Şimdi Ara

## DH Doktorlar ve Tıp Fakültesi Öğrencileri Topluluğu ## (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.293
Cevap
117
Favori
90.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kervancılar

halt etmiş o sözü söyleyen ya da o sözü bu konuda kullanan..

Her üniversitede eğitim fakültesi açıldıktan sonra öğretmenlerin, hukuk fakültesi açıldıktan sonra da avukatların halini düşünmeni isterim biraz. Hatta şu anki mühendislerin haline de bir göz at şöyle. İlerde KPSS ile pratisyen doktor olunmaması için şu anki kontenjanların azaltılmasından ve açılmış fakültelerin dahi kapatılmasından yanayım. Bilmiyorum tıp mı okuyorsun yoksa doktor musun fakat sanki hiç staj yapmamışsın, hiç bir hocanın sözünü dinlememişsin gibi geliyor şu an. En hükümet yanlısı 50-60 yaşındaki profesörler ağız birliği yapıp benle aynı şeyleri savunuyorlarsa senin söylediklerin çok ütopik kalıyor. 'Burası Norveç mi lan' derler adama abi. Ortalık yerde deme böyle şeyler. Hele her hangi bir tıp fakültesi etrafında aklından bile geçirme bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

quote:

Orijinalden alıntı: kervancılar

halt etmiş o sözü söyleyen ya da o sözü bu konuda kullanan..

Her üniversitede eğitim fakültesi açıldıktan sonra öğretmenlerin, hukuk fakültesi açıldıktan sonra da avukatların halini düşünmeni isterim biraz. Hatta şu anki mühendislerin haline de bir göz at şöyle. İlerde KPSS ile pratisyen doktor olunmaması için şu anki kontenjanların azaltılmasından ve açılmış fakültelerin dahi kapatılmasından yanayım. Bilmiyorum tıp mı okuyorsun yoksa doktor musun fakat sanki hiç staj yapmamışsın, hiç bir hocanın sözünü dinlememişsin gibi geliyor şu an. En hükümet yanlısı 50-60 yaşındaki profesörler ağız birliği yapıp benle aynı şeyleri savunuyorlarsa senin söylediklerin çok ütopik kalıyor. 'Burası Norveç mi lan' derler adama abi. Ortalık yerde deme böyle şeyler. Hele her hangi bir tıp fakültesi etrafında aklından bile geçirme bence.

yukarda yazdıgım gibi bu konu denk gelince bende tıp hakkında yorumumu yazdım..sözlediklerin zevzeklikten başka bir şey değil bak sen okuma dedin 30 yaşından sonra tıp okumak hiç fena değil.. söylediğin mesleklerde muhendislik öğretmenlik hukuk fakültelerin açılması nedeniyle eğitimin kalitesinin düştüğünü sanmıyorum..bugun bilgiye ulaşmak geçmişe göre daha kolay kendini yetiştirmek isteyen adam bilgiyi araştırır bu tıp içinde geçerli bugun vatandaş bile internetten rahatsızlığı varsa ya da vücut için hangi gıdaların iyi geldiğini araştırıyor öğrenebiliyor..madem tıpcılar çok kaliteli eğitim veriyor 20 seneden beri haberlerde komedi skeçlerinde dr hatalı konular neden işleniyor hatta bu 90 larda daha fazlaydı hastanın içinde makastan tut yanlış iğne sonucunda sakat bırakılan hastalara kadar haberleri izlerdik sonuc her zaman dr aklanırdı bu afvrupadada oyle mi acaba...ee bunlar gunumuzde mezun olup geçmişe giden dr larmıydı..hukukculara gelelim madem işi siyasete çektin 90 larda insanlar özgürlükleri kısıtlandığını duşunduğu için sokakları caddeleri iş yerlerini talan etmeden yaptıkları baş örtüsü gösterilerinde fişlenip 14-20 li yaşlardaki gençler içeri alınıp kara kuvvetleri komutanının mahkemeleri ziyaretiyle bu gençlere ömür boyu hapisler verildi 14 yaşındki çocuklara idam kararları çıkartıldı bu yargı askeri baskısıyla ya da ideolojik kararlarıyla daha mı kaliteliydi 70-80 lerden hiç bahsetmiyorum..sana söyleyim bu yargı işine gelene adalet dağıttı..bundan önce böyleydi bundan sonra da devam edecek..yargı, ADALETİN ataturkculukten islamcılıktan üstün olduğunu kabul ederse o zaman bu ulkede yargı kararlarını veririken siyasetten uzak olmayı başarabilecektir..kendi istemediği bir parti iktidar olması nedeniyle tahammülsüzlüğünü elinde bulundurduğu yargı gücüyle öç almaya kalkacaksa kusra kalma bu aldığı hukuk eğitimle ya da fakültelerin arttırılmasıyla alakası olmaz bu kafadakiler cübbesini çıkarıp chp ye üye olarak bu içindeki siyaset fırtınasını dindirmelerini öneririm ve bu insanlar 60-70 yaşında yargı mensupları hepsi de 30-40 yıl önce mezun olmuş kişiler yani senin deyiminle en kaliteli eğitimin verdiği dönemlerde mezun olmuşlar..benim fikrim her alan için geçerli bu kalitesizliği fakültelerin çoğaltılmasına bağlamak absürtlük olur..

