Şimdi Ara

DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
34
Favori
47.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FSOCIETY

Msi gtx 960 4g sahibiyim 1 yıldır. Hemen hemen günümüzdeki bütün oyunları kurdum oynadım sadece ETS2 oyununda ekran kartından (sadece oyunun yükleme ekranında) ince bir ses geliyor sizin cw dediğiniz. Oyun kaynaklı bir sorun mu acaba başka hiç bir oyunda yapmıyor...

Oyundan oyuna, uygulamadan uygulamaya fark yaratabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber518

Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 alacaklar bir daha düşünün, coil whine sorununu ve Gigabyte Türkiye'nin tutumunu aşağıdaki konumda anlattım:

https://forum.donanimhaber.com/gigabyte-turkiye-nin-coil-whine-icin-tutumu-gigabyte-marka-ekran-karti-almayi-dusunenler-okusun--121891559

Geçmiş olsun. Bu tarz geri dönüşler ile herkes duruma vakıf oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: enemywalker

HD5750 anlamsız bir biçimde sadece knight online intro kısmında mevcut başkada duymadım.

• Merhaba bi sistem sorucaktim yardimci olursaniz sevinirim Intel i5 650 8 GB ddr3 RAM asus r7 240 128 bit 2 gb 1100 lira GTA 5 oynatirmi yanlis yere yazdiysam özür dilerim daha yeniyim nasi soru sorucam bilmiyorum teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Sapphire RX 470 8GB. CW var. Yüksek

Ekledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitelated

bugun asus rog rx 480 aldım malesef cw var vatandan aldım yarın iade etmeyi düşünüyorum ne yapılabilir sizce direk değişirlermi ?

Değiştirdiniz sanıyorum ki ? Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slevinus

Arkadaşlar benim coil whine durumum şöyle; bilgisayarımızdan birinde r9 280 kullanıyoruz. Yeni aldık garantili ikinci el. Bir başka bilgisayarımızda da 3 kere r9 280x'de şansımızı denedik ve üçünü de coil whine sesinden iade ettik. Ancak yük altında r9 280'de de aynı sorunu yaşıyoruz. Ya da ben öyle sanıyorum çünkü ondan da ince tiz bir ses geliyor. Sesin tonları değişiyor ancak oyun oynarken ve masaüstünde alıyorum az da olsa. Şimdi ben coil whine olduğunu düşünüyorum ancak başka bir arızası var mı bilmiyorum. Ses daha az olduğu için böyle kullanmayı düşünüyorum ve kart gayet iyi çalışıyor. Ancak gerçekten bir arızası varsa da ne yapmam gerektiği hakkında önerisi bulunan var mı acaba?

Geçmiş olsun.

R9 280X'de 3 kartta da sorun çıkması tam istisnai bir durum olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Forumda bi arkadaş kaliteli psu ile sorun çözülür yazmıştı. Böyle birşey olabilir mi sizce?

Eğer kartta sıkıntı varsa mümkün değil. PSU ile çözülmesi; istisnai durumlar dışında PSU'da sıkıntı olduğunu, ekran kartında zannedildiğini veya PSU'dan ekran kartına yansıyan bir CW olduğunu gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beykus

Asus RX 480 Strix kartı 3 defa değişim yapıldı. Şuan yeniden serviste, rapor çıkınca iade edeceğim. İlk kartta 400fps üstünde coil whine vardı, ikinci kartta da coil whine çıktı. Sonuncu olarak 3.kartta da 100fps coil whine çıkınca direk iade etme kararı aldım. Corsair RM750x psu ve akım korumalı priz kullanıyorum.

Geçmiş olsun. Sizinki de üstteki başka bir durum gibi istisnai kayıtlar arasına girmiş. Zor süreçler bunlar, Allah sabır versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brnbry

MSI GTX 1070 Gaming X 8G kullanıyorum, coil whine'ım var. Özellikle ETS2 ana menüde belirgin bir biçimde. S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl ana menü de. Kısacası fps'nin tavana vurduğu yerlerde var.

Geçmiş olsun, ekledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamEnergy

Yeni çıkan orta-üst seviye tüm kartlarda CW var dediğiniz tüm marka modellerde yok o durum hocam

msı rx 470 xgaming de yok 4 gb lık olan ben kullanıyorum.

Ekledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

MSI GTX 1070 Gaming X 8G kullanıyorum 200fps üstü ötüyor kart.

bu arada bugüne kadar 700fpsde bile ötmüyordu. Yeni ötmeye başladı bilginiz olsun :)

Ekledim, ekstra bilgileri de belirtiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canpinar

Benimde MSI GTX1080 GamingX 'im 1 haftalık, hiç ötmüyordu bugun V-Sync > ON 'da bile ötüyor, :(

Geçmiş olsun, sonradan çıkma durumları da istisnai ve can sıkıcı cidden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

Xfx rx470 4gb kullaniyorum cok az da olsa cw var kartta.

Ekledim, geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıçanadam

Dirt rallyde ötüyor benim kart kasanın dışından duyulabiliyor. Ama fps 60-70 civarıyken Kart 1.5 aylık msi 1050ti. Gta 5 de okadar yok kasaya kulağı dayayınca duyuluyor sizce garantiye yollayayım mı ?

Ne yaptınız son durum nedir ?

Bu FPS'lerde bile belirgin ise, servisliktir zaten o kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Az önce indirme yaparken yaklaşık 3 yıldır kullandığım Airties 2411 wifi adaptörde CW olduğunu farkettim, baya cırcır böceği gibi ötüyor, düne kadar usb uzatma kablosuyla kullanıyordum bugün direk kasanın ön usb girişine bağladığımda farkettim fakat normal nette gezinirken pek bir ses çıkartmıyor sayfa değişimlerinde kısa ve çok düşük bir şekilde ötüp susuyor ama indirmelerde ateş böceği gibiymiş.

Böylesine küçük micro seviyedeki cihazlardaki bobinlerde bile bu ötme varken anakart psu e.kartı gibi bileşenlerde olmasıda gayet doğal, muhtemelen ötmeyen bileşen olmayadabilir ama seviyesi önemli, rahatsız edici seviyede olmadığı sürece kimsenin ötüyor diye ortaya atlamnayacağı bir mevzu.

Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.

Aslında konunun birçok yerinde ve başka konularda belirttim bu durumları. CW hayatımıza yeni girmiş bir olay değil. En basit olarak dediğiniz gibi çoğu adaptörde karşılaştığımız bir durum yıllardır. Keza başka çoğu elektronik cihazda da. Son zamanlarda artmasının en büyük sebebi; üretim kalitesinin son yıllarda oldukça düşmüş olması aslında. Özellikle ekran kartı pazarını bu kadar meşgul etmesi ise; kısaca ekran kartı teknolojilerinin oldukça hızlı gelişimleri ve buna bağlı olarak ekran kartlarının adeta bir anakart halini almaya eğilim göstermeleri. Akabinde artan GPU / V-RAM hızları ve güç tüketimleri de bunu tetikler nitelikte. Her zaman vardı bu CW durumları ama kapalı kapılar ardında bizim duyabileceğimiz seviyelerde değildi. Ya da bu kadar dikkatli dinlemiyorduk belkide.

Başka bir açı ise; zamanla eskiyen ev elektrik tesisatları (en önemli sebeplerden), değişen elektrik kalitesi, elektrikli ve kablosuz cihazların inanılmaz artışı ile beraber daha fazla elektriğe yüklenilmesi vb. aslında. Bunlar çok daha detaya inilebilecek durumlardan bazıları.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkMallet

2 hafta önce KFA2 GTX 1070 EX ekran kartımda CW sorunu ortaya çıktı durduk yere, 2 hafta kullanım ardından bu sorun başıma geldi ve videoya alınca telefonun ses kalitesi pek iyi olmadığından videoya da alamadım ama şunu bilin GTX 1070' lerde CW sorunu kalktığı iddia edilse de kronik bir sorundur aldığınızda olmaz fakat kısa süreli kullanımda kafanızı şişiren bir ses duyarsınız işte o an CW ile baş başa kaldığınızı anlarsınız yani CW çıkmadı kartımdan kafam rahat gibi yanaşmayın :D İadesi için geri yolladım ne yaptın diye merak eden olursa.

