Şimdi Ara

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<--- (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
31.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WISHNE

quote:

Orijinalden alıntı: mcfacia07

Arkadaşlar listeye adını ekletmek isteyenler pm atsın

@WISHNE Hocam antalyanın neresindensiniz bende antalyadayım

işyerim üçkapılarda, sümerbank, sizde aracınızı kazasız belasız kullanın.

Hmm bende meltemdeyim özelden dükkanınızın adresini gönderebilirmisiniz

Bu arada 2011 --->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<--- 1.Ci Antalya Buluşması Mı Yapalım Diyorum
  • Arabaya değişik planlarım var
  • quote:

Arabaya değişik planlarım var

:)) nasıl planlar bunlar değişik konsutun
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

quote:

Arabaya değişik planlarım var

:)) nasıl planlar bunlar değişik konsutun

Zenon çelik jant cam filmi tesisat vs.
  • Merhabalar,

Bende aranıza katıldım Elegant 1.6 2011 siyah aracımı haftaya teslim alacağım. 2. elde çokca yalancı satıcı ile uğraşmaktan bıktım ve gidip sonkar dan sıfır aldım.
    Daha önce de corolla 2008 elegant aracım vardı onu sattım ama ondan sonra 4-5 araç kullandım farklı markalarda corollanın rahatlığı ve konforunu bulamadım.

Birde kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Test aracını kullandım sonkar da debriyaj çok sert geldi bu o araca özgü mü? Görevliye sorduğumda normal olduğunu söyledi
    Oraya giderken clio ile gittiğimden mi bilemiyorum ama kas geliştirme derecesinde bir sertlik hissettim. 2008 corollamda bu kadar sert bir debriyaj hatırlamıyorum.

Yani bu sebeple tam otomatik mi alsam diye de düşünür oldum. Bilenler ve tecrubesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Herkese kazasız günler ve araçlarını güle güle kullanmalarını dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turktasarim

Merhabalar,

Bende aranıza katıldım Elegant 1.6 2011 siyah aracımı haftaya teslim alacağım. 2. elde çokca yalancı satıcı ile uğraşmaktan bıktım ve gidip sonkar dan sıfır aldım.
    Daha önce de corolla 2008 elegant aracım vardı onu sattım ama ondan sonra 4-5 araç kullandım farklı markalarda corollanın rahatlığı ve konforunu bulamadım.

Birde kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Test aracını kullandım sonkar da debriyaj çok sert geldi bu o araca özgü mü? Görevliye sorduğumda normal olduğunu söyledi
    Oraya giderken clio ile gittiğimden mi bilemiyorum ama kas geliştirme derecesinde bir sertlik hissettim. 2008 corollamda bu kadar sert bir debriyaj hatırlamıyorum.

Yani bu sebeple tam otomatik mi alsam diye de düşünür oldum. Bilenler ve tecrubesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız bin inş.

debriyaj sadace üstte kavrıyor ama kesinlikle sert değil. Kavrama noktasında sıkıntılar oldu. çoğu kişinin şikayeti bu yöndeydi ama sertliğinden yakınanını hiç görmedim açıkcası. ama ne olursa olsun alısırsınız merak etmeyin.

manuel vites özellikle 6 vitese temkinli yaklasmama ragmen kullanımı çok rahat ve çok güzel. 5ten yukarıyı ilk corollada gördüm:) vitese çok hakimsiniz özellikle hızlı giderken debriyaj hiç sorun etmiyor inanın.

Kişisel olacak ama otomatiğe oldum olası iyi bakmamısımdır insan araba kullandığının farkına varmıyor. uzun yolda uykun gelmesi kaçınılmaz. buda benim görüsüm:)
    saygılar

• quote:

Merhabalar,

Hayırlı olsun turktasarim, güle güle kullan...
    Sert debriyaj problemi bende de yok. Gayet normal. Kavrama yüksekliği de normal. Belki test aracının debriyajında bir problem vardır.
    Otomatik vites konusunda bir tavsiyem olamayacak. Çünkü Toyota'nın otomatiğini hiç kullanmadım. Ama genel olarak otomatikler manuele oranla daha çok yakar, ayrıca şanzıman bakımı daha pahalıdır diye biliyorum.
    Bu konuda aramızda en uzman olanı sevgili killerloop'tur. Onun fikrini alabilirsin.
    Kazasız sürüşler diliyorum.