sen galiba dr sun..söyle bakalım bu sorunun çözümü nedir..dr haftada 2 gün nöbet tutması zor demiş bir arkadaş..peki ne olacak yeterli dr yoksa nöbetlerde zorlanılıyorsa fakülte açmaktan başka ne yapılmalı dışardan daha ucuza çalışacak dr mu ithal edilmeli..maaşı öne süreceksin ama dr lar kadar bu ulkede maaş alan başka meslek yok..bugun memurlar.net 90 larda mühendis olanlar o dönemki rehberlik hocalarına sövüyorlar..adamlar 3000-3500 tl maaş alıyorlar ve zamanında tıptan bile yukarda olan puanlarıyla mühendisliği seçip şu anda dr göre yaşam standarına kıyasla süründükleri için isyan ediyorlar..şimdi içinizde bazı arkadaşlar ortaöğretim dışında 11 sene daha okuduğunu söylecek iyi de arkadaşım bunu toplum için mi okuyorsun maaşını 2-3 katlansın diye okuyorsun..ben taraflı değilim ben objektif yorumumu getirdim..toplumdaki bireylerin herhalde bir söz söylemeye hakkı vardır değil mi..??? cunku ben cevremde bir aile hekimi 10.000 tl alırken özel hastandeki bir dr 20.000 tl alırken hala neyin tatminsizliğini yaşıdıklarını merak ediyorum..nöbetse nöbet..öğretmenlerde polisleri eleştiriyor polislerin lise mezunu olup 3000 tl maaş almasını eleştriyor..polislerde işin tehlikesinden ya da nöbetlerinden bahsederek kendini savunuyor..ya da bir mühendis biz bu kadar maaş alırken bu meslektekilerin bu kadar maaş alıpta muane için hastaneye gidildiğinde saatinde orada olmayan doktoru sorguladığında biz 11 yıl okuduk gibi bir cevap almak farklı meslek gruplarındaki insanları kızdırmaktan başka bir şey
    yapmaz..hadi sağlıcakla kalın dr larımız...

müh örnek yorumlar:

quote:

Arkadaşlar ben 14 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İTÜ mezunuyum ben girdiğimde puanım hacettepe Türkçe tıbbı tutuyordu.
    Şu anki aklım olsa gözüm kapalı Tıp yazardım. Kafanız attı mı istifayı basabileceğiniz tek meslek doktorluktur.
    Mühendislik önemsiz bir meslek demiyorum kesinlikle Tıptan daha önemlidir , doktorların kullandığı aletleri de mühendisler tasarlıyor sonuçta.
    Ama ülkemizde mühendislik yok, biz mühendislik yapmıyoruz bizim yaptığımız teknisyenlik... Benim ne kadar mühendis arkadaşım varsa hepsi pişman.Keşke Tıp yazsaydık diyorlar.
    Mühendislik 30 yaşına kadar krallıktır. 30 dan sonra Tıp yazan akranlarınız birer birer uzman doktor olup 20-30 bin liraya imza atmaya başladığında anlarsınız anyayı konyayı.
    Mühendisler aç geziyor biraz fazla abartılı bir yaklaşım, Allah adam gibi çalışan herkese rızkını verir.
    Ama türkiyede doktorluk mu iyi mühendislik mi derseniz cevap açık ve nettir o da doktorluktur.
    "Bir de mühendis olucam yurtdışına gidicem" yaklaşımı çocukca. insan belli yaşını geçti mi memleketinde olmak ister.
    Ben Amerika,Çin,Danimarka ve Fransada bulundum. Amerikadan iş teklifi aldım ama gitmedim benim kaç tane arkadaşım ne hayallerle yurtdışına gitti
    çoğu da geri döndü, eğer Dininizi ve Milliyetinizi unutmak sizin için problem değilse, "ne olacak canım Amerikalı olurum" diyorsanız yurtdışında yaşayabilirsiniz. Öyle arkadaşlarım da var yıllardır Amerikada,İngilterede olan. Yüzleri gavur yüzü gibi olmuş orda kala kala.
    Tıbbın 6 yıl olması sizi korkutmasın. Tıbbın zorluğu 3 yıldır, ilk 3 yıl teorik biter sonra pratik başlar. Pratikte de hocalarınızın suyuna giderseniz kimse sizi sınıfta bırakmaz... Korkmayın iki dakka Adam olun TIP yazın diyorum :).

