Şimdi Ara

## DH Doktorlar ve Tıp Fakültesi Öğrencileri Topluluğu ## (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.293
Cevap
117
Favori
90.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

quote:

Orijinalden alıntı: drzeke

Evet arkadaşlar android kullacısı arkadaşlar tıpla alakalı herhangi bi amaçla kullandıkları uygulamalar varsa burda söylerse programları ben ilk başlığa direk programların linklerini de ekleyebilirim. Benim'de aklıma geldi program araştırmasındayım şu an. Kullanan arkadaşlardan bekliyoruz tavsiyelerini :)

www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=95703

bikaç gün içinde googleplayden yayınlayacakmış

enesi tanıyorum googleplay'e eklerse bizim fakültenin facebook sayfasına felan heryere yazar illa ki görürüm ekleriz ilk başlığa. Teşekkürler bilgi için ;)

• Anatomi için 3 boyutlu güzel uygulamalar var.Özellikle pratik derslerde bana çok yardımcı oldu.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.argosy.vbandroid&hl=tr (Bütün Anatomi-Paralı)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.visiblebody.muscle&hl=tr (Kas Anatomisi-ücretsiz)

İlk verdiğim linkteki programı ücretsiz olarak da android cihazlara yükleyebilmek mümkün.İsteyen olursa p.m. den yardımcı olabilirim.

Edit:İkinci linkteki free olan sürümde sadece boyun hareketleri varmış.Boşuna indirmeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_jack -- 10 Aralık 2013; 0:17:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samuray_jack

Anatomi için 3 boyutlu güzel uygulamalar var.Özellikle pratik derslerde bana çok yardımcı oldu.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.argosy.vbandroid&hl=tr (Bütün Anatomi-Paralı)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.visiblebody.muscle&hl=tr (Kas Anatomisi-ücretsiz)

İlk verdiğim linkteki programı ücretsiz olarak da android cihazlara yükleyebilmek mümkün.İsteyen olursa p.m. den yardımcı olabilirim.

bi pm alabilir miyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: samuray_jack

Anatomi için 3 boyutlu güzel uygulamalar var.Özellikle pratik derslerde bana çok yardımcı oldu.

pm lütfen

• Birde anatronica diye bir program var.google play de ücretli. Ücretsiz linki :http://appxg.com/apps/4859.html
    (Bu android icin ama ayni sitede ipad icin de bulunuyor.)

Bilgisayar icinde buradan indirebilirsiniz :http://www.radyolojiteknikerleri.com/2013/01/anatronica-ucretli-ucretsiz-3d-anatomi.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading.. -- 10 Aralık 2013; 19:41:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güzel konu hocam marmara 1.sınıf yazar mısınız ? elinize sağlık

@kervancılar
  • quote:

quote:

quote:

Evet arkadaşlar android kullacısı arkadaşlar tıpla alakalı herhangi bi amaçla kullandıkları uygulamalar varsa burda söylerse programları ben ilk başlığa direk programların linklerini de ekleyebilirim. Benim'de aklıma geldi program araştırmasındayım şu an. Kullanan arkadaşlardan bekliyoruz tavsiyelerini :)

www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=95703

bikaç gün içinde googleplayden yayınlayacakmış

enesi tanıyorum googleplay'e eklerse bizim fakültenin facebook sayfasına felan heryere yazar illa ki görürüm ekleriz ilk başlığa. Teşekkürler bilgi için ;)

yayınlanmış hocam:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kafa kemiklerini Napiyorsunuz ahali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Medscape diye bir uygulama var her türlü bilgi bulunuyor ancak ingilizce

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.medscape.android&hl=tr
  • Alternatif ders notu arayanlara ;

http://tipdersnotlari.wordpress.com/
  • Ktü veya Paü'de okuyan arkadaşlar bana ulaşabilir mi
  • cerrahpasada okuyan arkadaslar özelden ulasabilir mi?
  • selam beyler. pelvisin içindeki kalça başlarım(femur başı) genetik olarak normalden büyükmüş ve bu da friksiyon problemine yol açıyor. futbol maçı yapiyordum, oradan ses geldi, yirtildi sandim ama sıcak oldugum icin maça devam ettim. ve suan sağ kalçam deli gibi acıyor. çorap bile giyemiyorum. doktor tek yolun ordaki kemikleri artroskopiyle traşlamak oldugunu söyledi, ama amelyat tavsiye etmiyorum dedi. daha once 2 diz amelyati gecirmis biri olarak o çileyi bir daha cekebilecegimi sanmiyorum. onerisi olan var mi?

