Şimdi Ara

DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.037
Cevap
31
Favori
147.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknikkonular

quote:

Orijinalden alıntı: GaaRa.

Bi De Yetenekli Değildiniz.

O kadar da değil.

quote:

Orijinalden alıntı: metin5555

oha diyorum size ya yuh.. bende çizmek istiyorum ama çizdiğim resimleri görseniz berbat dersiniz ki o da iltifat olur. nasıl çiziyorsunuz allah aşkına kursa filanmı gidiyorsunuz .özellikle ilk mesajdaki @Mustapha arkadaşı ayrı bir tebrik etmek istiyorum. hocam bunun sırrı nedir? kursa filanmı gidiyorsun? ben de düşünmeye başladım resim kursuna yazılmayı.aslında hayal gücüm baya kuvvetlidir ama çizemiyorum işte beceriksizlik.. doğuştan var bende bu resim çizmeye karşı bişeylik =)

Resim kursuna giden biri olarak cevap verim.
    İlk gittiğimizde bize "araştırma çizgileri" ni gösterdiler.
    Bu çizgiler ince ve silik çizgilerdir. Ve sana resim çizmesini öğretebilir.
    Kaplanmete bunun örneklerini göstermiş.
    2.aşama figürü doğru görebilmek.

çok sağol aklıma yattı bu iş öğrenicem şu resim çizme olayını.. haftasonu kurs bakacağım samsun da vardır umarım. tekrar sağolun.

• Resim dosyami karistirirken buldum!

Hei - Darker Than Black
    (Hei`yi kafama gore bir dunyaya yerlestirmisim )

DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü
  • @_-mustapha-

Hocam, resimlerinde cizgilerine bakiyorum, cok muazzam ve temizler, gercekten cok kaliteli cizimler. Tekrar tekrar tebrik etmek gerekiyor. Cizerken ozel bir teknik kullaniyormusun, elinin acisi ve kalemi nasil tuttugan kasit ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplanmete
    @_-mustapha-

Hocam, resimlerinde cizgilerine bakiyorum, cok muazzam ve temizler, gercekten cok kaliteli cizimler. Tekrar tekrar tebrik etmek gerekiyor. Cizerken ozel bir teknik kullaniyormusun, elinin acisi ve kalemi nasil tuttugan kasit ediyorum.

Yorumun için sağol ...

Sadece temiz çıkması için çizerken H dereceli kalemlerini kullanıyorum. Hata yapıp silsem bile belli olmuyor. Çizdikten sonra kısım kısım silip (çok silgi denedim, bence en iyi silen faber castell dust-free serisi) temiz çizgilerle çiziyorum. Ve sonuç gördüğünüz gibi ...

Ama son çizdiğim kakashi'yi o kadar uğraşmadım . İlk iki resim için yukarıda dediğim gibi uğraştım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-mustapha-_ -- 24 Şubat 2010; 18:41:44 >

• Tavsiye icin sagol!

Birde defter konusu, dikkat edersen benim cizdigim resimlerin cogunda tel var, ozel telli sketch defteri almistim resimler icin, ama yuzeyi puruzlu oldugundan nedense tam istedigim performansi ve renk yogunlugunu alamiyorum, A4 kagida cizince daha bir iyi duruyor.

Kagit konusunda ne kullaniyorsun, bildigimiz A4 kagitlarmi yoksa ozel bir defterin varmi?
  • Beyler elinize kolunuza sağlık mükemmel çizimler bunlar..

Bende yeni yeni uğraşmaya başladım, sadece sıkıcı derslerde çiziyorum son 5 aydır şu an tribal desenlerle uğraşıyorum ama asıl hedefim mustafa gibi olmak diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplanmete
    Tavsiye icin sagol!

Birde defter konusu, dikkat edersen benim cizdigim resimlerin cogunda tel var, ozel telli sketch defteri almistim resimler icin, ama yuzeyi puruzlu oldugundan nedense tam istedigim performansi ve renk yogunlugunu alamiyorum, A4 kagida cizince daha bir iyi duruyor.

