Şimdi Ara

DH Forum Nokia Firmware (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
3
Favori
162.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: carman1tr

maalesef telefonu görüp versiyon bilgisini yazıyor alt tarafta program.ama gerisini yapmıyor.türkçeleştiremedim telefonu.

quote:

Orjinalden alıntı: marslanoglu

Doğrudur 8800 Arte BB5 dir ve Phoenix ile yazılım yükleyebilir, menü dilini Türkçe yapabilirsin.

Gerisini yapmıyoru açar mısın? Bir uyarı mı çıkıyor yoksa program yanıt mı vermiyor? Programda bir sorun yok ise 8800 Arte'nin son yazılım paketini (ver. 9.41/ boyutu 790mb civarında) veya telefonundaki mevcut yazılım versiyonunu içeren data paketini Phoenix ile kullanmalısın. Daha önce de yazılmıştı ama Türkçe menü için yazılım paketlerinden EMEA olanını kullanman lazım. Kolay gelsin.

• arkadaşlar kolay gelsin. spottta nokia 5800 aldım. ama NSU da yeni yazılım yok diyor. firmware olarak sitenizde v11 görülüyor. phoneix i yükledim onla denedim . olmuyor. phoenix i vistaya yüklemiştim. xp mi gerekiyor acaba. NSS ile ile de product code değişmiyor.
    vistaya phoneix i kurdum. usb girişini seçtim. ama scan yapınca telefonu görmüyor.
    yardımlarınız için teşekkürler.
    phoneix i kurduktan sonra 5800 firmware dosyasını da bilgisyara yükledim. bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba.
    tekrar teşekkürler
  • n81 rm-233 ümü v20.0.057 sürümüne yükselttim (yükseltmez olaydım )

fakat telefonun yazı tipi değişti ( çince dil paketi kurulu olduğunu söylemiyorum bile )

ürün kodunu avrupa olarak değiştirip tekrar nsu ile yazılım yüklemeye kalktığımda zaten güncel diyor ve yeniden yükleme seçeneğide çıkmıyor

yardımlarınızı bekliyorum ,türkçeden geçeli çok oldu bari şu yazı tipini düzeltemez miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: psychedel1c

n81 rm-233 ümü v20.0.057 sürümüne yükselttim (yükseltmez olaydım )

fakat telefonun yazı tipi değişti ( çince dil paketi kurulu olduğunu söylemiyorum bile )

ürün kodunu avrupa olarak değiştirip tekrar nsu ile yazılım yüklemeye kalktığımda zaten güncel diyor ve yeniden yükleme seçeneğide çıkmıyor

yardımlarınızı bekliyorum ,türkçeden geçeli çok oldu bari şu yazı tipini düzeltemez miyim?

Phoenix ile telefona yazılım atma konusunda uyarılar bu başlık altında da daha önceden yazılım atma ile ilgili diğer başlıklar altında da yapıldı. Türkiye'yi kapsayan yazılım paketlerinin EMEA veya EURO olduğu belirtildi. Ayrıca Phoenix ile NSS'e gerek kalmadan data paketinin içerdiği tüm ürün kodları arasında değişiklik yapılabileceği, yani ürün kodu Türkiye olmayan bir telefonu ürün kodu seçeneğinden Türkiye'yi seçip yükleme yapılabilineceği belirtildi. Eğer senin telefonunna Çince dil paketi yüklenmişse sen APAC data paketi yüklemişsin ayrıca anlaşılan o ki senin telefonun uzak doğu menşeili bir telefon ve ürün kodunu kendi ürün kodu olarak otomatik seçmiş ve sonuç anlattığın gibi olmuş. Senin yapman gereken N81'e ait EMEA veya EURO data paketini indirip Phoenix ile yeniden yazılım atmak. Yazılım atmadan önce ürün kodunu Türkiye olarak seçmeyi unutma.

