Şimdi Ara

DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
34
Favori
47.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen katılıyorum. Ekran kartı çıkarmasa bile güç kaynağı ötüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkan orta-üst seviye tüm kartlarda CW var dediğiniz tüm marka modellerde yok o durum hocam

msı rx 470 xgaming de yok 4 gb lık olan ben kullanıyorum.
  • MSI GTX 1070 Gaming X 8G kullanıyorum 200fps üstü ötüyor kart.

bu arada bugüne kadar 700fpsde bile ötmüyordu. Yeni ötmeye başladı bilginiz olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 26 Mart 2017; 17:0:4 >
  • Benimde MSI GTX1080 GamingX 'im 1 haftalık, hiç ötmüyordu bugun V-Sync > ON 'da bile ötüyor, :(
  • Xfx rx470 4gb kullaniyorum cok az da olsa cw var kartta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dirt rallyde ötüyor benim kart kasanın dışından duyulabiliyor. Ama fps 60-70 civarıyken Kart 1.5 aylık msi 1050ti. Gta 5 de okadar yok kasaya kulağı dayayınca duyuluyor sizce garantiye yollayayım mı ?

• Az önce indirme yaparken yaklaşık 3 yıldır kullandığım Airties 2411 wifi adaptörde CW olduğunu farkettim, baya cırcır böceği gibi ötüyor, düne kadar usb uzatma kablosuyla kullanıyordum bugün direk kasanın ön usb girişine bağladığımda farkettim fakat normal nette gezinirken pek bir ses çıkartmıyor sayfa değişimlerinde kısa ve çok düşük bir şekilde ötüp susuyor ama indirmelerde ateş böceği gibiymiş.

Böylesine küçük micro seviyedeki cihazlardaki bobinlerde bile bu ötme varken anakart psu e.kartı gibi bileşenlerde olmasıda gayet doğal, muhtemelen ötmeyen bileşen olmayadabilir ama seviyesi önemli, rahatsız edici seviyede olmadığı sürece kimsenin ötüyor diye ortaya atlamnayacağı bir mevzu.
  • 2 hafta önce KFA2 GTX 1070 EX ekran kartımda CW sorunu ortaya çıktı durduk yere, 2 hafta kullanım ardından bu sorun başıma geldi ve videoya alınca telefonun ses kalitesi pek iyi olmadığından videoya da alamadım ama şunu bilin GTX 1070' lerde CW sorunu kalktığı iddia edilse de kronik bir sorundur aldığınızda olmaz fakat kısa süreli kullanımda kafanızı şişiren bir ses duyarsınız işte o an CW ile baş başa kaldığınızı anlarsınız yani CW çıkmadı kartımdan kafam rahat gibi yanaşmayın :D İadesi için geri yolladım ne yaptın diye merak eden olursa.

Ekleme: Listede satın alacak arkadaşlar da görsün diye bilgileri daha ayrıntılı veriyorum; sorun yaşadığım ürün KFA2 GTX 1070 EX ve bana göre orta düzeyde CW var. Orta düzeyde dediysem ses kasa dışına durumdan duruma çıkıyor rahatlıkla zaten her şekilde biraz dikkat edildi mi anlaşılıyor, CW az ses çıkardı mı fana karışıyor ama dikkat edince anlayabiliyorsunuz. 60' a kadarki kare hızlarında ekran kartı ötmüyor diyebilirim ama oyundan oyuna değişiyor. Normalde 600 FPS veren bir oyunu dikey eşitleme ile 60-75 Hz' ye sabitleyince az önce dediğim gibi fan sesine karışan çok düşük seste bir cızırtı geliyor, Watch Dogs 2 gibi ekran kartını sömüren oyunlarda ise fan sesinden ayırt edilebilecek düzeye geliyor cızırtı düzeyi. 60 FPS üzerinde orta-yüksek denilebilecek düzeyde zırlıyor kart.

ÖZETLE: KFA2 GTX 1070 EX @ CW VAR @ +75 FPS @ Orta-Yüksek İade edildi ve KFA2 Galax' ın diğer adı denilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 17 Nisan 2017; 18:27:20 >

• Konu hakkında gerekli düzenlemeler ve eklemeler yapılacak arkadaşlar. Aslında ''üye'' kelimesini de revize edeceğim. Muzdarip düşünüyorum şu an için. Sonuçta maalesef ki alışmamız gereken bir durum olsada, can sıkıcı bir hadise.

İlk fırsatta ilk mesajı tam anlamıyla düzenleyip, istatistiğe dökmeyi planlıyorum. Gerekli katılımı aldık ve gün geçtikçe de artıyor maalesef.
  • Sapphire RX 470 Nitro+ 8GB @CW Var Orta

MSI RX 480 GamingX 4G @CW Var Düşük
  • MSI rx 470 gaming x 4g. CW var ama oyunlarda duyulmuyor sadece benchmarklarda özelliklehttps://forum.donanimhaber.com/ekran-kartinda-coil-whine-bobin-gurultusu-nasil-test-edilir-bende-yok-demeyin-test-edin--125720790#125725689 bu linkte bahsettiğim programda ortaya çıkıyor. CW tamamen yok demek için verdiğim linkte bahsedilen uygulamayı test etmek gerekli. Yoksa çoğu kullanıcı sadece oyuna yönelirse pek çoğu CW'ı yakalayamıyabilir.
  • Sapphire rx 570 pulse ilk aldığım gün çok vardı biraz oyun biraz benc derken termal pedler falan mı oturdu nedir çok azaldı ses

