Şimdi Ara

DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
34
Favori
48.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI GTX 1080 GAMING X 8GB +1000 fps ile tiz bir cızırtı sesi geliyor. Farkettiğim oyun Euro Truck Simulator 2. Menü içinde yapıyor sadece. Oyun içinde yapmıyor. Menüde FPS'ye baktığımda 1200 civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Vsync açınca sorun kalmadı. MSI CW için değişim yapıyor diye biliyorum ama normal şartlarda ve diğer oyunlarda her hangi bir ses yok. Bu yüzden önemsemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Yeni çıkan tüm kartlar CW var, bende yok diyen ya yalan söylüyordur yada CW'ye bakmaya bilmiyordur.

Güç kaynağıda CW'yi bitirmez, sadece belki azaltır. Hatta ekran kartında CW'yi engelleme amaçlı alacağınız en kaliteli PSU'da bile CW çıkarsa şaşırmayın.

CW'yi test edebilceğiniz basit bir yöntem; Heaven Benchmark 4.0 inidirn, başlatın, ayarların bir önemi yok, grafikler gelmeye başlayınca sağ üstden X işareti ile benchmarkı durdurun, o an credits yazılı bir resim çıkıyor, orada kart +1000 FPS görüyor o an anlayabilirsiniz.

https://benchmark.unigine.com/heaven

247mb

Merhaba, bilgiler için teşekkürler.

Yeni çıkan kartlar olsa dahi bazı istisnai durumlarda gerçekten ''0 CW'' durumları görülebiliyor. Bunda özellikle ev elektrik tesisatının durumu (veya sistem hangi ortamda kullanılıyorsa) başta olmak üzere, kurulan sistemin kusursuza yakın düzende kurulması (kaliteli PSU, anakart, kablolar vb. gibi) gibi etkenlerde rol oynuyor. Bu durum tabii daha çok ''buzzing (cızırtı)'' olarak tabir edebileceğimiz CW durumunu yok saymakta geçerli. Yoksa ''sinek vızıltısı (ince, tiz)'' olarak tabir ettiğimiz, genellikle çok yüksek FPS değerlerinde ve oyun menü geçişleri gibi kısımlarda duyduğumuz CW çeşidini ayrıca irdelemek gerekebilir. Bu noktada sizin bahsettiğiniz kanılara varılabilir. Lakin hem cızırtı hem de sinek vızıltısı şeklinde, hiçbir koşulda CW yapmayan kartlar tek tük olsada mevcut. Zaten bunlar mevcut olmasa veya CW durumları kendi içerisinde derecelendirilerek seyir etmese, kişiden kişiye değişen bir sorun halini almayıp, genel manada kabul gören daha ciddi bir sorun halini alırdı. Kaldı ki; daha öncede birçok kez belirttiğim gibi CW aslında yeni bir sorun da değil, hayatımızda elimizin altında olan birçok elektronik üründe görülebilen bir durum. Fakat yine tekrarlamak gerekirse, bu durum özellikle ekran kartı piyasasında son yıllarda rahatsız edici boyutlara ulaşmış ve gündemimizi meşgul eder konumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkangelevo

MSI GTX 1080 GAMING X 8GB +1000 fps ile tiz bir cızırtı sesi geliyor. Farkettiğim oyun Euro Truck Simulator 2. Menü içinde yapıyor sadece. Oyun içinde yapmıyor. Menüde FPS'ye baktığımda 1200 civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Vsync açınca sorun kalmadı. MSI CW için değişim yapıyor diye biliyorum ama normal şartlarda ve diğer oyunlarda her hangi bir ses yok. Bu yüzden önemsemiyorum.

Geçmiş olsun. Evet kartınızda CW yok denebilir. Çoğu kartta denk geldiğimiz bir CW çeşidi. Üstteki yorumumda da bundan bahsettim aslında.

Sizin mesajınız ile bir bilgiyi de iletmiş olalım. FSYNC/GSYNC gibi teknolojilere sahip monitör kullanıcıları için de; VSYNC açmanın çoğu zaman gereksiz olduğunu düşünürsek, yüksek FPS'ler görmemek için kendi chipset üreticilerine ait control center'lar üzerinden monitörlerinin yenileme hızlarına eşit FPS sınırlaması yapabileceklerini belirtelim. Veya MSI Afterburner gibi yazılımlar ile de sınırlama yapılabilir. Bu sayede çok yüksek FPS değerlerindeki sesler hiç duyulmayarak, rahatsız edici sesler hiç olmazsa çözüm yoluna kavuşmuş olacaktır.

• 3 tane Pascal kart (GIGABYTE GTX1070, ASUS ve MSI GTX1080) kullandım hepsinde cızırtı vardı. MSI içlerinde en az ses yapanı. 240Hz monitör ile kullanıyorum neyseki tiz ses yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

3 tane Pascal kart (GIGABYTE GTX1070, ASUS ve MSI GTX1080) kullandım hepsinde cızırtı vardı. MSI içlerinde en az ses yapanı. 240Hz monitör ile kullanıyorum neyseki tiz ses yok.

Geçmiş olsun. Ekledim kartlarınızı.