Kagit konusunda ne kullaniyorsun, bildigimiz A4 kagitlarmi yoksa ozel bir defterin varmi?

1. Hamur A4 kağıdı diyeyim. Yazıcı için kullandığım kağıt. Çiziceğim zaman alıyorum yazıcıdan çiziyorum ...

quote:

Orijinalden alıntı: burkak
    Beyler elinize kolunuza sağlık mükemmel çizimler bunlar..

Bende yeni yeni uğraşmaya başladım, sadece sıkıcı derslerde çiziyorum son 5 aydır şu an tribal desenlerle uğraşıyorum ama asıl hedefim mustafa gibi olmak diyebilirim

Yorum için sağol. Seni de ekledim. Çizdiğin resimleri koy. Kulübümüz üyelerinin yardımlarıyla ve yorumlarıyla git gide daha iyi çizersin ...

• Photoshop kullanımı ile Anime çizimi -

İlk önce, resim temiz bir A4 kağıdına çizilir.
    Sonra, inkleme olayı vardır. Yani, tükenmez bir kalemle - siyah olması tercihtir - çizgilerden geçilir. Gölgelendirme yapılmaz zaten.
    Bu aşamadan sonra 10-15 dakika maximum kağıt bekletilir ki mürekkep kurusun.
    Sonra, silgi ile normal çizgiler silinir.
    Kağıt ya Tablet in altına konarak çizim, ya da tarayıcıdan geçirme yöntemleri ile pcye geçirilir.
    Eğer tarayıcıdan geçirdiyseniz, ister elinizle, ister ise Photoshop un line toolu ile resim tekrar çizilir.
    Çizgiler düzeltilir, diğer yerler temizlenir ve renklendirme işlemine başlanır. Önemli olan, çizgilerin ince olmasıdır.
    Gölgelendirme de yapılır ve resim artık hazırdır, ister imzanızı atıp koyarsınız, ister ise arkaplan yapıp öyle koyarsınız...

Anlatmak geldi içimden, kılıç dizaynı yapıyorum. Birazdan kabzası da bitecek ve pcye geçirip buraya ekliyicem =)

• [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperXp

Photoshop kullanımı ile Anime çizimi -

İlk önce, resim temiz bir A4 kağıdına çizilir.
    Sonra, inkleme olayı vardır. Yani, tükenmez bir kalemle - siyah olması tercihtir - çizgilerden geçilir. Gölgelendirme yapılmaz zaten.
    Bu aşamadan sonra 10-15 dakika maximum kağıt bekletilir ki mürekkep kurusun.
    Sonra, silgi ile normal çizgiler silinir.
    Kağıt ya Tablet in altına konarak çizim, ya da tarayıcıdan geçirme yöntemleri ile pcye geçirilir.
    Eğer tarayıcıdan geçirdiyseniz, ister elinizle, ister ise Photoshop un line toolu ile resim tekrar çizilir.
    Çizgiler düzeltilir, diğer yerler temizlenir ve renklendirme işlemine başlanır. Önemli olan, çizgilerin ince olmasıdır.
    Gölgelendirme de yapılır ve resim artık hazırdır, ister imzanızı atıp koyarsınız, ister ise arkaplan yapıp öyle koyarsınız...

Anlatmak geldi içimden, kılıç dizaynı yapıyorum. Birazdan kabzası da bitecek ve pcye geçirip buraya ekliyicem =)

Bilgilendirme için sağol. Ben de yaza doğru boş zamanım artacak o zaman tabletli çizime başlayacağım ... Kılıcını bekliyorum. Merak ettim ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _-mustapha-_

quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    Evet 4 ay karakalem gördüm, sonra lavi(çini mürekkebi).
    Şimdi de suluboya ya geçeceğiz, 1 ay sonra yağlıboya...

O zaman siz karakalemi iyice öğrenmişsinizdir. Sizden de karakalem anime bekliyoruz ...

