Şimdi Ara

>>>DH ELEKTRONİK KULUBÜ<<< (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
30
Favori
63.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Süperkapasitör lü USB mini fener yapımı

Süper kapasitörler hakkında bilgi sahibi değilseniz öncelikle google.com da bu konuyu araştırmanızı yadaburaya tıklamanızı öneriyorum.
    Bu arada projenin orijinalini burayatıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Bu proje ile usb den şarj edilecek bir kapasitör ve yanan bir led lamba yapacağız. Süper kapasitörü bilgisayarın yada usb şarj aletinin girişine bağlayıp şarj edeceğiz, daha sonra da led lambayı yakacağız.

Gerekenler:
     >>>DH ELEKTRONİK KULUBÜ<<<

USB (erkek) bağlantı noktası,
    5.5V 0.1F kondansatör,
    1K Ohm direnç,
    3.2 v luk led lamba,

Devrenin şeması

Süper kapasitörümüzün yani kondansatörümüzün + ve - kutuplarının doğru yönünü usb girişimize bağlıyoruz.

Daha sonra led lambamızı yukarıdaki şemadaki gibi usb ve kondansatöre bağlayıp lehimimizi yapıyoruz.
    Usb den şarj olabilen süper kapasitörlü usb lambamız hazır. Ben denemedim fakat projeyi yapan arkadaş bu kapasitörün 30 sn de şarj olduğunu ve yaklaşık 10 dk boyunca ışık verdiğini söylüyor.

Bu projede led lambanın sürekli olarak yanmasını istemiyorsanız araya açma kapama düğmesi ekleyebilirsiniz. Ekleyenlerin örnek fotoğrafı aşağıdaki gibi olacak.

KOLAY GELSİN

NOT: Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.Yanlış yerde ise doğru yere taşınırsa çok memnun olurum.

• Benide ekle kardeş
  • Yaz benide
  • kardeş yaz beni tşk
  • yaz beni
  • merhalabar,
    bende gerek üniversitede gerekse evde kendi cabamla birseyler ugrasiyorum.
    benide yazarsaniz sevinirim ;)
  • Arkadaşlar burada beni de ekleyin demekten ziyade ufak tefek de olsa kendi uğraşılarımızı da paylaşalım.. Maksat bir faaliyet olsun.. kuru kuruya toplanmış olmayalım.. ben en kısa zamanda yaptığım akü şarj redresörünü, usb den beslenen ledli fanı, eski yazıcı adaptörü ile çalışan gece lambalı fanı paylaşacağım.. sizlerden de bekliyoruz..
  • Beni yazdın mı
  • benide yazın seneye elektronik görüntü ses okuyucağım inşallah
  • +1 benide yazın lütfen
  • yazın benide dostlar elektronik forever
  • Hocam bybaran i enerG1ze olarak degistirirmisin nickimi degistirdimde
  • Güzel bir konu, bilgi alış-verişi açısından oldukça yararlı olacağını da düşünüyorum benide yazın.
  • hayırlı olsun
  • yazz dostuum
  • kardeş bende rüzgar trübünü ile ilgileniyorum.benim projemde buna benzer bişey anlatayım.
    ben pervane kısmına bir tane bildiğimiz arabaların şarj dinamosunu bağlayıp bildiğin araba aküsünü şarj ettirecem.aküyüde sg3524lü 150watlık bir invertör devresine bağlayıp 220 üretecem.bununlada evin aydınlatma tesisatını düşünüyorum.bütün lambaları söküp yerine tasarruflu takacam.sen bana bu konuyla ilgili düşüncelerini söyleyebilirmisin.acaba yanlış düşündüğüm bir yer varmı.şuan mekanik kısmına hiç başlamadım önce inverter devresini yapıp çalıştırıp öyle başlayacam.benim sorunun şu.öyle birşey yapacazki rüzgar durduğunda başka birşey devreye girip pervaneleri döndürecek.veya rüzgar durduğunda belli bir süre döndürecek.tek sorunum bu işte.mekanik bilgim biraz zayıftır
    bana söyleyebileceğin birşey varmı acaba..

• beni de yaz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: rido6464

kardeş bende rüzgar trübünü ile ilgileniyorum.benim projemde buna benzer bişey anlatayım.
    ben pervane kısmına bir tane bildiğimiz arabaların şarj dinamosunu bağlayıp bildiğin araba aküsünü şarj ettirecem.aküyüde sg3524lü 150watlık bir invertör devresine bağlayıp 220 üretecem.bununlada evin aydınlatma tesisatını düşünüyorum.bütün lambaları söküp yerine tasarruflu takacam.sen bana bu konuyla ilgili düşüncelerini söyleyebilirmisin.acaba yanlış düşündüğüm bir yer varmı.şuan mekanik kısmına hiç başlamadım önce inverter devresini yapıp çalıştırıp öyle başlayacam.benim sorunun şu.öyle birşey yapacazki rüzgar durduğunda başka birşey devreye girip pervaneleri döndürecek.veya rüzgar durduğunda belli bir süre döndürecek.tek sorunum bu işte.mekanik bilgim biraz zayıftır
    bana söyleyebileceğin birşey varmı acaba..

http://resim.donanimhaber.com/m_3899535/mpage_138/f_/key_//tm.htm#55677922 bu konuda rüzgar tribünü ile ilgili aradığınız tüm detayları bulabilirsiniz..

Kısaca şunu söyleyebilirim ki, araç alternatörünü modifiye etmeden kullanamazsınız. Çünkü onlar uyartım akımı ile mıknatıslanır ve elektirik üretebilirler. Sizin onu sabit mıknatıslı hale getirmeniz gerekir. Bunun ayrıntıları da verdiğim konuda mevcut ancak göründüğü kadar kolay değildir.. kolay gelsin..

• beni de yaz hocam kocaeli elohab.

bu arada 1.sınıftayım daha alan derslerine pek geçmedik elektronik konusunda kendimi nasıl geliştirebilirm yardımcı olabilecek birisi var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Accio -- 18 Aralık 2011; 14:14:58 >
  • hocam benide ekler misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.