240Hz monitör için sıkıntı çıkarmıyorsa aslında çok aşırı bir durumda değildir.
  • Dostum yine ben ve bu sefer yeni ekran kartımı yazdırayım dedim. Yine şansımıza Coil Whine çıktı kartta ama şükürler olsun çok düşük düzeyde VSYNC açık iken yani 75 FPS sabitken cızlama olmuyor genel olarak 150-350 FPS arasında ise çok düşük bir cızlama var fan sesi sanmış idim en başta yani öyle diyeyim İlk aldığımda da CW yoktu sonradan yani 3 hafta sonra mı ne ortaya çıktı...
    ZOTAC GTX 1080 AMP Edition @ CW VAR@ 75+ FPS @ Çok Düşük
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkMallet

Dostum yine ben ve bu sefer yeni ekran kartımı yazdırayım dedim. Yine şansımıza Coil Whine çıktı kartta ama şükürler olsun çok düşük düzeyde VSYNC açık iken yani 75 FPS sabitken cızlama olmuyor genel olarak 150-350 FPS arasında ise çok düşük bir cızlama var fan sesi sanmış idim en başta yani öyle diyeyim İlk aldığımda da CW yoktu sonradan yani 3 hafta sonra mı ne ortaya çıktı...
    ZOTAC GTX 1080 AMP Edition @ CW VAR@ 75+ FPS @ Çok Düşük

Merhaba, geçmiş olsun.

Listeden kontrol ettiğimde GALAX 1070 varmış sizde önceden ve iade etmişsiniz. CW gündelik bir gerçek olma yolunda hızla ilerliyor bakalım. Sizin şansınıza öyle yüksek gelmemiş bu sefer.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Sahiden duyulmuyor kapağı açmadıkça ona mutluyum 1000 küsürlere çıkmadım ama 400 FPS' lerde anca cızırtı kasa kapağını açınca duyuluyor güler misin ağlar mısın ya da şans mı dersin şanssızlık mı
  • Bu arada 75 FPS dedim ama ekran kartını %70-%100 kullandıran oyunalrda oluyor misal Ghost Recon Wildlands ya da Rise of The Tomb Raider yoksa CS:GO - LOL gibi herkesin bildiği oyunlarda 300 FPS' lerde CW' ye dair bir şey yok
  • Galax GTX1070 Hall of Fame kullanıyorum oyun menülerinde 1000FPS+ gibi değerlerde CW var.

Özellikle Darksiders 2 menüsünde 3600FPS görünce kısa süreli bir orkestra yaşadık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkMallet

Bu arada 75 FPS dedim ama ekran kartını %70-%100 kullandıran oyunalrda oluyor misal Ghost Recon Wildlands ya da Rise of The Tomb Raider yoksa CS:GO - LOL gibi herkesin bildiği oyunlarda 300 FPS' lerde CW' ye dair bir şey yok

Bu detay aslında benimde gözlemlerimde denk geldiğim durumlardan. Siz deyince bir kez daha düşündüm şu an. İrdelememiz gereken bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaybridX

Galax GTX1070 Hall of Fame kullanıyorum oyun menülerinde 1000FPS+ gibi değerlerde CW var.

Özellikle Darksiders 2 menüsünde 3600FPS görünce kısa süreli bir orkestra yaşadık.

Ekliyorum.

CW'siz diyebiliriz o zaman. Bu tarz bile (sinek vızıltısı diyebileceğimiz) CW olmayan kartlar çok çok nadir.
  • CW gerçekten fazla oldugunda ashab bozucu . Firmalar bunu çözebilir mühendislik çalışması ile ancak maliyet artacağı için yanaşmıyorlardır.

Kartınızda CW ses duymuyorsanız Benchmark falan yaparak illa duyacağım diye zorlamayın.

0 Cw li kartta cw başladı bu yüzden .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi rx 470 oyun oynarken tiz bi ses çıkıyor kasa kapağını açınca daha belirli ama rahatsız etmiyor sıcaklık fps sorunu yok hehangi bir zararı var mıdır bu sesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roronoar -- 11 Haziran 2017; 0:17:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: roronoar

Msi rx 470 oyun oynarken tiz bi ses çıkıyor kasa kapağını açınca daha belirli ama rahatsız etmiyor sıcaklık fps sorunu yok hehangi vi zararı var mıdır bu sesin

Merhaba geçmiş olsun.

Konunun ilk mesajında bununla alakalı bilgileri paylaşmıştım. CW, sizi ''ses'' olarak aşırı rahatsız etmedikten sonra istisnai durumlar dışında karta zarar vermez.
  • GTX 1080 HOF vardı 2K 60 FPS'den başlayarak kasa dışına taşan duyulur cızırtı vardı. PSU'yu da dinledim hatta onunda yükleme durumlarında anlık bir ses yaptığını hissettim ama duyulur seviyede değildi kulak dayalı vaziyette bile zor hissediliyor oda sessiz değilse zaten kasa içinde çalıştığı hissedilmiyor. Ancak GPU'nun sesi daha baskındı 120-150 FPS'de Orta-Yüksek denebilecek sesteydi.

İade edip GTX 1080 Strix O8G 11gbps aldım daha kullanmadım salı günü sonucu göreceğim.

• Gigabyte gtx 1060 xtreme gaming cw yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

GTX 1080 HOF vardı 2K 60 FPS'den başlayarak kasa dışına taşan duyulur cızırtı vardı. PSU'yu da dinledim hatta onunda yükleme durumlarında anlık bir ses yaptığını hissettim ama duyulur seviyede değildi kulak dayalı vaziyette bile zor hissediliyor oda sessiz değilse zaten kasa içinde çalıştığı hissedilmiyor. Ancak GPU'nun sesi daha baskındı 120-150 FPS'de Orta-Yüksek denebilecek sesteydi.

İade edip GTX 1080 Strix O8G 11gbps aldım daha kullanmadım salı günü sonucu göreceğim.

Geçmiş olsun, ekledim. Yeni kartınızda sıkıntı olmaz inşallah bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Gigabyte gtx 1060 xtreme gaming cw yok.

Ekledim.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    GTX 1080 Strix O8G 11gbps'de CW yok hocam. Menülerde hep FPS kilit attım 200'e gerçi
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.