Şimdi Ara

DH ^^__FIAT PALIO KULÜBÜ__^^ '' (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.919
Cevap
124
Favori
931.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DeLmIrA arkadaş teşekkür ederim, 10/40 yağ ile 5/30 yağın performans, kilometre, yaz kış kullanımı, kullanım ömrü olarak ne farkı vardır? sadece bildiğim 10/40 yağ 4 litresi 40tl, 5/30 yağın 4 litresi 75tl, tşk
  • Tüm arkadaşLaRa iyi diLekLeri için tŞk edeRim........
  • @ turquasz

arkadaşım yani turbo değişimLe o parçacıkLarın biR aLakası yokkk turbo içinde oLuşan taLaş parçLarı yağın içine değiL emme monifoLtundan piston içine gider öLe bişey oLsa ordanda aLt kartere uLaşamsı çok zor geçemez hem geçsede bu kadar fazLa geçemez...ben senin piyasadaki bir ustaya gitmeni tavsiye ederim namı dyuLmuş işi övüLen bir yere gitmen senin yararına oLacağını düşünüyorum..

bide Km işindede böLe bir hiLakarLık yapıLması akıLLarda soru işareti bırakıyoR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem09

Fdd24 arkadaşım hayırlı olsun yeni görevin bir sorunum var çok uğraştım çözemedim..1.4 palio kullanıyorum 99 model,araç aşırı benzin tüketiyor..(aslında araç lpg'li ama motoru ısıtana kadar benzin ile sürüyorum) şöyle ki geçenlerde lambda sensörünü değiştirdim ve aracı tecrübe ettim 6 lt/100 km ş.dışı,8.3 lt/100 km ş.içi benzin tüketimi vardı,o ara lpg ile ilgili sıkıntımı gidermek için montajı yapan yere gidip regülatörü,mikseri vs. değiştirttim garantiden ve işlem sonunda tam ayrılacakken aracın benzinde olmasına rağmen enjektör lambasının hala yanıyor olduğunu gördüm ve uyardım..araç çalışır haldeyken bir yerleri ellediler parmakladılar falan lamba normale döndü,benzinde sönüyor,gaza geçince yanıyor..fakat aracın benzin ile çalışmasında anormallik oldu o gün..motor siyah duman atmaya başladı çiğ benzin atıyor derken ustama gittim..aracı cihaza soktuk karbon oranı yüksek çıktı çiğ benzin atıyor motor..beynin soketini söktü,bir de röleyi söktü bunlar takılma yapıyor zaman zaman dedi..yarım saat kadar bekleyip tekrar taktı ve cihaza soktuk aracı yine..normale dönmüştü araç..sonra arıza kodu aldık 6 tane çıktı onları da sildirdim..tam herşey normale döndü derken 2 gün sonrası yine araç siyah duman atmaya ve kesik kesik çalışmaya başladı jiklede..motor ısınınca da kesik kesik çalışma yok fakat siyah duman var ve gaz yemesi ara ara iyi değil motor sanki kasıp bırakıyor ya da öksürüyor gibi oluyor,silkeleme yapıyor..ancak gaz verip çekince rölanti gezmesi ya da stop etme yok rölanti çok güzel..bu arada benzin göstergesi fullden yarıya indi 50 km ancak yapmıştım..bunun çözümü nedir biliyor musun?saygılar..

Sorunu gayet iyi anLadım....

şimdi aracın ne modeL ne marka...sıraLı sistemi yoksa tek nokta mı...??????

benizn deposunu yarıya düşmesi normAL çünkü aracında aşırı derecede çiğ atması var yani şöLe diyeyim çiğ atmak var çiğ atmak var hem kara duman hemde çiğ atamsı çook fazLa yanmayan gaz oLsunu gösteriyoR...