quote:

Arkadaşım sakın ha bak ben bir elektronik mühendisiyim(İTÜ) 76 doğumluyum o zamanlar bizim bölümler en kral tıptan daha yüksekti
    benim puan hacettepeyi tutuyordu yazmadım. Şimdi ne salakmışım diyorum,keşke babam zorla TIP yazdırsaydı diyorum.
    Türkiyede mühendislik yok, yurtdışındada uzak doğulular hintliler kapatmış piyasayı, ÇİN liler para basar gibi her yıl mühendis basıyor piyasaya.
    Sakın ha aman derim. Ben şu an kazanacak olsam tekrar tıp okurum. O derece mühendisin hiç kıymeti yok, yazık edersin.

Öyle sevmiyorum falan hikaye. Ben severek okudum bölümümü ama şu an mesleğimi sevmiyorum yani insanın zamanla zevkleri ve hayata bakışı da değişiyor. Eskiden sevmediğin şimdi sevdiğin yemekler yada renkler vardır muhakkak. Benim bir sürü mühendis arkadaşım var ODTÜ,İTÜ mezunu alayı pişman haberin olsun. Mühendisliğin ilk mezuniyeti zevklidir sonra gözden düştükçe düşersin. Yaş ilerledikçe analitik düşünce kabiliyeti düşer sıkılırsın mühendislikten ama doktorlukta yaş ilerledikçe tecrübe ve bilgi artar.

Sakın ha aman diyim. Fıstık gibi bölüm kazanmışsın kıymetini bil sonra çok pişman olursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kervancılar -- 14 Ocak 2014; 9:37:20 >

• yav hayatında 1 kere nöbet tutmamış adamlar şuraya yazmasın, mühendisin 3. sınıfta toplam çalıştığı dersle 1 patoloji, 4 sınıfla çalıştığı toplam dersle 1 kardiyo vermesi imkansız. aynı dönemde tüm saygın üniversitede arkadaşlarım adamlar yarım kadar kredi almıyor dörtte birim kadar çalışmadı hiçbiri. TUS denilen naneye çalışırken insanlar pulmoner emboliden ölüyor haberiniz ola. Bu ülkede prof dr kalaycı 80 yaşındaki hastayı kaybetti diye kurşunlandı türkiyenin en saygın fakultesinde, bak son 2 senede dövülen-bıçaklanan-öldürülen doktordan bahsetmiyorum. kaç taane mühendis işyerinde bıçaklandı işyerinde?
    İdealist değilsen ve HAYATININ KIYMETİNİ BİLİYORSAN tıp akıllıca bir seçim değildir.
  • robbins pato pdf si olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sniker

yav hayatında 1 kere nöbet tutmamış adamlar şuraya yazmasın, mühendisin 3. sınıfta toplam çalıştığı dersle 1 patoloji, 4 sınıfla çalıştığı toplam dersle 1 kardiyo vermesi imkansız. aynı dönemde tüm saygın üniversitede arkadaşlarım adamlar yarım kadar kredi almıyor dörtte birim kadar çalışmadı hiçbiri. TUS denilen naneye çalışırken insanlar pulmoner emboliden ölüyor haberiniz ola. Bu ülkede prof dr kalaycı 80 yaşındaki hastayı kaybetti diye kurşunlandı türkiyenin en saygın fakultesinde, bak son 2 senede dövülen-bıçaklanan-öldürülen doktordan bahsetmiyorum. kaç taane mühendis işyerinde bıçaklandı işyerinde?
    İdealist değilsen ve HAYATININ KIYMETİNİ BİLİYORSAN tıp akıllıca bir seçim değildir.

niye moral bozuyon

• hazırlık veya 1.sınıf okuyanlar varsa yol yakınken dönebilir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: drzeke

hazırlık veya 1.sınıf okuyanlar varsa yol yakınken dönebilir :D

düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

quote:

Orijinalden alıntı: drzeke

hazırlık veya 1.sınıf okuyanlar varsa yol yakınken dönebilir :D

düşünüyorum

Anatomi pratik sınavından önce ďüşündüm. İlkkez tıptan iğrendim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata-ozkan

Tıp okuyup Türkçeden bütünlemeye kalmak neyin kafasıdır?