• Herkese selam oldukça uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum. Bir çok konuda buradan bilgi sahibi oldum. Ve benim de karşılaştığım sorunlar konusunda bana yönlendirici oldu. Otomobil dünyası hergün değişiyor. Bir çok insan için otomobil bir noktadan diğerine ulaşım için bir araç gibi görülsede aslında o bizim için çok farklı anlamlar ifade ediyor. Teknolojide ki gelişimlerin sonucunda son 10 yılda ne kadar çok şey değişti. Bu site ve kullanıcıları kendi deneyimlerini ve kullanım detaylarını biribirleriyle paylaşarak çok önemli bir bilgi havuzunun oluşumuna yol açmakta. Yeni bir şey satın almadan önce mutlaka site içi kullanıcıların yorumlarını okumuşumdur.
    Gelelim asıl konuya ben aslında sık araç değiştiren bir kullanıcıyım hiç bir aracımı 3yıldan fazla kullanmadım hatta 2. el alıp 2 ay içinde değiştirdiğim bir kaç aracım oldu. Asıl konumuz corolla ve dizel araçlarda ki yağ eksiltme ve turbo sorunu. Şu an kullanmakta olduğum araç bana ait 3. toyota corolla diğer ikisi benzinli araçlardı. Halen kullandığım araç Toyota nın en son makyajlanmış ve torku 190 nm'den 205 nm'ye çıkarılmış olan 6 vitesli modeli. Aracım daha 15 binde kar beyazı comfort extra... Aracın alındığından beri sorunları var. Daha sıfır iken vites değiştirirken altından gelen sesler vardı. Burçlardan denildi ve servisde onarıldı. CD çalar ekranı soluklaşıyordu ve sevisle görüştüm ben zer şikayetleri olan site kullanıcılarının yorumlarında değişim yapıldığını servisde belrttim ve 2 ay kadar bir süre sonra CD çalar Japonya dan geldi. Nataş İstanbul Toyota değişim yaptı. Ama bunların hiçbiri daha 5bin kmde iken Ankara otobanında yanan yağ seviyesi düşük ikaz lambası kadar canımı sıkmadı. Site içerisinde benzer şikayetleri olan bir çok kullanıcı var. Otobanda benzin istasyonundan 10/40 1 litre yağ ilave etmem söylendi Toyota yol yardım tarafından ve araç yağ takibine alındı!!! Neyse bu takip. 10 binde normal yağ değişimi yapıldı. 15 binde şehirlerarası karayolunda yağ ikaz lambası yine yandı. Servis biliyor zaten 1,5 Litre yağ ilave edildi. Ve Pazartesi yeni güçlendirilmiş turbo ile değişim yapılacağı söylendi.
    Arkadaşlar maalesef bu sitede okuduğum kadarıyla 2 defa turbo değişimi yapılmasına rağmen sorunu çözülemeyen corolla dizel araçlar var ve ne yazık ki bu sorun bir seri üretim hatası olarak görünüyor. Çünkü bir önceki makyajsız corolla dizellerde böyle bir sorun yok. Toyota ile görüşmelerim oldu. Daha dönüş yapan yok. Umurlarında değil... Servis turbo değişimini garanti kapsamında yapıyor. Maliyeti 2700 TL imiş servis bilgisi...
    Toyota ya olan inancım tamamen sarsıldı. Kardeşimede aynı kasa 1.6 124 bg benzinli aldık. Hani Toyota sorunsuzluk demekti. Diğer sorunları dert etmiyorum ama motor sorunu olan araçlar var piyasada daha 15 binde turbosu değişen yağ eksilten dizel bir aracı kim satın alır. Corolla dizel satın aldım çünkü sorunsuz bir araç istedim. Yoksa sattığım bir önceki araç Megane sedan 1,5 dci 100 bg expression idi. Kaza yaptığım için sattım o aracı. Mekanik olarak arada bayağı fark var anacak motor olarak yani güç çekiş ve yakıt olarak 100 bg 1,5 dci 200nm torklu megane'a göre yetersiz bir araç arada fark var. Bu farkı önemsemeyebiliriz çünkü corolla bir Toyota o sorunsuz bir araç motoru şöyle böyle... Değil arkadaşlar değil corolla dizel maalesef bir hayal kırıklığı turbomu değişecekler ve ben toyotadan bir yanıt gelmez ise ben aracı satıcam ve bir daha ASLA TOYOTA ALMAYACAĞIM.
    Sizinde aynı kasa corolla dizel aracınız varsa gerekli kontrolleri yaptırın. Toyota kaybetti ve daha çok kaybedecek gibi görünüyor...