Lamda sensörü taktığın an araç normaL miydi....???

soru işaretLerimi yanıtLarsan sana net oLarak söLeyeceme emin oL...inş....

hayırLı akşamLaR.!
  • quote:

Orjinalden alıntı: personel

Selamlar, 2006 palio multijet active 100.000 bakıma vereceğim, tabiki şu andan sonra orjinal servise götürmeyi düşünmüyorum, sadece debriyaj seti değişimi için yaklaşık 700.00 tl istediler, bende arkadaşımın servisine götürdüm ve aşağıdaki listeyi çıkarttılar, her parçanın en iyisini takacağını söyledi, 2. 3. sınıf malzemede kullanırım toplamda %20 gibi masraf düşer ama biniciysen tavsiye etmem dedi,

-ön balata 44.00tl
    -ön disk 105.00 tl
    -debriyaj seti 180.00 tl
    -80 no şanzıman yağı 17.00 tl
    -Şanzıman koruyucu 12.50 tl
    -4lt 5/30 yağ 75.00 tl ( multijetlere 10/40 konulmuyormuydu)
    -yağ filtresi 17.50 tl
    -Mazot filtresi 17.50 tl
    -hava filtresi 8.00 tl
    -würth koruyucu 25.00 tl

toplamda 500 tl parça tutarı ve 150 tl işcilik, 650 tl masraf 50tl indirim 600 tl yukardaki parçalar için normalmidir, multijet diesel yağ için kaç numara kullanılmaktadır hangisini önerirsiniz, Ankara da ikamet etmekteyim önerebileceğiniz servis varsa önerilerinizi bekliyorum, tşk

80 numara şanzıman yağının kG.mı 17...TL...bence öLediR...noRmaLde 10 TL..Lirası...!!
  • selam..araç 1.4 tek nokta enjeksiyonlu palio 1999 model..150.000 km.lambda sensörü değiştikten sonra 1 ay kullandım aracım çok iyiydi..altta belirttiğim gibi ş.içi 8.3-ş.dışı 6 lt/100 km benzin tüketimi ölçtük..ne zaman lpg parçaları değişti o gün ayarlar yine bozuldu..soketleri ellediler falan ayrıldım oradan..gaz ayarı yaptırdığım yerde şüphem üzerine benzinde yakışı nasıl diye karbon oranına baktırdım ve çok yüksek çıktı..o anda ekranda lambda oranı normal görünürken karbon oranı 8 civarıydı..ortalığı benzin kokusu sardı..siyah dumanda vardı..gazcı dediki enjektör ve karbon temizliği yapmamız lazım,relanti motorunu temizlamak lazım dedi..hemen ustama gittim anlattım,ecu nün soketini ve röleyi söktü 45 dakika kadar dinlensin dedi,tekrar taktı soketleri ve ayarcıya gittik cihaz bu sefer karbon oranını normal gösteriyordu..akabinde başka bir yerde az ötede başka bir cihaza aracı bağlattık ve arıza kodu aldık,6 tane arıza kodu verdi(lambda,relanti motoru,immobilizer,hava akış vs)hepsini sildirdik..herşey normal görünüyordu düzeldi derken 3-4 gün sonra farkettim ki araç yine siyah duman atıyor,gösterge de durmadan iniyor..sabah akşam 2 şer km benzinde kullanıyorum yaklaşık 350 km yol yaptıktan sonra yani 1 depo lpg kullanınca 1 çeyrek benzin göstergesi iniyor..20 günde falan ..2 depo gaz alınca 25 lt benzin almam gerekiyor..motor soğukken gaz yemiyor benzinde araba kesik kesik çalışıyor pır pır yaparak çalışıyor gaz verip bırakınca stop edecek gibi oluyor devir gezme yapıyor ilk bırakıldığı anda ama motor ısınınca gaz yeme biraz daha iyi ve devir gezmesi asla yok relanti çok güzel..ama çiğ benzin atmaya devam siyah dumanla beraber..inşallah anlattıklarım teşhise yardımcı olur..şimdiden teşekkürler..
    quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

quote:

Fdd24 arkadaşım hayırlı olsun yeni görevin bir sorunum var çok uğraştım çözemedim..1.4 palio kullanıyorum 99 model,araç aşırı benzin tüketiyor..(aslında araç lpg'li ama motoru ısıtana kadar benzin ile sürüyorum) şöyle ki geçenlerde lambda sensörünü değiştirdim ve aracı tecrübe ettim 6 lt/100 km ş.dışı,8.3 lt/100 km ş.içi benzin tüketimi vardı,o ara lpg ile ilgili sıkıntımı gidermek için montajı yapan yere gidip regülatörü,mikseri vs. değiştirttim garantiden ve işlem sonunda tam ayrılacakken aracın benzinde olmasına rağmen enjektör lambasının hala yanıyor olduğunu gördüm ve uyardım..araç çalışır haldeyken bir yerleri ellediler parmakladılar falan lamba normale döndü,benzinde sönüyor,gaza geçince yanıyor..fakat aracın benzin ile çalışmasında anormallik oldu o gün..motor siyah duman atmaya başladı çiğ benzin atıyor derken ustama gittim..aracı cihaza soktuk karbon oranı yüksek çıktı çiğ benzin atıyor motor..beynin soketini söktü,bir de röleyi söktü bunlar takılma yapıyor zaman zaman dedi..yarım saat kadar bekleyip tekrar taktı ve cihaza soktuk aracı yine..normale dönmüştü araç..sonra arıza kodu aldık 6 tane çıktı onları da sildirdim..tam herşey normale döndü derken 2 gün sonrası yine araç siyah duman atmaya ve kesik kesik çalışmaya başladı jiklede..motor ısınınca da kesik kesik çalışma yok fakat siyah duman var ve gaz yemesi ara ara iyi değil motor sanki kasıp bırakıyor ya da öksürüyor gibi oluyor,silkeleme yapıyor..ancak gaz verip çekince rölanti gezmesi ya da stop etme yok rölanti çok güzel..bu arada benzin göstergesi fullden yarıya indi 50 km ancak yapmıştım..bunun çözümü nedir biliyor musun?saygılar..

Sorunu gayet iyi anLadım....

şimdi aracın ne modeL ne marka...sıraLı sistemi yoksa tek nokta mı...??????

benizn deposunu yarıya düşmesi normAL çünkü aracında aşırı derecede çiğ atması var yani şöLe diyeyim çiğ atmak var çiğ atmak var hem kara duman hemde çiğ atamsı çook fazLa yanmayan gaz oLsunu gösteriyoR...

Lamda sensörü taktığın an araç normaL miydi....???

soru işaretLerimi yanıtLarsan sana net oLarak söLeyeceme emin oL...inş....

hayırLı akşamLaR.!

• selam delmira bende navigasyon cihazı var ve 100 km ye kadar 4 km/saat sapma oluyor,hız arttıkça sapma da artıyor 140 ile giderken gps 134 dösteriyor..160 ile giderken 152 gösteriyor..190 ile giderken 180...
    quote:

@deLmıRa

değeRLer de dedin gibi bende 10 Luk bir sapma payı oLarak duydum yada okumuştum...gene biLgiLerin için saoL.!!

• quote:

selam delmira bende navigasyon cihazı var ve 100 km ye kadar 4 km/saat sapma oluyor,hız arttıkça sapma da artıyor 140 ile giderken gps 134 dösteriyor..160 ile giderken 152 gösteriyor..190 ile giderken 180...
    quote:

@deLmıRa

değeRLer de dedin gibi bende 10 Luk bir sapma payı oLarak duydum yada okumuştum...gene biLgiLerin için saoL.!!

evet navigasyon,radar gibi mekanik dışı veriler dogru veriler,araclarin analog kadranlari az da olsa sapma yapiyor,eskiden hic yoktu bole seyler kadran ne gosterirse oydu teknoloji cikti mertlik bozuldu yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLmIrA -- 13 Şubat 2009; 13:53:12 >
  • quote:

DeLmIrA arkadaş teşekkür ederim, 10/40 yağ ile 5/30 yağın performans, kilometre, yaz kış kullanımı, kullanım ömrü olarak ne farkı vardır? sadece bildiğim 10/40 yağ 4 litresi 40tl, 5/30 yağın 4 litresi 75tl, tşk

degisme kilometrelerinde fark oldugunu zannediyorum,ama onun disinda cok bi fark olabilcegini zannetmem,tam da emin olmamakla birlikte,asiri farklar (yogunluk gibi mesela) problem yaratirdi cunku
  • yağların numaraları şunu ifade eder;örneğin 10W40 yağ kışın 10 numara yağ gibi,yazın ise 40 numara yağ gibi davranır..multigrade yani çok dereceli yağlar 4 mevsim kullanılabilirler ve hangi yağın kullanılacağını araç üreticisi belirler..araçlarda tolerans denilen silindir içindeki sürtünme yüzeyi mesafesi yağın kaç numara olması gerektiğini doğrudan ilgilendirir..mesela çok km yapmış yağ eksilten bir araca kalın yağ konur ki ya da kalın bir katkı sağlam bir yağ filmi oluşabilsin kompresyonu yükseltsin..özetle araçlar kışın daha ince yağa yazın ise daha kalın yağa ihtiyaç duyarlar mevsimsel sıcaklıklardan dolayı ve çok dereceli yağlar da bu işi çözer..son bir not;yeni nesil araçlarda giderek tolerans payları azaldığı için güçlü modeller üretildiği için daha ince yağlara gereksinim oluyor,iyi bir yağlamanın sağlanması için tabii ki..dolayısıyla yağın performansa etkisi elbette var ama üreticinin önerdiği şartlar altında..değişim periyodu aracın üreticisi tarafından belirleniyor ve motor için en uygun kombinasyon oluşturuluyor..umarım yeterince aydınlatabilmişimdir..
    quote:

DeLmIrA arkadaş teşekkür ederim, 10/40 yağ ile 5/30 yağın performans, kilometre, yaz kış kullanımı, kullanım ömrü olarak ne farkı vardır? sadece bildiğim 10/40 yağ 4 litresi 40tl, 5/30 yağın 4 litresi 75tl, tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 13 Şubat 2009; 19:34:36 >
  • @ erdem09

arkadaşım aracın tek nokta demekki...ben Lamda sensörü değiştikten sonra arabanın durumunu sormamın nedeni bu Lamda sensöründen şüpheLeniyom...yani ne biLeyim bzoLmuş yada bağLanırken ne biLeyim gaz takıLıken bir sorun yapmışLar da ve şuanda iŞLev görmüyor mu diye düşünüyoRum..oLur yah oLmayack değiL..

bu araca sen enjesiyon temizli yaptırdın mı...???eyer yaptırmadıysa yaptır enjeksiyon tıkaLı ise çook yakar..

ondan sonRa şuanda arabanın arıza Lambası faLan yanıyoRmu....????

aracı biLgisayara bağLadınız zamn o çıkan arızaLarı siLip tekrar 5 dk çaLıştırıp gene biLsayara bağLadınız mı yani aktif oLan bir arıza var mı...???

yani o arıza tabLosunda çıkan 4 arızadan 3 senin aracın çok yakıp kara duman atmasına sebeb oLabiLecek maLzemeLR...vaktın varsa sen git biLgisayar bir soktur arıza varsa siLsin tekrar bağLasın eyer ozman aynı arıza gene veriyorsa değişmesi gerekir...ben Lamda sensörü üzürinde şüpheliyim karbon oLayı o parçada bitiyor eyer bir yanLışLık varsa Lamda sensöründe bir numara var ..

sensöR orjinmiydi bari..??