@Gaara. son alucard çalışmana biraz gölgelendirme yapsan daha güzel olur(Özellikle saça). O resmi ışık açıkken flash'la çekmişsin. Çizdiklerini çekerken ya flash'ı ya da ışığı kapatmanı tavsiye ederim ...

Burada amacım seni kötülemek değil kendini geliştirmene yardımcı olmak.

Gölgelendirme Konusunda Haklısınız AslındaAma Gölgelendirme Hakkında Hiç Bişey Bilmiyorum.Ayrıca Resmi Telefonla Çektim.Işık Açıktı Ama Telefon Flashı Patlamadı Sanırım.(Görmedim)

Ayrıca Flash kullanıp ışığı kapamanız sizin yararınıza olur. Çünkü flash kullanmazsanız kameranın en küçük harekete karşı bile hassaslığı çoğalacağından çekmekte sorun yaşarsınız =)

• Bunu şimdi çizdim:

Bu da dersin birinde uyumamak içindi

Biraz zamanım olursa bi alucard da ben çizmek istiyorum aslında kırmızı siyah ve sarı keçeli kalem kullanarak güzel olabilir..

• DIKKAT ! Öküzümsü Resim Uyarısı !!

Renklendirme, Gölgelendirme yapılmamıştır. Daha bu kadar yani. Bitince tekrar yüklerim =)

• quote:

Orijinalden alıntı: burkak
    Bunu şimdi çizdim:

Bu da dersin birinde uyumamak içindi
    Biraz zamanım olursa bi alucard da ben çizmek istiyorum aslında kırmızı siyah ve sarı keçeli kalem kullanarak güzel olabilir..

Tribal güzel olmuş. Anime de güzel. Bunu dersteki uykulu halle yapıyorsan uğraşarak yapsan ne olur ...

quote:

Orijinalden alıntı: AlperXp
    DIKKAT ! Öküzümsü Resim Uyarısı !!

Renklendirme, Gölgelendirme yapılmamıştır. Daha bu kadar yani. Bitince tekrar yüklerim =)

Bunu kendin tasarladıysan bence iyi. Ben yukardakı uyarıyı görünce kılıcı düz çizgi olarak düşündüm . Böyle çalışmaya devam edersen iyi şeyler çıkar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-mustapha-_ -- 24 Şubat 2010; 20:38:36 >

• [Deleted by Admins]
  • ekle lütfen
  • quote:

D.Luffy

Ağzındaki Kalınlık Benim Hatam.Silgim Kötü Siliyordu Resmi Dağıtmak Yerine Kalınlaştırmayı Tercih Ettim.Ayrıca Bu Sefer Sadece Flash'la Çektim.Gölgelendirmeler De Olmuştur Umarım.

İlk çalışma için iyi olmuş. Bu da bir adımdır. Çalışa çalışa daha iyi olur. Çalışma için tam karakter çizmen gerekmiyor. Gördüğün cisimleri çizerek gölgelendirmeye çalış ...

• çizimlere ryuk ile devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: _-mustapha-_

quote:

Orijinalden alıntı: HellBridge
    Amma çizen varmış yaBi ara üşenmezsem ben de koyayım yeni çizimlerimi.

Aslında resim koyarak birbirimizi teşvik ediyoruz. Böyle böyle gidiyor. Arşivimiz gittikçe genişliyor ...

Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz ...

hoşbulduk, bence bizlerin okuyamadığı o kitaplardan ya da kısa ve öz olaraktan teknikleri en azından sizin kullandıklarınızı temelden başlayarak ilk sayfaya eklersek hepimiz açısından iyi olacağını düşünüyorum sonuçta hepimizin daha katetmesi gereken yol var ve bunları görüpte uygulamayı deneyip daha çok gelen kişi olacağını düşünüyorum aslında manga için aklımda daha tam oluşturamadığım bir senaryo var ama... :)

• Thend'e kesinlikle katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.