Şimdi Ara

DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
968
Cevap
34
Favori
48.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sapphire Pulse RX 580 8GB modelinde bir sürü oyun oynadım herhangi bir sorun yoktu fakat S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl'e başladığımdan beri sinek vızıltısı da ortaya çıktı. Medal of Honor 2010 da oynuyorum ve bir ses sorunu olmuyor. Sadece S.T.A.L.K.E.R.'da olduğunu düşünüyorum.
  • Selam, geçmiş olsun.

Bu iki oyundan başka oyunlarda deneme fırsatınız oldu mu ? Stalker'a başladıktan sonra MOH 2010 denediğiniz zaman ses devam etti mi yoksa sadece Stalker'da mı olmaya devam etti ? Bunu sormamın nedeni; Stalker ile tesadüfi bir CW başlangıcı olmuş olabilir.
  • CW sesi yüksek FPS de artar düşük FPS'de düşer, cw sesinin çıkmasının yani oyunun kendisyle bir alaksı yok, FPS ile alakası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Selam, geçmiş olsun.

Bu iki oyundan başka oyunlarda deneme fırsatınız oldu mu ? Stalker'a başladıktan sonra MOH 2010 denediğiniz zaman ses devam etti mi yoksa sadece Stalker'da mı olmaya devam etti ? Bunu sormamın nedeni; Stalker ile tesadüfi bir CW başlangıcı olmuş olabilir.

Sadece stalkerda oluyor. Medal of Honor, Arma 3, Argo, Dying Light, Dragon Age Inquisition bunlarda da yüksek fps alıyorum ama bir ses yok. CW testi yapabileceğim bir program var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bendede msı gtx 1080 gaming x var coil whine sesi geliyor kasanın yukarısından kulagımı yaklastırınca ses belli oluyor yukarı fan taktıgım zaman bu sesi bastıracagını tahmin ediyorum zannımca garantiye gerek var mı vermeye goruslerınızı almak isitiyorum bazı oyunlarda bu sesi cıkartıyor...
  • 80+ Platinum sertifikalı güç kaynaklarının ekran kartlarındaki CW sesini azalttığını/bitirdiğini söyleyenler var. Ne kadar doğrudur bilen, deneyimleyen var mı?
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Hem doğru hem yanlış aslında.

İki boyutu var olayın.

1) Bunu söyleyen kişilerin bazılarında hem ekran kartında CW var hem de PSU'da... Ancak ayrımını yapamayanlar PSU değiştirdiği zaman haliyle vızıltı sesinde azalma oluyor. Aslında azalan ses ekran kartındaki CW değil, PSU'daki CW oluyor.

2) Şu bir gerçek. Kaliteli PSU = sessiz bir sistem. Doğru akım geçiren, kaliteli bir PSU sistemde oluşabilecek karıncalanmaları, dalgalanmaları engeller. Ancak ekran kartındaki CW olayını çözer diyemeyiz. Çünkü CW çok farklı bir olay. Çünkü ekran kartındaki CW de 1-2 değişkene bağlı olarak ortaya çıkar. Eğer ekran kartına gelen elektrikte sorun varsa bu sebepten oluşan CW PSU değişimi ile engellenebilir. Ancak bobin sarmal tellerinden kaynaklanan bir CW maalesef bobinlere müdahale etmeden geçmez. Ki bu müdahale hiç sağlıklı bir iş değildir. Bu yüzden çoğu firma belli bir sınırın üstündeki CW için iade-değişim taleplerini kabul eder.

• ben şanslı olanlardanım sanırım nazar değmesin elimde ki kart Galax Geforce GTX 1080 TI EXOC modeli ve CW hiç yok.
  • Yaz hocam, maalesef Galax GTX 1060 6GB 192 BIT EXOC modeli. 9 günlük kart.

Fps farketmeksizin %50 ve üstü yükte cızırtı ve tiz ses şeklinde cw var. Ses çok yüksek değil, ama duyulmayacak kadar az da değil. Değişim için bugün göndereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parsalihan

hocam bendede msı gtx 1080 gaming x var coil whine sesi geliyor kasanın yukarısından kulagımı yaklastırınca ses belli oluyor yukarı fan taktıgım zaman bu sesi bastıracagını tahmin ediyorum zannımca garantiye gerek var mı vermeye goruslerınızı almak isitiyorum bazı oyunlarda bu sesi cıkartıyor...

Geçmiş olsun, ekledim.

Son durum nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mageji

ben şanslı olanlardanım sanırım nazar değmesin elimde ki kart Galax Geforce GTX 1080 TI EXOC modeli ve CW hiç yok.

Maşallah diyelim biz de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köl Tigin

Yaz hocam, maalesef Galax GTX 1060 6GB 192 BIT EXOC modeli. 9 günlük kart.

Fps farketmeksizin %50 ve üstü yükte cızırtı ve tiz ses şeklinde cw var. Ses çok yüksek değil, ama duyulmayacak kadar az da değil. Değişim için bugün göndereceğim.

Geçmiş olsun.

Ekledim sizi de. Son durum nedir, verdiniz mi garantiye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ron Jeremy

quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Selam, geçmiş olsun.

