Şimdi Ara

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
7
Favori
62.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rica ederim arkadaşım, bu forumu bunun için seviyorum. Burada Bilgisayar ve Teknolojik aletlerle ilgili birçok soruma ve sorunuma çözüm buldum, bende size yardımcı olabildiğim için mutluyum.

Yükseltme(internet) butonunu bende gördüm ve senin gibi ellemeye korktum :) Alete Çince birşeyler yüklenir diye çekindim. Cesaret edip deneyen olursa :) burada paylaşsın lütfen.

EGREAT ve biraz önce yazan "miyagi007" arkadaşın kullandığı INCA, hepsi aynı aletin klonları ama örneğin INCA'da You tube yok, sanırım her firma için ayrı firmware'ler yazılıyor, bunun için birbirlerine uyacaklarını sanmıyorum.
  • arkadaşlar bu üründe canlı olarak yerel kanalları izleyebilir miyim?ya da yerel kanalları izleyebileceğim internet bağlantısı olan bi medya oynatıcı tavsiye edebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

eksik çihazı neden satarlar anlamış degilim

Eksik cihaz nedir ?

Sadece firmware de buglar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krcn

arkadaşlar bu üründe canlı olarak yerel kanalları izleyebilir miyim?ya da yerel kanalları izleyebileceğim internet bağlantısı olan bi medya oynatıcı tavsiye edebilir misiniz?

DVB-T YANİ KARASAL ÖZELLİĞİ TÜRKİYE 'DE OLMADIĞI İÇİN BU TURNER CİHAZA KONMAMIŞ.INTERNET TVLER VE RADYO ÖZELLİĞİ ŞUAN Kİ FIRMWARE DE OLMADIĞI İÇİN ÇALIŞMAMAKTADIR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado1

quote:

Orijinalden alıntı: point

@bado1 , @samsungx , @sistemtasarim ;

Sevgili arkadaşlar ben uzun süre önce Dexonic'in sitesindeki you tube güncellemesini indirip kurmuştum ve o zamandan beri you tube'u ethernet kablosu takarak sorunsuz izliyorum, yanlız bazı filmleri açamıyor, buda sanırım filmin uzantısından kaynaklanıyor.

Benim kullandığım güncelleme "bt_3548hr_07032001a" idi ve şu anda Kurulum/Sistem/Sistem Güncelleme'den baktığımda Firmware "H1R83-0816-220-110224-11-BT-301_N" olarak görünüyor.

Güncelleme dosyasını Rapid share'e upload ettim.

Linki "http://rapid share.com/files/454767427/bt_3548hr_07032001a.rar"

** rapid share Birleştirin :)

Rar dosyasını açtıktan sonra içindeki "install" dosyasını boş bir USB belleğe yükleyin, Belleği Dexonic'e USB HOST porttan takın, Kurulum/Sistem/Sistem Güncelleme'den kurun. Sanki bir yerde takılır gibi oluyor, bekleyin birşey yapmayın. Bittikten sonra aleti kapayıp belleği çıkartıp alati açın. You Tube'a Girip sanal klavye ile istediğiniz dosya adını yazdığınızda ilgili tüm filmler sıralanıyor :)

Not : Ben henüz Bt Samba güncellemesini kurmadım, biraz karışık geldi, bu yüzden bu güncelleme ile çakışıp çakışmadığını bilmiyorum. Yüklerken bunu unutmayın.

Hepinize kolay gesin. Selamlar.

dostum teşekkürler sayende enazından youtube işini kısmen çözdük.bazı youtube videplarını oynatmıyor herhalde uzantısından dolayı.bt-samba'ya daha bulaşmadım açıkçası youtube kaybetmekten çekiniyorum.bu youtube güncellemesinden sonra sistem-güncelleme bölümünde yeni bir buton daha açıldı.önceden sistem den Genişleme paketini güncelle ve sistem yükseltme butonları vardı şimdi ek olarak yükseltme(internet) diye br buton daha çıktı.ama butonu tıklamaya çekindim doğrusu.daha önce denk gelen ve bu butonu tıklayan oldumu acaba?
    ayrıca bu cihazın ara yüzü Egreat hd medya player ile birebir aynı neredeyse.acaba egreat'ın güncellemeleri bunda kullanılabilirmiki?