• quote:

Merhabalar,

Debriyaj kesinlikle sert değil. Kavrama noktası yukarıda olabilir.

• 4d4 bu sasıde ne yakar?
    sehır ıcı-dısı.ayrıca terra olanının fıyatı nedır?dıjıtal klımaya gerek yok arka camı da kolla aclsın sorun degıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 16 Ocak 2011; 10:25:55 >
  • arkadaşlar son zamanlarda comfort extra dizel ve elegant dizel için fiyat alan oldu mu?fiyat aralıkları nasıl acaba?
  • Bu araclarin motorlarind aproblem var. Turbolari degisiyorlar benimki degisti mesela bence bekleyin arac almak icin. Dizel alacaksaniz bir kere daha dusunun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: surgeon17

Bu araclarin motorlarind aproblem var. Turbolari degisiyorlar benimki degisti mesela bence bekleyin arac almak icin. Dizel alacaksaniz bir kere daha dusunun...

problem olduğunu bilmiyordum, sorunsuz olarak bilindiği için toyatayı da seçeneklerime ekledim. benzinli almaya da benzin fiyatlarından dolayı yanaşamıyorum.
  • quote:

Bu araclarin motorlarind aproblem var. Turbolari degisiyorlar benimki degisti mesela bence bekleyin arac almak icin. Dizel alacaksaniz bir kere daha dusunun...

Turbolarında sorun var değişiyor diyorsunuzda renault, opel wolsvagendede böyle hatalar çıkabiliyor farklı donanımlarda motorlarda vs.
    Demek istediğim her arabada çıkar bende böyle bir sorun çıkmadı 2 si akrabam olmak üzere tanıdığım 4 kişide var corolla 70 bine dayamıslar ve henüz bir problem yasamadılar. (Çokta memnunlar 2008 ve 2009 modeller) makyajsız kasa için söylüyorum. üstündeki motor aynı ama.
    Binde bir olur senin basına gelen sunu söylemedende geçemeyeceğim motor aksamında orjinal parçayla helede servisinde değişim olmuş ise çok problem etmem.
    Araba eskisi gibi olur merak etmeyin, bizim türk milleti arabada bakirliğe çok önem veriyor. Bu çok abartılıyor mesela: Arabada kaza hariç boyanmıs olması arabanın niye kusuru olsun ama bizim millet yapıor bunu sorun. İnsanlar çizilince değeri düşecek kusurlu görünecek diye ufak bir lokal boyadan bile kaçıyorlar. arabaının bir yeri açılıp tekrar takıldığında başka gözle bakıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpp89 -- 18 Ocak 2011; 22:23:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hturna7

quote:

problem olduğunu bilmiyordum, sorunsuz olarak bilindiği için toyatayı da seçeneklerime ekledim. benzinli almaya da benzin fiyatlarından dolayı yanaşamıyorum.