Sadece stalkerda oluyor. Medal of Honor, Arma 3, Argo, Dying Light, Dragon Age Inquisition bunlarda da yüksek fps alıyorum ama bir ses yok. CW testi yapabileceğim bir program var mı acaba?

Son durum nedir CW sıkıntınızda ?

Herhangi bir benchmark veya özellikle Unigine Super Position / 4.0 gibi benchmarklarda test edebilirsiniz.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorun yok. Dediğim gibi sadece stalker serisinde oldu. Yabancı forumlarda da bu oyunda aynı durumu yaşayanlar olmuş. Muhtemelen oyunla ilgili bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı test ve oyunlarda sizdeki durum gibi belirgin olabiliyor CW durumu. Muhtemelen dediğiniz gibi spesifik bir durumdur.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Hocam kart bugün garantiden geldi. Değişim oldu diyorlar ama durum biraz karışık açıkçası. Sancılı bir 16 gün geçti. Zahmet edip okuyacak arkadaşlar için anlatayım.

Kartı 7.12.2017 tarihinde hepsiburada aracılığıyla servise yolladım. Normalde direkt servise yollayacaktım. Aradım Akortek Bilişim'i dedim durum bu. Karşımdaki arkadaş "Kartı bizden aldıysanız servisi bizde, yoksa aldığınız yere verin" dedi, tamam dedim, kapattım. Kartı açıp yetkili servise baktım, Akortek Bilişim yazıyor. Sonra tekrar aradım firmayı ve durumu anlattım, anlaşmalı olduğunuz kargo hangisi diye sordum. Adamın bana verdiği cevap şu şekildeydi: "Kartı bizden aldıysanız kargo ücreti vermezsiniz, eğer başka yerden aldıysanız kargo size aittir. O firmaya iletin onlar bize göndersin." Olur mu öyle şey dedim ama adam illa ki siz ödersiniz diye tutturdu. Tutturmuşlar bir "Bizden aldıysanız" diye. Böylece ben de hepsiburadaya gönderdim kartı 7.12.2017'de. 14.12.2017 tarihinde ürün yenisiyle değiştirildi diye bilgi geldi siteden ancak kart bir türlü kargoya verilmedi. Yoğun ısrarlarım ve aramalarım sonucunda 18.12.2017 tarihinde kartı kargoya verdiklerini ve kargo bilgilerini gireceklerini söylediler. Fakat hiçbir bilgi girilmedi bugüne, yani 22.12.2017 tarihine kadar. Sonunda bugün kart elimde ulaştı. İlginç olan durum ise şu. Kartın kutusu aynı, değişmemiş. Büyük ihtimalle değişim yapıldıysa da sadece kart değişmiştir diye düşünüyorum. Ama kartın üzerinde Çözüm Elektronik'in servis kabul formu var. Üzerinde de reddedildi, Akortek Bilişim'e gönderiniz yazıyor. Bu site anladığım kadarıyla bilgilerini güncellememiş ve servis diye eski distribütör olan Çözüm Elektronik'e göndermiş kartı. Kartın kutusunun üzerinde ise Akortek Bilişim'e dair hiçbir form yok. Büyük ihtimalle kartım değiştirilmedi diye düşünüyorum ben. Değiştirilse en azından bir servis formu olması gerekir Akortek Bilişime dair. Şu an işte olduğum için kartı kontrol edemiyorum da. Akşam kontrol edip durumdan haberdar edeceğim sizleri. İnşallah değiştirmişlerdir diyorum, yoksa direkt valiliğin yolunu tutacağım.

Durum bu, vakit ayırıp okuyanlar varsa sağ olsunlar.

• MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB CW YOK
  • asus 1080 -a8g cw yok
  • Evet arkadaşlar, ekran kartımı evde denedim ve maalesef değişim yapılmamış. Hepsiburada.com'u arayarak kargo takip numaralarını aldım ve kargo hareketlerine baktım. Kart sadece Çözüm Elektroniğe gönderilmiş. Onlar da kartı almayı reddetmiş ve geri göndermiş. Hepsiburada.com da kartınız yenisiyle değiştirildi diye bana aynı kartı göndermiş. E-devlet üzerinden hepsiburada.com için tüketici heyetine başvurumu yaptım. Gelişmelerden haberdar edeceğim yine. Hepsiburada.com anladığım kadarıyla bu efsane cumanın altından kalkmayı beceremedi.
  • Ben buraya bakıp cw'lı kart almaktan kurtulmuştum şimdi de başkalarına faydamız dokunsun
    MSI GTX 1060 AERO ITX 3G OC@ CW VAR @ +60 FPS @ 60-70 fps ten sonra kasa 1metre uzakta kapak açıkken hafiften duyulmaya başlıyor işte, ama en yavaş hızda çalışan cpu fanımdan daha az ses çıkarıyor(çok az kategorisine giriyo heralde). +180 fpste epey duyuluyor, (orta)
    düzenleme: özetle, 100+ fpste az-orta diyebiliriz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thmyris -- 8 Ocak 2018; 23:38:38 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.