Yükseltme (Internet) servisinde url adresi olmadığı için çalışmaz rt1283dd veya rt1073 chipseti kullanılan bu cihazların UI hemen hepside aynıdır. Çok fazla fark ürünü pazarlayan firmanın üreticiye yaptırırken verdiği siparişe göre ekleniyor olmasıdır.

• ben hiç dokumadan son güncelemeyi bekleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemtasarim

quote:

Orijinalden alıntı: krcn

arkadaşlar bu üründe canlı olarak yerel kanalları izleyebilir miyim?ya da yerel kanalları izleyebileceğim internet bağlantısı olan bi medya oynatıcı tavsiye edebilir misiniz?

DVB-T YANİ KARASAL ÖZELLİĞİ TÜRKİYE 'DE OLMADIĞI İÇİN BU TURNER CİHAZA KONMAMIŞ.INTERNET TVLER VE RADYO ÖZELLİĞİ ŞUAN Kİ FIRMWARE DE OLMADIĞI İÇİN ÇALIŞMAMAKTADIR.

peki bu internet tv Inca IMP-56HD Player'a konmuş mudur?
  • Inca'nın cihazı elimde yok. Daha önceden Smartvision cihazı satın aldım .1 hafta kadar kullandım .Orda Dark Media firmware yükleyerek bazı tv kanallarını seyretmiştim.Aslında bu cihaza da eklenebilir. Yanlız şunu unutmamak lazım ki ne kadar çok özellik eklersen aldığın cihazın fiyatı yukarılara gitmeye başlıyor. Asya'da bu cihazlarda yok yok diyorum. Burada bu özelliği kullanamazsın diye düşünüyorum. Zaten kullansanda eğer evinde plazma ,lcd veya Led tv varsa bir de dreambox uydun varsa motorlu çanak kullanıp birçok hd ve full hd yayını alabiliyorsan zaten senin bu cihazı almana gerek yoktur.
  • MEDIA Recorder-Medya Oynatıcıları güvenlik kamera kayit özelliğiyle kullanılabilirmi ?
  • quote:

@miyagi007 ;

Hayır kayıt kalitesi son derece iyi, titreme v.s. olmuyor. Evet bahsettiğiniz alet, bu topicte tartıştığımız Dexonic'in aynısı gibi, bu aletleri BLUE TIMES adında bir Çin firması üretiyor ve dünyada onlarca marka adı altında satılıyor, Dexonic bunlardan biri, sanırım Inca'da kendi adına fason ürettirmiş. Firmanın Web sitesi "http://www.ebluetimes.com" burada onlarca farklı fonksiyonlu ve chipsetli modelleri görebilirsiniz. Siz Incayı nereden ve kaça aldınız, yazarsanız sevinirim.

Selamlar

Şimdi Inca IMP-56HD diye aratırken Donanım Haberde sizin Inca IMP-56HD yi tartıştığınız topiğe ulaştım, orada "aleti HDsmart receivera bağladığımda görüntü küçülüyor ve hafif titremeye başlıyor" diye yazmışsınız, sanırım sorununuz görüntü çözünürlüğü ile ilgili, ayarlardan (eğer Menü Dexonic ile aynıysa) Kurulum/Video/Video Sistemi'nden görüntü ayarlarınızı kurcalayın, sanırım buradaki ayarlarla çözüm bulabilirsiniz.

incayı 292 tl ye HB dan almıştım ama dün iade ettim. chaz mv veya diğer formatlarda gayet guzel gösteriyor. Ancak cihazı kompozitten receivara bağlayıp hdmi üzerinde de lcd ye bağladığımda AV kısmında görüntüde titreme ve bozulma oluyor. Pasifik bilgisayar ile telde konuştum ama bi sonuç alamadım.

