Şimdi Ara

DH ^^__FIAT PALIO KULÜBÜ__^^ '' (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.919
Cevap
124
Favori
930.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2002-2004 yılları arasında üretildi, ama arka camı otomatik olanı ben duymadım, varsa satıyorum benim arabayı gidip sporting alıyorum,
  • sporting paliolar 2002 2005 yillari arasinda üretildi ama 4 cam otomatik olan modelini ben sahsen bilmiorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLmIrA -- 22 Ocak 2009; 16:18:17 >
  • mk1 98-01 yıllarında üretilen kasaların HL modellerinde nadiren 4 cam otomatiği var.
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar keşke arka camlarda otomatik olsaydı
  • Arkadaşlar benim aracın ön kapısını açarken orta menteşeden çok rahatsız edici ak-tuk ses geliyor bol bol gresledim sorun devam ediyor...
  • şu mavi kutulu pas sökücü spreylerden al iyice sık içine , benim o şekilde çözüldü
  • quote:

Orjinalden alıntı: szymek61

Arkadaşlar benim aracın ön kapısını açarken orta menteşeden çok rahatsız edici ak-tuk ses geliyor bol bol gresledim sorun devam ediyor...

kapının menteşesinin kademeli olmasindan kaynaklaniyor,bende wd40 sıktım ama bi zaman sora tekrardan yapmaya başliyor sesi,cok rahatsiz ediyorsa eger kademesiz düz menteşe takilirsa problem duzeliyormuş ama bu seferde kapı ya tam acıliyor ya tam kapali kaliyor ortada durmuyor yani
  • Saolun arkadaşlar bilgileriniz için... Peki kaça değişir menteşe pahalıya patlamasın bana
  • maliyeti hakkinda kesin bisi solemem yanlis olur tabi ama sonucta kerameti 2 metal cubuktur cok bisi tutacagini zannetmem
  • Menteşelerin kademeli olması aslında iyi birşey arkadaşlar. Araçlarımızı bazen zemin olarak uygun olmayan yerlere park ediyoruz. Kademeli menteşe olunca kapılar kendiliğinden kapanmamış oluyor. Çok ses yapıyorsa wd 40 her derde deva, menteşenin üzerine sıkın ses yapmaz.
  • Tamam arkadaşlar tekrar saolun ben o wd 40 dan aliyim en iyisi marketlerde bulabilirmiyim yada yedek parçacılarda ?
  • quote:

Tamam arkadaşlar tekrar saolun ben o wd 40 dan aliyim en iyisi marketlerde bulabilirmiyim yada yedek parçacılarda ?

Yaygın bir malzemedir. Kolaylıkla bulabilirsin. Büyük marketlerde ve parçacılarda bulursun.
  • selam, 2006 palio active satın aldım, düşük süratte bile fren yapınca kızaklıyor, hiç rahat değilim, lastikler çok eski değil frelli, sorun neden olabilir, balatalar için ne yapılabilir, en önemlisi ABS takılabilir mi? tşk
  • quote:

Orjinalden alıntı: personel

selam, 2006 palio active satın aldım, düşük süratte bile fren yapınca kızaklıyor, hiç rahat değilim, lastikler çok eski değil frelli, sorun neden olabilir, balatalar için ne yapılabilir, en önemlisi ABS takılabilir mi? tşk

Palioların fren pedalları öyle malesef. Frene basar basmaz tekerler kitlenme eğiliminde oluyor değil mi? Yani dozlaması çok zayıf? mk1 lerde bu sorun fazla yok ama mk2 ve mk3 kasalarda frenler böyle. Hemen ABS taktırmaya girişmeyin bence. İlk önce işinin ehli bir frenciye gidin, belki fren ayarlarında bir dengesizlik vardır. Olaki yine memnun kalmadınız, Bosch firmasının ABS kitleri var. Kolay gelsin.
  • quote:

selam, 2006 palio active satın aldım, düşük süratte bile fren yapınca kızaklıyor, hiç rahat değilim, lastikler çok eski değil frelli, sorun neden olabilir, balatalar için ne yapılabilir, en önemlisi ABS takılabilir mi? tşk