Ekleme: Biraz araştırma yaptım. Yaşadığım problem buyuk ihtimal Femoroasetabular Sıkışma.

http://outpatient.stanfordhospital.org/clinics/orthopaedics/sportsmedicine/procedures/hip/fai.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezequiel1 -- 29 Aralık 2013; 12:24:05 >

• Benide ekleyebilirsin erciyes
  • ben niye yokum listede ekleyin bakalım Hacettepe Dönem 3
  • Arkadaşlar hacettepe tıp ile recep tayyip erdoğan ünvsinde tıp okumanın iş bulmada zorluk yada başka açıdan ne gibi farklar olur ? ben bu sene 12 im yardımcı olmanızı istiyorum rica ederekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir0306

Arkadaşlar hacettepe tıp ile recep tayyip erdoğan ünvsinde tıp okumanın iş bulmada zorluk yada başka açıdan ne gibi farklar olur ? ben bu sene 12 im yardımcı olmanızı istiyorum rica ederekten

iş bulma derken ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emir0306

Arkadaşlar hacettepe tıp ile recep tayyip erdoğan ünvsinde tıp okumanın iş bulmada zorluk yada başka açıdan ne gibi farklar olur ? ben bu sene 12 im yardımcı olmanızı istiyorum rica ederekten

iş bulma derken ?

büyük özel hastanelerde çalışmayı kastediyo galiba
  • Devlette çalışırken yada özel bir hastanede çalışırken işe alınırken bir fark yaratır mı yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Orijinalden alıntı: kervancılar

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

quote:

Hocam OKS'ye girdiğim sene girmişsiniz Tıp'a

Almanyayı ciddi düşünüyorum yaşamın pahalı olması umrumda değil. Alacağım araba ve benzin parasıyla amorti edecek zaten onu Tek sorun Almanca öğrenmek. Burs bulabilsem Almanca kursuna yazılacaktım ama yıllık 3000 lira istiyorlar

USMLE pek düşünmüyorum Avrupa daha cazip geliyor bana. Köle gibi çalışmaktansa Almanya'da bir ekmeği 1.5euro'dan almayı tercih ederim Siz ne düşünüyorsunuz?

Valla gidebiliyosan hiç durma dostum.Yerinde olsam hiç düşünmem bile.Ben 53.dönem DHY'ye girecem.Uzman olmama rağmen gideceğim yer konusunda endişeliyim.
    Bizim bi arkadaş arabasını satıp Almanca kursuna gitmişti.Eleman 1 yılda halletti herşeyi.2 yıllık asistanlığından da feragat edip gitti.Şu anda gayet memnun.Asistanlık TR'den daha rahat anladığım kadarıyla, ortopedici olmasına rağmen eleman her hafta bir eyalette takılıyor.Almancayı 6 ayda öğrenip gidenler bile var.
    Bu sene yazın Almanyadaydım.Hakkaten yaşanacak memleket.Adamların en kötü şehirleri bile bizim Ankara'yı 10'a katlar.

adamlar her alanda dürüst çalışıyor..orada yan gelip yatamazsınız burada ki gibi tum yuku hemşirelere yükleyip bir şey olursa telefon edersin gibi davranışlarla iş yaptırmazlar..

Hemşirelerin arasında büyüdüm. Bazı yerlerde dediğin gibi her şeyi hemşirelere yüklüyorlar. Ancak bu oranı %'ye vurursak çok çok az olur değer. Çoğu ilde hemşire yok aşırı derecede açık var. Ayrıca doktorları da köle gibi çalıştırıyorlar. Bir şey olursa telefon edersin mantığını sadece egosu tavan yapmış cerrahlarda gördüm ki onlar çok küçük bir kesim zaten

