Şimdi Ara

Devrilmeyen ve Kaymayan araba yok mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
8.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben böle bi araç duydum ama henüz görmedim çapraz süspansiyonlu biaraç diye duymuştum
  • şu anda range roverlarda otobanda virajlara girildiğinde devrlmeyi önleyen bi sistem var. çalışma sistemi çok basit aracın kasasını ters yöne doğru kaldırıyo ve araç yatmıyo bu sayede de dengeyi maksimum ölçüde koruyolar fakat tabi bu da bi noktaya kadar çünkü çok yüksek hızda gayet kalite bi viraja girerseniz araç sistemi bunu gene tolere edemez sonuç olarak range roverlarda devriliyo ayrıca arkadaşın biri demiş paletli araçalar devrilmez diye onlarda devrilebiliyo
  • arkadaşım onlarda devrilebiliyor malesef
    quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

4 çeker binek.....
    birde tekerlek yerine paletli araç...
  • Citroen'i kuran herifin kızı arabası devrilince ölmüş. Adam da hırs yapmış, "Ben hiç devrilmiycek bir araba yapıcam" demiş ve pnömatik süspansiyonu icat etmiş. Sonra da arabayı devirecek olana ödül vaadetmiş. Accayip bi paraymış ödül. Memleketin her tarafında millet Citroen’i devircem diye uğraşmış. Sonunda bi çavuş devirmeyi başarmış ama o da adamın kızı gibi ölmüş. Şirketin sahibi böyle bi yarışma açtığı için köpek gibi pişman olmuş. Hemen adamlarına emir vermiş, Citroen'in amblemi çavuşun anısına “ters duran çavuş pırpırı” olmuş.
    efsaneler.com dan alınıtıdır.
  • benim arabam hiç devrilmedi :)
  • Heh heh, bi efsane de ben yazayim.

Bunun bi arkadasinin oglunu da hayvanat bahçesinden kaçan bi aslan kovalamis. Oglan peco marka arabaya atlamis, arkasindan aslan atlamis ve arabayi yemis Böylece adam arabaya aslan amblemi koymus.
  • itinayla araba devriltilir
  • Mini Cooper da devrilmeyebilir.. Çünkü tekerlerin hepsi 4 köşede.. Gerçi bi rampa koy her araba devrilir.. Aşağıdaki fotoya raqmen bence Mini Cooper kolay kolay devrilmez..

Devrilmeyen ve Kaymayan araba yok mu?

Wazgeçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 5 Mayıs 2006; 20:01:26 >

• Saab'lar kolay devrilmez diye duymuştum. Legacy'ler de devrilmez gibime geliyor. Hem 4 çeker hem de bayağı genişler
  • Devrilmemek üzere tasarlanan citroenin bazı modelleridir, bu nedenle o kadar iddalı olmuştur bu konuda.Yarışma doğrudur ama çok eski modeli için geçerlidir.Adamın ölüp ölmediğini bilmiyorum ama sanırım Xantia da da aynı olayı bir rallici denemiş ve bir türlü aracı devirememişti.Devirebilseydi hediye sıdır Xantia vereceklerdi... (Tartışılır tabi alıp almayacağı)

Bu olayın resimlerini de görmüştüm, hatta bu testten sonra araç 3 tekerlekle şov yapmıştı ...Enteresan, diğer hiçbir araç bu arabanın yapabildiklerini henüz yapamıyor diye biliyorum . En azıdan asimetrik 3 tekerlek sürüş diğer araçlarda yok .

Yanlız 2 yıldız alması güvenli olmadığını gösteriyor.Belkide çavuş sizlere ömür olmuş olabilir :)

Saygılar.
  • Citroen’i üne kavuşturan model: Traction Avant

Dünya otomobil tarihine damgasını vuran ilk 100 otomobilden biri olan Citroen Traction Avant ilk kez 1934 yılında piyasaya sunuldu. Dönemin otomobilleri ile kıyaslandığında yüksek performansı ve kullanım kolaylığı ile hemen farklılaştı. Citroen, bu modelle dünya otomotiv sahnesinde önemli bir role kavuşurken, Traction Avant takip eden teknolojik gelişmelere de öncülük etti.

Traction Avant Avrupa’da otomobil üretiminde devrim niteliği taşıyan seri üretim tekniklerinin kullanıldığı ilk otomobildi. Traction Avant’ı efsaneleştiren diğer özelliği de “hidrolik” sistemiydi. Bugün sıradan özellikler olan önden çekiş, hidrolik sistem gibi unsurlarla Citroen markası müthiş bir başarı sağladı. Bu sistemin ilk denendiği otomobil Traction Avant idi. Sistem iyi sonuçlar verince, seri üretime geçildi ve model “DS” adını aldı.

Farlarından çamurluğuna kadar her detayında şıklığı ile dikkat çeken Citroen Traction Avant’ın yol tutuşu ise olağanüstüydü. Zamanın otomobillerine göre 20 santim daha alçak, fakat daha ferah ve geniş iç hacime sahip olan otomobil bu özelliğiyle de puan topladı.