arakdaşım sen bu dedikLErimi yapmaya çaLış...
  • Fdd24 dostum,lambda sensörü üzerinden çıkanla aynı orjinali yani Bosch..Arıza koduna gelince kodlar alınıp silindikten sonra tekrar bağlayıp arıza kodu oluştu mu diye bakmadık..o zaman ben tekrar gidip arıza kodu oluşup oluşmadığına bktıracağım..enjeksiyon temizliği yaptırmadım ama ustam enjektörü söktü ve çok güzel temiz dedi baktı pırıl pırıldı..şu an arıza ışığı yanmıyor..demek ki lambda sensörü bozuksa eğer bana tamirci yolu göründü..lambdayı da garantisi varsa ki vardır diye düşünüyorum,garantiden değiştiririm..teşekkürler yardımın için..
    quote:

@ erdem09

arkadaşım aracın tek nokta demekki...ben Lamda sensörü değiştikten sonra arabanın durumunu sormamın nedeni bu Lamda sensöründen şüpheLeniyom...yani ne biLeyim bzoLmuş yada bağLanırken ne biLeyim gaz takıLıken bir sorun yapmışLar da ve şuanda iŞLev görmüyor mu diye düşünüyoRum..oLur yah oLmayack değiL..

bu araca sen enjesiyon temizli yaptırdın mı...???eyer yaptırmadıysa yaptır enjeksiyon tıkaLı ise çook yakar..

ondan sonRa şuanda arabanın arıza Lambası faLan yanıyoRmu....????

aracı biLgisayara bağLadınız zamn o çıkan arızaLarı siLip tekrar 5 dk çaLıştırıp gene biLsayara bağLadınız mı yani aktif oLan bir arıza var mı...???

yani o arıza tabLosunda çıkan 4 arızadan 3 senin aracın çok yakıp kara duman atmasına sebeb oLabiLecek maLzemeLR...vaktın varsa sen git biLgisayar bir soktur arıza varsa siLsin tekrar bağLasın eyer ozman aynı arıza gene veriyorsa değişmesi gerekir...ben Lamda sensörü üzürinde şüpheliyim karbon oLayı o parçada bitiyor eyer bir yanLışLık varsa Lamda sensöründe bir numara var ..

sensöR orjinmiydi bari..??

arakdaşım sen bu dedikLErimi yapmaya çaLış...

• @erdem09

sen bide öLe yap kodLarı varsa tabikide siLdiR...yoksa kaLsın yapacak bişey yok ama varsa siLdir tekrardan cihaza bağLat eyer zaten çaLışmayan bir parça varsa direk oLarak arıza verir sen bide öLe yap bide öLe tartışaLım...

bu arada enjeksiyona baktı ise sorun yok..!!
  • slm arkadaşlar ben bu (klup) foruma yeni üye oldum.. arabalar hakkında fazla bi bilgim yok ama yaklaşık 1 aydır stationwagon araştırıyorm ve sonunda palıo sw a karar verdim..sizden palıo sw hakkında fikir istiyorm..yaklaşık 10 binim var..sizce hangi özelliklerdeki palıoyu tercih etmeliyim..

araba almak için çalıştığım yerden 1 haftalığına izin aldım..bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
  • 1.4 EL ve 1.6 HL palio weekend'ler mevcut 1.6 paliolar genellikle gidişiyle hakkini vermekle bilrlikte yakişiyla meshurdur bu yuzden aile arabasi olarak dusunuorsaniz 1.4 weekend daha uygun olucaktir sizin icin...weekend'lerin geneli 1.nesil paliolarda (2002 2003e kadar olan paliolarda) mevcuttur,mk2 kasa weekendler(imzamda gorulen kasanin)cok cok nadir bulunur...paliolar genel olarak kronik problemli araçlar degillerdir o yüzden,hani alirken şurasina burasina özellikle baktirin diyebilecegim bi yer yok bu yuzden de kmsi cok ilerlemiş bi araç olmadigi surece yagindan suyundan başka bi masraf cikarmamasi lazim,yol tutuş gibi ve lastiklerden dolayi erken kizağa düşme gibi paliolara has dezavantajlari olsa da ufak mudahalelerde iyileştirilebilmekte,daha detayli aciklamayi mutlaka abilerim verecektir..şimdiden hayirli olsun diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLmIrA -- 15 Şubat 2009; 4:12:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeLmIrA

1.4 EL ve 1.6 HL palio weekend'ler mevcut 1.6 paliolar genellikle gidişiyle hakkini vermekle bilrlikte yakişiyla meshurdur bu yuzden aile arabasi olarak dusunuorsaniz 1.4 weekend daha uygun olucaktir sizin icin...weekend'lerin geneli 1.nesil paliolarda (2002 2003e kadar olan paliolarda) mevcuttur,mk2 kasa weekendler(imzamda gorulen kasanin)cok cok nadir bulunur...paliolar genel olarak kronik problemli araçlar degillerdir o yüzden,hani alirken şurasina burasina özellikle baktirin diyebilecegim bi yer yok bu yuzden de kmsi cok ilerlemiş bi araç olmadigi surece yagindan suyundan başka bi masraf cikarmamasi lazim,yol tutuş gibi ve lastiklerden dolayi erken kizağa düşme gibi paliolara has dezavantajlari olsa da ufak mudahalelerde iyileştirilebilmekte,daha detayli aciklamayi mutlaka abilerim verecektir..şimdiden hayirli olsun diyelim

1.4 Weekend tavsiye etmiyorum. İnan dostum 1.4 Weekend 1.6 gibi yakıyor. Rampalarda çok hantal kalıyor. En mantıklı seçim 1.6+kaliteli bir LPG kiti olacaktır.
  • bizim ark. 1.4 Weekend var yakıt çook güzeL araç 102700 km de çook az yakıyor çekişte var...LPG de yokk benzinLi araç.!!

ama ben kuLLanmadım için biLemem sadece ark.araç..
  • - Ey paLio team haLkı x) benm bi sorunum var.. keyfi bi sorun ama genede payLaşmak istedim.. aracımda kasetten baska birseyLe müzik dinLiyemiyorum.. mp3 pLayer var fakat bagLayıpta müzik dinLiyemiyorum.. önceLikLe sorun şu; kaset adaptörünün soketini takıyorum mp3 pLayer a daha sora teybe kaseti takıyorum fakat 2-3 saniye çaLıyor çaLmıyor müzik kaseti geri veriyor.. sizce bunun sebebi ne oLabiLir.. elektronikçiye gitmeden önce burda payLaşmak istedim.. böyLe bir sorunu oLan varsa hep beraber çözeLim..

@ iyi geceLer.. :)
  • hocam kaset adaptörün deliklerine bir kalem sokup çevirerek kontrol et. ikisi de her iki yöne de beraber dönebiliyor mu? biri dönerken biri duruyorsa teybin kasetin sonuna geldiğini kabul ediyor , yada sardırdığını.
    çözüm : hangi yönde sorunsuz dönüyorsa adaptörü o yönde sok (kablosunun çıkış yerini değiştirmen gerekebilir)
    yada içini aç çarklarda çıkan sapan varsa düzelt kapat.
    olmuyorsa bozulmuştur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lebu

hocam kaset adaptörün deliklerine bir kalem sokup çevirerek kontrol et. ikisi de her iki yöne de beraber dönebiliyor mu? biri dönerken biri duruyorsa teybin kasetin sonuna geldiğini kabul ediyor , yada sardırdığını.
    çözüm : hangi yönde sorunsuz dönüyorsa adaptörü o yönde sok (kablosunun çıkış yerini değiştirmen gerekebilir)
    yada içini aç çarklarda çıkan sapan varsa düzelt kapat.
    olmuyorsa bozulmuştur.

Katılmakla beraber ben FM transmitter ile dinliyorum. Pratik bir çözüm. Tabi büyük şehirlerde randıman vermeyebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.