ben bu dediğimi özel bir hastanenin yoğun bakımında gördüm kardeşim..hemşireler hasta kötüleştiğinde dr arasak mı diye tereddüt ediyrlardı bir önceki aradıklarında doktor beycik fırça atmış neden arıyorsun diye öğretmişler..şöyle olunca bu ilacı ve böyle olunca bu ilacı ver nasılsa yoğun bakım burası hasta ölsede bir şey olmaz zaten biz insan değiliz kafasındalar..avrupada bu şartları zor bulurlar..neresi köle gibi kardeşim yaa..sağlık ocağına gitsen dr 10.30 geliyor 15.00 çıkıyor bu mu köle dedğin..bence hemşireler daha çok çalışıyor..dediğim gibi aralarında er-house dizisini izleyip etkisinde kalıp bir süre doktorculuk oynuyorlar sonra ya 20 bin tl maaş çok az ya bu iş yapılmaz triplerine giriyorlar..cunku tuketim çılgınlığına girdikleri için aldıkları para yetmiyor yetmeyincede işiyle arasındaki bağ kopuyor bu durumda doktor-hasta ilişkisini zedeliyor..ama bu eleştiriler yapılınca sende o da yapsaydı sizde bu kadar kişinin içine girseydinizde okusaydınız tıp diye komik tam bizim topluma yakışır bir cevap yazıyorlar..baksana yukardakine yaptığımız eleştiriden bir pay çıkartacağına sen dr msn..yani dr sasn eleştirebilirsn değilsen bu sistemi eleştiremezsin kafasında..

özel hastaneler sağlık meslekten yeni mezun hemşire çalıştırırlar.sebebi düşük maaş. hiç tecrübeleri olmadığı için her şeyi doktora sormak zorunda kalıyorlar.doktor 36 saatlik nöbette bulabilirse 1-2 saat uyku uyur. onu da bölmesinler diye kızar. yoksa doktorun derdi ne olsun.insan ekmek kazandığı işe haram karıştırır mı.

şu an 120bin doktor var.20 bin ve üzeri kazanan toplasan 100 doktor yoktur. gördüğün küçük istisnaları genele vurarak çok büyük haksızlık ediyorsun.

bu tartışma uzar gider..yoğun bakımda bir hemşire neden dr arayabilir arkadaşım başka soru neden aramak zorundaki dr eğer nöbetçi ise yoğun bakımda durmak zorunda değil mi o doktor neden odasına çekilir..şimdi hemşireler bilgisiz oldu valla dr bilgiliyse de bırakmasın yoğun bakımı ya da hastaneye iletisn ayrı bir kişi daha yoğun bakımda beklesin..ayrıca madem dr az senin kendi meslektaşların feryat ediyor tıp fakultesi açılmaması için..devlet yoksa bir çok buyuk universiteye tıp fakultesi açmak istiyor ama sizin odalarınız her defasında açılmaması için eleştirilerde bulunuyor bu nasıl bir çelişki..hem tıp fakultesi açılmasın diyorsunuz hem dr az diyorsunuz..yani diyorsunuz ki az olsun çok para kazanalım çünkü muh gibi her unide açılırsa dr eskisi gibi para kazanamıyacak..bunu sizden önce mezun olan hocalarınız bildiği için hukumete ağır eleştiriler yapıyor..

hemşireler bilgisiz demedim. yeni mezun tecrübesizleri çalıştırıyorlar dedim.

haftada 3 kere nöbette durmak çok ağır bir iştir. uykusuz doktor daha mi iyi hizmet verecek. aralarda mutlaka dinlenmek zorundadır.

doktor açığı sadece pratisyenlerde var. uzmanlık açığı ise sadece doğuda var. kontenjan artması eğitim kalitesini düşürdüğü için millet karşı çıkıyor. şimdi çapada 1. sınıflar 500 kişi. adamlar merdivende ders dinliyo bazen. 1 hoca 500 kişiye nasıl iyi eğitim verebilir. kalitesiz doktor görmek çok mu hoş bi durum...

bende kontenjan değil fakultenin artmasını savunuyorum..kalite=mesleğini sevme+araştırma..gunumuzde araştırma bir 70s 80s göre çok kolay..bence odanız yeni fakulteleri desteklemeli karşı çıkmamalı..

hocam nerde çokluk orda ...... derler.O yüzden kalabalık şeyleri hiç sevmem.Her zaman az olan olucaksın.

halt etmiş o sözü söyleyen ya da o sözü bu konuda kullanan..

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.