Bizde de tarih ve Türkçeden bütünlemeye kalan çoktu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.dönem kaslara giriyoruz millet,dönem1 sdü

lan şuan duygulandım ha tercihler acıklandıktan sonra ilk defa yazıyorumm,nasıldı 1.dönem tıp fakultesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sondakkacı

2.dönem kaslara giriyoruz millet,dönem1 sdü

lan şuan duygulandım ha tercihler acıklandıktan sonra ilk defa yazıyorumm,nasıldı 1.dönem tıp fakultesi

ilk donem anatomi yoktu bize cok zorlanmadik hocam :D sizinki nasildi
  • -TOSUN- kullanıcısına yanıt
    çogu ünide 1.dönem anatomi yok zaten sdü fantazi yapyo ,neyse calışman lazım hocam lablarda bakmadıgın kemik kalmamalı,teorikte de ozandan çalışsan yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: sondakkacı

çogu ünide 1.dönem anatomi yok zaten sdü fantazi yapyo ,neyse calışman lazım hocam lablarda bakmadıgın kemik kalmamalı,teorikte de ozandan çalışsan yeterli

cok kasmak gerekiyormu hocam komite oncesi bir hafta yeterli oluyomuydu
  • -TOSUN- kullanıcısına yanıt
    yeter ya geçer notu alırsın bnce :D
  • Arkadaşlar ben kocaeli tıp 1.sınıfım.
    Medeniyet üniversitesi ile karsılastırırsak hangisi daha mantikli? Okulumdan memnunum ama istanbulda olmak istiyorum. Ama istanbul hayalim icin de daha kötü egitim veren bi yere gecmek de istemem. Boyle bi durum var mı? Sizce medeniyete gecmek mantıklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bir tebessüm

Arkadaşlar ben kocaeli tıp 1.sınıfım.
    Medeniyet üniversitesi ile karsılastırırsak hangisi daha mantikli? Okulumdan memnunum ama istanbulda olmak istiyorum. Ama istanbul hayalim icin de daha kötü egitim veren bi yere gecmek de istemem. Boyle bi durum var mı? Sizce medeniyete gecmek mantıklı mı?

Merhaba sınıf arkadaşım:) Medeniyetin eğitimi kötü değil. Hatta yeni açıldığı için öğrencilerin üstüne çok düşüyolar. Şu an hazırlığı atlayıp 1. sınıfa geçen 50 civarı öğrenci var. Yani pratiklerde lablarda bizden daha şanslılar.

Hastanesi zaten istanbulun en büyük ve gelişmiş devlet hastanesi.yani 4-5-6da stajları da sağlam olur.

Oraya geçmek istediğinde muhtemelen bi ingilizce sınavı yaparlar. Sınavı verirsen alırlar. Veremezsen hazırlık okutabilirler.

Durum bu şekilde. Bence medeniyet tıp 1. sınıfa giden biriyle de konuş.fikirlerini al.

Bu arada sen zaten sakaryada oturmuyo muydun? Eğer istanbulu sadece okumak için istiyosan bence kocaeli daha iyi. Ben istanbuldan kaçmak için kocaeli yazmıştım:D istanbulda yaşamak bazen gerçekten bunaltıyo.kocaeli istanbula göre çok daha sakin bi şehir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 26 Ocak 2014; 11:48:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

quote:

Merhaba sınıf arkadaşım:) Medeniyetin eğitimi kötü değil. Hatta yeni açıldığı için öğrencilerin üstüne çok düşüyolar. Şu an hazırlığı atlayıp 1. sınıfa geçen 50 civarı öğrenci var. Yani pratiklerde lablarda bizden daha şanslılar.

Hastanesi zaten istanbulun en büyük ve gelişmiş devlet hastanesi.yani 4-5-6da stajları da sağlam olur.

Oraya geçmek istediğinde muhtemelen bi ingilizce sınavı yaparlar. Sınavı verirsen alırlar. Veremezsen hazırlık okutabilirler.

Durum bu şekilde. Bence medeniyet tıp 1. sınıfa giden biriyle de konuş.fikirlerini al.

