Şimdi Ara

>>>DH ELEKTRONİK KULUBÜ<<< (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
30
Favori
63.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lehim yapmanın püf noktası nedir, yahu bazen oksijen kaynağı gibi sağlam oluyor. Bazen de hafif kastırınca atıyor.. havya güzel tel güzel hata bende diye düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müverrih

Arkadaşlar lehim yapmanın püf noktası nedir, yahu bazen oksijen kaynağı gibi sağlam oluyor. Bazen de hafif kastırınca atıyor.. havya güzel tel güzel hata bende diye düşünüyorum..

Pasta kullanın. Lötfett ve purine tavsiye ederim.
  • Benide ekleyin , öğrenecek ve öğreteceklerimiz vardır elbet.
  • 183. sırayı ben kapim boş kalmasın, yazın benide guruba :) yeni başladım başınızı çok ağrıtacam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Arkadaşlar lehim yapmanın püf noktası nedir, yahu bazen oksijen kaynağı gibi sağlam oluyor. Bazen de hafif kastırınca atıyor.. havya güzel tel güzel hata bende diye düşünüyorum..

Teşekkür ederim, en kısa zamanda alacağım inşallah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan_95

183. sırayı ben kapim boş kalmasın, yazın benide guruba :) yeni başladım başınızı çok ağrıtacam :)

Eşhedüenlailaheillallah ve eşhedü.......
  • Hocam benide yazarmısın...
    Saygılar..
  • Bensiz tadı çıkmaz
  • Ekleyin
  • Yaz hocam.Tıp elektroniği okuyorum(Elektronikle hemen hemen aynı)
  •  >>>DH ELEKTRONİK KULUBÜ<<<

>>>DH ELEKTRONİK KULUBÜ<<<

Pazar günleri uğraşarak 3 haftada bitirdiğim güç kaynağı.. 3,7 voltluk bataryadan, 130 amper sulu/kuru/jel aküye kadar şarj edebilme kabiliyetine sahiptir. 0,1 volt hassasiyetle voltaj ayarı yapar. Akımı otomatik olarak ayarlar, 7 amperlik aküyü 0,70 A ile, 90 amper aküyü de maksimum 9 A ile şarj eder, akü doldukça akımı düşürür, tam doldunca da şarjı keser yani 0,20 gibi çok küçük bir değere düşürüp tampon şarjda tutar. ac ve dc sigortaları mevcuttur. Fanları anahtarlı ve ledlidir. Küçük kapasiteli yükler şarj edildiğinde fan boşuna çalışmasın ses çıkarmasın diye, böyle yaptım. Uzaktan bakıldığında fan açık mı kapalı mı belli olsun diye de ledli yaptım. Ön panele bir de dijital voltmetre koydum, ampermetreye yer kalmaz diye düşündüğüm için ampermetre almamıştım ama onu koyabilirim daha sonra.. Ana devre tasarımı malisert32 ustamıza aittir. Kendisine teşekkürlerimi sunarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 26 Şubat 2012; 13:37:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Lötfett lehim pastası aldım, son derece başarılı.. tekrar teşekkür ederim.. Bir de kendinden pastalı lehim telleri varmış. Daha kullanışlı olabilir mi?
  • Hocam ekle benide Hatta imzama çakıym şimdiden
  • benide ekleyin hocam elektroniğe gönül verenlerin listesine
  • benide yaz benide yaz
  • Benide yaz ozaman
  • Haydi arkadaşlar yaptıklarınızı paylaşın da bir şeyler öğrenelim.. Burası beni de ekleden ibaret kalmasın..
  • quote:

Haydi arkadaşlar yaptıklarınızı paylaşın da bir şeyler öğrenelim.. Burası beni de ekleden ibaret kalmasın..

hocam şuan teknikerim mühendisliğe hazırlanıyorum ah bi kazanayım ne yaparsam eklicem inş. nasip olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurk_1907

quote:

Haydi arkadaşlar yaptıklarınızı paylaşın da bir şeyler öğrenelim.. Burası beni de ekleden ibaret kalmasın..

hocam şuan teknikerim mühendisliğe hazırlanıyorum ah bi kazanayım ne yaparsam eklicem inş. nasip olursa

İnşallah mühendisliği kazanırsınız. Mühendislere ayrı bir saygım vardır. Ancak yapacaklarınızı ona endekslemeyin. Mesela ben ac ile dc akımın farkını bilmeyen makine mühendisi biliyorum. Elektronik mühendisi olup da modifiye sinüs ile tam sinüs ün farkını bilmeyenine de rastladım. Yanlış anlaşılmasın mühendisler böyledir demek istemiyorum, dediğim gibi mühendislere ayrı bir sempatim ve saygım vardır. Ama diploma mühendisi olanlara değil..

Bu nedenle mühendis olmadan da bir çok şey yapabilirsiniz. Rüzgar türbini konusunda elektiriğe dair hiç eğitim almamış insanlar hobi olarak 3 Kwlık alternatör yapıyorlar. Cayır cayır da çalışıyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurk_1907

quote:

İnşallah mühendisliği kazanırsınız. Mühendislere ayrı bir saygım vardır. Ancak yapacaklarınızı ona endekslemeyin. Mesela ben ac ile dc akımın farkını bilmeyen makine mühendisi biliyorum. Elektronik mühendisi olup da modifiye sinüs ile tam sinüs ün farkını bilmeyenine de rastladım. Yanlış anlaşılmasın mühendisler böyledir demek istemiyorum, dediğim gibi mühendislere ayrı bir sempatim ve saygım vardır. Ama diploma mühendisi olanlara değil..

Bu nedenle mühendis olmadan da bir çok şey yapabilirsiniz. Rüzgar türbini konusunda elektiriğe dair hiç eğitim almamış insanlar hobi olarak 3 Kwlık alternatör yapıyorlar. Cayır cayır da çalışıyor...

diploma mühendisi olmamaya çalışacağım ancak bu ülkede ne kadar başarılı olunur bu konuda bilemiyorum maalesef sistem bu yönde lehim yapmayı bilmeyen elektrik-elektronik mühendisi tanırım ya daha ötesi var mı

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.