İlk olarak 1303 cc, dört silindir, 32 beygir gücünde üretilen modelin maksimum hızı 95 km/saat idi. Ardından motor kapasitesi 1911 cc, 46 beygire yükseltildi. 1939 yılında 6 silindirli 2868cc’lik modeli çıkarıldı. 15CV olarak bilinen 76-80 beygir gücü arasında üretilen bu modelin maksimum hızı 130 km/saat idi. Efsaneleşen Traction Avant aynı zamanda “Yolların Kraliçesi” unvanını kazandı. Fransa dışında İngiltere ve Belçika’da da üretilen Traction Avant’ın, 1938’den 1947 yılına kadar görünümünde, 1947’den 1957 yılına kadar da motorunda birtakım değişiklikler yapıldı. 1957 yılında üretimi sona eren modelden 23 yıl içinde 700 binin üzerinde üretildi ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edildi.

6 silindirli Traction Avant modeli pazara sunulduğunda, tüketiciye zamanın ötesinde artılar getiriyordu. Zaten büyük ilgi gören dizaynına, hızı, önden çekiş düzeneği, zor devrilmesi gibi özellikler de eklenince, otomobilin büyüsü daha da arttı. Teknik özellikleri bir yana, otomobilin adından söz ettiren asıl özelliği, 90 derecelik “U” dönüşlerde bile devrilmemesiydi. Piyasaya çıktığı dönemlerde “Devirene bir Citroen hediye” sloganıyla da dikkat çeken Traction Avant 15/6 modeli belki de bu yüzden gangesterlerin gözdesi oldu. Sahip olduğu özellikler onu İkinci Dünya Savaşı’nda döneminde General De Gaulle’ün otomobili olarak da farklı bir ün kazandırdı. 4 silindirli otomobillere sahip olan polis teşkilatının ise düşmanlarını takip etmesi hayli zorlaştı...

• doblo lar hiç dewrilmez dewirene ödül weriyorum çawuşlar hariç onlar hakkını kullandı

• quote:

Orjinalden alıntı: exotik

quote:

Orjinalden alıntı: S2000

Bazıları VOLVO'nun arabası olduğunu söylüyordu biraralar , virajlarda ağırlık dönülen yöne mi ne veriliyormuş

Volvolarda nereye dönülüyorsa arka tekerlerklerde çok hafif o yönün tersine doğru dönüyor diye biliyorum...Virajın sertliğine göre

BMW lerde süratlendikten sonra artık 150-170 den sonradır sanırım bilmiorum, arka lastiklere yük binip tabanı genişliyor diye duymuştum...

Ama ne kadar doğru bilmiyorum.Sadece söylenti de olabilr...

söylenti,arka tekerlerin açıldığı yere yaklaştığı doğru ama hızlanınca değil fazla yukleme yapınca.ayrıca hızlanan araca nerden yük binebilir giderken? hızlanan araba hafifler aksine

• Mazda bir ara amerikanın devrilmeyen markası seçilmişti.Ford da en kolay devrileni denmişti ford daha sonra anketi yapan kuruluşu mahkemeye falan vermişti.
  • beyler dünyada seri üretim olarak devrilmeyen sadece citroen var ama nasıl oldu bilinmiyor bir türk o arabayı bile devirdi fransızlar araştırdı ama nasıl devirdi bulamadılar.ama el yapımı asla devrilmeyecek arabalar var.offroad ların bazı türleri asla devrilmiyor ağırlık merkezi eksenel olarak tekerlek sınırlarını geçemezse zaten arabanın devrilme ihtimali olmaz.yani ne kadar büyük teker o kadar iyi demek vede ne kadar alçak o kadar iyi sonuç olarak hepsi aynı şeye hizöet etmek için yapılan şeyler.
  • citroen C4 leri incelerken servisteki eleman bize C5 ler için asla devrilmeyeceğini devrilsede fabrikanın aracı değiştirme garantisi oldugunu soylemişti.

artık ya eleman iyi üfürdü yada C5 ler kaliteli araçlar.

gerçi biz test sürüşü için istemiştik bi C5 ama onada yanaşamadı
  • quote:

AAA BU BENİM ESKİ ARACIM....
    quote:

Orjinalden alıntı: istako

quote:

Orjinalden alıntı: SnipeTR

ben bu araba devrilmemiş diye duydum

buraya tıklayınız

bu araç devrilecek hıza ulaşamamıştırda ondan devrilmemiştir

valla devrilmeyen araç varmı bilmiyorumda şu arabaya bakınca sanki mümkün değil devrilmez gibi duruyo arabanın genişliği boyundan uzun nerdeyse

Ya çogu araba devrılır ama devrılmeyenı de icat etmek lazım

• Araplar Yanlıor Ya Hundai SONATA ile Öküz gibi ewire çewire Kopara Kopara
    gördüğüm kadarı ıle Dewrilmioor
    Sonata dewrilmez
  • o zaman şunu diyim....
    devrilmeyen tek araç sabit araçtır.

quote:

Orjinalden alıntı: Bmw_m3

quote:

AAA BU BENİM ESKİ ARACIM....
    quote:

Orjinalden alıntı: istako

quote:

Orjinalden alıntı: SnipeTR

ben bu araba devrilmemiş diye duydum

buraya tıklayınız

bu araç devrilecek hıza ulaşamamıştırda ondan devrilmemiştir

valla devrilmeyen araç varmı bilmiyorumda şu arabaya bakınca sanki mümkün değil devrilmez gibi duruyo arabanın genişliği boyundan uzun nerdeyse

Ya çogu araba devrılır ama devrılmeyenı de icat etmek lazım

• Bende bildiğim kadarıyla volvolar devrilmiyo çünkü altında civa varmış hatta bi ara volvonun herhangi bir aracını ters çevirene aynı arabadan veriyolarmış diye bir şeyde duymadım değil ama ne kadar doğru o tartışılır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.