• quote:

Orjinalden alıntı: marslanoglu

quote:

n81 rm-233 ümü v20.0.057 sürümüne yükselttim (yükseltmez olaydım )

Phoenix ile telefona yazılım atma konusunda uyarılar bu başlık altında da daha önceden yazılım atma ile ilgili diğer başlıklar altında da yapıldı. Türkiye'yi kapsayan yazılım paketlerinin EMEA veya EURO olduğu belirtildi. Ayrıca Phoenix ile NSS'e gerek kalmadan data paketinin içerdiği tüm ürün kodları arasında değişiklik yapılabileceği, yani ürün kodu Türkiye olmayan bir telefonu ürün kodu seçeneğinden Türkiye'yi seçip yükleme yapılabilineceği belirtildi. Eğer senin telefonunna Çince dil paketi yüklenmişse sen APAC data paketi yüklemişsin ayrıca anlaşılan o ki senin telefonun uzak doğu menşeili bir telefon ve ürün kodunu kendi ürün kodu olarak otomatik seçmiş ve sonuç anlattığın gibi olmuş. Senin yapman gereken N81'e ait EMEA veya EURO data paketini indirip Phoenix ile yeniden yazılım atmak. Yazılım atmadan önce ürün kodunu Türkiye olarak seçmeyi unutma.

ah bir bulabilsem o data paketini atıcam da yok işte,

çince dil paketini işi şansa bırakarak yükledim aslında, 2 code vardı birini seçip NSU ile attım sonuç ortada.

sonuç olarak rm-233 v20.0.057 data paketini nereden bulabilirim?

• quote:

çince dil paketini işi şansa bırakarak yükledim aslında, 2 code vardı birini seçip NSU ile attım sonuç ortada.

v20.0.057 (APAC) asia pasifik ülkeleri içindir sanırım yanlış versiyonu yüklemişsiniz.
    Avrupa için versiyon v20.0.056 v4 olandır. Fakat son versiyon olan v21.0.008 yüklemenizde fayda var.
  • arkadaşlar az önce deneyeyim dedim.yükleme yapabildim telefona.dil türkçe oldu.ama yükleme sonunda resimde verdiğim hata oluştu.önce telefon açılmadı.pilini söktüm sonra geri taktım telefon açıldı.direk türkçe oldu.şimdi sorunsuz çalışıyor.ama aldığım hata beni meraklandırdı.bir baksanız bana yol gösterseniz çok memnun olurum.
    teşekkürler.(telefon 8800 arte black RM-233. yüklediğim yazılımın kodu şu: RM233 0551982 versiyon 09.41.)
    yalnız kafama takılan birşey var.bu telefon aşlangıçta arapcaydı.bir telefoncuya verip dil yüklettim türkçe için.o zaman şimdi gelen diller kadar seçenek yoktu.şimdi dil seçeneği olarak: hollandaca!, ispanyolca, Catala (artık hangi dilse),euskara?????.

ayrıca marslanoglu kardeş, dediğin gibi 790 mb boyutunda değildi versiyon dosyaları.programın kendi download seçeneğinden indirdim versiyonu.yaklaşık 80 mb dolayında bir boyutu vardı.hatalı iş mi yaptım acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman1tr -- 21 Ocak 2009; 18:36:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xsw

quote:

Orjinalden alıntı: muzaffer1989

onlar yan sanayi çin malları olmuyor mu dostlar o yüzden ucuzdur ben ne olursa olsun hep teknik servisten alıyorum çok para ama sırtımı sağlama almak amacında dedim xsw bu arada bloga phoenix' in değişik yamaları falan var onlarıda açıklamalarıyla beraber ekleyebilirmisin(örn:phoenix browser falan)

Haklısın ucuz ve kalitesiz çin malları da var yok değil ama teknik servisler kar marjını yüksek tutuyor bu bir gerçek daha bu ay sordum nokia shop da 6300 için bir usb data kablosu 70TL olmaz ki düpedüz kazıklıyorlar insanları neyse Phoenix konusuna gelirsek öyle bir eklenti bulamadım ben zaten aşağıdaki blogu takip ediyorum.

