Şimdi Ara

>>>DH ELEKTRONİK KULUBÜ<<< (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
30
Favori
63.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Müverrih

quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Arkadaşlar lehim yapmanın püf noktası nedir, yahu bazen oksijen kaynağı gibi sağlam oluyor. Bazen de hafif kastırınca atıyor.. havya güzel tel güzel hata bende diye düşünüyorum..

Pasta kullanın. Lötfett ve purine tavsiye ederim.

Lötfett lehim pastası aldım, son derece başarılı.. tekrar teşekkür ederim.. Bir de kendinden pastalı lehim telleri varmış. Daha kullanışlı olabilir mi?

benim bildiğim kadarıyla piyasada bulunan lehim tellerinin nerdeyse hepsi pastalı diye biliyorum elektronik malzeme satan yerlere bir sorulmalı

• quote:

>>>DH ELEKTRONİK KULUBÜ<<<

Pazar günleri uğraşarak 3 haftada bitirdiğim güç kaynağı.. 3,7 voltluk bataryadan, 130 amper sulu/kuru/jel aküye kadar şarj edebilme kabiliyetine sahiptir. 0,1 volt hassasiyetle voltaj ayarı yapar. Akımı otomatik olarak ayarlar, 7 amperlik aküyü 0,70 A ile, 90 amper aküyü de 9 A ile şarj eder. ac ve dc sigortaları mevcuttur. Fanı anahtarlı ve ledlidir. Küçük kapasiteli yükler şarj edildiğinde fan boşuna çalışmasın ses çıkarmasın diye, böyle yaptım. Uzaktan bakıldığında fan açık mı kapalı mı belli olsun diye de ledli yaptım. Ön panele bir de dijital voltmetre koyacağım inşallah. Ana devre tasarımı malisert32 ustamıza aittir. Kendisine teşekkürlerimi sunarım..

bi devrenin tasarımını bizimlede paylaşabilir misin ? Çok hoş bir çalışma olmuş böyle bir Güç Kaynağına ihityacm vardı :)

• Voltmetreyi de ekledim.. Yeni ön panel bu şekilde.. Arkadaki güç transistörlerinin üzerine de bir fan koydum ne olur ne olmaz diye..

Devrenin orjinal çizimi bu ancak burada bir kaç değişiklik var. R1 direnci 100 ohm olacak. BD243 yerine BD241 kullanılacak. MJ11032 den iki tane olacak. Potların ikisi de 50 kohm olacak. Bu asıl devre şeması.. bunun dışında fan devresi olacak. Bu şemada batt yazan yeri trafo diyotlar ve kondansatörden geçmiş yani filtrelenmiş doğru akım olarak düşünün, üstten giden artı, alttan giden eksi.. ares çizimini de aksoy93 nickli arkadaşımız yapmıştı, kendisi paylaşır sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 26 Şubat 2012; 13:38:20 >

• bu da geçen yaz yaptığım usb fan.. cd rom motoru kullanmıştım, üstünde de bir led var.. yazın işe yarıyor..

• Benide eklermisin lütfen
  • Benim burada olmama ihtimalim yoktu zaten, o "fbdemir " eski nickim, "FBurak." diye değiştebilirmisin
  • Ben imzayı ekledim Öğrenciyim benide alırsanız sevinirim
  • benide yazabilirsin

• Benide yazarmısın.
  • bende üye olmak istiyorum
  • Bir sorun var kardeş, neden acaba , koydugun ilk imza başka sayfaya yönlendiriyor bizi düzeştirsen seviirim.
  • Yaz benide
  • Hocam beni de yaz harbi süper olacak:D
  • beni de yazın bende elektronik teknikerliği okuyorum
  • quote:

Voltmetreyi de ekledim.. Yeni ön panel bu şekilde.. Arkadaki güç transistörlerinin üzerine de bir fan koydum ne olur ne olmaz diye..

Devrenin orjinal çizimi bu ancak burada bir kaç değişiklik var. R1 direnci 100 ohm olacak. BD243 yerine BD241 kullanılacak. MJ11032 den iki tane olacak. Potların ikisi de 50 kohm olacak. Bu asıl devre şeması.. bunun dışında fan devresi olacak. Bu şemada batt yazan yeri trafo diyotlar ve kondansatörden geçmiş yani filtrelenmiş doğru akım olarak düşünün, üstten giden artı, alttan giden eksi.. ares çizimini de aksoy93 nickli arkadaşımız yapmıştı, kendisi paylaşır sanırım.

elinize sağlık hocam hayran kaldım.

• quote:

bu da geçen yaz yaptığım usb fan.. cd rom motoru kullanmıştım, üstünde de bir led var.. yazın işe yarıyor..

hocam buradaki asıl işcilik o cd yi bu şekile sokmak düşüncesindeyim. .. Geçen yaz bu ihtiyacı 2 liralık hazır almış olduğum bir cihazla giderdim. Eminim sizin yaptıgığınız daha kuvvetli bir üfleme yapıyordur.
  • Eyvallah hocam, beğenmenize sevindim.. Valla cd yi bu hale getirmek makas ve çakmak marifeti ile oldu. İşin önemli kısmı bütün kanatları eşit derecede eğmek yoksa dengesiz dönüyor, düzgün bir üfleme de yapmıyor. Bu yaptığım fena olmadı..

güç kaynağı da baya uğaştırdı beni ama neticede yaptığıma değdi.. Şu anda içerde 90 amperlik aküyü şarj ediyor..
  • quote:

Eyvallah hocam, beğenmenize sevindim.. Valla cd yi bu hale getirmek makas ve çakmak marifeti ile oldu. İşin önemli kısmı bütün kanatları eşit derecede eğmek yoksa dengesiz dönüyor, düzgün bir üfleme de yapmıyor. Bu yaptığım fena olmadı..

güç kaynağı da baya uğaştırdı beni ama neticede yaptığıma değdi.. Şu anda içerde 90 amperlik aküyü şarj ediyor..

Hocam güç kaynağınızı çok beğendim ama açık devresini yada pcbyi göremedim ekler misiniz 400 adet ledi kaldıracak güçte bir alet arıyordum işimi görecek gibi tabi eğer peylaşmak isterseniz

• Arkadaşlar, ihtiyacınız olabilir, işinize yarayabilir, yeni açılan bir online alışveriş sitesi:www.roboweb.net . Sparkfun ve Pololu gibi firmaların Türkiye distribütörü
  • Bende varım.. :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.