olur. Cikis entegresinin ismi nedir ? Kabinleri biraz modifiye edip birercift orjinal otohoparlorude takabilirsiniz.. Nasil uygun olur.

Merhaba sistem şu an köy evinde.
    Köy evine gidince tamir edeceğim şu an Merkezdeyim.
    Bozuk olan hoparlörlerin körükleri gitmiş sargılar sağlam değil diğerinin konisi bozuk.
    Tam olarak bilgim yok benimde 15 yıldır böyleymiş arkadaşımın babasının atacaklardı 4 adet Carlsberg e aldım onaları
    Ses çıksın yeter değil de eski haline döndürüp temiz ses almaktan yanayım zaten hoparlörlerini buldum şu an kargodan geldiler fakat daha inceleme şansım olmadı köy evine gidince montaj yapıp tek çıkışından ses alacağım eğer uygun görürsem amfinin entegresini değiştireceğim kontrollerini yapıp.

• Resimlere baktimda.. Miknatis capi 15cm mi yoksa ikisi farkli gibi duruyor. İyi bir bass hoparlor gibi duruyorsa, atacaksaniz* tekini yaptirip kullanmayi dusunuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forumda Sapık Var [SS'Li]
    11 yıl önce açıldı
    Oyalıyo mu ss’li
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam yaklaşık olarak 6-7 cm civarı iki fotoğraf ta aynı hoparlöre ait aslında arka tarafından ve açı farkından farklı algıladınız herhalde :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.