Hocam sorun flan yok
  • Yanlıs yönlendirmeyin insanları kendi adıma konusuyorum arabamdan çok memnunum. Gördüğüm kadarıyla çoğu kişide memnun
    toyota benim malım değil çok satılması umrumda dahi değil ama insanlar yanlıs tanıyor yeni araba alacakları yanlıs yönlendirmeyin.
  • quote:

arkadaşlar son zamanlarda comfort extra dizel ve elegant dizel için fiyat alan oldu mu?fiyat aralıkları nasıl acaba?

liste fiyatından 2 - 4 bin arasında indirim yapıyorlar ne kadar kurtardıysan.:)) Fiyata göre orantısal düşün.
  • quote:

quote:

Motorda problem yok.Belli seri turboda sorun var.Eğer turbon hatalı seri turbo ise değiştiriyorlar.
  • İnsanları yanlış yönlendirmiyorum. Daha bugün Toyota servis müdürü de aynı şeyleri söyledi. Site içerisinde bir araştırın göreceksininz ne kadar insan araçlarında ki (dizeller için söylüyorum) yağ eksilteme probleminden bahsediyor. Ben bir konu açtım dizellerde ki turbo sorunu ile ilgili. Orada da detayları görebilir siniz. Şimdi gelelim teknik detaya toyota nın eski bir kullanıcısı ve iyi bir müşterisi olduğumu düşünüyprum. Şu an kullandığım araç 3. toyota corolla. Hatırlarsanız geçen sene haziran başı gibi toyota dizel motorlarda bir yenileme ve güç arttırımına gitti. Bu aynı zamanda bir makyaj operasyonuyduda. Araçların torku 190 nm'den 205 nm'ye çıkarıldı. ne olduysa bundan sonra oldu zaten. ARKADAŞLAR SORUNSUZ DİYE BİZE LANSE EDİLEN VE SATILAN MAKYAJLI TOYOTA 1.4 D4D MOTORLARIN TURBOSU SORUNLU... Bu nedenle yağ eksiltiyor. Benim aracımda 5 binden beri var. Ve araç şimdi 15 binde devam eden turbo dan kaynaklandığı düşünülen sorun nedeniyle aracımın dün turbosu değiştirildi. Ancak bu sadece bana ait münferit bir hata değil servis müdürü aracın turbolarının araç yağ yakamasa dahi değiştirildiğini ve araçların yağ eksilttiğini ve takılan geliştirilmiş turbo ile sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Daha önce 2 defa turbosu değişen ve sorunu çözülmeyen müşteriler de varmış. O zaman aracın daha detaylı incelendiğini söyledi. Ben demiyorum ki diğer araçlar sorunsuz. Bir çok marka otomobilim oldu. Bundan önceki aracım dizel 100 bg megane 2 dci idi. Bir çok açıdan corolla çok daha iyi bir araçdır. Anacak motor gücü ve yakıt tüketimi açısından corolla üstün değil. Corolla sorunsuzluk örneği olarak gösterilen bir otomobil değil mi. Benim aracımda daha sıfırken başka parçalarda değişti. Hiç birini sorun etmedim. Ama tekrar söylüyorum. Araştırın servislere sorun makyajlanmadan önce ki motorlarda sorun yok ama bizim dizel motorlarda yaygın bir sorun var ve nedeni de tam belli değil. Bir MOTOR HATASI... Bu Toyota Motor Company'e yakışmaz. Üstelik araçların fiyatının 50 bin civarında olduğunu düşünürsek bu hiç de kimseyi aynlış yönlendirmek olmaz. sadece söylediklerimi dikkate alın. Bilmeden sorun yok deyip siz insanları yanlış yönlendirmeyin. Saygılar...

• Merhabalar

Kısmetse çok yakın biz zamanda 1.4 Dizel Corolla(sıfır) alacağız.

Forumda okuduğum kadarıyla debriyaj kavrama noktasının bayağı bir yukarılarda olduğu söyleniyor, böyle bir durum gerçekten de var mı?

İstanbul trafiğinde kullanımda km'de ne kadar yakıyorsunuz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 18 Ocak 2011; 23:02:00 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.