Şimdi Ara

DH ^^__FIAT PALIO KULÜBÜ__^^ '' (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.919
Cevap
124
Favori
931.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın pokomon24 benzer bir sorunu ben de yaşadım,soğutma sisteminin havasını alıyorum 1 hafta sonra yine aynı şeyi yapıyor ve soğutma sıvısında eksilme oluyordu..yaptığım kontrolde genleşme kabında çatlak tespit ettim(radyatör ek deposu) gittim değiştirdim sorun çözüldü..sen de bir kontrol et veya ettir bir yerde sızıntı mı var hortumlar zamanla sertleşip su kaçırabiliyorlar kelepçe yerleri bozulabilir,eğer hiç bir surette su eksilmesi yoksa o zamanda yapılacak şey sana gazla ilgili sıkıntıyı söyleyen kişiye bu sorunu çözdürmek..çaresi yok diye bir şey yok mutlaka çaresi vardır..
    quote:

Orjinalden alıntı: pokomon24

Arkadaşlar dogru yeremi yazıyorum bilemiyecem kusura bakmayın.
    Bende 98 1.4EL var benim arabada bir sorun var
    sorun şu arabanın kaloriferiden bariz ve rahatsız edici bir şekilse su sesi geliyor.
    2 sefer tamirciye götürdüm birincisinde havasını aldılar tamadır dediler gönderdiler ikincisinde torpidonun altında musluk var o tam kapanmıyormuş onu kapattılar tamamdır dediler.
    lakin ikisindede su sesi kesilmedi.
    su seviyesindendir dediler suyu tamamlıyorum yine yapıyor.
    en son bana senin arabada gaz var gaza hava gidiyor hava giderkende kalorifer suyunu kullanıyor o yüzden kalorifer suyuna hava karışıyor gibilerinden anlamadıgım bişeyler ve çaresi yok deyip gönderdiler.
    habire para bayılıyıp duruyorum.
    bu sorunun çaresi olmazmı arkadaslar .
    bir yol yordam gösterirseniz sevinirim.
    teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 26 Ocak 2009; 17:11:41 >
  • herkese selamlar yaklaşık 6-7 ay önce 2001 palio weekend 1.4 satın aldık sorun şu araç rölantide fazlasıyla titriyor ve ikincisi de km de 240 kuruş yakıyo lpg de korkumdan binemez oldum arabaya buarada lpg kiti voltran aracın daha hesaplı bir hal alması için ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler
    bu arada beni de kulübe eklerseniz sevinirim
  • selam,sıkıntınla ilgili olarak şunu söyleyebilirim;ben de yüksek lpg tüketiminden şikayetçi olmuştum ve lpg firmasına gidip gelmiştim durmadan..En sonunda daha üst mercilere diyeyim şikayetimden sonra aracımın regületörü,mikseri ve hortumları değişti şimdi iyi görünüyor yalnızca bir ince ayar yaptıracağım cihazla..ilkten el yordamıyla ayar yaptılar daha 2. depoyu kullanıyorum..Sorunun büyük ihtimalle regülatörden kaynaklanıyor eğer bir ayar tutmama sorunu da varsa..ayar yaptırdığın halde çok yakıyorsa yani..ben bu uğurda aracı gaz ile kullanmama rağmen benzini de düzgün yaksın diye 27 gün önce lambda sensörünü de değiştirdim ki o günün maliyeti bana 550 tl olmuştu..şimdi aracım benzinde 6 lt/100 km uzunyol,8.5 lt/100 km ş.içi tüketimi var..gaz ise ş.içinde 12 lt görünüyor şuan memnun değilim bundan ve hafta sonu ince ayara gideceğim..olması gereken 10,5 lt/100 km ş.içi..ama uzun yolda da denemek istiyorum bir ara..7.5 lt/100km lpg olması gerek..
    quote:

Orjinalden alıntı: yarkan06

herkese selamlar yaklaşık 6-7 ay önce 2001 palio weekend 1.4 satın aldık sorun şu araç rölantide fazlasıyla titriyor ve ikincisi de km de 240 kuruş yakıyo lpg de korkumdan binemez oldum arabaya buarada lpg kiti voltran aracın daha hesaplı bir hal alması için ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler
    bu arada beni de kulübe eklerseniz sevinirim
  • önerilerin için teşekkürler dostum bende bikaç kez ayar yaptırdım bi türlü olmuyo
    bi ara tekrar gidip dediğin şeyleri kontrol ettireyim umarım düzelir
  • Palioların silecekleri kaç cm?Arabaya silecek alıcam kipada ucuza satıyorlar 3-5 lira arası ama arabanın sileceklerinin kaç cm veya inch olduğunu bilmiyorum arabam 1999 model.
  • Arkadaşlar herkese merhaba. İstanbul Buluşmasını gördükten sonra Ankara buluşması düzenleyelim diyerekten bir işe giriştik. Katılmak isteyen arkadaşlara duyrulur.

http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/tm.htm
  • palioların silecekleri 58cm sol,48 cm sağ silecek..muz silecek en güzeli,Tekzen de 20 tl ikisi ama biri 60 diğeri 48 cm bulunuyor tek tek alacaksın..Klasik tip ucuz silecek alma 5-6 liralık yine silecekleri değiştirmek zorunda kalırsın çok adiler garç gurç öter iyi silmezler 3.5 senede sileceğe verdiğim para 100 tlyi geçti..çok titizim iyi silmedimi gıcık oluyorum..en son bauhousdan arexons fiat orjinal sileceği aldım sağ çok güzel siliyor,ama sol uzun olan garç gurç ses yapıyor ve iz yapıyor..yine yeniledim silecekleri ben de..muz silecek taktım tiger marka..fena değil şimdi..
    quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Palioların silecekleri kaç cm?Arabaya silecek alıcam kipada ucuza satıyorlar 3-5 lira arası ama arabanın sileceklerinin kaç cm veya inch olduğunu bilmiyorum arabam 1999 model.
  • dün yine bostancı daydım..ayarını beğendiğim bir gazcı var ona ayar yaptırdım bakalım ince ayardan sonra ne olacak..110 km civarı yaptım karışık lambalar full yanıyor..en az 350 km yaparım gibi geliyor..bu arada benzin tüketimi ile ilgili lambda sensörünü değiştirdiğimi belirtmiştim,düzelmişti benzin tüketimi..Ancak lpg regülatörü,mikseri değiştiğinde şöyle bir sıkıntı olmuştu;aracın enjektör lambası benzinde çalışırken sönmesi gerekirken sönmedi ve söyleyince aracın motor kısmında biraz soketleri parmakladılar,ellediler ve dolayısıyla ecu ya arıza kaydedilmesine sebep oldular ki bunu dün anladık..araç regülatör değişimi sonrası benzinde yine aptal çalışmaya başladı,zengin karışımla çalışıyor ve sürekli çiğ benzin atıyor..280 km yol yapıyorum gaz ile ve 30-40 tl de benzin koyuyorum aynı zamanda,bir anormallik hissettim bu kadar benzin yakmamalıydı ve dün aracı cihaza bağlattım zengin karışımla çalıştığı tescillendi,ustama gittim ve ecu nün soketini ve röleyi söktü yarım saat bekledik ve tekrar cihaza bağlandı araç normale döndü,peşinden gittik başka bir yerde arıza kodu alınan cihaza aracı bağlattık ve 6 tane hata kodu kaydetmiş ecu..hepsini 30 tl karşılığı sildirdik..şimdi araç benzinde de gazda da saat gibi oldu..buradan çıkan sonuç şu;elektronik kontrol ünitesi bulunan yani enjeksiyonlu araçların soketlerini,fişlerini kesinlikle kontak anahtarı üzerindeyken ya da akü kutup başını sökmeden ellememek gerek..en küçük müdahalede arıza kodu kaydediyor ve araçta arıza olmasa da bir kere hatalı sinyal alınca soketin çıkarılamsından dolayı,soketi taksanda hatalı sinyalle çalışmaya devam ediyor orada takılıyor ve problem başlıyor..arabam çok yakıyor diyenler aracını bir kere cihaza bağlatıp arıza kodu alsınlar ve ona göre hareket etsinler..
    quote:

Orjinalden alıntı: yarkan06

önerilerin için teşekkürler dostum bende bikaç kez ayar yaptırdım bi türlü olmuyo
    bi ara tekrar gidip dediğin şeyleri kontrol ettireyim umarım düzelir
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem09

palioların silecekleri 58cm sol,48 cm sağ silecek..muz silecek en güzeli,Tekzen de 20 tl ikisi ama biri 60 diğeri 48 cm bulunuyor tek tek alacaksın..Klasik tip ucuz silecek alma 5-6 liralık yine silecekleri değiştirmek zorunda kalırsın çok adiler garç gurç öter iyi silmezler 3.5 senede sileceğe verdiğim para 100 tlyi geçti..çok titizim iyi silmedimi gıcık oluyorum..en son bauhousdan arexons fiat orjinal sileceği aldım sağ çok güzel siliyor,ama sol uzun olan garç gurç ses yapıyor ve iz yapıyor..yine yeniledim silecekleri ben de..muz silecek taktım tiger marka..fena değil şimdi..
    quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Palioların silecekleri kaç cm?Arabaya silecek alıcam kipada ucuza satıyorlar 3-5 lira arası ama arabanın sileceklerinin kaç cm veya inch olduğunu bilmiyorum arabam 1999 model.

evet muz silecegin de kalitelisini almakta fayda var...bosch'un orjinalleri 55 60 ytl civarinda gezio ama camda da damla birakmio yani,bende 25 ytl verip muz silecek taktirmiştim sag tarafin alt kismi kacirio garc gurc otuo silecek kullanmaktan sogutuo insani
  • Arkadaşlar bende palio almayı planlıyorum,10.000 tl civarı bütçem var acaba,buna göre hangi palio ları önerebilirsiniz.??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForzA BlacKEaglE -- 1 Şubat 2009; 14:22:44 >
  • aslında arexons da kaliteli ancak özellikle hiç ellenmemiş kutuyu seçmeme rağmen bozuk çıktı bende geri götürmeye üşendim..15 tl vermiştim git gel yarısını zaten masraf edeceğim diye vazgeçtim hiç değilse biri çok güzel siliyor..
  • 2003 2004 2.kasa 1.2 sl paliolarin 10000 bin civari olanlari var hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeLmIrA

2003 2004 2.kasa 1.2 sl paliolarin 10000 bin civari olanlari var hocam

Aslında 99 lar falanda güzel,peki 1.2 fazla düşük değilmi..??
  • 1.2 75 hp olan 2001 modeller fena değil 8v onlar..ama 2003-04 16v 80 hp olanlar çok güzel gidiyor..yakıt tüketimleri de çok makul sıkıştırmadıkça..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ForzA BlacKEaglE

quote:

Orjinalden alıntı: DeLmIrA

2003 2004 2.kasa 1.2 sl paliolarin 10000 bin civari olanlari var hocam

Aslında 99 lar falanda güzel,peki 1.2 fazla düşük değilmi..??

devir tasarruf devri ama gidişi de uzmez yani paliolarin
  • yani çekme gücünde sıkıntı olurmu acaba diye dedim yoksa ekonumi güzel şey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForzA BlacKEaglE -- 1 Şubat 2009; 14:40:34 >
  • delmira kardeş aslında 3 sene önce ilk aldığım silecek bosh idi ancak o da 7-8 ay gibi bir süre geçtikten sonra iyi silmemeye başladı ve benim silecek maceram da böylece sürdü şu an bosh sileceklerim hala duruyor
  • 16 v 80 hp olan paliolar çok iyi çekiş gücüne sahipler merak etmeyin
  • yok yok sıkıntı çekmezsiniz keçi gibidir paliolar

7 8 ay da iyi bi sure sayilabilir aslinda benim araba paso yatio ona ragmen 3 ayda tırt dedi valla lastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLmIrA -- 1 Şubat 2009; 14:53:03 >
  • aslında 2 yıl kullanılabilmeli bir tk silecek..
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.