Bu arada sen zaten sakaryada oturmuyo muydun? Eğer istanbulu sadece okumak için istiyosan bence kocaeli daha iyi. Ben istanbuldan kaçmak için kocaeli yazmıştım:D istanbulda yaşamak bazen gerçekten bunaltıyo.kocaeli istanbula göre çok daha sakin bi şehir:)

Merhaba :)) Sakaryada ailemle oturuyorum doğru :D
    İstanbulu okumak için istiyorum sırf evet :) kocaelide okucaksam evden gidip gelmekte kararlıym artık kaç yıl sürerse :) orda kalmak bana göre değil pek, sevemiyorum nedense. Kampüs de hiç renkli değil, kafa dağıtmak icin pek bi yer yok. Çoğu zaman bunalıyorum bu yüzden.

Bizim okuldaki ingilizce muafiyeti gectim de orası marmara gibi cok önem veriyomus ingilizceye. Ordaki bi arkadasımla konustum da. Ders ingilizce isleniyomus ama son 15 dkda falan türkce toparlıyomus hoca dersi de iste.. :) ingilizceden dolayı gidip geliyorum karar veremiyorum. Bosu bosuna zaman kaybetmek istemiyorum

• quote:

quote:

quote:

İstanbulu okumak için istiyorum sırf evet :) kocaelide okucaksam evden gidip gelmekte kararlıym artık kaç yıl sürerse :) orda kalmak bana göre değil pek, sevemiyorum nedense. Kampüs de hiç renkli değil, kafa dağıtmak icin pek bi yer yok. Çoğu zaman bunalıyorum bu yüzden.

Bizim okuldaki ingilizce muafiyeti gectim de orası marmara gibi cok önem veriyomus ingilizceye. Ordaki bi arkadasımla konustum da. Ders ingilizce isleniyomus ama son 15 dkda falan türkce toparlıyomus hoca dersi de iste.. :) ingilizceden dolayı gidip geliyorum karar veremiyorum. Bosu bosuna zaman kaybetmek istemiyorum

Ben de istabuldan servisle git gel yapıyorum.ama çekilmiyo o kadar yol seneye ya yurt ya da eve çıkıcam. 1. sınıfta idare eder ama ileriki senelerde servis çok hırpalar. Kocaelide devam edeceksen bunu iyi düşün bence.ilerde zaten kafamızı kaşıyacak bile vakit bulamıcaz.kocaeli bu yönden iyi bence.insan sıkıntıdan çalışır:D

Inglizce muafiyete gelince bizdeki sınav A2 seviyesindeydi. Medeniyetinki tam bir hazırlık atlama sınavı C1-C2 felan olmak gerek. Zaten hazırlık atlama sınavına denk saydığı sınav olan yds'de 80 istiyor medeniyet.

Istersen nisan yds'sine gir bi dene kendini.başvuruları şubatta başlıyor.eğer sınavda 80 civarı alırsan medeniyete düşünmeden geçersin.yoksa hazırlık felan sene kaybın olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 28 Ocak 2014; 19:42:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de istabuldan servisle git gel yapıyorum.ama çekilmiyo o kadar yol seneye ya yurt ya da eve çıkıcam. 1. sınıfta idare eder ama ileriki senelerde servis çok hırpalar. Kocaelide devam edeceksen bunu iyi düşün bence.ilerde zaten kafamızı kaşıyacak bile vakit bulamıcaz.kocaeli bu yönden iyi bence.insan sıkıntıdan çalışır:D

Inglizce muafiyete gelince bizdeki sınav A2 seviyesindeydi. Medeniyetinki tam bir hazırlık atlama sınavı C1-C2 felan olmak gerek. Zaten hazırlık atlama sınavına denk saydığı sınav olan yds'de 80 istiyor medeniyet.

Istersen nisan yds'sine gir bi dene kendini.başvuruları şubatta başlıyor.eğer sınavda 80 civarı alırsan medeniyete düşünmeden geçersin.yoksa hazırlık felan sene kaybın olabilir.

Bizim serviste 5.sınıf ve 3.sınıf var gidip gelen onları gördükce ümitleniyorum aslında servis olur diye :D
    O kadar yapabilicegimi sanmıyorum da yine de bi denemekte fayda var. :) yds hic aklıma gelmemisti tesekkur ederim :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bizim serviste 5.sınıf ve 3.sınıf var gidip gelen onları gördükce ümitleniyorum aslında servis olur diye :D
    O kadar yapabilicegimi sanmıyorum da yine de bi denemekte fayda var. :) yds hic aklıma gelmemisti tesekkur ederim :)

rica ederim:) hayırlısı olsun. şimdi olmazsa uzmanlıkta olursun istanbulda:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.