Ekleme: Listede satın alacak arkadaşlar da görsün diye bilgileri daha ayrıntılı veriyorum; sorun yaşadığım ürün KFA2 GTX 1070 EX ve bana göre orta düzeyde CW var. Orta düzeyde dediysem ses kasa dışına durumdan duruma çıkıyor rahatlıkla zaten her şekilde biraz dikkat edildi mi anlaşılıyor, CW az ses çıkardı mı fana karışıyor ama dikkat edince anlayabiliyorsunuz. 60' a kadarki kare hızlarında ekran kartı ötmüyor diyebilirim ama oyundan oyuna değişiyor. Normalde 600 FPS veren bir oyunu dikey eşitleme ile 60-75 Hz' ye sabitleyince az önce dediğim gibi fan sesine karışan çok düşük seste bir cızırtı geliyor, Watch Dogs 2 gibi ekran kartını sömüren oyunlarda ise fan sesinden ayırt edilebilecek düzeye geliyor cızırtı düzeyi. 60 FPS üzerinde orta-yüksek denilebilecek düzeyde zırlıyor kart.

ÖZETLE: KFA2 GTX 1070 EX @ CW VAR @ +75 FPS @ Orta-Yüksek İade edildi ve KFA2 Galax' ın diğer adı denilebilir.

Geçmiş olsun.

Paylaştığınız bilgiler için ayrıca teşekkürler. Bu tarz kullanıcı paylaşımları bu konunun asıl amacı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Sapphire RX 470 Nitro+ 8GB @CW Var Orta

MSI RX 480 GamingX 4G @CW Var Düşük

Ekledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiger cage

Sapphire rx 570 pulse ilk aldığım gün çok vardı biraz oyun biraz benc derken termal pedler falan mı oturdu nedir çok azaldı ses

Siz aslında sonradan sesin kesildiğini belirtmişsiniz, geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Yanıltıcı bir durum var. Coil whine'ı test edenler kasa kapağını açıp ekran kartına kulağını yaklaştırıyor mu acaba. Misal benim kartı burda pekçoklarının yaptığı gibi sadece oyunda test etsem ve kulağımı karta yaklaştırmasam sandalye başında denesem kartta coil whine yok derim. Oyunlarda vsync açılı olduğunda coil whine sesi duyulmuyor. Ama nezaman sisoftun compute shader benchmarkını yapsam yada gfxbench 4 üzerindeki benchmarkları yapsam ses masabaşından duyuluyor. Benim kartta masa başında furmarktada coil whine duyulmuyor.

Her oyunda duyulabilir coil whine yapan kartlar var bide belli uygulamalarda yapanlar var. Coil whine az veya çok buna göre belirlenecekse test edilen belli programlar olması lazım. Burda pekçoklarının denediği programları denesem bende coil whine yok diyebilirdim.

Misal bir arkadaş asus strix 470 için yorum yapmış 1500 fps ye kadar coil whine yok diye. Sadece vsync açık oyunlar ve belli programlar için dese coil whine yok derdi. Bu ayrıntı çok önemli.

Kartı ile ilgili coil whine yorumu yapan şahsın coil whine'ı azdıran belli bir benchmarklar listesini uygulayıp kasa kapağını açıp kulaklarını ekran kartlarına yaklaştırıyor olması gerek. Ayrıntılı ve net sonuçlar ozaman ortaya çıkar.

Sonradan edit: Bu yazdıklarım bir süredir duruyor bu başlık o kadar mesaj almasına karşın bu mesaj hiç dikkat çekmedi. Konuya ilgi alakadan şunu anladım test edip coil whine yok diyenlerin çoğu karta kulağını yaklaştırmıyor masa başındalar ayrıca oyun dışında birşeyde denemiyorlar.

Sizin yazdıklarınız da önemli tabii. Hatta konu açmıştınız, buraya yönlendirdim sizi. Zaten ana konusu varken, parçalara bölmek çok mantıklı değil, hak verirsiniz ki.

Yanıltıcı bir durum aslında yok. Günlük kullanım olarak tabir edebileceğimiz FPS değerlerini ve genelde oyunları baz aldığımız zaman durum bu şekilde. Kasa ile aranızda mesafe varsa, CW durumunun o mesafeden sizi rahatsız edip, etmemesi önem teşkil ediyor. Neden dersek ? Oyun oynarken ekran kartına kulağımız yaslanmış bir şekilde oynamıyoruz değil mi ? Akabinde başka detaylara da girelim.