http://phoenixslayer.blogspot.com/

tabiki o konudada haklısınız mesela N82 için konuşayım siyah kapak alıp takarsak teknik servis garanti kapsamından çıkarıyor cihazı kendi aldığımız orjinal kapağı takın diyoruz hayır biz kendimiz alıp takarız diyor ee bendekide orjinal ben belki para vermeden aldım benim babam belki orjinal N82 kapağı üretiyor yani illa alacak para o konuda çok haklısınız tekel oldukları için böyle 2 sağlam rakip firma çıksa usb kablosu nasıl 10 ytl olur

• quote:

quote:

v20.0.057 (APAC) asia pasifik ülkeleri içindir sanırım yanlış versiyonu yüklemişsiniz.
    Avrupa için versiyon v20.0.056 v4 olandır. Fakat son versiyon olan v21.0.008 yüklemenizde fayda var.

bunuda bulamadım, ne product code unu nede data package ını

bulabileceğim bir yer var mı?

bir de bu versiyon hacklenemiyor muş , malesef ama yinede bulursam buna geçicem mecburen nasılsa hacklenir yakında

• NOKIA N81 RM-223
    0550132 Euro2 Turkey Silver
    0550171 Euro2 Turkey Blue
  • quote:

tabiki o konudada haklısınız mesela N82 için konuşayım siyah kapak alıp takarsak teknik servis garanti kapsamından çıkarıyor cihazı kendi aldığımız orjinal kapağı takın diyoruz hayır biz kendimiz alıp takarız diyor ee bendekide orjinal ben belki para vermeden aldım benim babam belki orjinal N82 kapağı üretiyor yani illa alacak para o konuda çok haklısınız tekel oldukları için böyle 2 sağlam rakip firma çıksa usb kablosu nasıl 10 ytl olur

Birde işin güzel tarafı var eski nokia telefonların yan sanayisi kaliteli çok güçlü geçen gün eminönü'nde elimdeki 8310 ile 6100 telefonu sıfırladık kasa, kapak, pil hepsi değişti. Yan sanayi de olmasa elimizde kalmıştı eski telefonlar. Telefonları ilk alındığı günkü gibi görmek güzel oldu Fiyatları söylemiyorum bile güler geçersiniz

• yan sanayi konusunda haklısınız.ama bazı modeller bulunamıyor maalesef.mesela ikinci hattımı kullanmak üzere 8850 aradım ama ne Şanlıurfada ne Trabzonda nede Ankarada bulamadım.çok ilginç geldi bana.ama sanırım 8850 nin yan sanayiside pahalı oluyormuş:DDDDD

quote:

quote:

Birde işin güzel tarafı var eski nokia telefonların yan sanayisi kaliteli çok güçlü geçen gün eminönü'nde elimdeki 8310 ile 6100 telefonu sıfırladık kasa, kapak, pil hepsi değişti. Yan sanayi de olmasa elimizde kalmıştı eski telefonlar. Telefonları ilk alındığı günkü gibi görmek güzel oldu Fiyatları söylemiyorum bile güler geçersiniz

• Arkadaşım 8800 Arte 9.41 v.15 data paketinin toplam boyutu 808 mb. Aşağıda verdiğim linklerden indirebilirsin. Daha önce de bahsetmiştim S40 tip Nokia telefonların yazılım data paketleri GLOBAL şeklinde hazırlanıyor yani tüm dünya üzerindeki ürün kodlarını içeriyor. Aşağıdaki link tanımına bakarsan Çin hariç tüm bölgeleri içerdiğini göreceksin. Programın kendi download seçeneğinden indirdiğini belirmişsin. Bunu anlamadım, NSU'dan mı indirdin yoksa Phoenix'in download seçeneği mi var?
    Phoenix'in verdiği uyarı da telefonun için data paketinin açılamadığı şeklinde. Bu şekilde yazılım atma işleminin nasıl tamamlandığını da anlamadım açıkcası. Aşağıdaki linklerden data paketini indirip telefonuna tekrar yazılım atarsan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