ustunde gelen lastikler de lastik degil ki,goodyear gt3 muydu neydi 13"lastigi onlar vardi ben aldigimda uzerinde,14"lerde de pirellilerle geliyor demek ki,ben de frene bastigim gibi kayip giderdi,şimdi 195 tabanla istesem de kaydiramiyorum ama,abs'lik bi durum yok bence de geniş taban bi takim lastik herşeyi halleder

bi de abs kotu yol kosulunda iyi(yagmur kar,bozuk zemin,mıcır vs) ama kuru asfaltta durcak arabayi durdurmuyor tıktıktıktık bilmem bu konuda benimle hemfikir olur musunuz ,yada ben alışmışım kara duzene ondan öle geliyo da olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLmIrA -- 24 Ocak 2009; 20:34:34 >
  • selam, ilgilenen arkadaşlara teşekkürker, geniş taban iyi lastik önerileriniz olmuş, sadece 2 tane ön teke için lastik 300-400 ytl arası değişiyor, bu sorun en makul yoldan nasıl halledilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeLmIrA

quote:

Arkadaşlar benim aracın ön kapısını açarken orta menteşeden çok rahatsız edici ak-tuk ses geliyor bol bol gresledim sorun devam ediyor...

kapının menteşesinin kademeli olmasindan kaynaklaniyor,bende wd40 sıktım ama bi zaman sora tekrardan yapmaya başliyor sesi,cok rahatsiz ediyorsa eger kademesiz düz menteşe takilirsa problem duzeliyormuş ama bu seferde kapı ya tam acıliyor ya tam kapali kaliyor ortada durmuyor yani

Wd40'la olacak iş değil.Bizim arabanın kapıları ahır kapısı gibi ses çıkarıyor.Arasıra wd40 sıkıyorum sesi tam olarak kesmiyor.Bence tek çözüm kapı menteşelerini değiştirmek veya iyi bir kilitçiye gidip kapılardaki kademeli mekanizmayı kaldırmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orjinalden alıntı: DeLmIrA

quote:

Wd40'la olacak iş değil.Bizim arabanın kapıları ahır kapısı gibi ses çıkarıyor.Arasıra wd40 sıkıyorum sesi tam olarak kesmiyor.Bence tek çözüm kapı menteşelerini değiştirmek veya iyi bir kilitçiye gidip kapılardaki kademeli mekanizmayı kaldırmak.

Valla baktırıcam mecbur yoksa ses beni aşırı derecede rahatsız ediyor...
  • quote:

selam, ilgilenen arkadaşlara teşekkürker, geniş taban iyi lastik önerileriniz olmuş, sadece 2 tane ön teke için lastik 300-400 ytl arası değişiyor, bu sorun en makul yoldan nasıl halledilir.

2008 Mayısta aracımı alır almaz 4 adet "Nokian" lastik aldım. 4 mevsim.. Tanesi 80 lira (165*80*13) Çok memnunum, şu ana kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadım.
    Nokian'ı araştırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bende bu forumdaki arkadaşların yorumları ile almıştım...

Merak ederseniz geçmiş sayfalarda detaylı yorumlarım vardı..

Saygılar, sevgiler...
  • Arkadaşlar dogru yeremi yazıyorum bilemiyecem kusura bakmayın.
    Bende 98 1.4EL var benim arabada bir sorun var
    sorun şu arabanın kaloriferiden bariz ve rahatsız edici bir şekilse su sesi geliyor.
    2 sefer tamirciye götürdüm birincisinde havasını aldılar tamadır dediler gönderdiler ikincisinde torpidonun altında musluk var o tam kapanmıyormuş onu kapattılar tamamdır dediler.
    lakin ikisindede su sesi kesilmedi.
    su seviyesindendir dediler suyu tamamlıyorum yine yapıyor.
    en son bana senin arabada gaz var gaza hava gidiyor hava giderkende kalorifer suyunu kullanıyor o yüzden kalorifer suyuna hava karışıyor gibilerinden anlamadıgım bişeyler ve çaresi yok deyip gönderdiler.
    habire para bayılıyıp duruyorum.
    bu sorunun çaresi olmazmı arkadaslar .
    bir yol yordam gösterirseniz sevinirim.
    teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.