Günümüz genel FPS aralığını 60-144 (hadi 200 sınır diyelim) olarak baz alıyoruz. Tamam CS GO - LOL gibi oyunlarda 500 FPS daha iyi diyen bir kitle var ama 60Hz - 144 Hz monitör kullanıpta, ''500 FPS daha akıcı kardeşim'' diyen kitleler hayal ürünü sözler sarf etmekten öteye geçemiyor. Buradan geleceğim nokta, 200 FPS sonrasındaki CW durumları (500 - 1000 - 2000) aslında mantık ve kullanım açısından CW YOK olarak kabul edebileceğimiz halleri alıyorlar. Bunun nedeni ise; bu FPS değerlerinde neredeyse bir elin parmaklarını geçmeyen sorun yaratmayan kartların oluşu ve anlattığım gibi bu FPS'lerde oyun oynanmıyor oluşudur. Ya da sadece menü geçişlerinde FPS sınırlaması yokken veya V-SYNC / G-SYNC / F-SYNC gibi ayarlar etkin değilken bu sıkıntıların yaşanması. Atıyorum 2000 FPS'de bile sıkıntı olmayan bir kart kullanıyorsa bir kullanıcı zaten günümüz kartları içinde cidden şanslı bir karta denk gelmiştir.

Benchmark konusuna gelirsek; aslında kullandınız mı veya deneyimlediniz mi bilemiyorum ama bu test mevzuları, ''Windows 7 Sistem Derecelendirme Testinde'' patlak vermişti bir nebzede olsa. CW olayı o testte hat safhaya varıyordu. Günümüzde WIN 7 işletim sistemi kullanan sayısı bir hayli azaldığı için popülerliğini kaybetti zamanla. Sinek vızıltısı şeklindeki CW tam oradan gelmeydi diyebiliriz. Bahsettiğiniz benchmarklarda da yüksek ihtimal benzer ses vardır. Buradan da gelinecek nokta; günümüz koşullarında CW'nin neredeyse alacağımız 100 kartta %60 - 70 seviyelerinde olduğunu düşünürsek (belki artadabilir, incelemek lazım), birtakım testlerde bu sese denk gelip, oyunlarda veya günlük kullanımda hiç denk gelmemek, az denk gelmek veya sadece kartın dibine kadar giripte denk gelmek gibi durumlar göz ardı edilebiliyor. Çünkü; maalesef ki CW ile yaşamaya mecbur kalıyoruz çoğu zaman.

Orta-Üst seviye bir ekran kartının zaten alınma amacı genel olarak ne oluyor ? Tabii ki oyun oynamak. Olaya bu açıdan bakıldığı zaman, kimsenin gidipte sabahtan akşama kadar sistem derecelendirmesi veya benchmark yapıp, CW sesini dinleyeceği düşünülmüyor. Keza kulak dayama mevzusu da. Oyun oynamayı ve günlük kullanımı baz aldığımızda da; 60-144 FPS sınırları içerisindeki durumları detaylı olarak irdelemek gerekiyor. 60 FPS altından başlayan CW durumları zaten tamamiyle kullanıcıyı muzdarip eden durumlar oluyor. Üstelik sadece benchmark vs. de değil. Günlük kullanım ve oyunlarda görülenden bahsediyorum.

Bunlara aslında daha detaylı şeyler rahatlıkla yazılabilir ama bugünlük bu kadar diyeyim. Ben sizin demek istediklerinizi de anladığımı tekrar dile getireyim. Daha detaylı bir istatistik için tam anlamıyla belli test isimleri vs.'nin de ayarlanması gerektiğini söylüyorsunuz. Onları inşallah konuyu güzelce düzenledikten sonra 2. aşama olarak ayarlamaya gayret edelim. Şu aşamada ''genel olarak'' ekran kartının asıl yapması gereken işi yani ''oyunu'' baz aldık ve belli kullanım senaryolarını görüyoruz (benchmark vb. başka durumları da belirtmeden geçmiyoruz, geneli yazdım). Dikkat ettiyseniz tabii ki kulak dayandığı zaman belirtilen FPS durumları da mevcut. Ama onlar günümüzde artan ve geçmişten beri gelen CW durumları olduğu için yok olarak kabul ettiğimiz durumlar oluyor çoğu zaman. Üstte başka bir yazımda da yazdım ama tekrar belirteyim; CW çok öncelerden beri hayatımızda olan bir durumdu. Sadece ekran kartı piyasasında ve bilgisayar piyasasında bu kadar aşırı değildi. Bunun nedenlerinden de üstteki yazımda birazda olsa bahsetmeye çalıştım. Bu konunun açılmasının üzerinden bile 2.5 yıl geçtiğini görmekteyiz. Kaldı ki; konuyu açmadan önce nelerle uğraştığımı bir ben bir Allah biliyor diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Mayıs 2017; 2:10:39 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.