http://*****share.com/files/181531444/rm-233_caredp_15.0_all_minus_apac_china_8800e.part1.rar (209 mb)
    http://*****share.com/files/181533229/rm-233_caredp_15.0_all_minus_apac_china_8800e.part2.rar (209 mb)
    http://*****share.com/files/181535101/rm-233_caredp_15.0_all_minus_apac_china_8800e.part3.rar (209 mb)
    http://*****share.com/files/181536680/rm-233_caredp_15.0_all_minus_apac_china_8800e.part4.rar (181 mb)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslanoglu -- 22 Ocak 2009; 7:06:47 >

• Arkadaşlar şu an JAF kullanarak, hiçbir box vs kullanmadan, N79 telefonuma yazılım attım. JAF ile önceki yazılım versiyonuna dönmek mümkün oluyormuş. Onu da deneyeceğim. En yakın zamanda sonucu bildireceğim. Aşağıdaki linkten JAF ve PKEY emulatoruna ulaşabilirsiniz.

http://*****share.com/files/186146404/JAF.1.98.62.rar
  • Standart USB kablosuyla downgrade işlemi yapılamıyor. Bunun için 9V pil ile telefona başlanan FBUS kablosu lazım, çünkü downgrade işlemi yapılırken telefon üzerinden USB bağlantısı kesiliyor. FBUS kablosunun özelliği telefona kart üzerinden birek voltaj verip a.ılmasını sağlaması. Standart USB kablosunun böyle bir özelliği olamadığı için downgrade yapılamıyor. Ama en azından standart USB kablosu ve JAF ile de BB5 telefonlar için yazılım atmanın da mümkün olduğunu öğrendik. JAF ile işlem daha hızlı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslanoglu -- 22 Ocak 2009; 11:23:04 >
  • JAF ve BB5 No TP Unlocker yazılımı diğer bloga gelmiş bende eklemeyi düşünüyorum kendi bloguma JAF BB5 için iyi bir yazılım.
  • hocam ilgin için teşekkür ederim.
    verdiğim fotoların alt kısımda olanında yazılımı yüklediğim yer var. oraya tools--image file download kısmından ulaştım.işte paketin kodunu girdim.sonra download dedim.indirdi paketi.ordan flash işlemini yapmak için dğer menüye girdim olmadı.bende vazgeçtim.bir gün sonra programı tekrar çalıştırıp deneyince dosyayı gördü.yanlış dosya konumundaydı flash(yada neyse bilmiyorum).konumu düzelltim sonra flash düğmesini tıkladım.flash yazılmaya başlıyor dedi ve işlemleri yapmaya başladı.en sonunda önceki mesajımda verdiğim fotodaki hata oluştu.6-7 defa "retry" dedim olmadı.işlemi iptal ettim sonra.telefonun açma kapama düğmesine bastım tepki olmadı,usb kabloyu söktüm yine olmadı.en sonunda pili çıkarttım.pili geri tekınca telefon açıldı pin kodunu sordu,bu işlemde dil ingilizceydi.telefon açıldı menü kısmına geldi türkçe olmuştu dil.baya kurcaladım telefonu bir hata var mı diye,bütün fonksiyonlar sorunsuz çalışıyor.
    üst kısımdaki fotodada indirdiğim flashın dosyaları var.
    bilmeden,fazla araştırma yapmadan bir iş yaptım ama sonucu olumlu oldu:)))
    şimdi verdiğin linkleri indiriyorum.

• Arkadaşım sağol Phoenix'in böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum. Sayende öğrendim.
  • arkadaslar benim n 73 tel. versiyonu v4,0735,3,02....buna versiyon yukletsem acaba ne gibi degişiklikler olur...birde en son versiyon kac acaba teşekkürler..
  • n73 için son versiyon Nokia N73 Firmware v4.0839.42.0.1 v22 görünüyor
    değişiklilklere baktım ama bulamadım ama kısaca firmware update etmek iyi bişeydir cihaz hızlanabilir hatalar düzelir vs vs
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.