• -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaş RX 470 gaming x 4gb ta yok demiş ama bende aynı kartı kullanıyorum bende var. Oyunda belli olmuyor amahttps://forum.donanimhaber.com/ekran-kartinda-coil-whine-bobin-gurultusu-nasil-test-edilir-bende-yok-demeyin-test-edin--125720790 şu linkte anlattığım uygulamada özellikle ortaya çıkıyor. ( gfxbench 4.0 testleride coil whine'ı ortaya çıkarıyor )
  • bendeki tamamen kesti sesi çok şükür furmarkta test ettim
  • EVGA GTX 1070 FTW - coil whine var fps farketmeksizin yüke girdiği anda başlıyor.
  • Yanıltıcı bir durum var. Coil whine'ı test edenler kasa kapağını açıp ekran kartına kulağını yaklaştırıyor mu acaba. Misal benim kartı burda pekçoklarının yaptığı gibi sadece oyunda test etsem ve kulağımı karta yaklaştırmasam sandalye başında denesem kartta coil whine yok derim. Oyunlarda vsync açılı olduğunda coil whine sesi duyulmuyor. Ama nezaman sisoftun compute shader benchmarkını yapsam yada gfxbench 4 üzerindeki benchmarkları yapsam ses masabaşından duyuluyor. Benim kartta masa başında furmarktada coil whine duyulmuyor.

Her oyunda duyulabilir coil whine yapan kartlar var bide belli uygulamalarda yapanlar var. Coil whine az veya çok buna göre belirlenecekse test edilen belli programlar olması lazım. Burda pekçoklarının denediği programları denesem bende coil whine yok diyebilirdim.

Misal bir arkadaş asus strix 470 için yorum yapmış 1500 fps ye kadar coil whine yok diye. Sadece vsync açık oyunlar ve belli programlar için dese coil whine yok derdi. Bu ayrıntı çok önemli.

Kartı ile ilgili coil whine yorumu yapan şahsın coil whine'ı azdıran belli bir benchmarklar listesini uygulayıp kasa kapağını açıp kulaklarını ekran kartlarına yaklaştırıyor olması gerek. Ayrıntılı ve net sonuçlar ozaman ortaya çıkar.

Sonradan edit: Bu yazdıklarım bir süredir duruyor bu başlık o kadar mesaj almasına karşın bu mesaj hiç dikkat çekmedi. Konuya ilgi alakadan şunu anladım test edip coil whine yok diyenlerin çoğu karta kulağını yaklaştırmıyor masa başındalar ayrıca oyun dışında birşeyde denemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Nisan 2017; 20:1:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Balthier

Cw konusunda bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Ben yeni Asus Gtx 1070 aldım kart normal fps değerlerinde en ufak ses sorunu yapmıyor. Ama iş teste gelince 1000-2000 fps değerlerinde cw olayı yaşıyorum.

Şimdi esas soru cw tam olarak normal fps değerlerinde yaşanan soruna mı deniyor, yoksa kart 1000 fps üstünde bile ses verse bu kartımın cw ile başı dertte demek mi.?

Kısaca genel anlamda her kart 1000 küsür uçuk fpslerde cw sorunu ile karşılaşır mı.?

Merhaba,

Kartı halen kullanıyor musunuz ? Geç cevap veriyorum yoğunluktan ötürü.

1000-2000 FPS'lerde CW olmayan kart zaten bir elin parmaklarını geçmez günümüz şartlarında. Normal FPS aralığı diyebileceğimiz 60 - 144 (200'e kadar baz aldık desek) aralığında aşırı bir sıkıntı yoksa CW'siz diyoruz genel manada veya az CW var diyoruz. Zamanla artma durumları istisnai olarak gerçekleşmekte. Genelde alındığı zamanki gibi kalıyor CW seviyesi. İlk alındığı zaman CW olup, 1 hafta veya 1 ayda kesilen veya tam tersi durumda CW çıkan da olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TOMEKK

Rx480 8 gb sapphire nitro coil whine var malesef yarin iadeye gidicem. Fps 150 ustune cikinca ses net olarak duyuluyor farkli bir markami alsam yoksa ayni marka ile degisimmi yapsam bilemedim

Zaman geçmiş üzerinden ama ne yaptınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PolovetsTR

13 gün önce eksen bilgisayardan aldığım Asus Rog Strix RX 470 4GB de yaklaşık 3 gün önce farkettim CW var. Kulaklık kullandığım için başlarda duymamıştım ama özellikle oyuna girince, oyun menüsünde ve oyun içinde değişken aralıklı bir ses geliyor. Asus ürünleri sorunlu galiba, çoğu CW olayında Asus ürünleri başı çekiyor. Bugün aldığım yeri arayıp iade isteyeceğim. Durumu buradan tekrar güncellerim.

31.10.2016 Saat 10:00 Eksen bilgisayar cihazı almamın üstünden 14 gün geçmemesine rağmen iade veya birebir değişimden söz etmeksizin "bilemiyorum" cevabı verdi ve beni asus servisini aramaya ve 23 gün beklemeye mecbur bıraktılar. Bugün asus'un sitesi üzerinden tamir kaydı bırakıp cihazı göndereceğim. Gelmişmeler oldukça yazarım.

Paylaştıklarınız diğer kullanıcıların da yararına olmakta. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

quote:

Orijinalden alıntı: TOMEKK

Rx480 8 gb sapphire nitro coil whine var malesef yarin iadeye gidicem. Fps 150 ustune cikinca ses net olarak duyuluyor farkli bir markami alsam yoksa ayni marka ile degisimmi yapsam bilemedim

470 4gb olanı kullanıyorum bende cw yok varsada duymadım hiç

Ekledim.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.