Şimdi Ara

Dfi Lanparty Ultra Acil Ram Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dfi ultra anakart aldım.Ramleri her türlü kombinasyonda taktım.Dual çalışmasını bıraktım single bile çalışmıyolar.tek takınca 1inci ve 2nci slotta çalışıyolar.1ve 2 ye aynı anda taktığımdaysa bilgisayar açılmıyor.3 ve 4 te hiçbir türlü ram çalıştırmayı başaramadım.Acil yardım.

• Bellekleri başka bir bilgisayarda denediniz mi?
  • +1 DFI ların bellek seçtiğini duymuştum...ama yine söylüyorum duydum...birebir şahit olmadım...

hatta üretici fimanın bu konuda sitesinde bir takım açıklamalarınında olduğunu duydum...

araştırmakda yarar var derim...
  • asus a8n sli ve msi k8n diamond da 512x2 hem single hemde dual çalışıyor.
  • Ramleri aynı renkli slotlara takman gerekiyor. Yani 1-3 veya 2-4. Kullandığın ramin çipine göre ( Winbond, Hynix, Samsung ) bu slotları seçebilirsin. Portakal renkli slotları kullanmayı dene.
  • Bu arada DFI' in default hızında kullanılan ramler konusunda seçici olduğunu duymadım. Fakat Hynix Chipli ramlerde overclock esnasında 220Mhz üzerinde problem çıkardığını okumuştum.
  • Her türlü kombinasyonu yaptım.
    1 ve 2
    2 ve 3
    3 ve 4
    1 ve 3
    2 ve 4
    Anakarttamı bi sorun var acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullandığın ram marka? Chip? Anakart Bios sürümü? gibi detaylandırırsan yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle ramleri tek tek çalıştır ikiside tek çalışıyor mu?

İkiside tek başına çalışıyorsa BIOS' u jumper ile sıfırlayıp ramleri turuncu/portakal rengi slotlara takıp tekrar denemelisin. 1-2, 1-4, 2-3, 3-4 kombinasyonlarını kullanma.

Kullandığın anakart özellikle overclock için üretildiğinden overclock bölümünü araştırabilirsin. Hatta orada forum kullanıcılarının oluşturduğı DFI kullanma rehberi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 19 Ekim 2005, 3:56:25 >
  • "cold boot"un hayırlı olsun. tek rami sarıya takıp s,stemi bir kere aç.sonra biosu defaulta getirip ramleri turunculara tak.
  • Beyler ramin çipi hakkında bi fikrim yok ama ocz el ddr 4800 platinium edition.
  • bu cold boot hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar.Maymunkral arkadaşın dediğini yapsam ve çalışsa biticek mi herşey.Yoksa her açışımda aynı şeyimi yapıcam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.