şu an 2 cihaz arasında kaldım DARK RECORDMANİA ve CREA JOYBOX RECORDER. İkisininde harddisksiz modeli. Crea nın kayıt kalitesini teknosada test ettim gayet başarılı. ikisi de testlerden iyi puanlar almış. Ama creanın komponent çıkışı mevcut değil, birde üzerindeki işlemcinin ne oldugunu bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: miyagi007

quote:

@miyagi007 ;

Hayır kayıt kalitesi son derece iyi, titreme v.s. olmuyor. Evet bahsettiğiniz alet, bu topicte tartıştığımız Dexonic'in aynısı gibi, bu aletleri BLUE TIMES adında bir Çin firması üretiyor ve dünyada onlarca marka adı altında satılıyor, Dexonic bunlardan biri, sanırım Inca'da kendi adına fason ürettirmiş. Firmanın Web sitesi "http://www.ebluetimes.com" burada onlarca farklı fonksiyonlu ve chipsetli modelleri görebilirsiniz. Siz Incayı nereden ve kaça aldınız, yazarsanız sevinirim.

Selamlar

Şimdi Inca IMP-56HD diye aratırken Donanım Haberde sizin Inca IMP-56HD yi tartıştığınız topiğe ulaştım, orada "aleti HDsmart receivera bağladığımda görüntü küçülüyor ve hafif titremeye başlıyor" diye yazmışsınız, sanırım sorununuz görüntü çözünürlüğü ile ilgili, ayarlardan (eğer Menü Dexonic ile aynıysa) Kurulum/Video/Video Sistemi'nden görüntü ayarlarınızı kurcalayın, sanırım buradaki ayarlarla çözüm bulabilirsiniz.

incayı 292 tl ye HB dan almıştım ama dün iade ettim. chaz mv veya diğer formatlarda gayet guzel gösteriyor. Ancak cihazı kompozitten receivara bağlayıp hdmi üzerinde de lcd ye bağladığımda AV kısmında görüntüde titreme ve bozulma oluyor. Pasifik bilgisayar ile telde konuştum ama bi sonuç alamadım.

şu an 2 cihaz arasında kaldım DARK RECORDMANİA ve CREA JOYBOX RECORDER. İkisininde harddisksiz modeli. Crea nın kayıt kalitesini teknosada test ettim gayet başarılı. ikisi de testlerden iyi puanlar almış. Ama creanın komponent çıkışı mevcut değil, birde üzerindeki işlemcinin ne oldugunu bulamadım.

Dark ile Crea aynı firma tarafından yapılan cihazlardır. Dark'ın farkı firmware ve destek konusunda diğerlerine göre önde olmasıdır. Chipseti Realtek 1283dd kullanılmaktadır. Disk desteği bu ürünün 2 TB 'dır. Dexonic 'de kayıt olarak SONY LCD TV üzerinden hem kablo tv hemde digital receiver ile yaptım ve başarılıdır. Cihaz üzerindeki bazı uygulamalar yeni gelecek firmware ile youtube,vs daha iyi çalışacak durumda olucağını düşünüyorum. Dark 'ın fiyatı kim yerlerde 500 tl kadar geliyor. Dexonic fiyat olarak daha uygun ve kasa olarak daha şık ve ayrıca HDD söküp takmak çok kolay diyebilirim. Tercih sizin sonuçta .

• dexonic aydınlık kayıtlarda görüntü iyi ama karanlık sahnelerde hafif kırmızılık ve flu oluyor aynı şeyler d.t plusta yok.
  • sevgili arkadaşlarım cihazıma Dark 150Mbps Kablosuz Antenli USB Adaptör alacağım bu adaptörü alıpta kullanan varmı eğer kullanan yoksa almayayım eğer olmazsa gitti 40 tl(termobiyotik te bütün masraflar dahil 40 tl)
  • quote:

Orijinalden alıntı: acanl

sevgili arkadaşlarım cihazıma Dark 150Mbps Kablosuz Antenli USB Adaptör alacağım bu adaptörü alıpta kullanan varmı eğer kullanan yoksa almayayım eğer olmazsa gitti 40 tl(termobiyotik te bütün masraflar dahil 40 tl)

Ben kullanıyorum. IMS menusundeki özelliklerde şuan sıkıntı var.Firmwareden kaynaklı olmaktadır. Torent denemesi yaptım ve çalıştı.Ne
  • Sevgili dostum izahatın için teşekkür ederim bir de wireless adaptörü taktıntan sonra ayarları nasıl yapıyorsun ve torrentlere nasıl giriyorsun izahatlı şekilde yazarsan deneyeyim

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: acanl

Sevgili dostum izahatın için teşekkür ederim bir de wireless adaptörü taktıntan sonra ayarları nasıl yapıyorsun ve torrentlere nasıl giriyorsun izahatlı şekilde yazarsan deneyeyim

teşekkürler

Cihazın kurulum menusune girip Ağ kısımında Kablosuz Ağ linkine ttıkla Connections 1 kısımına tıkladıktan sonra ortamdaki Apler veya ADSL modemin SSID tıkladıktan sonra WEP VEYA WPA şifrenizi girdikten sonra modeminizin ip adres bloğunda bir ip adresi alırsınız. Daha sonra dexonic cihazının lokal ip adresine modeminiz üzerinden DMZ seçeneğini aktiflemeniz yeterli olucaktır. Diğer adımda DEXONIC'de BT & Samba özelliğini yüklemiş olman gerekiyor. Daha sonra internet explorer veya mozillayı aç adres satırınahttp://venus veyahttp://dexonic'in lokal ip adresini yaz.Karşına gelen ekranda ADD Torent kısımından torent dosyasını ekle ondan sonra indirmesi gerekiyor. Eğer indirmez ise cihazın ve adsl modemin ip adres aralığını aşağıdaki gibi ayarla

MODEMİN IP ADRESI : 192.168.0.1
    SUBNET MASK: 255.255.255.0
    DHCP BAŞLANGIC IP ADRESİ : 192.168.0.2
    BİTİŞ IP ADRESİ : 192.168.0.254

DEXONIC IP ADRESİ : 192.168.0.2 OLMALIDIR. DARK'IN MAC ADRESİNİ GÖRE MODEMDEN REZERVE ET.
    DMZ AÇIK : 192.168.0.2

• bu hdd bilgilerine nerden ulaşılıyor nekadar kapasite kaldı öğrenmek açısından
  • quote:

bu hdd bilgilerine nerden ulaşılıyor nekadar kapasite kaldı öğrenmek açısından

Bilgisayarına eğer usbden bağlarsan external bir disk olarak eklendiğinde Bilgisayarımda bir sürücü harfi alıcaktır. O şekilde görebilirsin. Tek partion ise Bittorent ekranında görebilirsin. Diğer şekilde bir bilgi ancak cihaza ethernet veya wifi olarak ağa dahilse cihaza telnet olarak bağlanıp linux komutlarıyla veya \\venus diye bağlanıp dir komutunu denemen lazım.

Firmada yakında firmware yayınlarsa daha güzel olucaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemtasarim

quote:

bu hdd bilgilerine nerden ulaşılıyor nekadar kapasite kaldı öğrenmek açısından

Bilgisayarına eğer usbden bağlarsan external bir disk olarak eklendiğinde Bilgisayarımda bir sürücü harfi alıcaktır. O şekilde görebilirsin. Tek partion ise Bittorent ekranında görebilirsin. Diğer şekilde bir bilgi ancak cihaza ethernet veya wifi olarak ağa dahilse cihaza telnet olarak bağlanıp linux komutlarıyla veya \\venus diye bağlanıp dir komutunu denemen lazım.

Firmada yakında firmware yayınlarsa daha güzel olucaktır.

teşekkürler

• sevgili arkadaşlarım ağ ayarlarını yapamıyorum şayet istanbul kartal veya pendik te oturan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.